Annem bir sevgilim olmasına izin vermiyor

Benim annem de böyle ve hep böyleydi flörte karsı!!
Oturup konusmakla olmuyo arkadaslarımdan bahsederek yumusatmaya calıstım yok yook!!
Arkadasımın sözünü anlatınca bile ona birsey oluyormus gibi agız yüz burusturup bosver der gibi el hareketleri yapıp cekip gidiyor.
Sadece anlatıyorum birsey yok ki bunda ama ben daha bu konuda konusamıyorum onunla yani baskası hakkında kendi sevgilimi nasıl anlatayım. Dinlemez, sormaz bile tlf' da resmini görür bu kim demez. Sarı cizmeli memed aga önemsiz..
Ona göre bu konuları bilmek, kızınla konusmak kızına yüz vermek anlamına geliyor..

Son düzenleme:
çekinme ayol konuş al karşına böyle böyle
ben 20 oldum küçük bebek değilim kendi aklım var
güven bana artık
gibilerinden
insanlar konuşarak anlaşırmış
muhakkak anlayacağı bir çizgi var ama oraya ulaşabilmek işte senin elinde

arkadaslar iyimser olmaya çalısıyorsunuz ama eminim kendısıde tatlı dille konusmaya calısmıstır,, çözüm bulamamış ki buraya yazıyor isyan ediyor... Anneler değişmez çok zor. Biraz politik davranmayı oğrenmelısın annenin suphelenecegi hareketler yapma daha ikna edici yalanlar yapabılecegın tek şey bu. Ki zaten yapmaya çalışıyorsun, kolay gelsın.

Bende o yaşlardayken anneme çok kızardım içten içe...
Neden izin vermiyor neden kızıyor diye..
Evli değilim çocugumda yok ama şimdi anneme hak veriyorum aslında...
Zaman benim zamanımdaki gibi bile değilken şu dönemde annelerin panik ve evhamlı olması gayet normal...
Tanıması gerekiyor sevgilini... Neler okuyoruz, neler duyuyoruz çevremizden...
Gazetelerde haberlerde küçücük lise öğrencilerinin kürtajlarını okuyoruz, ne acı..
Annene biraz hak ver ve annenle öyle bir iletişimin yoksa bile mutlaka güvendiğin bir büyüğünle tanıştır sevgilini..

Sevgiler..

bence annen degismez... suan 26 yasindayim ve annem hala bir erkek ark. oldugunu kabul etmek istemiyor. konusunu actirmiyor, yok sayiyor. hatta kusuyor....

bence annen degismez... suan 26 yasindayim ve annem hala bir erkek ark. oldugunu kabul etmek istemiyor. konusunu actirmiyor, yok sayiyor. hatta kusuyor....

Aynen benim annem de böyle kesinlikle ne senin, nede benim annem degismez..
Böyle gelmisler böyle de gidecekler..

anlamıyorum bu anneleri kızları var diye duygularını yaşamayacakmı? koruma güdüsü falan bir yana çok abartılı davranıyor annen sanırsam. herkes bir birey ilişkiler olacak tabii hayatın içinde zaten bu sayedede daha olgun olur insan neden bu kadar güvensizlik ve saplantılılık yapılıyor ortamlar geriliyor hiç luzüm yok annene anlat bunlar doğal şeyler zamanında onların ellerinde olmamış olabilir ama bu gayet insani bişey seninde yanlış şeyler yapmayacağına inanmalı annen o senin herkesten çok o sana güvenmeli inanmalı bunları güzelce konuş haa kabul etmezse sen bilirsin ama ben böyle çok mutluyum yanlış hiçbir şeyde yapmadım yapmamda de kendinden emin olduğunu göster o zaten içten içe hafifletir bu durumu

Son düzenleme:
Annen senin zarar görmeni istemiyor

keşke aynı üniversitede olabilsek o namık kemal de okuyor ben sakarya ünv. de anca istanbula geldiğimizde görüşebilme ihtimalimiz var onda da annem engel oluyor
Sanırım ailenin yanında okumuyorsun.Annen sana güveniyor ki seni göndermiş oraya ama erkek arkadaşını tanımıyor o yüzden öyle davranıyordur.Annenin yaptığı doğru da demiyorum ben yasaklar koyarak sizi tehlikelerden koruyabileceğimizi de düşünmüyorum.bunun yerine konuşmak doğruyu yanlışı göstermek daha mantıklı geliyor bana.

