Annem hamile!

Maddiyat orta hali, küçük ev yazmış.
Evde 6 kişi varmış zaten, 7ye çok gerek yokmuş ama tabii onun önlemini almalıydı anne-baba demek kendilerine güveniyorlar.
Maddiyatıda geçtım, hani bebe rızkıyla gelirmiş diye düşünelim (ki ben bunada katılmıyorum)
Konuda 18 yaşında anne olmuş, 4 tane çocuk büyütmüş bir kadın var. Onun 40 ında doğurmasıyla 30undan sonra evlenip 40ında ilk kez veya ikinci kez anne olacak biriyle nasıl kıyaslama yapılıyor çok tuhaf.

Herkes duygusal yaklaşmış bence,bebek sonuçta.Ama olayın bir de 4 kardeş açısından durumu da var,belki eğitimlerinden kısılacak onların,her aile sanki çok bilinçliymiş gibi yorum yapılıyor,ev küflü falan yazmış gelen yorumlar beni kör etti gerçekten.

Merhaba herkese, nasıl anlatsam bilmiyorum içimi dökmek için yazıyorum kimseye anlatmadığımdan önerilerinizi bekliyorum, biz 4 kardeşiz ve annem hamile 5. çocuğu olacak ben ve kız kardeşim hiç istemiyoruz çünkü bu yaştan sonra gerek yok diyoruz 4 tane çocuk yeter ve çocuk bakmak çok zor ev küçük 5. kattayız asansör yok ev bana göre iğrenç bu saatten sonra taşınmayız babam çok üşengeç ve büyük ev alıcak kadar parası yok eve nasıl sığıcaz bilmiyorum maddi durum orta annem babamla arasını daha iyi yapmak İçin ve bu aralar etrafında onun yaşında çocuk doğuran çok oldu ondan özgüven geldi ben yanlış buluyorum, ben ve kız kardeşim asla çocuğa bakmıcağımızı baştan söyledik asla asla bakmıcaz ileride torunu gibi duracak (40 yaşında) sizin annenizde bir kaç çoçuktan sonra çocuk doğurdu mu ne yaptınız biz ne yapmalıyız şimdiden bunaldım!
Annemler de 8 kardes iken en kücük teyzeme ananem 45ne doğru hamile kalmış. Annem en büyük o sıralar 23 yasında imis bir de onun bi kücüğü dayım evden kacmayı düsünmüsler. Sonra annem diyor ki teyzen doğunca onu görünce icimiz eridi. En cok da annem bakmıs teyzeme. Teyzem de hala anneler gününde önce annemi arar ve ben teyzemle kardes gibi büyüdüm evlenince annem yanına aldı sen düşün sevgisini🥰 kardeş candır❤️

Aynı ev içinde yaşayacaksınız elbette bu durum karşısında bir tutumunuz olacak ama annelik kimsenin karışacağı bir şey değildir. Şartlar zor olabilir ama bir kadın tekrar anne olmak istiyor ise bunu elinden kimse almamalı ki hamile diyorsunuz, bir cana kıymak için yeterli sebebiniz yok. Bu duruma alışmalısınız ve kendi ayaklarınız üzerinde durup evden ayrılma yolunu bulabilirsiniz eğer rahatsızsanız. Onun dışında maddi olanaklar küçük ev hepsi bir yana babam ile arasını düzeltmek için 5. çocuğu yapıyor demişsiniz bundan emin misiniz? Yaş konusuna hiç girmiyorum gayet normal bir yaş.

Bu devirde maddiyat yok bir şey yok 5. Çocuk yapılıyor.
Vay anam vay.
Eğer tek maaş ve asgari ücret ise sizin adınıza çok üzüldüm.
Maalesef bu devirde 5 çocuk inanılmaz bir karar.
Bende ileride bir tane olursa yetiştirebilir miyim diye strese giriyorum..

Ama bu doğurup doğurmama kararını üzgünüm siz veremezsiniz.
Anneniz vermeli.
Ama bundan ders alın.
Ileride anneniz gibi bilinçsizce sırf arkadaşlarınızla bir şey yarıştırmak için çocuk yapmayın.
Ileride bakabileceginiz kadar çocuk yapın övüneceğiniz kadar değil.

Kendi hayatınızı kurtarmaya odaklanın.
Yalnız kardeşiniz için dershanenizden okulunuzdan kalmayın. Buna siz karar verebilirsiniz.
Kendinizi kurtarın..

Konu sahibi 6,7 yaşında kardeş istemem diye tutturan çocuklar gibi ..

