• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem evlenmeme karşı

Evlenince evliliği yürütemeyeceğinizi düşünüyor olabilirler mi? Ya da buna engel bir durum olduğunu mu düşünüyorlar? Acaba aile içinde ört bas edilmiş başına bir iş gelmiş olabilir mi küçükken?
aileler evlatlarının mürüvvetlerini görmeyi çok isterler, ısrar kıyamet karşı çıkmaları hiç doğal değil.

Evde iş yapmayın, siz kimsenin hizmetçisi değilsiniz anneniz bile olsa, onlarla iletişimi kesin kesinlikle konuşmayın. Bu kişi ile evlenirsiniz evlenmezsiniz bilemem ama birçok türk ailesinde gördüğüm bir örnek sizin durum. Evin bir evladını kurban bilip anne baba bir ömür sırtına biniyor, kız erkek farketmiyor, diğer kardeşlerinde işine geldiği için, ses etmiyorlar, o çocuk kazan kaldırınca bile o senin annen baban diye trip atıyorlar, onun annesi babası olanın kendininde annesi babası olduğunu hesaba katmadan. Var tanıdığım bir ablam öyle 16 yaşında annesi ölmüş, çok güzel bir kızmış, sırf kardeşleri küçük üvey anne eline kalmasınlar diye evlenmemiş, küçük kardeşlerini büyütmüş, kardeşlerin hepsi okudu evlendi, ablanında yaşı geçti tabi, şimdi birinin evine bir hafta sığamıyor, babasından kalan yetim maaşı ile geçiniyor, tek başına yaşıyor kardeşlerinin evine iki gün misafirliğe gitse suratları düşüyor, çok pişman en küçük 12-13 yaşına girince evlenmediğine. Onlar için okulu bıraktım, sevdiğimi bıraktım, evlenmedim, çoluk çocuğa karışmadım, şimdi hasta olunca doktora gidelim diye arasam afta tafra yapıyoralar, birde dalga geçer gibi abla niye evlenmedin tek başına zor oluyor diyorlarmış.O yüzden şu hayat bana birşey öğrettiyse anan baban kardeşin bile olsa kimse için kendinden geçecek şekilde fedakarlık yapmayacaksın, önce kendi hayatın, kendi mutluluğun. Sağlıklı evlilik yürüten çiftlerde bile bu geçerli; evliliklerde de bir taraf hep kendinden verirse o evlilik bir yerde patlıyor.

halamın kızı edepsiz, ailesini aşırı üzdü, kapıyı vurup gitmeler, intihar girişimleri... hiç iş de yapmaz, halam her işi yapar, o yer içer, pisletir. başına pislik bir iş gelmesin diye suyuna gitmeye çalışıyorlar, 17'sinden beri evlense kurtulsak diye gözlüyorlar (normalde okuma taraftarı insanlar). işe yaramayın, pisletin, yük olun, biran önce evlense de kurtulsak gözüyle baksınlar.
ben de anneme rahatsızlık verirdim (halamın kızı kadar olmasa da) ben rahatım annem titiz, benden rahatsız olduğunu bilirdim, evlen ben de rahatlayayım derdi. titizseniz kendinizi zorlayın, dolabınız dağınık olsun, yerleri ıslatın, duymamaya çalışın, lavaboda bulaşık koyun, saçınızı açın, döküp gezin...

Evlenecegin adama sakın ailenin cahilliğinden bahsetme gidecek yeri yok diye düşünmesin ilerde ağla zirla anneni ikna etmeye bak..
Yok sadece vermek istemediklerini biliyor , yoksa sürekli beni robot olarak gördüklerini , okutmak istemediklerini söylemedim

halamın kızı edepsiz, ailesini aşırı üzdü, kapıyı vurup gitmeler, intihar girişimleri... hiç iş de yapmaz, halam her işi yapar, o yer içer, pisletir. başına pislik bir iş gelmesin diye suyuna gitmeye çalışıyorlar, 17'sinden beri evlense kurtulsak diye gözlüyorlar (normalde okuma taraftarı insanlar). işe yaramayın, pisletin, yük olun, biran önce evlense de kurtulsak gözüyle baksınlar.
ben de anneme rahatsızlık verirdim (halamın kızı kadar olmasa da) ben rahatım annem titiz, benden rahatsız olduğunu bilirdim, evlen ben de rahatlayayım derdi. titizseniz kendinizi zorlayın, dolabınız dağınık olsun, yerleri ıslatın, duymamaya çalışın, lavaboda bulaşık koyun, saçınızı açın, döküp gezin...
Evet kuzenim de öyleydi , kapıları kapatır yemek yemezdi , hemen kurtulalım gözüyle bakardı Ailesi , bende yavaş yavaş başladım , ama anneme kar etmiyor , tek kızsın onu da ele mi vereyim diyor ...

