Annem bizi hiç sevmiyor ama şimdi hergün ağlıyor

silimo

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2018
286
563
18
26
merhaba hanımlar...Derdim annem,4 kız kardeş ve 2 erkek kardeşle 6 kişiz.Annem küçüklüğümden beri hatırlıyorum hergün döverdi bizi (sadece kızları).Ben açık olduğum için en çok dayağı ben yerdim(8 yaşında şiddetlendi)Hele lise yıllarımda yediğim dayağın haddi hesabı yok.Hatırladıkça annemden nefret ediyorum.Hatta Lise birdeyken bir kere onunla konuşmuştum “kapanırsam beni sever misin?”bunu sorduğumda 15 yaşında çocuktum.Çalışkan bir çocuk olmama rağmen dayaktan ve hakaret küfürlerinden korktuğum için okula doğru düzgün gidemiyordum.Babamsa aksine bize çok düşkündü.Maddi durumumuzda iyiydi babamın verdiği harçlıklara el koyardı.Aldığı oyuncak ve elbiseleri yırtar atardı.Yemeği çok yesem(biraz iştahlı çocuktum)beddua ederdi.(yine diyorum maddi sıkıntımız hiç yoktu)Ben de aç kalkardım masadan hep.Eğer saklamamışsa gidip ekmek zeytin gizlice alır yatakta yerdim.Lise bitiği gibi daha 17 yaşındayken evlenme kararı aldım yeni tanıştığım biriyle.Hemen gelip istemelerini söyledim sebebini söylemeden.Zaten annem dünden razıydı vermeye.Babam biraz zorluk çıkardı ama annem ikna etti.Kaynanamla aynı evde yaşadım üniversite okuyordum o zamanlar işime de yaradı.Sıcak değildi ama anneme bin basıyordu her konuda düşünün kimsesizliğimi hep yüzüme vuran bir kaynana ama ona rağmen seviyordum kendisini.Enazından yememe içmeme giyimime karışmıyordu diye içten kendimi teselli ediyordum.Ben üniversiteyi bitirdiğim gibi işe yerleştim çoçuğum oldu tabi ayda bir annemle de görüşüyordum.Ama yaptıklarını hiç unutmadım ömrüm boyunca.şimdi bir kızım var ona baktığımda annem neden beni sevmedi diye hep geçiriyorum içimden.kızım bir lokma fazla yendiğinde çok mutlu olurken gelişme çağında bir lokmayı çok gören anne sen neden neden neden! Bir yıldır görüşmüyorum komuşmıyorum bazen eşimi arayıp soruyormuş “neden gelmiyor aramıyorsunuz beni?”diyeağlıyormuş.Annemin komşusunu pazarda görüyorum bazen annen çok ağlıyor gelmiyorsun gitmiyorsun diye.Çok çöktü.gerçekten çok çöktü.Ama içimden gelmiyor.Hep dayakları küfürleri hakaretleri ve yemek vermeyişi geliyor aklıma unutmuyorum unutamıyorum

Anne babanın açtığı yaralar hiç kapanmıyor.Ne söylese söylesin geçmeyecek kalbinin küslüğü ama Allah rızası için görüş.İnsan vicdanından kaçamıyor insana en büyük cezayı vicdanı veriyor zaten bir an yakasını bırakmadan.Keşke böyle yaşanmasaydı bazı şeyler senin için çok Üzgünüm ama iştr Allah rızası...

Sizin annenizin bir üst modeli de benim anneannem. Annemin onun hakkında iyi konuştuğunu pek bilmem. Çok çekmiş zamanında hala da çektiriyor. Söylediği en küçük anlamsız söz bile çok batıyor. Annemin psikolojisi çok olumsuz etkilenmiş. Biz de çok üzülüyoruz anılarını anlattıkça. Gorusmedikleri zaman annem daha mutlu oluyor sanırım. Bu konudan şuraya gelmek istiyorum ki eliyle dövmeyi bıraksa bile diliyle dövüyor sizi çok mutsuzum ediyorsa az ve yüzeysel görüşün sizin için daha iyi. Tamamen görüşmeyi kesin diyemem annedir ne de olsa. Allah yardımcınız olsun. Anneyle imtihan çok zor etkisini kaç nesil çekiyor.