Bence cok haklısınız
1. 2. yada 3. cocuk icin 40 yas gec sayılmaz ama 5. cocuk icin gec sayılır
Ayrica diger cocuklarina gereken egitimi öğretimi (en azindan meslek edindirme) sagladilar geleceklerini garantiye aldilarda
5. cocuk icin karar verdiler?
Isin bide maddi boyutu var ki Allah herkese yardim etsin Ev kiramiz yok is yeri kendimizin oldugu halde 2 cocugun okul ve kurs masrafina anca yetişiyoruz Onumuzdeki sene 8. sinif kurs arıyoruz 10 bin tlden basliyor
Cocugun karnını doyurmak degil mesele
Gereken ilgiyi alakayı gostermek gelecege hazirlamak kendi ayaklari uzerinde durabilecek egitim vermek
Yoksa isteyen 5te dogurur 10da kime ne?

Söylediğiniz şartlarda ben korunmayı tercih ederdim ama olan olduysa bunu yargılamak size düşmez. Ve tutumunuz bana çok vicdansızca geldi. Ne yapsın kadın siz istemiyosunuz diye bir sabinin canına mı kıysın? Ne yapmasını bekloyorsunuz şu an anlamadım. Kalpsizce hareket ediyorsunuz. Sizin yerinizde olsaydım öfkeden çok heyecan duyardım.

Evet annem beni 42 yaşında doğurdu. ablalarım ile aramdaki yaş farkı 15 ve 17. Onlar da doğmamı istemediler. Onlar için hep sorun oldum. Bakmayacağız dediler mi bilmem ama yeri geldi baktılar da mecburen. Büyük ablamın üstüne kusmuşum bebekken. Evet istememişlerdi beni yüzüme karşı da "annemize aldır dedik" dediler. Kendimi hep gereksiz bir fazlalık gibi hissettim. Bana "sen doğmasaydın miras bölünmezdi" bile dediler. En sonunda "eh be ne yapalım doğdum" dedim. Şu anda onları hayatımdan sildim. Annem ve babamdan kalan miras hakkımın üzerine de bir güzel oturdum. İşte böyle. Yalnız değilsiniz var sizin gibi kardeş istemeyenler.

Maddiyat orta hali, küçük ev yazmış.
Evde 6 kişi varmış zaten, 7ye çok gerek yokmuş ama tabii onun önlemini almalıydı anne-baba demek kendilerine güveniyorlar.
Maddiyatıda geçtım, hani bebe rızkıyla gelirmiş diye düşünelim (ki ben bunada katılmıyorum)
Konuda 18 yaşında anne olmuş, 4 tane çocuk büyütmüş bir kadın var. Onun 40 ında doğurmasıyla 30undan sonra evlenip 40ında ilk kez veya ikinci kez anne olacak biriyle nasıl kıyaslama yapılıyor çok tuhaf.
Evet aynen

Bir de çocuğa terbiyesiz diyenler olmuş çok yazık.

Kimse kusura bakmasın ama çocuk yapma kararı anne ve babaya aittir. Kimseyi ilgilendirmez ve kimseye yargılama hakkını vermez.
İster doğurur, ister doğurmaz.
Bakıp bakamayacağına da anne ve baba karar verir.
Konu sahibi 22 yaşında. Bu olaydan memnun değilse, maddi olarak sıkıntı duyuyorsa bir zahmet bir iş bulup çalışacak kendi hayatını kuracak.
İster 1 çocuk doğururum ister 10. Kimseyi ilgilendirmez diyenlerdenim. Hele ki, kendi çocuğum buna hiç karışamaz.

Burada birden fazla çocuğu olanların hangisi diğer çocuklarına doğurabilir miyim diye sormuş ki.

Haklısınız ben olsam bende istemezdim. Millet doğurdu diye bende doğurayım demiş.Herkez demiş 40 yaş normal buna siz mi karışıcaksınız diye ama hiç birisini dinleme onlar saçmalamışlar. Annenizin zaten çocukları var yeni evlenmiş biri değil. Çocukları kocaman olmuş durumunuz evinizin durumuda ortada ve bu durumda aileniz saçmalamış. Siz ne kadar istemezseniz de çocuk oldugu zaman sizinde düzeniniz değişicek. Annenin işi cıktıgı zaman size vericek yemeği size yaptırıcak. Ne deseniz haklısınız. Ablanızla ayrı bi eve çıkma imkanınız varsa ayrılın evde hem onlar bebekle rahat ederler siz de kendi evinizde rahat edersiniz.