Evet ev işleri hep bende , Annem çok titiz biri ve beni sürekli iş için elinde tuttuğunu düşünüyorum
Peki annenizle düzgün bir şekilde konuşmayı denrdinizmi? Anne bak karşıma işinde gücünde efendi biri çıktı.Yuvamı kurayım bende.Benimde hakkım bunu yaşamak diye söylediniz mi?
Baktınız olmuyor,anne ya gönlünüz olsun yada kaçacağım diyin bakalım belki bi silkelenir anneniz

Peki annenizle düzgün bir şekilde konuşmayı denrdinizmi? Anne bak karşıma işinde gücünde efendi biri çıktı.Yuvamı kurayım bende.Benimde hakkım bunu yaşamak diye söylediniz mi?
Baktınız olmuyor,anne ya gönlünüz olsun yada kaçacağım diyin bakalım belki bi silkelenir anneniz
Evet aynısın dedim , ısrarla bende senin iyiliğini istiyorum diyor , kaçacam dedim diye demediğini bırakmadı , aşagı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık

benimkiler de beni vermeyecekmiş yaşlanınca onlara bakmam için. şeytan dürtüyor arada nolcak yeşil git kıy nikahı 2 dakikalık iş diyor... sonra vicdan azabı duyuyorum.

Yanlış anlamayın ama troll falan değil di mi bu muhabbetler.... 2020 de tamam her ailenin isteği olur kız evlat işçi görülür ok ben de yaşadım ama bize bakacaksın evlenme diye söyleniyor mu? Hele de 29 yaşındaki bireyin evliliğine psikolojik baskı harici napabilirler? Seviyorsan evlen sevmiyorsan üniversiteyi bahane et başka şehre göç. İş falan ara kurtar kendini. Sıkıntı şu onlar istediği kadar mı yaşanacak hayat? 18 e kadar hadi öyle olsun da 30 a kadar da mı?

Siz evlenmeyi istediğiniz ve baba eviniz çok da normal görğnmediği için söylüyorum. Size yarın öbür gün bir şey olsa ben yapayalnız mı kalayım istiyorsunuz derdiniz ne? De.

Evet kuzenim de öyleydi , kapıları kapatır yemek yemezdi , hemen kurtulalım gözüyle bakardı Ailesi , bende yavaş yavaş başladım , ama anneme kar etmiyor , tek kızsın onu da ele mi vereyim diyor ...
yavaş yavaş olmaz, bezdirip illallah ettirmeniz lazım. kendinizi zorlayın, kalkmayın yerinizden, hizmet etmeyin, servis yapmayın, bulaşık yıkamayın, ütü-çamaşır-temizlik yapmayın, kirletin gezin, emin olun titiz bir anne fazla sabredemez kirletip gezen kıza

Öyle birşey yok. Fanusta tuttukları çocuklar bir fırsatını bulup kurtulduklarında bu sefer sudan çıkmış balık gibi kalıyorlar. İnsan tanıyamadıkları için abuk subuk tiplere maruz kalıyor zarar görüyorlar. Sonra da bunun adı anne baba haklı çıktı oluyor.
Bu konuya ancak böyle güzel cevap verilebilirdi. 👏👏👏

Biraz eski konularınızı biliyorum.
Size evde ders çalıştırtmayan, sürekli iş yaptırtan bir aileniz vardı.
Şuan evlenirseniz tüm işlerin başına kalacağını düşünüyorlar.
Ve belki bize kim bakacak diye düşünüyorlar.
Sizin sevgilinizle evlenmenize değil toptan evlenmenize karşılar.
Bu devirde sadece görücü usulü iki defa görüp evlenen mi kaldı?
Görücü usulünün bile şekli değişti aileler birbirine gitmeden önce gençler buluşuyor artık

Ben olsam bir an önce kendi hayatımı kurmaya bakardım.
Annenize kalırsa bu zaman hiç gelmeyecek

