Annem bir sevgilim olmasına izin vermiyor

busequn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2010
29
0
36
İstanbul
kızlar bu sefer sorun sevgilim değil annem ! 20 yaşındayım üniversitede okuyorum fakat annem hala ama hala bir sevgilim olmasına İZİN vermiyor 1 yıllık bir ilşkim var annemden gizli saklı nasıl devam ettirdim tahmin bile edemezsiniz. annenden kızlarla buluşucam diye ayda bir iki kere izin alıyorum zar zor veriyor tam hazırlanıp çıkıcam hani arkadaşların gelmemiş seni almaya diyor illa onları görücek inanmak için bir bahane uyduruyorum gidiyorum sevgilimin yanına pat annem arıyor napıyorsun diyor kızlarla cafedeyiz diyorum ver bakiyim özgeyi telefona diyor ama yanımda özge yok sevgilim var telefona veremeyince de eve geliyosun diyor bu sefer sevgilimle sorunlar yaşıyoruz annene söyle diyor haklı olarak anneme söylesem daha önce yaptığı gibi telefonumu bilgisayarımı arkadaşlarımla olan ilşkimi kesicek ve beni yine eve kapatıcak kızlar bana bi fikir verin ne yapiyim ben artık anneme söylicek bahanem bile kalmadı ne olur bir kelimede olsa birşeyler söyleyin ne oluuuuuur

doğru olan tabii ki; bunu açıkça konuşmak, endişelerini öğrenmeye çalışmak ve ona bu konuda güven ermek. ancak illa da bu olmaz dersen, ki bence endişesini öğrenip, zaman içinde ikna etmek en doğrusu. yine de yok dersen sevgilini, illa sevgilin olarak tanıştırmayıp, arkadaşın olarak tanıştırmaktır belki de

yine dediğine göre annenin güvenini bu konuda kırmışsın..annen de erkek arkadaşının olduğunun farkında yalan demek hoş değil,...en iyisi annenle konuşmak.erkek arkadaşın da annene söle derken güzel dio da bu konu da arkanda mı ...o annenle tanışmak konuşmk istesin..hep beraber bi yemeğe çıkın ve arkadaşını annenle tanıştır..annen tanırsa içi daha rahat olcaktır

annenle sen değilde, senin güvendiğin anneninde sözünden çıkamıyacağı biri konuşsun...
desinki fazla üstüne gitme, sen yapma dedikçe inadına yapıcak hem izin verirsen kızın sana herşeyi anlatır en azından nerede ve kiminle olduğunu bilirsin desin... sen fazla üstüne gittikçe bence ters tepebilir...
anneni de anlıyorum... devir o kadar değiştiki, sana bişey olmasından korkuyordur muhtemelen... annele konuştuktan sonra da erkek arkadaşını onunla tanıştırki size güvenebilsin...

kesinlikle annenle tatlı dille konuşmalısın
sana güvenmeli birşey değil
gizli saklı yapılacak yürütülebilecek birşey değil bu
büyüdüğünü güvenmesi gerektiğini kanıtlaman lazım
ama bunun için doğru zamanı seç ki ters tepmesin
işin çok zormuş arkadaşım. Allah kolaylığını versin.

evlenmeyi düsünüyorsaniz gelip seni istesinler... belki bi söz yüzügü takilir daha rahat bulusursunuz

acikcasi bi cözüm bulamadim ama seni cok ama cok iyi anliyorum... bende erkek arkadasimla ayni senin yaptigin gibi bulusurdum... ekmek almaya hep ben cikmak isterdim cünkü 2 dakkada olsa onu görmeyi isterdim... arkadasima gidicem diye yine erkek arkadasimla bulusurdum... evlerimiz yakindi geceleri herkez yattiginda ben balkonda o asagida konusurdukk...
hergün babamdan kontör parasi istemekten artik utaniyordum... ama maalesef birgün erkek arkadasim oldugunu ögrendiler vee bizi ayirdilar.. en kötüsü bu kisi ablamin kayni oldugu icin daha cok kizmislardi...
simdi o asker ve ben tazecik gelin

hikayeye benzedi anlattiklarim yahuuuu beni eskilere götürdün valla tsk ederim

... demek istedigim bence bu sekilde ögrenirlerse daha kötü olur... en iyisi ya annenlere bunu söyle yada gelip seni istesinler hic olmazsa bi yüzük takilir

ahh ahh ünv kazanmadan önceki halim gerçi doğal olarak o zamanlar küçüktüm , dersanedeydim. ama şimdi çok şükür olan biten her şeyi anneme anlatabiliyorum , doğulu biri olarak anneme bu güveni verdim galiba senin annenle aranda küçük bir güven sorunu yaşanmış ya da senin annen de benim ki gibi baya bir evhamlı :)) sen bence şakayla karışık annene söle baktın çok didiklemeye başladı deki senin yüzünden zaten evde kalcam :)))) hehe belki kafasına dank eder

sonuna kadar katılıyorum canım sana en iyiside bence bu

ben arkadaşlar gibi pek ümitli konuşamıycam. annenin değişeceğini sanmam. üniversiteyi kazandığım yaz söyledim ben anneme. dedim böyle böyle biri var. ya ayrılcaksın ya babana söylerim, hakkımı helal etmem dedi.
ee bundan sonra başladı bende yalanlar...
üni okuyosun ya, okulda falan görüşsen, derslerden önce ya da sonra.
ayrıca çıkmasan yani.
annenin de arkadaşlarını telefona istemesi çok gurur kırıcı. hiç güveni yokmuş demek ki...

