Annem hamile!

Evet düşünülür,ama düşünmemişler ya da kazayla bir şekilde olmuş o can anne karnına düşmüş.Ne diyelim söyle annene aldırsın mı diyelim ?

Sonunda aklı başında bi yorum okudum.

Evet düşünülür,ama düşünmemişler ya da kazayla bir şekilde olmuş o can anne karnına düşmüş.Ne diyelim söyle annene aldırsın mı diyelim ?

Evet aldirabilir. Cocugun yoksullukta, rütübetli evde büyümesinden daha iyidir. Kadin bilerek yapmis, esi ile arasi düzelsin diye. Kimse çoçuklari düsündügü yok. Yoksa tüplerinide baglatabilirdi 4 çoçuktan sonra. Onu geçtim normal bir sekilde korunabilirdi.

Ama yapmadi annesi. Bilerek bir çoçuk dünyaya getiriyor. Onun psikolojisisi, fiziksel sagligi umurunda bile degil. Ve sen sadece konu sahibini yargiliyorsun.

Annem ve babam benek düşünüyor ama durumumuz bu şekilde diye poat açsa ben de dahil çoğu insan farklı yorumlar yapar hak verirdik.Ama olan olmuş annesi hamile, insanın en temel hakkı olan yaşam hakkını elinden almaları için kendi adıma söylüyorum teşvik edemem.Kalbi atmaya başlamıştır o da bir canlı artık.

Sorun sevmek değil zaten,sorun o bebeğe kaliteli ve iyi yaşam sunabilmekte.
Zaten 4 tane çocuk var, başka bir çocuğu dünyaya getirmek çok mantıksız olur.
Burada anne çok yanlış bir karar verip bebek sahibi olmaya kaklmış cidden gereksiz bir karar olmuş.

Bir insanın yaşam hakkı elinden alınamaz aldır demek bana göre vicdana aykırı.Anne hayatını tehdit etmediği sürece bir cana kıymaya hakkı yok kimsenin.Evlat diye hastane köşelerinde dolanan insanlar var bu dünyada

Dogmak her zaman iyi birsey degil ki. Birinin dogma kararini vermekte vicdansiz geliyor bana. O çoçuk istemedi dogmayi, hele yoksul bir aileye, cahil bir anneye. Ancak cahil anne sirf yumartiliklari, rahimi var diye bu karari alabiliyor. Ve bedelini hem o çoçuk, hem diger çoçuklar ödüyor. Yazik degilmi?

Evet evlat diye hastane köselerde dolanan insanlar var fakat biri kürtay yapiyor yada yapmiyor diye, o hastane köselerinde evlatlari olup olmuyor. Herkesin derdi kendine.

Bizde aynı sizin gibiydik. 5 kız kardeşiz. Annem 5. Ye istemeden hamile kalmış ama aldırmaya kıyamamıstı. Babam bu sefer belki erkek olur dedi ama kardeşlerim aşıri tepki gösterdi. Hatta ablam hele bir doğur balkondan aşağı atacağım demişti bir tek ben sessiz kaldim. Biz de çok yoksul bir aileydik. Çocuğun hastaneye gittiğinde bir tane tulumu vardı onu da ben almıştım neyse uzatmayayım. Sonra ne mi oldu. O çocuk o kadar çok sevildi ki bir kere beşiğinde yatmadı. Her gece kavga ederdik bu gece benimle uyusun diye 4 kardeş. şimdi 16 yaşında. Annem kanser oldu. Bakıma muhtaç. Hepimizde birer ikişer bebek. Evlerimiz ayrı. Annemin yanında o var. Sizi anlıyorum. Ama büyük konuşmayın. Hele bir doğsun o kadar çok seveceksiniz ki ben çok eminim..

Gerek olup olmadigina sen ve kizkardesin karar vermiyor. Zaten ana baba da sizin fikrinizi sormamis.
Istemiyorsan ya evlenir gidersin ya okul-is ayarlar gidersin yasin 22 olmus

Benim annem beni 42 yaşında doğurmuş 5 kardeşin en küçücüğüm ve köyde 2 göz
Odads

Düşüncenize saygı duyuyorum.Yokluk içinde 5 6 çocuk yapanları ben de anlayamıyorum.Annesi hamile kalmadan önce arkadaş bu konuyu açsaydı ona hak verirdim artık olan olmuş.Benim annem 8 kardeş hep anlatır ne zorluk çektiklerini.Sırf bu yüzden annem 2 çocukla kalmış istediği 3 çocukmuş sırf çocuk sesinden bıkkınlık geldiği için yapmamış.Anne illa da doğurmaya kararlıysa bu kıza aldırsın diyip o tarz yorumlarda bulunmak annesine karşı daha da bilenmesine yol açar.Yumuşayacağı varsa da yumuşamaz hamile kadının üzülmesi doğru olmaz neticede can taşıyor.Allah nasibini verir amaaan ne olacak demiyorum ama çocuğu yapan çabalamayı da bilecek babası gerekirse 3 işte çalışacak bakacak

