eşin ailesine düşkündü gerçekleri gördü işte bence sende gör.25 yaşındayım ben 7 yaşında çocuklardan biri biride 7 aylık onurlu bi kadın olarak bütün maddi manevi sıkıntılara ragmen ailem boşan diye ısrar etmesine ragmen eşini bırakmamış ailemin bütün eziyetlerine rağmen eşini savunmuş ama daha bu yaşta yorulmuş bi kadınım hiç bi zaman iyiligi elden bırakmadım ama ne eşime ne onun ailesine bi saygısızlıgım olmamıştır çogu zaman haketseler bile şimdide kendi ailemle mücadele veriyorum çok zormuş bu işler evlat olmak anne olmak eş olmak kadın olmak gelin olmak çok zormuş şimdi diyorumki şimdiki aklım olsa hiç evlenmezdim çünkü insanları ve dünyayı tanıyorsun kendi aileni bile yeni tanıyorsun eşimde ailesine çok düşkündü ama bütün zor zamanlarda baktıki yanında yoklar neyse konu nerden nereye geldi. Yaşım küçük ama 50 sene yaşamış insan hikayesi ve 50 yaşında insan kafasındayım
Ben burayı kacirmisim aileniz eşinizi şikayet Edip ceza almasını da sağlayabilirdi. Kusura bakmayın ama annenize hiçbir şekilde kırılmaya ve kızmaya hakkınız yok.25 yaşındasınız. Kacali 11 yıl olmuş. Yanlış anlamadiysam eşiniz sizi 14 yaşında kaçırmış. Büyük konuşmayım ama küçücük kızımı kandirip kaçıran adamı değil affetmek vururdum sanırım. Ama neyse çok zaman geçmiş. Bir şekilde yaşayıp gideceksiniz.
Hayır hayır bu yaşta dünya üstüne yıkılmış gibi dertlerin altında kalma sakın. Demek istediğim şu, tercihini yapmışsın sevdiğin adamla evlenmişsin yuva kurmuşsun 11 yıldır da zorluklara rağmen sürmüş. Bu kadar devam ettiyse sevip seviliyorsun ne mutlu sana. Burda çocukça davranan olgunluk göstermeyen senin annen. 11 sene direnmişsin şimdi noldu da yoruldum annemin planları güzel gibi cümleler sarfediyosun. Seni yoruyorsa annenle görüşmeni azaltıcaksın. Bu kadar basit. Annendir canındır tabiki onlara saygısızlığın olmasın bak yazık baban da damatla konuşup görüşüyor. Hayır annende neden bu inat? Geçiceksin karşısına anne ben bu adamı seviyorum, bu çocuklar benim herşeyim, çocuklarımın yuvasını yıkmam lütfen bana bir daha kocamla ilgili olumsuz cümle kurma, kocama söylediğin sözler ve onunla görüşmemen beni çok incitiyor. Bu kadar. Bunları söyleyeceksin sadece. Anlarsa büyüklüğünü gösterir kocanı kabul ederse amenna. Yok inada devam derse sen de ona göre davranmak zorundasın. Kocanı ezdirmeye hakkın yok bence25 yaşındayım ben 7 yaşında çocuklardan biri biride 7 aylık onurlu bi kadın olarak bütün maddi manevi sıkıntılara ragmen ailem boşan diye ısrar etmesine ragmen eşini bırakmamış ailemin bütün eziyetlerine rağmen eşini savunmuş ama daha bu yaşta yorulmuş bi kadınım hiç bi zaman iyiligi elden bırakmadım ama ne eşime ne onun ailesine bi saygısızlıgım olmamıştır çogu zaman haketseler bile şimdide kendi ailemle mücadele veriyorum çok zormuş bu işler evlat olmak anne olmak eş olmak kadın olmak gelin olmak çok zormuş şimdi diyorumki şimdiki aklım olsa hiç evlenmezdim çünkü insanları ve dünyayı tanıyorsun kendi aileni bile yeni tanıyorsun eşimde ailesine çok düşkündü ama bütün zor zamanlarda baktıki yanında yoklar neyse konu nerden nereye geldi. Yaşım küçük ama 50 sene yaşamış insan hikayesi ve 50 yaşında insan kafasındayım
Haklısınız ama böyle bişeyi yapmayı beni kaybetmeyi göze alamaz. Bide baba faktörü var babam çok iyi makul mantıklı bi adamdır oda asla böyle bişey yapmaz onların evle ilgili bi problemi yok bi günden bigünden bi güne dememişlerdir ikiside ev bizim falan diye daha ev senin ister otur ister kiraya ver diyolar zaten o konuda güvenmesem yaptırmazdım böyle bir şey söz konusu degil zaten iki kardeşiz bi daire benim biri onun korkum yok o konudaAsıl olay nerde patlicak biliyormusunuz ?
