Annem hamile!

Bunlarda çok uç örnekler ama. Her fakir aile mutlu ve zengin aile mutsuz, aile baglari kopuk diye birsey yok. Ve simdiki zaman, eskisine benzemez. Eskiden yine bir gayret vardi. Cocukta bir isik oldugunda, birazda gayret ettiginde iyi yerlere gelebilirdi.

Simdi o durumda ortadan kalkti. Egitim iyi degil, kres desen pahali. Tek maas ile en asgari seyler ödenmesi bile zor, geçinilemiyor,.. Yani eskiden ailenden dolayi hayata 2 puan eksik ile baslarken, simdi 10 puan eksik ile basliyorsun. Anlatabildimmi?

Ve insan niye çoçuklarini çabalamak zorunda birakiyor? Yani hayat çabalamak demek tabiki fakat bir yoksul ailede bu ekstra oluyor. Cocuk aslinda ona ait olmayan yükleri sirtina bindiriyor. Büyüdükten sonra "oldu geçti" deniliyor çünkü yapilcak birsey yok. Anne babana kizsanda birsey degismez ki.

Bile isteyerek 5 çoçugu yoksul bir ailede dünya getirmek bencillik ve dahasi vicdansizliktir.

Annen çocuğu babanı eve bağlamak için yaptıysa boşuna uğraşmasın. Maşallah 4 tane doğurmuş bağlamamış,beşincinin ne gibi özelliği olacak ki bağlasın. Ayrıca doğur ya da doğurma demek kimseye düşmez. Buradaki yorumlarda da hakaretler havada uçmuş, sanki kendileri bakacaklarmış gibi. Annen illa doğuracağım diyorsa istemiyorsan bakma konu sahibi, zorunda değilsin hiçbir şeye. Sen derslerine odaklan sadece. Bölümün ne bilmiyorum ama 2 yıllık da gayet güzel bölümler var. Sonra istersen dgs ile 4 yıllığa tamamlarsın.

Bilemiyoruz bunlar varsayım.
Ben her şeyi çocuğun önüne sermenin de uzun vadede yarar getireceğine inanmıyorum.
Önemli olan çocuğa ilgi alaka.
Benim annem üniversite mezunu babam da ama benim dersime çok kardeş olmadığımız halde yardım etmediler. Genelde özel ders yada kursa gönderildim. Ablam bana göre daha çalışkandı, benden daha başarılı gitti. Ama bundan dolayı belki de kızıyla birerbir ilgilenir. Otururlar saatlerce ders çalışırlar.
Maddi anlamda daha kısıtlı sayılabilir ama anne ilgisinin etkisi inanılmaz. Lisanslı voleybol oyuncusu, dersleri gayet başarılı, sosyal bir kız. Kısacası her şey maddi güçle alakalı değil. Ben ailenin ilgi alaka ve gösterdiği sevgiye daha çok önem veriyorum.

Benim annem 6 kardeş, babam 4 kardeş. Düşük ekonomik durumları varmış. Ama 1960larda hepsi okumuşlar, en kötüsü bankacıydı. O zamanlar geçim kolaydı. Liseden mezun olan ya bankaya ya da belediyeye dilekçeyle girermiş.
Annem, babam devlet memuru olmasına rağmen geçmişleri yüzünden, yokluklarla büyüdükleri için 2 çocukta kalmışlar. Biz 2 kız kardeşiz. Ben de ileride çocuk istersem tek çocuk istiyorum. Allah daha fazlasını vermesin.

Anneme de cahil akrabalar yap 3.cüyü erkek olsun demişler. Annem, ben kızlarımı hem maddi hem manevi iyi yetiştirmek istiyorum diye yapmamış. Allah razı olsun annemden. Onu bilinçli ve vizyonlu olduğu, iki çocukta kaldığı için hep takdir ediyorum. Annemin vizyonuna kurban..

Şu an sizin ve benim gibi çoğunluğun düşünmesi biraz zor.
Burada konu sahibi 40 yaşa laf atmadı. Benim kardeşimi de annem 37 yaşında doğurdu. Ama 2.çocuktu 5.değil..
Yani yaşla alakalı değil burada yaşam standartları çok düşük, ev küflü belki soğuk ama yeni bir bebek geliyor.
Ya o bebek mazallah zatürre olursa? Ya mama alınamazsa da gelişimi aksarsa?
Bunları düşünen yok..

Bu konunun konu sahibine tek yararı genç yaşta bilinçlenecek olması.
Kendisi annesi gibi büyük ihtimal olmayacak.
Eşini eve bağlamak için ve arkadaşlarıyla yarışmak için bir masuma bedeller ödetmeyecek..
Yani fakir avuntusu ama haklı bir şekilde bir musibet bin nasihatten iyidir.
Böyle böyle akıllanacak gençler..

Gençlerden umutluyum ben..

Son düzenleme:
Yani siz rahatınızı düşünüyorsunuz...anneniz size fazla yüz vermiş belli..yazık...40 yaş diyip durmayın sizi gençken yapmışta olmuş..inşallah 5. Gelen kalbini kırmaz zavallı kadının..

Cok ilgili, alakali bir kadin olsaydi konu sahibi burda konu açmazdi.

Ve bence ikiside önemli. Nasil bir evlilikte hem mantik, hem ask olmasi gerekiyorsa, çoçuk büyütürkende hem maddiyat hem sevgi ve ilgi olmasi gerekiyor.

