- 2 Eylül 2017
- 3.866
- 8.448
- 158
- Konu Sahibi Combativeenemy
-
Yahu herkes gömmus de neden olaya şu acidan bakmiyorsunuz?? Konu annesini begenmemesi ya da kabugundan cikip begenmemesi degil konu annesinin bu konuda dikkat etmemesi ozen gostermemesi... neden hemen konu anne olunca gardinizi alip haksiz yere elestiri yapiyorsunuz?
Simdi şoyle diyim annem bana hep şunu ögretti o da köyde doğmus bir insan her zaman kiyafetlerine dikkat et yeni olmayabilir ama temiz olsun gunluk giyeceginle bir yere giderken giyecegin kiyafet ayni olmaz olmamali.... bakiyorum ornegin bazi hanimlar doktora gelirken bile basma etek corapla terlik giyip geliyorlar haliyle uygun olmuyor sanirim bu sekilde bir olay kast edilmis....
Ikincisi benim babannem kendisi asla yeni bir sey giymez 70 yasinda ve neredeyse 50 yillik seyleri giyiyor ya da uzerini hic degistirmiyor cocuklari anne bak biz sana aliyoruz bunlari giy dedikleri halde yok inattir kendisi ama herkes kiziyor ona simdi bu kabugunu begenmemek mi oluyor???
Annem de ananemden bu sekilde gormus koyde yetismis insanlar bir yere giderken dikkat ederler bu bir kultur bence bunun annnesini begenmemekle bir ilgisi yok.
Annesinin güzel giyinmesini istemesinde haklı olabilir fakat kurduğu cümleler çok itici ve incitici o yüzden tepki aldı konu sahibi.Yahu herkes gömmus de neden olaya şu acidan bakmiyorsunuz?? Konu annesini begenmemesi ya da kabugundan cikip begenmemesi degil konu annesinin bu konuda dikkat etmemesi ozen gostermemesi... neden hemen konu anne olunca gardinizi alip haksiz yere elestiri yapiyorsunuz?
Simdi şoyle diyim annem bana hep şunu ögretti o da köyde doğmus bir insan her zaman kiyafetlerine dikkat et yeni olmayabilir ama temiz olsun gunluk giyeceginle bir yere giderken giyecegin kiyafet ayni olmaz olmamali.... bakiyorum ornegin bazi hanimlar doktora gelirken bile basma etek corapla terlik giyip geliyorlar haliyle uygun olmuyor sanirim bu sekilde bir olay kast edilmis....
Ikincisi benim babannem kendisi asla yeni bir sey giymez 70 yasinda ve neredeyse 50 yillik seyleri giyiyor ya da uzerini hic degistirmiyor cocuklari anne bak biz sana aliyoruz bunlari giy dedikleri halde yok inattir kendisi ama herkes kiziyor ona simdi bu kabugunu begenmemek mi oluyor???
Annem de ananemden bu sekilde gormus koyde yetismis insanlar bir yere giderken dikkat ederler bu bir kultur bence bunun annnesini begenmemekle bir ilgisi yok.
İçim yandı rahmetli babam gözümün önüne geldi onun da aynı öyle bir çantası vardı bileğinde olurdu, dünyanın en iyi insanı can parçam babam, nur içinde yatsın, ben kaybettim rabbim sizinkilere uzun ömürler versin, konu sahibi de Allah geçinden versin canından bir parçayı toprağa verdiği gün anlar belki annesinin kıymetini...o sizin tatlılığınız
bi de babamınki tabi
eskiden bi de burhan altıntop çantası taşırdı, neyse ki onu bırakıtı canım içi
ama o şort altı, sandalet içi çorap ille yarıya kadar çekilecek
O sekilde okuyunca aklima babannem geldigi icin hak verdim acikcasi ama ne olursa olsun baş tacimizdir yani.''Ühü ühü klasımızı bozuyor'' demek evet beğenmemektir.Konuda yazdığı vicdan azabının da sebebi bu zaten.