şimdiki oturduğunuz ev var ya 75 bin masraf yaptık dediğiniz , anneniz aklı esince sizi evden çıkaracak ve eşiniz bomba gibi patlicak bu içinde birikenlerle haberiniz olsunKeşke o eve o kadar masraf yapacağınıza peşinat olarak verip kendinize başka yerden ev alsaydınız
anneye başta hak verirdin çocuklar kocaman olmuş kız gelmiş 25 yaşına bu saatten sonra boşatıp napacak kinini içine atıp mutlulukları ile mutlu olması gerekiyor bence artık.14 yas mi???
o zaman ben de anneye hak veririm elbette.
anneye başta hak verirdin çocuklar kocaman olmuş kız gelmiş 25 yaşına bu saatten sonra boşatıp napacak kinini içine atıp mutlulukları ile mutlu olması gerekiyor bence artık.
en başında yakacaktı dünyayı en başında şimdi değil.o çocuklar doğmadan boşatacaktı.
Eskiden böyle degildi üzülüyordum çok kafaya takıyodum ama artık dediginiz gibi davranıyorum üzülsemde bu durumaHayır hayır bu yaşta dünya üstüne yıkılmış gibi dertlerin altında kalma sakın. Demek istediğim şu, tercihini yapmışsın sevdiğin adamla evlenmişsin yuva kurmuşsun 11 yıldır da zorluklara rağmen sürmüş. Bu kadar devam ettiyse sevip seviliyorsun ne mutlu sana. Burda çocukça davranan olgunluk göstermeyen senin annen. 11 sene direnmişsin şimdi noldu da yoruldum annemin planları güzel gibi cümleler sarfediyosun. Seni yoruyorsa annenle görüşmeni azaltıcaksın. Bu kadar basit. Annendir canındır tabiki onlara saygısızlığın olmasın bak yazık baban da damatla konuşup görüşüyor. Hayır annende neden bu inat? Geçiceksin karşısına anne ben bu adamı seviyorum, bu çocuklar benim herşeyim, çocuklarımın yuvasını yıkmam lütfen bana bir daha kocamla ilgili olumsuz cümle kurma, kocama söylediğin sözler ve onunla görüşmemen beni çok incitiyor. Bu kadar. Bunları söyleyeceksin sadece. Anlarsa büyüklüğünü gösterir kocanı kabul ederse amenna. Yok inada devam derse sen de ona göre davranmak zorundasın. Kocanı ezdirmeye hakkın yok bence
İşte uzmanlar bu yüzden evlilik kararı için belli bir yaştan sonrasını öneriyorlar ve ne olursa olsun kız çocuklarına okuyun meslek sahibi olun diyorlar. Anne babalar evlilik konusunda hassastırlar. Bence size hala kırgınlık ve bu kırgınlıkları dan dolayı da eşinizi görmek istemiyorlar. Onu gördükçe daha çok üzülüyor olabilirler. Annenizi böyle kabul etmekten başka yapacağınız birşey yok. Ve mümkün mertebe kendi ayaklarınızın üzerinde durun. İmkanları zorlamak ve ailelerden yardım almak sizi daha da yipratabilir.
Aynen öyle tam tespit annem kabullenemiyor hala ama kimseden özellikle eşimin ailesinden bişey istemem kendi ailemde kendi istegiyle verdi evi onun dışında asla kimseden bişey istemem aksine veririmİşte uzmanlar bu yüzden evlilik kararı için belli bir yaştan sonrasını öneriyorlar ve ne olursa olsun kız çocuklarına okuyun meslek sahibi olun diyorlar. Anne babalar evlilik konusunda hassastırlar. Bence size hala kırgınlık ve bu kırgınlıkları dan dolayı da eşinizi görmek istemiyorlar. Onu gördükçe daha çok üzülüyor olabilirler. Annenizi böyle kabul etmekten başka yapacağınız birşey yok. Ve mümkün mertebe kendi ayaklarınızın üzerinde durun. İmkanları zorlamak ve ailelerden yardım almak sizi daha da yipratabilir.