21 yaşındayım üniverte 2.sınıfım
yaklaşık 11 aydır bir sevgilim var ilk sevgilim herşey çok güzl yolunda
6-7 ay gizli saklı yürüttüm sonra anneme söylemek istedim annemden bişey gizlemek yalan söylemekte istemiyordum artık
neyse yazın bi gün konuyu açtım biri olsa falan dedim net konuşmadım bile sen misin bunu diyen
dediğime demediğime pişman oldum daha okulun var ne bu bu yaşta görüşmiceksin falan filan 2 gün zehir etti bnde sonraları ayrıldım dedim telefonda hiç konuşmadık o dönem annem evdeyken dışarıda çıkmadım ayrıldık sansın diye
sonraları annem pişman oldu öyle tepki verdiği için sanırım şimdi arada öyle konular açıp ağzımı arıyor anlayışlı davranmaya çalışıyor
annedir sonuna kadar hakkı var herşeyi diyebilir bende bişey diyemiyorum
annen asla bu huyundan vazgeçmez ancak seni kırdığını farkrdene kadar

valla ben de üniversiteye ilk başladığımda anneme söylemiştim birisiyle tanıştım diye.
bana dünyayı dar etti, ben de doğal olarak ayrıldık dedim ve ilişkime annemden habersiz devam ettim.
bi de canım okuyormuşsun, üniversitede ders saatleri falan çok uygundur sevgiliyle buluşmaya.
yoklama alınmayan veya senin çok kolay geçebildiğin ders saatlerinde buluşabilirsiniz.
illa annenden özel izin alma.
ben böyle yürüttüm 2.5 yıldır.

bir de diğer arkadaşlar, annene söyle sana güvenir falan demişler.
valla bugüne kadar annemin ne güvenini kıran birşey yaptım ne de onu üzdüm.
ama gelin görün ki kızlarının bir erkek arkadaşı olması fikrine alışamıyorlar.
e tanıştığımız adamla da ertesi gün hemen gidip yüzük takamıyoruz.

kolay gelsin sana canım. ben annene söyleme taraftarı değilim ilişkiniz tamamen ciddileşene kadar.

Son düzenleme:
Böyle annelerin ben de değişceğini pek sanmam bu onların yetişme koşulları ve sabit fikirlerinden kaynaklanıyor hem de senin erkek arkadaşın olursa onunla devamlı gezersin tozarsın dersleni de ihmal edersin diye düşünüyor bence. Benim de annem ortaokulda lise de filan erkek arkadaşımın olmasını istemezdi diye düşünüyorum zaten olmamıştı da bu konuda konuşmamıştık fakat üniversite 1 de bir erkek arkadaşım olmuştu anneme hemen söylemiştim o da kötü bir tepki vermedi buluşcağımız zaman hep haberi olurdu fakat uzun sürmedi zaten onla ayrılmıştık anneme de gene demiştim bittiğini. Ondan sonra 2. sınıfa geçtiğimde şimdiki erkek arkadaşımla tanıştım ve 2,5 yıldır da beraberiz ben onun annesiyle tanıştım o da benim annemle ve annem de çok beğendi erkek arkadaşımı daha öncede de karışmazdı ama eminim tanıştırdıktan sonra içi daha rahatlamıştır. Benim tavsiyem sen de tanıştır arkadaşını anne bak bir tanış gör en azından için rahat etsin ona göre bana fikir verirsin bundan sonra de.

Son düzenleme:

keşke aynı üniversitede olabilsek o namık kemal de okuyor ben sakarya ünv. de anca istanbula geldiğimizde görüşebilme ihtimalimiz var onda da annem engel oluyor

kesinlikle çok ama çok evhamlı :2:

benim annem hiç böle değildi ne ablamlar ne ben bole bi problem hiç yasamadık hep bızım arkadasımızdı.. ama ben senın annenın duzelecegını sanmıyorum... allah yardımcın olsn cnm...

öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim. Sevgilim namık kemal üniversitesinde okuyor yani tekirdağ da bende sakarya üniversitesinde arası 6-7 saat 1-2 saatlik bir ara olsa o zman gidip görüşülür ama uzak anca istanbula geldiğimizde görüşme fırsatı bulabiliyoruz ama onda da annem

evet canım derslerimi ihmal ederim diye de korkuyor ama öyle bişey olmadı ben yine aynı benim başarılı bir öğrenciyim ama annem

benim annem hiç böle değildi ne ablamlar ne ben bole bi problem hiç yasamadık hep bızım arkadasımızdı.. ama ben senın annenın duzelecegını sanmıyorum... allah yardımcın olsn cnm...

keşke bende annemle senin gibi olabilsem arkadaş gibi ona anlatabilsem ne olup bittiğini ama

Öncelikle annenin güvenini kazanmaya çalışmalısın...Yalan yalanı doğurur....Çözüm değil bu...Annen senin üzülmenden ,zarar görmenden korkuyor olabilir..Dolayısyla erkek arkadaşını da tanımadığı için endişeleri olması gayet normal..Hele hele senin gizli saklı işler çevirdiğinin farkındaysa iyice yasaklamalar getirmek isteyecektir...Sonunda Allah yazmışsa eninde sonunda evleneceksin değil mi ? Senin turşunu kuracak değil..

Bir de arasıra senin de anne olduğunu ve kızının sana yalan söylediğini,sevgilisinin olduğunu gizlediğini düşün..Yani annenin yerine koy kendini..Bakalım o zaman nasıl düşüneceksin...
Nasıl bir çözüm gelecek aklına..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…