- 24 Aralık 2014
- 5.277
- 7.062
- 398
- Konu Sahibi Albertynax
-
Evet düşünülür,ama düşünmemişler ya da kazayla bir şekilde olmuş o can anne karnına düşmüş.Ne diyelim söyle annene aldırsın mı diyelim ?Zihniyete bak. 2. Çocuk yapılırken bile birinci çocuğun psikolojisi düşünülür. Burda 5. Çocuktan söz ediliyor. Evin bütün düzeni değişecek. Bazen gerçekten hayata baktığınız pencerenin önünde duvar olduğunu düşünüyorum.
Soru da vicdansızca o yüzden
40 yaşında ne var ki benim ablalarım hep kırkından sonra evlendi kırkından sonra da sapır sapır çocuk doğurdu40 yaş çok ileri bi yaş degil bana göre
Sonunda aklı başında bi yorum okudum.Ama burda biri konu açsa "maddiyatimiz iyi degil, 5inciye hamileyim" diye o kadin linç olurdu. Ancak konu sahibi kardesini istemeyince "sana ne" "hayirsiz evlat" ve "bebek rizkiyi" gelir oluyor. Diyorum ya, kk'ün iki yüzlülügü bazen.
Yahu maddiyat yok, ev küçük, zaten 4 çoçuk var. Bu kadinin bir tane bile, bir tane bile mantikli bir nedeni yok o bebegi yapmak için. Rizki ile felanda gelmiyor. Ilahi bir varlik yaptigi içinde gelmiyor. Kadin korumasiz seks yasadi, bilerek ve hamile kaldi.
Cocuklarin en küçügü 11 yasindaymis. Yani bir bebek için heersey yeniden alinmasi lazim. Kiyafet, oyuncak, yatak, bez,.. Yer bile yok o bebek için. Nasil yapilcak bu? O çoçuklarin okulu, sinavi,.. nasil olacak sürekli agalayan bir bebek ile? Muz bile olmus kilosu kaç lira, o çoçuklarda o bebekte ne yiyecek?
Ondan sonra "olsun olsun, en çok sen onu seveceksin" oluyor. Sorun sevmek degil ki. Sevince sartlar degismiyor ki. Halen yoksulluk oluyor. Konu sahibine acidim, bu kadar bencil bir anneye sahip oldugu için.
Umarim en kisa zamanda üniversiteyi bitirirde o evden gider. O diger çoçuklar tabiki ne yazikki orda kalmak zorundaCok hüzünlü bir durum
Evet düşünülür,ama düşünmemişler ya da kazayla bir şekilde olmuş o can anne karnına düşmüş.Ne diyelim söyle annene aldırsın mı diyelim ?
Ama burda biri konu açsa "maddiyatimiz iyi degil, 5inciye hamileyim" diye o kadin linç olurdu. Ancak konu sahibi kardesini istemeyince "sana ne" "hayirsiz evlat" ve "bebek rizkiyi" gelir oluyor. Diyorum ya, kk'ün iki yüzlülügü bazen.
Yahu maddiyat yok, ev küçük, zaten 4 çoçuk var. Bu kadinin bir tane bile, bir tane bile mantikli bir nedeni yok o bebegi yapmak için. Rizki ile felanda gelmiyor. Ilahi bir varlik yaptigi içinde gelmiyor. Kadin korumasiz seks yasadi, bilerek ve hamile kaldi.
Cocuklarin en küçügü 11 yasindaymis. Yani bir bebek için heersey yeniden alinmasi lazim. Kiyafet, oyuncak, yatak, bez,.. Yer bile yok o bebek için. Nasil yapilcak bu? O çoçuklarin okulu, sinavi,.. nasil olacak sürekli agalayan bir bebek ile? Muz bile olmus kilosu kaç lira, o çoçuklarda o bebekte ne yiyecek?
Ondan sonra "olsun olsun, en çok sen onu seveceksin" oluyor. Sorun sevmek degil ki. Sevince sartlar degismiyor ki. Halen yoksulluk oluyor. Konu sahibine acidim, bu kadar bencil bir anneye sahip oldugu için.