Cnm benim annemde izin vermez bende senin gibi bahaneler uydurarak dışarı çıkıyorum. Bir defa doğruyu söledim ve yine izin alamadım sonunda bende izin almadan çıktım ve sevgilimle buluştum ama eve geldiğimde çok kötü karşılandım :S bu yaşta tokat yedim bu yüzden cep telefonumu filan aldı :S Bence ne yaparsam yap sakın izinsiz çıkma :)

20 yaşında bir kız artık evlenme çağına doğru gidiyor demektir. Kimse ile tanışmazsan, hiç bir erkek ile çay bile içmezsen kocanla nasıl tanışacaksın sen canım. Bence annenle açıca konuş, anne 20 yaşıma geldim ve okulum bitince yuva kurmak istiyorum. Görücü usulü ile evlenmeye de niyetim yok, sen böyle yaparsan ben doğru kişiyi nasıl tanıyacağım de. Ona güven ver, yanlış bir şey yapmayacağını bilsin, hatta erkek arkadaşını onunla tanıştırabileceğini söyle. Bence senin başına bir şey gelmesinden korkuyor ve büyüdüğünü fark edemiyor. Eğer sabırla konuşur ve açık bir iletişim kurarsan seni anlayacaktır. Sadece ona güven vermen ve düşüncelerini anlatman çok önemli. Ayrıca beni sana yalan söylemek zorunda bırakma sonra çok üzülüyorum diye de ekle bence.

Canim kusura bakma lutfen kizma soylediklerine ama o zaman annene denilecek tek sey su :buyuk bir bidon ve sirke al annecim, icine beni koyup tursumu kurarsin.Sen kimseyle gorusmezsen bir yerlere gidip o insani taniyamazsan nasil koca bulacaksin?? Unv son siniftan sonrada evde kaldin evlenmiyorsun diye basinin etini yemeye baslar bu Anneler. Benim annem degilde anneannem boyle idi en sonunda ayni seyleri ona soyledim evde kalicagimi tursumu kurmalarini soyledim ve erkek arkadasimla evlenecegimide ilettim . Bana inanmadilar eve sokmam sakin tanismaya getirme dedi anneannem sakin dediler.Yalan soyluyordur evlenicem diye evlenemeye niyeti yok bunun alici degil bu diye erkek arkadasima laf bile soyledi. Bende sinirlendim annemle konustum nikah islemlerini baslattim tum evraklari hazirlattim ve iki ayda evlendim. Valla belli bi yastan sonra insan sadece kendini dusunmek zorunda. Ben rest cektim evlendim ve fikirlerinide acikcasi sormadim cunku bana hakaret ettiler simdi damatlarindan iyi kimse yok. Ben bu aileleri anlamis degilim zaten. Koruyoruz adi altinda inanin zarar verip psikolojimizi bozuyorlar. Baska bir arkadasimda sevgilisiyle kacti 5 yildir evliler esi astsubay ve bebekleri var. O kizcagizida annesi hic cikarmaz onlari gorusturmezdi. KIZcagiz evlenmek istedigini istemeye gelinecegini bile bildirdi ama ailesi hayir olmaz dediler. Yani o da evden kacip evlendi , kimseye sakin ha evden kacip evlenin demiyorum ama insanlari bu raddeyede getirebiliyorsa biktiriyorsa bazen ailelerde yanlis yapiyor demektir.

senin yaşadıklarının aynısını bende yaşadım
gerçi ben şimdi evliyim ama çok zor yaşadıkların
diğer arkadaşlarının aksine bu güven meselesi değil
annenin değişeceğini de zannetmiyorum
bende hiç hayatımda yanlış birşey yapmadım
eşimden önce hayatımda hiç erkek olmadı düşünün yani
çevrede herkes beni çok beğenirdi ama annem güvenmezdi
senin durumunda yapılacak tek şey var
erkek arkadaşının tavrı önemli bir yıldır böyle devam ettiğine göre demekki seni seviyor bırakmamış seni
tüm bu zorluklara rağmen senii bırakmayıp yanında olması gerekir az görüşerek ilişkinizi yürütmeye çalışacaksınız. tabi yalanlarında arkası kesilmeyecektir.
benim söylediğim yalanlarının haddi hesabı yoktu. üstelik nişanlanınca bile değişmedi sadece evliliğe bir ay kala serbest bırakmıştı
birde demişsin ya telefona arkadaşları istiyor diye yemin ediyorum aynısını bende yaşadım çok onur kırıcı değil mi?

Gizleyip saklayarak bir yere varamazsınız. Annene güven vermeye çalış. Onunla açık açık konuş. Hatta sevgilini tanıştır ona. Tabii ilk etapte sevgilin olarak değil arkadaşın olarak. Mesela bir tesadüf uydurabilirsin karşılaşmaları için. Kız arkadaşlarının yanında o da olur, arkadaş grubu şeklinde. Annen onu yakından tanırsa endişeleri azalacaktır. Tabii sana da güvenmesi lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…