Biraz eski konularınızı biliyorum.
Size evde ders çalıştırtmayan, sürekli iş yaptırtan bir aileniz vardı.
Şuan evlenirseniz tüm işlerin başına kalacağını düşünüyorlar.
Ve belki bize kim bakacak diye düşünüyorlar.
Sizin sevgilinizle evlenmenize değil toptan evlenmenize karşılar.
Bu devirde sadece görücü usulü iki defa görüp evlenen mi kaldı?
Görücü usulünün bile şekli değişti aileler birbirine gitmeden önce gençler buluşuyor artık

Ben olsam bir an önce kendi hayatımı kurmaya bakardım.
Annenize kalırsa bu zaman hiç gelmeyecek
Doğru bir ara sınava girecektim o bile yarım kaldı :( İnka etmeye çalışıyorum boş gibi , ne yapıyım siz söyleyin, kaçmak ta istemiyorum açıkçası kendimi biliyorum çok üzülürüm :(((

Vermezseniz namusunuzu lekelerim desene annene korksun bir. Ay sinir oldum hizmetçi ol diye doğurdu seni herhalde. İş yapmayacağım size de bakmayacağım deyip yay poponu. Bezsinler. Sevimsiz ebeveynler.

Evde iş yapmayın, siz kimsenin hizmetçisi değilsiniz anneniz bile olsa, onlarla iletişimi kesin kesinlikle konuşmayın. Bu kişi ile evlenirsiniz evlenmezsiniz bilemem ama birçok türk ailesinde gördüğüm bir örnek sizin durum. Evin bir evladını kurban bilip anne baba bir ömür sırtına biniyor, kız erkek farketmiyor, diğer kardeşlerinde işine geldiği için, ses etmiyorlar, o çocuk kazan kaldırınca bile o senin annen baban diye trip atıyorlar, onun annesi babası olanın kendininde annesi babası olduğunu hesaba katmadan. Var tanıdığım bir ablam öyle 16 yaşında annesi ölmüş, çok güzel bir kızmış, sırf kardeşleri küçük üvey anne eline kalmasınlar diye evlenmemiş, küçük kardeşlerini büyütmüş, kardeşlerin hepsi okudu evlendi, ablanında yaşı geçti tabi, şimdi birinin evine bir hafta sığamıyor, babasından kalan yetim maaşı ile geçiniyor, tek başına yaşıyor kardeşlerinin evine iki gün misafirliğe gitse suratları düşüyor, çok pişman en küçük 12-13 yaşına girince evlenmediğine. Onlar için okulu bıraktım, sevdiğimi bıraktım, evlenmedim, çoluk çocuğa karışmadım, şimdi hasta olunca doktora gidelim diye arasam afta tafra yapıyoralar, birde dalga geçer gibi abla niye evlenmedin tek başına zor oluyor diyorlarmış.O yüzden şu hayat bana birşey öğrettiyse anan baban kardeşin bile olsa kimse için kendinden geçecek şekilde fedakarlık yapmayacaksın, önce kendi hayatın, kendi mutluluğun. Sağlıklı evlilik yürüten çiftlerde bile bu geçerli; evliliklerde de bir taraf hep kendinden verirse o evlilik bir yerde patlıyor.
Hikayeler ne kadar benzer
Benim bir komşu ablaya zamanında aynı şeyi yapmışlar.
Evlenmek istediği herkese bir kulp bulmuşlar, çalışmış maaşını almışlar üstüne tüm ev işi onun üzerineymiş.
Kaç kardeşini evlendirip dükkan kiraların ödemiş.
Şimdi ise herkes her şeyi unutmuş
kadına sen evlenmedin kocan çocuğun yok yaşlı anneme babama bakmak zorundasın biz gelemeyiz işimiz var diyorlarmış.
Bir gün gelip kadına yardım etmiyorlar.
Üstüne sanki biz seni bağladık mı herkes nasıl evlendiyse sende öyle evlenseydin diyorlarmış.
Doğru bir ara sınava girecektim o bile yarım kaldı :KK43: İnka etmeye çalışıyorum boş gibi , ne yapıyım siz söyleyin, kaçmak ta istemiyorum açıkçası kendimi biliyorum çok üzülürüm :KK43:((
Kaçma ama iş yapacağım diye kendini paralama, o sınava yeniden kaydol her gün kütüphaneye git ders çalış olmadı iş bul
Oda vermezseniz kaçarım diye tehdit et ama kaçma

Back
X