Umarim en kisa zamanda üniversiteyi bitirirde o evden gider. O diger çoçuklar tabiki ne yazikki orda kalmak zorundaCok hüzünlü bir durum
Bir insanın yaşam hakkı elinden alınamaz aldır demek bana göre vicdana aykırı.Anne hayatını tehdit etmediği sürece bir cana kıymaya hakkı yok kimsenin.Evlat diye hastane köşelerinde dolanan insanlar var bu dünyadaEvet aldirabilir. Cocugun yoksullukta, rütübetli evde büyümesinden daha iyidir. Kadin bilerek yapmis, esi ile arasi düzelsin diye. Kimse çoçuklari düsündügü yok. Yoksa tüplerinide baglatabilirdi 4 çoçuktan sonra. Onu geçtim normal bir sekilde korunabilirdi.
Ama yapmadi annesi. Bilerek bir çoçuk dünyaya getiriyor. Onun psikolojisisi, fiziksel sagligi umurunda bile degil. Ve sen sadece konu sahibini yargiliyorsun.
Bir insanın yaşam hakkı elinden alınamaz aldır demek bana göre vicdana aykırı.Anne hayatını tehdit etmediği sürece bir cana kıymaya hakkı yok kimsenin.Evlat diye hastane köşelerinde dolanan insanlar var bu dünyada
OdadsMerhaba herkese, nasıl anlatsam bilmiyorum içimi dökmek için yazıyorum kimseye anlatmadığımdan önerilerinizi bekliyorum, biz 4 kardeşiz ve annem hamile 5. çocuğu olacak ben ve kız kardeşim hiç istemiyoruz çünkü bu yaştan sonra gerek yok diyoruz 4 tane çocuk yeter ve çocuk bakmak çok zor ev küçük 5. kattayız asansör yok ev bana göre iğrenç bu saatten sonra taşınmayız babam çok üşengeç ve büyük ev alıcak kadar parası yok eve nasıl sığıcaz bilmiyorum maddi durum orta annem babamla arasını daha iyi yapmak İçin ve bu aralar etrafında onun yaşında çocuk doğuran çok oldu ondan özgüven geldi ben yanlış buluyorum, ben ve kız kardeşim asla çocuğa bakmıcağımızı baştan söyledik asla asla bakmıcaz ileride torunu gibi duracak (40 yaşında) sizin annenizde bir kaç çoçuktan sonra çocuk doğurdu mu ne yaptınız biz ne yapmalıyız şimdiden bunaldım!
Düşüncenize saygı duyuyorum.Yokluk içinde 5 6 çocuk yapanları ben de anlayamıyorum.Annesi hamile kalmadan önce arkadaş bu konuyu açsaydı ona hak verirdim artık olan olmuş.Benim annem 8 kardeş hep anlatır ne zorluk çektiklerini.Sırf bu yüzden annem 2 çocukla kalmış istediği 3 çocukmuş sırf çocuk sesinden bıkkınlık geldiği için yapmamış.Anne illa da doğurmaya kararlıysa bu kıza aldırsın diyip o tarz yorumlarda bulunmak annesine karşı daha da bilenmesine yol açar.Yumuşayacağı varsa da yumuşamaz hamile kadının üzülmesi doğru olmaz neticede can taşıyor.Allah nasibini verir amaaan ne olacak demiyorum ama çocuğu yapan çabalamayı da bilecek babası gerekirse 3 işte çalışacak bakacakDogmak her zaman iyi birsey degil ki. Birinin dogma kararini vermekte vicdansiz geliyor bana. O çoçuk istemedi dogmayi, hele yoksul bir aileye, cahil bir anneye. Ancak cahil anne sirf yumartiliklari, rahimi var diye bu karari alabiliyor. Ve bedelini hem o çoçuk, hem diger çoçuklar ödüyor. Yazik degilmi?
Evet evlat diye hastane köselerde dolanan insanlar var fakat biri kürtay yapiyor yada yapmiyor diye, o hastane köselerinde evlatlari olup olmuyor. Herkesin derdi kendine.
Dogmak her zaman iyi birsey degil ki. Birinin dogma kararini vermekte vicdansiz geliyor bana. O çoçuk istemedi dogmayi, hele yoksul bir aileye, cahil bir anneye. Ancak cahil anne sirf yumartiliklari, rahimi var diye bu karari alabiliyor. Ve bedelini hem o çoçuk, hem diger çoçuklar ödüyor. Yazik degilmi?
Evet evlat diye hastane köselerde dolanan insanlar var fakat biri kürtay yapiyor yada yapmiyor diye, o hastane köselerinde evlatlari olup olmuyor. Herkesin derdi kendine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?