O da zamanında yapması gerekenleri yapacaktı. Ona da haklı demiyorum. Kızı yolundan cevirmemis. Ancak kocaya kin güdüp dursun. Zamanında ortalığı ayağa kaldirsa tamam. Dediğim gibi artık olan olmuş öyle böyle yaşayıp gidecekler. İki çocuktan sonra boşanmasını istemek nedir yani? Ben bilmiyorum konu sinirlerimi çok bozdu14 yas mi???
o zaman ben de anneye hak veririm elbette.
Yok asla şiddet asla tahammül edemicem bi şeydir eşimde öyle bi şey yapcek biri degildir aldatma da affetmicem 2. Şeydir şimdilik öyle bişeyde yok ha olmucek diye bişey yok tabi ama olursa ben yokum bu konuda kafam çok net başka kadına dokunan adama ben dokunamam eşimede söylerim bak aldatma aldatcene gel söyle bana ben aşık oldum hoşlanıyorum de hiç zorluk çıkarmam veririm nikahımı derim ondan sonra aldatıpta aglayıp zırlama peşimde derim gözüm görmez zaten silerim. Benim istedigim herşeyi yapar istemedigimi yapmaz bana sormadan bişey yapmaz. Beyendigim bişeyi sonrada olsa illa alır kısıtlamaz beni asla heryere giderim bide bana aşırı güvenir zekama çok deger verir eşim söylüyorsa dogrudur mantı gı kafasından yerleşti yaniAnnenizin tavrini okuyunca yoksa siz de mi dayak siddet aldatma icinde biz birbirimize asik ve mutluyuz diyen tiplerden misiniz diye dusundum
Anne yuregi kaldirmiyor olabilir
Belki tahmin ettigim gibi degildir ama aranizdaki iliskiden bahsetmemissiniz o yuzden aklima bu secenek geliyor
İnanın şimdi ben bu teklifi sunuyorum ona kabul etmiyor sinir oluyo yaptırdın ettirdin evi nereye gitcen diyo uzak olmama dayanamaz annemi tabiki anlıyorum benimde çocuklarım var. Ama ikimizinde cahilliginden oldu pişmanız hatta ben hayatımda bi hata yaptım diye artık hata yapma şansımın kalmadığını söylerim hep 10 kere düşünür öyle bi adım atarım. Bide eşim de iyi bi insan çıktı şükür eziyet etmedi bana çocuklarına çok vicdanlı sıcak kanlı şefkatli merhametli bi adamdır ben babama benzetiyorum eşimi bazen . Beni ailesiyle durmaya zorlayabilirdi eziyet edebilirdi öldürebilirdi yuva kurmayı yuvasına sahip çıkmayı tercih etti zaten zorlanıyorum kimseyi saygısızlık yapmayın yeter diyorum ikisinedeAnnenize saydırmaya gelmiştim de konunun devamında 14 yaşında kaçırıldığınız yazıyor.
Evet kaçırılmak, çünkü çocukmuşsunuz.
Anneniz de sakin kadınmış, o zaman dünyayı başlarına yıkmamış, eşiniz reşit ise o donemde hapse attırmamış. Ki ben olsam öyle yapardım. Sizi kaybetmekten korkmuştur büyük ihtimalle.
O yüzden şimdi hala söyleniyor. Kendi pişmanlığı aslında...
Annenizin eşinizi affetmemesi bence normal, allah kimseyi evladı ile bu şekilde imtihan etmesin, zor. Sizi kaybetmek mi, çocuk yaşta evliliğe razı gelmek mi? Çocuklarınız olmuş bakıp siz karar verin...
Olan olmuş, bu saatten sonra yapacak olduğunuz,
O evden çıkmak
Kendinize yeni bir duzen kurup
Aileniz ile mesafeli görüşmek.