Anlamiyorum ben boyle insanlari durumu var veya yok bu allahin takdiri sizin ne haddinizeki sonucta kari koca ister yaparlar ister yapmazlar varsada allah hayirlisiyla gelsin insallah ne var bunda ben 2 senelik ewliyim benim cocugum daha yok mesela ama benim annem ben bir senelikken yeni bir tane kardesim oldu benim bu sonucta allahin takdiri siz birsey yapamazsiniz yani

12-13 yaşında birisi yazdı sandım şunu ama profilinde 21 yaşında olduğunu iddia ediyorsun. Gerçekten yaşın 21'se eğitimine bak, eğitim almıyorsan git bir yerde çalış. Annenin yatak odası seni ilgilendiren bir şey değil. Bakabileceklerini düşünüyorlarsa yaparlar. Küçük çocuklara dahi "Sana kardeş yapalım mı" diye sormak hayatınızın iplerini onun eline verip çocuğu şımartmaktan başka bir şey değildir.

Ha bir de hanımlar, burada sırf konu sahibinin anlattığına göre yorum yapıyorsunuz. Anneyi dinlediniz mi? Babayı dinlediniz mi? Konu sahibinin ailesini, ev hayatını, maddi durumunu çarpıtıp çarpıtmadığından nasıl emin olabilirsiniz? Belki çok olumsuz bakıyor kardeş istemediği için. Ola ki durum gerçekten böyle, annen aldırsın o çocuğu demenizle kadın aldıracak mı? Bu yorumlar konu sahibine yardımcı olmuyor. Daha makul önerilerde bulunmalı ve daha objektif bakabilmelisiniz. Hiçbir konuya tek taraflı bakıp körü körüne söylenenlere inanmamanızı tavsiye ederim.

mutlu çocukluk bunlardan çok bağımsız geliyor bana. Benim anneannemler çok çocuklarve orta gelirli bir esnaf aileymişler. Ama en büyük iki çocuk (onlar da kendi istememiş) harç herkes üniversite eğitimi almış. Hala kardeşler olarak çok birbirlerine düşkündürler ve harika bir çocukluk geçirdiklerini anlatırlar. Muz ve her gün kırmızı et yediklerini sanmıyorum. Ama okutmak için elinden geleni yapan dedem, ilgili sevecen ananem ve iyi kalpli bir sürü çocuk olarak mutluymuşlar.
Babannemlerde devrin burjuvası sayılacak bir aile. Üç kardeş babamlar. Babannem ilgisiz soğuk bir kadınmış, mutsuz br çocukluk geçirmişler. O maddi imkanlara rağmen en ufakları okumamış, it kopukla takılmış. Dedem ölmeden tek mesleksiz olan o diye dükkan bıraktı ama onu da yedi bitirdi seraefil oldu. Bana bu çol vicdansız bir bakış açısı gibi geliyor. Çok zengn yada çok fakir olmak değil ilgili, sevgi dolu bir ailede büyümek önemli bama göre.
benim eşim de yokluk içinde büyümüş ama kendini gayet iyi eğitmiş, güzel okullarda okumuş bir çocuk. Ve annesi babasını çol seven ailesiyle de gurur duyan bir çocuk.

Bazıları da vicdandan bahsedip keşke sen doğmasaydın annen seni aldırsaydı demiş.
Evet siz çok vicdanlısınız (!)..
22 yaşındaki bir insana keşke sen doğmasaydın yazıyorsunuz.
Pes..
Bana vicdandan benzetmesin bu yorumu yazanlar.
Sizin haddiniz mi keşke doğmasaydın yazmak.

Yazık yazık..

Kızı tamamen haklı buluyorum sanki birmingham sarayında yaşıyorlarmış gibi aynen ne gerek var 5.çocuğa maddi manevi şartların iyi olur çok güzel gelecek verirsin yaparsın 10 tane sefalete çocuk getirmek nekadar doğru muhalefet olacaz diye saçma sapan yorum yapmışsınız bu yaşta doğuran kadınlar büyük çocuklara baktırırlar genelde bu arada 4 kardeştik diğerleri üni okurdu biz her sabah sanayağ yerdik inanın hiç keyifli olmuyor

Nevar bunda benim annemde 40 yaşında yine hamile kaldı iyiki de doğurmuş.. Şimdi hamileyim (tüp bebek) kız kardeşim de bana bakıyor ozaman aklımın ucundan bile geçmezdi bu durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…