Annem hamile!

Ben 36yasinda 3cocuk annesiyim üçüncü cocugum 13sene sonra geldi ama hic kabullenemedim cunku hayatimi alt ust etcek zannettim çalışan birisiydim aldırmayı bile dusundum,takii kizim 17yasindaydi simdi 18 beni hastane kapısından döndürdü anne yapma diye iykide döndürmüş benimde evim 2odali sobalı bizde orta duzeydeyiz ama allahima binnerce sukurler olsun bebegim geldi evjme huzur geldi rızık geldi

Konuya gelen yorumlar beni çok şaşırttı. Annesi kocişini eve bağlamak için 5. çocuğu yapıyormuş. 5. çocuğa hamile kadına gelip tüplerini bağlat diyen kadınlar şimdi gelmiş annenin kararı, seni ilgilendirmez diyor. Gerçekten çok garip.

Daha 18’inde ilk çocuğunu doğurmuş ardından 3 daha doğurup 5.ye hamile 40 yaşında bir kadın var konuda. Evet kadın yaşlı değil ama 5. hamilelik için bu yaş normal değil bence. Vitamin mineral rezervlerini, kadıncağızın vücudunun halini bir düşünün. Bebeğin türlü hastalıklarla, engelle doğması da çok muhtemel. Ben anneye de üzüldüm açıkçası.

Hadi bunu yapmışlar 6.yı yapmalarına şiddetle karşı çıkmalı, ikna etmek için elinizden geleni yapmalısınız. Yani bir de 4 çocukla eve bağlanmamış adam 5. çocukla mı bağlanacakmış. Ha adamın dışarıda bir çay kahve içecek parası bile kalmasın çocuklar çok masraf olsun diye düşündüyse etkili olabilir.

Annenizden sadece 10 yas once ilk cocugumu dogurdum. Burada 45 yasinda ilk cocugunu doguracaklar ve ya da ikinci cocugu isteyenler var. Size bakan ona da bakar. Sizi alakadar etmez ama umarim o cocuk sevgi ile buyur.

Ayy demeyin öyle ya benim annem.simdi çocuk doğursa alır ben bakarım :) kardeş candır keşke daha fazla kardeşim olsaydı derdime derman olan derdimi anlatabildigim beni kimseye anlatmayacağına inandığım tek insan <3

A Albertynax
Seni anlıyorum ama bir yandan da anlamıyorum.
Maddi yetersizlik kötü birşeydir.
Ama gelen nasibiyle geliyor onunda alicak nefesi var demek ki.
Belki de o minik bebek sizin rızkınıza fayda sağlar. Bilemezsin bunu.
Kendi yaşantını şekillendirmek istemen de gayet normal.
Ama o çocuk sizin etkinizle hayattan yani şuan annenizden ayırmaya faydanız olursa hayatınızın geri kalanında "ben katilim" düşüncesi yakanizi bırakmaz.
Her aksilikte onu hayattan kopardığın için vicdan azabı yaşarsın ve eminim bu suanki sıkıntılarından çok daha fazla zarar verir sana.
İlerde hamile kaldığında onunla da sınanabilirsin.
Bak anneninn babanla da sorunları varmış pekiştirmek için 5.cocuğa onay vermiş yapmış.
Annenize destek olun. Oturun düşünün cidden şuan biraz bencillik yapıyorsunuz ama onu kucağınıza almayı geçin uzaktan baksanız 11 yaşındaki kardesinde daha çok size ihtiyacı olduğunu anlarsınız.
11 yaşındaki kendi ihtiyacini karşılarken bir bebek gelicek ve annenize sıkıntı verdiği de olucak.
Hamilelik bu cidden sonu kötü birşey de olabilir.
Anneniz bir daha bulamayabilirsiniz.
Herşeyin bir nedeni vardır bu hayatta.
Annenize Keskin kararlarla birşeyler söylemeyin.
Kabullenmek zorundasınız.
Benim arkadaşım 24 yaşında abla oldu 😂
Minicik birşey var evde.
Durumları mükemmel değil ve anlatılması zor sıkıntıları da var.
Ama o miniğe bakıyor ilgileniyor.
Belki tamamen herseyine yetemez ama annesine destek olmaya çalışıyor ve kardeşini seviyor.
Bir görsen nasıl tatlı bir bebek.
Sizinki de öyle olucak.
Siz büyürken de annenin sıkıntıları vardır ama destekçisi yoktu biraz daha genç yaşlardaydı sizde yaptığı hatalar vardır.
O hatalarını kibarca bu minikte gösterin.
Olan olmuş siz buna karar veremezsiniz ki o yüzden benimseyin.
Bakmicam diye bağır çağır bu sinirin öfken tepkin hepsi o minik bebişi görene kadar.
8 9 ayın var annene kin gütme.
Çok tepkili bir mesaj yazmak istemedim anlayabilmek gerekiyor seni de.
Seninde anneni anlaman lazım anlamıyorsan bile tepkilerini minimuma indir.
Benim annem bekar ama buna rağmen evli olmadan da olsa 46 yaşında dese ki "ben hamileyim" yıkılırım ama ona bakamamakta değil.
Bekar olduğu için çevresel etkilere karşı nasıl direnmesi gerektiğini araştırırım. Sahiplenirim.
Bir kaç yıla evlensem o bebek nasıl büyür annem nasıl bir psikolojide olur.
Bu hamilelik kardeş fikri size zor geliyorsa sınavınızdır.
Kalmayın bu sınavdan dua edin.