Bezler, mama artik kaç lira oldu. Yani burda konu egitim, gayret etmek bile degil. En asgari seyler. Artik Türkiyede en asgari seyler bile zor aliniyor. Kaldi ki 5 çoçuk için. Bak voleybol oyuncusu felan diyorsun. Böyle bir ailede ne ek kurslara gidecek çoçuklar? Ona kim para ve zaman ayiracak?

Ben de tek çocukta kalanlardanım. İkinci çocuk beni hem psikolojik hem maddi açıdan aşar. Ama ben her çok çocuklu aileye yada orta gelirli olup çok çocuk isteyene cahil kötü aile muamelesi yapılmasından da rahatsızım. Peşpeşe Küçük çocuk yapan kadına çemkiriliyor arayı uzun tutana yine çemkiriliyor. E o zaman herkes iki çocuk yapmaya mecbur mu? Bu çok özel bir konu ve karar. Kimseye laf düşmez bana göre. Kalkıp da çocukları dilendirecekmiş gibi bir üsluba da gerek yok. Yani muz değil elma yer proteini de bakliyattan alır. Ama belki o çocuk mutlu büyür keşkesi de olmaz. Bunu bilemiyoruz bana göre. Ben maddi konforla büyüdüm buna rağmen müthiş bir çocukluk geçiremedim mesela. Annem ve babam haftasonu bir gün benimleydiler sadece. İyi okullarda okudum ama sokakta hiç oynamadım mesela. Güzel çocukluk anılarım yok bu nedenle.

Beni annem 39 yaşında doğurmuş. Abimle 18 ablamla 17 yaş fark var. Yani doğuran doğuruyor canım. Çokta güzel bakıyor

Annem de 40 yaşında doğurdu ne olmuş yani. Şimdi kardeşim 15 yaşında. Büyüyüp gidiyor. Sorun yaratacak bir durum yok.

Annenin yasi normal 5 cocuk fazla evet ama isteyen doguracaka bakacak olan annen o yuzden size laf dusmez hadsizlik yapmayin

Ben 40 yaşındaki doğumu riskli buluyorum
Yumurtalar yaşlanmış oluyor nenemde teyzemi 40 lı yaşlarda son çocuk olarak doğurmuş bildim bileli hep hasta şu anda Lösemiye yakalandı kendisi de üzgün bu duruma, annem beni geç doğurduğundan diyor, hep

Sizin hoşunuza gitmedi diye doğmamış masumu parçalara mı ayırsın? Vicdan ve Allah korkusu diyorum. Başkasının yaşama hakkına karşı çıkmak nasıl bir bencillik ve caniliktir!

Eğer ki anneniz eşinizi eve bağlamak için bunu yapıyorsa haklısınız burda çünkü yaşıyla alakalı bir sorun göremedim. Ailenizin maddi durumu iyiyse neden olmasın ama ortaysa zor olur. Ama artık olan olmuş aldırması yanlış olur. Yanlış anlama ama maddi durumumuz orta dedin ama ben seninle burun estetiği hakkında konuşmuştuk revizyon tekrar olmayı düşünüyordun ben sana burnunda sorun varsa doktorunun yapması gerek ücretsiz demiştim. Ailenin durumu cidden yetersiz mi yoksa 5. çocuğu istemediğiniz için kendinizce bahaneler mi sundunuz. Kimse yanlış anlamasın ama bı burun estetiği fiyatlarını bikem bilir aileniz bu imkanı bile verirken 5. çocuğada yetebilirler bence 4 kardeşmişsiniz zaten belki annen gerçekten çok istemiştir

Rabbim hayırlı etsin sağlıkla doğmasını nasip etsin.. Bence çok güzel birşey.. benim annem bana kardeş teklifinde bulunmuştu küçüktüm o zaman tabi istememiştim yapmamıştı.. Şimdiki aklım olsa çok isterdim.. Çünkü ben evlendim abim evli diğeri başka şehirde yalnız kaldılar aklım hep onlarda bir kardeşim olsaydı enazından yanında olurdu yalnız olmazdı.. Bence çok güzel birşey..

Ben sordum cocuguma , ben bu ev benim evim deyip duran bir annenin evinde buyudum , 42 yasindayim hala kendimi ait hissetmem onun evine , cocuklarimi ise ailenin karar merciinde soz sahibi olarak belirledim ve ailenin buyumesi konusunda fikrini ve onayini aldim oglumun , bana gore o ev sadece anne babanin degil icinde yasayan cocuklarin da evidir ve ev icerisindeki hayata dair soz haklari bulunmalidir , size tuhaf gelebilir bu durum ancak benim evimde ve pek cok arkadasimin evinde bu boyle

Gerekli gereksiz cocuk sayisi saptamasi yapmayi kendi evliliklerinize saklayin.

sayin konu sahibi, bence de 4 cocugu olan kadinin tekrar hamile kalmasi garip olmus. ama bu konuda sana bana b.k yemek düşer. kardesin dogdugunda sorumlulugunu almayabilirsin ama doğumu ile ilgili herhangi bir sey soyleyemezsin, haddin değil. 40 yasindan somra ilk cpcugunu dogurmus.cok insan var cevremde, hatta biz artik 20lerinde anne olanlari garipsiyoruz :)) yani herkesin konuya yaklasimi kendi gördüğü

anneni uzme, tıka çeneni otur. ayrica hayat suprizlere gebe, bu kardesin gun gelir hayatini kurtarir, zamanin ne gosyerecegi belli olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…