- 18 Kasım 2014
- 6.237
- 15.572
- 248
Evet en güzel yıllarımı mahvetti her gece dua ediyordum sabahı öleyim diye.Bir türlü ölmüyordım.Bir kere beni boğmaya kalkıştı 14 yaşındayken boğazımdan kan gelene kadar sıktı.Direnmedim fazla çünkü istiyordum ölmeyi.yaşamanın bir anlamı yoktu
merhaba hanımlar...Derdim annem,4 kız kardeş ve 2 erkek kardeşle 6 kişiz.Annem küçüklüğümden beri hatırlıyorum hergün döverdi bizi (sadece kızları).Ben açık olduğum için en çok dayağı ben yerdim(8 yaşında şiddetlendi)Hele lise yıllarımda yediğim dayağın haddi hesabı yok.Hatırladıkça annemden nefret ediyorum.Hatta Lise birdeyken bir kere onunla konuşmuştum “kapanırsam beni sever misin?”bunu sorduğumda 15 yaşında çocuktum.Çalışkan bir çocuk olmama rağmen dayaktan ve hakaret küfürlerinden korktuğum için okula doğru düzgün gidemiyordum.Babamsa aksine bize çok düşkündü.Maddi durumumuzda iyiydi babamın verdiği harçlıklara el koyardı.Aldığı oyuncak ve elbiseleri yırtar atardı.Yemeği çok yesem(biraz iştahlı çocuktum)beddua ederdi.(yine diyorum maddi sıkıntımız hiç yoktu)Ben de aç kalkardım masadan hep.Eğer saklamamışsa gidip ekmek zeytin gizlice alır yatakta yerdim.Lise bitiği gibi daha 17 yaşındayken evlenme kararı aldım yeni tanıştığım biriyle.Hemen gelip istemelerini söyledim sebebini söylemeden.Zaten annem dünden razıydı vermeye.Babam biraz zorluk çıkardı ama annem ikna etti.Kaynanamla aynı evde yaşadım üniversite okuyordum o zamanlar işime de yaradı.Sıcak değildi ama anneme bin basıyordu her konuda düşünün kimsesizliğimi hep yüzüme vuran bir kaynana ama ona rağmen seviyordum kendisini.Enazından yememe içmeme giyimime karışmıyordu diye içten kendimi teselli ediyordum.Ben üniversiteyi bitirdiğim gibi işe yerleştim çoçuğum oldu tabi ayda bir annemle de görüşüyordum.Ama yaptıklarını hiç unutmadım ömrüm boyunca.şimdi bir kızım var ona baktığımda annem neden beni sevmedi diye hep geçiriyorum içimden.kızım bir lokma fazla yendiğinde çok mutlu olurken gelişme çağında bir lokmayı çok gören anne sen neden neden neden! Bir yıldır görüşmüyorum komuşmıyorum bazen eşimi arayıp soruyormuş “neden gelmiyor aramıyorsunuz beni?”diyeağlıyormuş.Annemin komşusunu pazarda görüyorum bazen annen çok ağlıyor gelmiyorsun gitmiyorsun diye.Çok çöktü.gerçekten çok çöktü.Ama içimden gelmiyor.Hep dayakları küfürleri hakaretleri ve yemek vermeyişi geliyor aklıma unutmuyorum unutamıyorum
Şimdi benimle konuşmak anne kız olmak için çok uğraşıyor.Ama benim çocukken bebekken sevgiye merhamete anne şefkatine ihtiyacım vardı.Şuan yapsa ne olur yapmasa ne olur...Annenizi affedin. Bu kadar yük insana ağır geliyor. Annenizi kendi huzurunuz için affedin.
Allah herkesi birseylerle sınıyor elbet. Bizler de yarası çok derin kalıyor. Ama ne olursa olsun o senin annen. Ve sebepsiz olduğunu hiç sanmıyorum. Kendince illaki ona bunu yaptıran bi şey vardır. Bunu konuşmalı ve öğrenmelisin. En azından neden diye sorgulamak yerine yaralarını sarabilirsin. @Lemonya ya katılıyorum. Güzel anılar vaktidir.
Bak sende annesin. Ve kendi kızının gözlerinin içine bakıyorsun.
Sanmıyorum ya ben annen bunu sebepsiz yapmamistir. Sebebi ne olursa olsun buna hakkı Tabiki yoktu ama belkide etrafında onu anlayacak yol gösterecek yanlış yapıyorsun × diyecekbirisi yoktu.
Sizler de cocuktunuz ne olduğunu anlayamadan buyumussunuz.
Hiçbir kimseyi kendi annen yerine koyamazsin. Sadece o eksikliği tamamlamak için kirintilar arıyorsun. Ama bunu yapma. Çünkü bi insan giydigine yedigine karısmıyor diye asla iyi insan değildir. Burda neler okuyoruz KV ile ilgili .
Annenle görüş lütfen. Çözüm karşılıklı oturup dertlesmek ve bundan sonraki günler için daha bilinçli olmaktan geçiyor..
Annen pişmanlık ve boşluk yasıyor bence. Tut elinden. Ölümlü dünya. Geçmişte yasayamazsin. Yükü sana bi zaman sonra ağır gelmeye başlar. Artık buyudun ve bununla yuzlesebilirsin. Çünkü sen çok güçlüsün. Neler basarmışsın yola nasıl cikmis bugün nasılsın çok şükür haline. Ve sanslisin. Eşin i takdir ettim. Helal olsun valla.
Ama yine diyorum. Ölümlü dünya. Annen vefat etse en çok da sen üzülürsün kahrolursun. Keşke bunları hiç yasamasaydin. Keşke ,keskeeee...
Ama affetmek Allah'a mahsustur. Kinlenmek ve nefret li geçen günler sadece seni etkileyecek.
Şimdi böyle dedim ama zorla değil Tabiki. Sen ne yapmak nasıl yapmak istersen öyle yap . bu senin kararın. İnşallah bundan sonra hakkında en hayırlısı olur canım.
Gerçekten hiçbirşey yapmadım menapoza girdiği zamanlardı.Birşeyi utanarak yazacağım ama teyzem benim çok güzel olduğum için annemin kıskandığını söylerdi.Evet gerçekten utanarak yazdım.yahu yapmayın
14 yaşındaki çocuğu boğazını kanatacak kadar boğazını sıkıp öldürmeye çalışmamak için illa birilerinin yanlış yapıyorsun mu demesi gerekiyor???
Erkeklere yapmıyordu bu durumu.onları Yanımda okşayıp severken biz kızlara bilhassa bana yapılıyordu bu zulüm.Geçen konu açmıştım kardeşimin evleneceği aile bizden 10 bin gibi bir çeyiz parası istedi.Annem 15 bin verdi.Akıl sağlığı herşeyi yerindeOkuduklarima inanamadim. Annenizin hasta olmasindan baska bir aciklamasi yok bunun. Yani zeytini saklamanin bence mantikli hicbir aciklamasi yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?