Annem hamile!

siz istemiyorsunuz diye kadın çocuğunun katili mi olsun?

bende bunu anlamıyorum bakın kaç yaşındasınız bilmiyorum ama çocuk öyle sandığınız gibi olmuyor istisnalar hariç karı-koca çocuğumuz olsun diyorlar ve karar verilmiş oluyor.

ev küçük olabilir 2 gün sonra ya üniversite kazanıp yada evlenip gideceksiniz.

bence yaptığınız büyük saygısızlık, hamile kadına da bu çirkin düşüncelerinizi yansıtmayın yazıktır.

Bence bu kadar negatife odaklanmayın, belki bugün istemediğinizi söylediğiniz o kardeş ilerde sizin hayatınızı kurtaracak.. Bilebilir misiniz? Belki hastalanıp bakıma muhtaç olduğunuzda bir tek o kapınızı çalacak.. Unutmayın, onun bu hayata gelecek olmasının bir nedeni var, ve gaybı sadece Allah bilir

Anneniz kardeşinizi geç doğurmuyor. Sizi çok erken doğurmuş o sebeple kadına ayıp edip, üzüp durmaktan vazgeçin.

40 yaşında çocuk doğurmak, 18 yaşında doğurmaktan çok daha normal.

Konuya gelen yorumlar beni çok şaşırttı. Annesi kocişini eve bağlamak için 5. çocuğu yapıyormuş. 5. çocuğa hamile kadına gelip tüplerini bağlat diyen kadınlar şimdi gelmiş annenin kararı, seni ilgilendirmez diyor. Gerçekten çok garip.
Kızcağız anne babasından akıllı bence. Birkaç yıla iş bulursun diyenlere de gülüyorum kendileri son zamanlarda hiç iş aramadı herhalde, kaç yıllık çalışanlar işsiz bu kız ben az 3-4 sene daha ailesinin yanında ve onların vizyonsuzluğu yüzünden maddi sıkıntı yaşayacak.

Eşimin en küçük kardeşi ile kayınvalidem arasında 41 yaş var. Eşimi 21 inde doğurmuş hatta karnı burnunda girmiş finallere fln . Eşimden hiç keşke emre olmasaydı diye bir laf duymadım.
Ben bakmam diyorsun zaten annen kendi bakacaktır.
Torunu yaşında olur mu diyorsun ne torunu, kayınvalideme ben verdim torunu hiçte kaynımla anane torun durmuyorlar.
Siz 22 yaşında daha bişey başarmamışsınız 40 yaşı büyüttünüz de büyüttünüz.
Fakirlikten dem vuruyor iseniz çalışıp 18 inizde üniye girip 22 23 de mezun olur şuan işinizi yapıyor olurdunuz.
Ayrıca ünide okurkende çalışabilirsiniz. Benim maddi durumum olmasına rağmen okur iken part time çalışıyordum kendimi daha verimli hissediyordum.

40 yaş tam insanın kendini bildiği,doğru kararlar verdiği yaşıdır.39 yaşında çıtır mı çıtır bir hatunum. Yeni yeni hayatın tadını çıkarıyorum. Herkesin ısrarla bir daha doğur dediği yaştayım.40 yaşında çok daha bilinçli bir anne olacak,eminim.
Çocuğu olmanız,kararlarına saygı duymanızı gerektirir,taş koymanızı değil. Fikrinizi kendinize saklayın.Çocuğa bakmamakla tehdit etmeniz de bir hayli komik!Anneniz de size güvenerek doğurmuyordur eminim.

Niye bu kadar ustune gittiniz kizin yahu?
Anneniz yasli degil ama imkanlarina gore cok çocuk yapmis haklisiniz bu konuda
Ayrica bir cocugun kardes istememe hakki vardir bana gore , bakmak zorunda degilsiniz kardesinize , sise güvenerek hamile kalmissa anneniz cok yanlis yapmis
Ancak sunu da unutmayin anneniz gec değil tam tersi cok erken dogum yapmis ki sizin yasinizda cocugu var
Ben de 42 yadindayim , 30 ve 38 yaslarinda dogurdum cocuklarimi bana gore normali bu , sizi erken dogurmus anneniz

Konu sahibi belli ki ergen. Normal zamanlarda insanlar kardeş istemezken zaten zor bir yaşam koşulunda çocuk defterini kapatmış olması gereken anne birden hamile olunca böyle tepkiler verilmesi normal.
Anne çocuk sahibi olabiliyor diye bunu tek başına karar veremez bence. Diğer çocuklarının da menfaati düşünülmeli.
Ama olmuş bir kere hamile kalmış bundan sonra geçinmeye bakacaklar. Bu süreçte de kabullenene kadar tepki göstermesi normal bir ergen için

Konuya gelen yorumlar beni çok şaşırttı. Annesi kocişini eve bağlamak için 5. çocuğu yapıyormuş. 5. çocuğa hamile kadına gelip tüplerini bağlat diyen kadınlar şimdi gelmiş annenin kararı, seni ilgilendirmez diyor. Gerçekten çok garip.
ben de bir kaç ay önce erkek kardeşim 3 haftadır bizde bunaldım artık diye konu açmıştım ki eşim işsiz maddi sıkıntılarımız var 2 yaş sendromunda bir bebeğim var bir de kafayı yemiş eve işe çocuğa yetmeye çalışan bir ben varım ortada. ne nankörlüğüm kaldı ne senin gibi kardeşim olmaz olsun denmeler. şimdi görümcesi 1 ay misafir olan konuya bakıyorum öyle şey mi olur kimse kimsenin evinde o kadar kalmamalı falan filan yazılıyor. gerçekten insan hayret ediyor :silah:

Ya herkes annesinin yasina takmis kafayi kendisiyle karsilastirip.
Kiz burada annem bu yasta doguracak derdinde degil.
Diyor ki maddi durumumuz yok.
3 tane kardesim var onlarla ilgilenilmiyor ev kuf icinde
Annemin amac bebe degil kocayi eve baglamak vs.
Yorumlarda da ne var bendr su yasimda doğurdum kiz onu mu diyo ya😂

he bende ne diyor dedim alintılamiş saolsun.
diğer konulari da . yapmış..eee . yapacaksan niye açiyorsun..?
Valla bende anlamıyorum neden silerler.. Ki bildiğim kadarıyla silse de konu geri geliyor.. boşu boşuna siliyorlar işte😂

Bence üzülmeyin anneniz babanız evi geçindirecek, onlar düşünüp de bu karara varmışlardır emin ol. Annem de 3 çocuğu varken kazayla bana hamile kalmış. 2 abim karşı çıkmış, istemişler sizin gibi
Aldırmak falan istemişler ama o zaman 5 aylıkmışım zaten öyle bir ihtimal yokmuş. Şimdi annem iyi ki doğurmuşum diyor. Diğer üçü evlendi gitti annemle ben birlikte yaşıyoruz. Ben olmasaydım gelinlerin, damadının evinde kalmak zorunda olacaktı. Bence iyi tarafından bakın annenize babanıza yoldaş olur, arkadaş olur ilerleyen senelerde.

Back
X