Düşüncen çok yanlış bir insanın giyimi kuşamına göre kimse kimseyi aşağı göremez hele hele senin annenden utanman çok acı bir durum. Annesiz olan insanlar var hayatta Allah başından eksik etmesin ama yarın öbür gün birşey olsa annene giyimi kuşamı kalmaz sadece var olsaydı dersin . Keşke dememek için hiçbir zaman annenden utanma benim annem yırtık pırtık şeyler giyse utanmam milletin ne dediğini statünü değilde annenden utanmamaya çalışsan Eminim daha doğru bir seçim yaparsın. Benim tavsiyemde bu .Merheba yanlış mi düşünüyorm doğru mu bilmiyorum ama kendimce haklı olduğum kesin konu annem her defasında aynısını yapıyor bir sürü giyecek elbiseleri olmasına rağmen giymez bazanin altında saklar belki bir düğünde falan 1;2 kez giyer diger gunler çok önemsiz gezer hadi digerleri beni bağlamaz da esim de bende aynı kurumda çalışıyorum kendim hemşire eşim doktor bugn tedavi için gelmiş giyim iğrenç özensiz yamuk yumuk ya uyarmama rağmen böyle herturlu klasımi sarsmak için uğraşıyor ben dikkat etmiyorum ama diğerleri ediyor bunu biliyorum sonra vicdanım sızlıyor acaba yanlış mı düşünüyorm bilmiyorum fikir verin
Konuyu okuyunca yorumları okuyunca o kadar kötü oldum ki ağladım üzüldüm.
Annelik babalık o kadar zor ki...
Benim Babam insaat ustası . Üzerinde o kadar çok isterdim ki takım elbise olsun. Olmadı hayat kader...
Ama ben onu hep sevdim her halini üzeri kirli kireç kum olurdu işten gelirdi.ellerine çekiç degermis tırnakları morarirmis nasıl da severdim o elleri.
Koklardim onun kireç kokusunu. Mis gibisin derdim.
Allah im onu başımızdan eksik etmesin.
Evliyim ama babamı da annemi de hep sevdim saydım. Onlar çok başka...
Annem ev kadını. Işi gücü bitmez. O da pek giyinmeyi bilmez ona hep en gÜzel kıyafetler aldım. Giyse girmese de.
Ama asla kıyafetinden gocunmadim.
Konuyu daha fazla uzatmadan tavsiyede bulunayim hemşire hanım. Ben de öğretmenim.
* annenize sürpriz yapin gidin 50 tane falan altli ustlu kıyafet alın. Onun eski kiyafetlerini de alın evinize getirip saklayın önce bir kokulayin. Belki hatırlarsınız süt emzirdigi o günleri.
* bu dediğimi kendi klasiniz için değil annenizi çok sevdiğiniz ve düşündüğünüz için yapin.
* son olarak vicdanlı olun herkese karşı .
Aynen, kendisi de doktor olsaydı artık ego patlamasından yanına yanaşılmazdı, ayrıca dünya hali belli olmaz asla temenni de etmem ama yarın bi gün o ''doktor'' koca olur ya hayatından bir şekilde çıkarsa dönüp gideceği yer yine annesinin kucağı olacak, o olmayan klas da pufffffBu arada aman aman bir statun de yok ki klasin sarsilsin. Inan annen senden klas. Onun yeri doldurulamaz.
Okurken gözlerim doldu. Ne kadar guzel ifade etmissiniz olmasi gereken saygi ve sevgiyi.Konuyu okuyunca yorumları okuyunca o kadar kötü oldum ki ağladım üzüldüm.
Annelik babalık o kadar zor ki...
Benim Babam insaat ustası . Üzerinde o kadar çok isterdim ki takım elbise olsun. Olmadı hayat kader...
Ama ben onu hep sevdim her halini üzeri kirli kireç kum olurdu işten gelirdi.ellerine çekiç degermis tırnakları morarirmis nasıl da severdim o elleri.
Koklardim onun kireç kokusunu. Mis gibisin derdim.
Allah im onu başımızdan eksik etmesin.
Evliyim ama babamı da annemi de hep sevdim saydım. Onlar çok başka...
Annem ev kadını. Işi gücü bitmez. O da pek giyinmeyi bilmez ona hep en gÜzel kıyafetler aldım. Giyse girmese de.
Ama asla kıyafetinden gocunmadim.