İnanın şimdi ben bu teklifi sunuyorum ona kabul etmiyor sinir oluyo yaptırdın ettirdin evi nereye gitcen diyo uzak olmama dayanamaz annemi tabiki anlıyorum benimde çocuklarım var. Ama ikimizinde cahilliginden oldu pişmanız hatta ben hayatımda bi hata yaptım diye artık hata yapma şansımın kalmadığını söylerim hep 10 kere düşünür öyle bi adım atarım. Bide eşim de iyi bi insan çıktı şükür eziyet etmedi bana çocuklarına çok vicdanlı sıcak kanlı şefkatli merhametli bi adamdır ben babama benzetiyorum eşimi bazen . Beni ailesiyle durmaya zorlayabilirdi eziyet edebilirdi öldürebilirdi yuva kurmayı yuvasına sahip çıkmayı tercih etti zaten zorlanıyorum kimseyi saygısızlık yapmayın yeter diyorum ikisinede
Onlar tabiki şikayetçi oldu annem hala bekliyo haberlerde çıkıyor ya kaçarak evlenmişler de kocasını alıp gitmişler sana da olur belki öyle bişey diyo onlar bu yüzden şikayetini geri çekmedi ama ben şikayetçi olmadım ifademde neyse o oldugu için salıverildi.Ben burayı kacirmisim aileniz eşinizi şikayet Edip ceza almasını da sağlayabilirdi. Kusura bakmayın ama annenize hiçbir şekilde kırılmaya ve kızmaya hakkınız yok.
kiracıydık ev sahipleriyle anlaşamadım ben evimiz var diye köleleri olmamızı istiyorlar çok zor kiracılık ev alcek durumda yoktu o zaman kayınvalidemler falan hiç faydası yok yani paran varsa iyisin yoksa kötüsün cinsinden annemde uzun zamandır diyodu gel evimizde otur boş bırakma bekçilik edersin hem diyodu kabul etmiyoduk en son artık ev sahibi ile ben tartışınca eşime dedim ben bu evde duramam annemlerle gitcem dedim oda beraber gidelim dedi boşanmak istemediği için benim rahatım iyi şuan ama çok karsılıyo ruz benim ailemden biri gelcegi zaman eşimde biliyo boşanmamızı istediklerini o yüzden bana yarancem diye herşeyi yapıyo garibim ama tabi bu durumları görmüyorlar bizimkiler kaçtık ya artık ama herşeyimi yaptı eşim.
Güzel özetledin ya bende eşimde hatamızı anladık zaten istedigim şey çok basit bayramlarda eşim ve çocugumla gitmek istiyorum yanlarına babamdan yana sıkıntı yok ama annem ve abim istemiyo neden bu kadar kin kaç sene olmuş iyi de bakıyo eşim abimin bile eşimden çok kötü huyları var ama görmüyorlar kabul etmek istemiyorlar eşim ailemle ilgili bi iş oldugunda koşa koşa yapar mesela ya ne kanı bozuk insanlar var mesela eski kirada oturduğum mahallede adam içgüveysiydi ama evin diger kızıylada ilişkisi vardı benim eşim yan gözle birine baktıgını görmedim bile ben galiba annem ve abim ve diger birçok aile üyesi birbirini gazlayıp duruyo ve bu konu da ilk günkü tazeliğini koruyo ama emin olun onlar kaybediyo bende eşimde öyle severizki insanlara yardım etmeyi yemeyi içmeyi gezip eglenmeyi arkadaşlarımız falan çok sever bizi onlar sevmesin bakalım keser döner sap döner demişler hayat neler gösterdi bu güne kadar bu yaşa ragmen iyiyi kötüyü herşeyi gördüm Erken tanıdım hayatı insanları dostu düşmanı neler degişti daha neler degişcekKızlar yaş meselesini gözden kaçırmışım evet 14 yaşında kaçmış gerçekten çocukmuş! 18 yaşında da bebek yapmış. Yalnız sizin de gözden kaçırdığınız bir nokta var, 14 yaşında bir çocuk kaçırılıp alıkonduğunda ailesi olarak polis yoluyla geri alabiliyosunuz, reşit olmadığı için polis kızınızı bulup size geri teslim ediyor (ki örneklerini çoğumuz müge anlıda izliyoruz). Yani kadının yerinde olsam ben de düşman olurdum ben de affetmezdim diyen hanımlar, siz de mi kaçtı madem kendi bilir diyip küsücektiniz?? Polis yoluyla geri almıycak mıydınız? Bu anne baba sadece küsmeyi seçmiş. Hangi tarafından tutsanız konu elimizde kalıyor bence. Çok yazık. En azından konu sahibi kafası gözü kırılmış morarmış şekilde baba evine sığınmamış, çocuklarıyla sığınma evlerine konmamış. Gerçekten sevdiği adamla hayatından memnun oturuyor. 14 yaşındayken kızını geri almayan anne de bi zahmet 18 ini geçtikten sonra boşan demesin. Buna hakkı yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?