Merhaba herkese, nasıl anlatsam bilmiyorum içimi dökmek için yazıyorum kimseye anlatmadığımdan önerilerinizi bekliyorum, biz 4 kardeşiz ve annem hamile 5. çocuğu olacak ben ve kız kardeşim hiç istemiyoruz çünkü bu yaştan sonra gerek yok diyoruz 4 tane çocuk yeter ve çocuk bakmak çok zor ev küçük 5. kattayız asansör yok ev bana göre iğrenç bu saatten sonra taşınmayız babam çok üşengeç ve büyük ev alıcak kadar parası yok eve nasıl sığıcaz bilmiyorum maddi durum orta annem babamla arasını daha iyi yapmak İçin ve bu aralar etrafında onun yaşında çocuk doğuran çok oldu ondan özgüven geldi ben yanlış buluyorum, ben ve kız kardeşim asla çocuğa bakmıcağımızı baştan söyledik asla asla bakmıcaz ileride torunu gibi duracak (40 yaşında) sizin annenizde bir kaç çoçuktan sonra çocuk doğurdu mu ne yaptınız biz ne yapmalıyız şimdiden bunaldım!
Annen keşke seni doğurmasaymış:emir_bebek::emir_bebek:

Olabilir canım bende zannetttim 50 yaşında benim annemde 40yaşında 7.doğurdu. iyikide olmuş dedi. bizde kimse yasırgamadı

Siz de haksız değilsiniz. 40 yaş anne olmak işin çok da geç değil. Şu anda bu yaşlarda hamile kalan çok kişi var. Hatta daha tatlı bile olur onu yetiştirmek, çoluk çocuk büyüdükten sonra evi boş bırakmayacak sevmelik bir çocuk oluyor. Etrafımda çok var örneği. Ve hepsi de çok memnun bu nimetten dolayı

fakat sizin çekinceniz çocuk doğurması değil anladığım kadarıyla, maddiyat olarak çok da rahat olmamanız. Bu konuda haklısınız, zaten 4 çocuk var, bilinçsizce ve özenerek bir hamilelik olmuş bu.

ama olmuş artık, hamile. Bundan sonra aldırmak o bebeğin hakkına girmek olur. O sizin de canınız. Biz bakmayız diyerek tepki vermeyin. O çocuk doğduktan sonra da istenmeyen bebek muamelesi yapmayın.Şu anda anlamıyorsunuz belki ama onun hayatını karartmış olursunuz.

siz ablaları olarak o çocuğun hayatında belki de annenizden daha önemli bile olacaksınız. Bizim bir teyzemizi de annesi 40 yaşında doğurmuş, maddi olarak da rahat değillermiş. Orta halli bir aile. kendinden 20 yaş büyük ablası var. Abileri de var ama en yakın arkadaşı, yoldaşı yine ablası. Annesi vefat etmiş çoktan. Şimdi annesinden ona kalan en büyük destekçisi o ablası.

Haklı sebepleriniz olsa da, bu saatten sonra destek olmanız lazım. Annenizin hatasını çocuktan çıkarmayın.

annem beni 40 yaşında doğurmuş..
çok zor bir hamileliği ve doğumu olmuş hatta öyle ki ben doğduğumda annemi öldü zannetmişler..
anneme her zaman minnettarım ne olursa olsun benden vazgeçmediği beni sevdiği için..
hep der"seni doğururken çok zorluk çektim ama en çokta senin elinde rahat ederim"..

demek ki gözü kesiyor doğuruyor senden yardım beklediği için doğurduğunu da dusunmuyorum kaç çocuk doğurmuş kadın üstesinden gelir herhalde😒

Herkes duygusal yaklaşmış bence,bebek sonuçta.Ama olayın bir de 4 kardeş açısından durumu da var,belki eğitimlerinden kısılacak onların,her aile sanki çok bilinçliymiş gibi yorum yapılıyor,ev küflü falan yazmış gelen yorumlar beni kör etti gerçekten.
Kardeşler kendi açılarından haklılar evet ama olan olmuş artık. Eğer bu konu anne hamile kalmadan önce açılsa yorumlar çok farklı gelirdi diye düşünüyorum. Kadın şu an öyle veya böyle hamile.

Maddi durum 5. bir çocuğu kaldıracak düzeyde değilse elbette ki karışırım anneme.Ne demek etrafında görüp özenip keyfi 5. çocuğu yapacak! Gerçi olan olmuş bu konuda ama kizmakta haklısınız

Koca kadın doğurmak için sizden icazet mi alacak?
Sizi doğururken nasıl kendi karar verdi ise buna da kendi karar verecek.
Evlatlar olarak yerinizi bilin derim..
Had sınırlarını aşar bu mesele.

Back
X