Sizin de o bebisinde annenizin de Allah yardımcısı olsun
Huzurlu mutlu günler yaşamanız dileğiyle.. 💖

Konuyu neden saptırıyor bazıları
Kız eyvah annem 40 yaşında hamile demiyor
Zaten 4 kardeşiz 5. geliyor demiş
Sanki konuda 35 yaşında evlenmiş da 40 ında doğum yapacak birinden bahsediliyor
Evet karar anne babanın, bu saatden sonra yapcak bişey yok ama kız 22 yaşında 3-4 sene daha beklese annesi torun severmiş zaten.
geçen 4üncüye hamileyim diye konu açan birine 4ten sonra tüplerini bağlat, korunmayı öğren gibi bisürü akıl verilirken şimdi doğrur sananeee denmiş.
Doğursun tabii kendi kararı ama nasılsa büyük kızlarım var bakarlar diye düşünmüşse ozaman iş değişir.
Benimde var 40ında doğuran arkadaşlarım, hep büyük çocuklar bebeğe bakıyor. Yediriyor, içiriyor, uyutuyorlar. 40 dan sonra çekilmiyormuş, kafam kaldırmıyor, iyiki x var o okuldayken çok zorlaniyorum diyen var. Bumu dur yani?

Herkes ne kadar olumlu şeyler yazmış,ortada maddi problem var anladığım kadarıyla,gelen çocuk hiç masraf yapmayacak herhalde diğer çocukların bunu dert etmesi ne kadar yanlış görülmüş.
Doğum yaşında bir sıkıntı yok artık evet de,hadi konu sahibi iş buldu kendi hayatını kurdu ya kendisinden küçükler ? 11 yaşındaki çocuk da mı çalışsın ? Aileler biraz doğanları da düşünsün artık,ekonomi gittikçe kötüye gidiyor,bez parası bile diğer çocuklardan kesilecek büyük ihtimalle.Bunu dert etmek neden yanlış ? ''Canım kardeşim benim'' diye istediklerinden kısmayı istemek zorunda değil hiçbir çocuk,o yüzden yazıyoruz sürekli bakabileceğiniz kadar doğurun diye.Gelen çocuksa yaşayan da çocuk,onun da kendince istedikleri vardır.
Ama geçmiş olsun artık,yapacak bir şey kalmamış annenize destek olmaktan başka.Söyleyin 6.yı yapmasın bari.

40 yas çok yaşlı olmayabilir ama zaten 4 çocuğu varmış.
Maddi durumunuz nasıl ?
Yaslarınız kaç ?
Anne baban ilgili mi?
Onun kararı ama sonuçta.
Zaten artık pek birşey yapamazsınız.
Kolay gelsin.