Konuyu daha fazla uzatmadan tavsiyede bulunayim hemşire hanım. Ben de öğretmenim.
* annenize sürpriz yapin gidin 50 tane falan altli ustlu kıyafet alın. Onun eski kiyafetlerini de alın evinize getirip saklayın önce bir kokulayin. Belki hatırlarsınız süt emzirdigi o günleri.
* bu dediğimi kendi klasiniz için değil annenizi çok sevdiğiniz ve düşündüğünüz için yapin.
* son olarak vicdanlı olun herkese karşı .
klası o kadar sarsılmış ki hanımefendinin annesinin hastalığı kimin umurunda...Senin şu an annenin kıyafetiyle değil hastalığı ile ilgilenmen gerekmiyor mu
Anneniz sizi doğurdu, büyüttü, hepimiz tartışabiliriz ama böyle şeyler söylenmez. Ben annenizin yerinde olsam bırak yanınıza gelmeyi sizinle konuşmazdım.Merheba yanlış mi düşünüyorm doğru mu bilmiyorum ama kendimce haklı olduğum kesin konu annem her defasında aynısını yapıyor bir sürü giyecek elbiseleri olmasına rağmen giymez bazanin altında saklar belki bir düğünde falan 1;2 kez giyer diger gunler çok önemsiz gezer hadi digerleri beni bağlamaz da esim de bende aynı kurumda çalışıyorum kendim hemşire eşim doktor bugn tedavi için gelmiş giyim iğrenç özensiz yamuk yumuk ya uyarmama rağmen böyle herturlu klasımi sarsmak için uğraşıyor ben dikkat etmiyorum ama diğerleri ediyor bunu biliyorum sonra vicdanım sızlıyor acaba yanlış mı düşünüyorm bilmiyorum fikir verin
Bu nasıl birseyki insan annesinden utanır. O culda giyse cuvalda en unlu markada sizin anneniz. Bence annenizle konusun ondan utandıgınızı diil onu sık daha guzel gormek istediginizi soyleyin. Ve ona kıyafet alın. Annem rezil ediyor diyerek bir baslık atmanızıda siddetle kınıyorum.Merheba yanlış mi düşünüyorm doğru mu bilmiyorum ama kendimce haklı olduğum kesin konu annem her defasında aynısını yapıyor bir sürü giyecek elbiseleri olmasına rağmen giymez bazanin altında saklar belki bir düğünde falan 1;2 kez giyer diger gunler çok önemsiz gezer hadi digerleri beni bağlamaz da esim de bende aynı kurumda çalışıyorum kendim hemşire eşim doktor bugn tedavi için gelmiş giyim iğrenç özensiz yamuk yumuk ya uyarmama rağmen böyle herturlu klasımi sarsmak için uğraşıyor ben dikkat etmiyorum ama diğerleri ediyor bunu biliyorum sonra vicdanım sızlıyor acaba yanlış mı düşünüyorm bilmiyorum fikir verin
Çok merak ediyorum annen yırtık basma etek giyip üstüne çamaşır sulu bluzla okula gelse? Doğru cevap ver ama!
Burda herkes yanlış anlamış bence zira konu sahibinin bahsettiği durum bu. Bizlerin annesi de tuvalet giymiyor ama temiz ütülü ve uygun giyiniyor. Evde giydiği basma etekle gitmiyor bir yere.
Basma eteği küçük görmüyorum asla! Yanlış anlaşılmasın!
klasımi sarsmak için
Herkes konu sahibine yükleniyor ama ben de sizin gibi düşünüyorum. Durumu anlatırken yanlış ifadeler kullanmış galiba o yüzden. Olmadığı için giyememesi ayrı varken giymemesi ayrı.Olduğu halde giymiyor demişsiniz. Olmasa kıyafeti ve annemden utaniyorum deseniz kizardim ama olduğu halde giymiyorsa bende anneme tepki gosterrim. Sonuçta kıyafeti var insan içine çıkıyor sizi geçtim basta kendine özen göstermeli diye düşünüyorum. Ben anneme alırım kıyafet ayakkabı güzel giyinsin isterim. Annemde saklamaz giyer neden giymiyor acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?