Ama unutamıyorum koskoca çocuklu kadın oldum.O evden nasıl ve neden çıktığımı hiç unutmuyorum unutamıyorum(yazarken hatırlayıp hıçkıra hıçkıra ağlıyorum)

Ama unutamıyorum koskoca çocuklu kadın oldum.O evden nasıl ve neden çıktığımı hiç unutmuyorum unutamıyorum(yazarken hatırlayıp hıçkıra hıçkıra ağlıyorum)
Hiç zorlayıp da kendi psikolojinizi bozmayın. Oğulları ile görüşsün, diğer kızları ile görüşsün hayır siz neden üzerinizde hep vicdan hissediyorsunuz, akrabalık kandan gelmez bence kalpten olur, kalbinizde yer edinememişse kendi kalbinizi kırmak pahasına görüşmenin anlamı yok

Çok çökmüş ya şimdi öleceğini düşününce böyle olmuştur.
İnsanlar yaşlanınca hep eski yaptıkları gelir akıllarına ya helallik isterler ya da ibadete yönelirler.

Ben olsam affetmezdim annemi hatta gidip hakkımı helal etmeyeceğimi öbür dünyada iki elimin yakasında olacağını söylerdim ama siz demeyin tabii yani böyle şeyler yapmayın ben kindar bir insan olarak bunu dedim. Ama sizin en güzel yıllarınızı zindana çevirmiş bunu da unutmayın...

Evet en güzel yıllarımı mahvetti her gece dua ediyordum sabahı öleyim diye.Bir türlü ölmüyordım.Bir kere beni boğmaya kalkıştı 14 yaşındayken boğazımdan kan gelene kadar sıktı.Direnmedim fazla çünkü istiyordum ölmeyi.yaşamanın bir anlamı yoktu

Ayda 1 gidip, yarım saat oturmakla sizden birşey eksilmeyecek..

Affedin diyemem ama siz kendinize yakışanı yapıp yarım saat olsun uğrayın.

Sizi taktir ettim ona çileye rağmen hayatınızı kurmayı başardığınız için..minik prensesinizi öpüyorum..

Neyseki kocan iyi biriymis demekki surdurmussun azmetmisdin uniyi bitirmissin..yapabileceginin en iyisini yapmissin aslinda
Görüşürken kocamla anlaşma yaptık.Ben üniversiteyi okuyacağım.Ama annesiyle aynı kalmayı kabul ettim.Temizlik yemek benden sorumluydu olsun.keşke baba evinde hizmetçi olsaydım da o muameleyi görmeseydim

Malesef unutulmuyor.benim annem bize iyi baktı ama o da çocukmuş bir sürü sorunu varmış aileden kocadan anlıyorum ama nasıl sevmesi gerektiğini bilmediginden mi sora gelmediginden mi bilmem anne kiz yakinligini kuramadik 30 yasindayima ama hala oturtamiyorum.yalniz değilsiniz yani.annem bana çok kızardı en so anlattığım ağlayarak sebeblerini şimdi daha iyi en azından benden beklentisi azaldi.sizde anlatı n

valla "neticede annen", "neticede baban", "ne olursa olsun o senin annen" vb söylemlere kesinlikle katılmıyorum
silimo , annen çok ağır şeyler yapmış. bana hasta olabilir gibi geldi, psikolojik olarak yani. eğer öyle ise ve maddi gücün varsa tedavisini yaptır ama yakın olma derim
yok hasta değilse veya tedavi olmayı kabul etmezse yine uzak dur derim
ayrıca onu affetmek zorunda da değilsin, böyle bir mecburiyetin yok bence

Görüşürken kocamla anlaşma yaptık.Ben üniversiteyi okuyacağım.Ama annesiyle aynı kalmayı kabul ettim.Temizlik yemek benden sorumluydu olsun.keşke baba evinde hizmetçi olsaydım da o muameleyi görmeseydim
Şu an hala kv ile mi yaşıyorsunuz, ayrı evde misiniz?

Annem hasta değil aksine çok akıllı ve kurnaz bir kadın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…