Konuyu neden saptırıyor bazıları
Kız eyvah annem 40 yaşında hamile demiyor
Zaten 4 kardeşiz 5. geliyor demiş
Sanki konuda 35 yaşında evlenmiş da 40 ında doğum yapacak birinden bahsediliyor
Evet karar anne babanın, bu saatden sonra yapcak bişey yok ama kız 22 yaşında 3-4 sene daha beklese annesi torun severmiş zaten.
geçen 4üncüye hamileyim diye konu açan birine 4ten sonra tüplerini bağlat, korunmayı öğren gibi bisürü akıl verilirken şimdi doğrur sananeee denmiş.
Doğursun tabii kendi kararı ama nasılsa büyük kızlarım var bakarlar diye düşünmüşse ozaman iş değişir.
Benimde var 40ında doğuran arkadaşlarım, hep büyük çocuklar bebeğe bakıyor. Yediriyor, içiriyor, uyutuyorlar. 40 dan sonra çekilmiyormuş, kafam kaldırmıyor, iyiki x var o okuldayken çok zorlaniyorum diyen var. Bumu dur yani?
Katılıyorum.

Bir de anne baba olmak sadece doğurmak demek değil.

Bu kızlara maddi manevi yetebiliyor mu o da var.

Yalan yok ben de boyle bir durumda annemle babama sinir olabilirdim. Maddi kosullar ortadayken ne cocugu diye dusunurdum ve icten ice onlari sorumsuz bulurdum. Ama bebis dogunca butun bu dusunceler gececek ve eminim bebekle vakit gecirmek icin aksam kosa kosa eve gideceksiniz. Kardes bu seviliyor ister istemez :)

Yardım istemeye gelince ''Yok hamileyim, yok lohusayım, yok çocuğuma bakmıyor, annem genç ama gelmiyor. '' diye
50 yaş bile genç görülüyor. Doğum yapmasına gelince 40 yaşlı.

İnsanoğlu ne bencil ahh!

Konunuza cevabım size soracak değiller.
Yardım etmezseniz hayat boyu yardım da beklemezsiniz bu kadar basit.
Kim zararlı çıkar ona girmeyelim bence hiç.

Ben sizi anliyorum ve hak veriyorum. Ama anneniz yerinde olsam kendi doguracagim cocugun hesabini yine hali hazirda kendi dogurduguma vermezdim :) Yani malesef sizin yapabileceginiz hicbir sey yok.

Katılıyorum.

Bir de anne baba olmak sadece doğurmak demek değil.

Bu kızlara maddi manevi yetebiliyor mu o da var.

Maddiyat orta hali, küçük ev yazmış.
Evde 6 kişi varmış zaten, 7ye çok gerek yokmuş ama tabii onun önlemini almalıydı anne-baba demek kendilerine güveniyorlar.
Maddiyatıda geçtım, hani bebe rızkıyla gelirmiş diye düşünelim (ki ben bunada katılmıyorum)
Konuda 18 yaşında anne olmuş, 4 tane çocuk büyütmüş bir kadın var. Onun 40 ında doğurmasıyla 30undan sonra evlenip 40ında ilk kez veya ikinci kez anne olacak biriyle nasıl kıyaslama yapılıyor çok tuhaf.

Size ne acaba? Hiçbir zaman anlamadım kardeş istemiyorum, yok bilmem kaçıncı Kardeşi istemiyorum diyenleri. İlerde o çocuğun gözünün içine baktığınızda utanacaksınız. Tabi insansanız.

Ayrıca annem beni de 40 yaşında doğurmuş. Ablam da zamanında istememiş ama şimdi aramızdaki yaşa rağmen iyi arkadaşız. Yeğenlerim kardeşlerim gibi. Ailede bir ara jenerasyon iyi oluyor:)

Siz orta yaşa geldiğinizde yeni kardeş gençlik ateşiniz olacak. :)

Gerek yok demek için biraz gec, bakabilrcek maddi durumları varsa size laf düşmez. Çok şey söylerdim de neyse..

Konu sahibi 22 yaşındasın. Madem evde yer yok blabla istersen bir işe gor çalış kendine bir hayat kur. 22 yaşındaki biri annesinin hamile kalıp kalmamasına karışamaz ama kendi ayaklarının üstünde gayet durabilir. Bütün yetişkinler evde çalışsa eve 2 bebek de sığar ;}

Back
X