Annem hamile

Babam serbest meslek. Aslında bizim üç seneye kadar maddi durumumuz iyiydi ama sonra bir battık, daha çıkamıyoruz. Öyle ki bağkur borcunu ödeyemiyor babam bu yüzden hastaneye bile gidemiyoruz. Evde sürekli huzursuzluk hakim, böyle oldukça ben de çok bunalıyorum ve bir şeyler yapmak istiyorum

Senin en fazla yapacagin sey ya ayni bolumu olan bir devlet okuluna kaydini aldirmaya calisacaksin, bilmiyorum o sekilde yatay gecis hakki varmi onu arastir.
Boyle bir durum yoksada ki bence vardir, baska yerden burs bulmaya calis, yada part time bir ogrenci isi bul, hangi bolumdesin ne okuyorsun ? Universitenin icinde bazen ogrenci isleri oluyor harcligin yol paran cikar hic olmazsa. Okulu birakmak care degil cunku.

Babam serbest meslek. Aslında bizim üç seneye kadar maddi durumumuz iyiydi ama sonra bir battık, daha çıkamıyoruz. Öyle ki bağkur borcunu ödeyemiyor babam bu yüzden hastaneye bile gidemiyoruz. Evde sürekli huzursuzluk hakim, böyle oldukça ben de çok bunalıyorum ve bir şeyler yapmak istiyorum
Allah kolaylık veresin..zor bir durum ama bebek kısmetiyle gelir belli mi olur bir anda düzelir belki babanın işleri..bir de konuyla alakasız ama bağkur borçluları haziran ayına kadar devlet hastanelerinde bakılabiliyor aklında olsun..borçlu görünenler farklı usulle kaydediliyor aylardır hastanelerden hizmet alıyorlabiliyorlar..sakın borçluyuz diye gitmemezlik yapma..

Canım durumunuz bu kadar kötüyken neden devlet üniversitesine kayıt olmadın ki

Okul her seyden onemli cocugu bir sekilde buyutursunuz merak etme sen. Okuyamazsan her seferinde o kardesine baktiginda hayallerinin nasil yikildigini goreceksin.sakin vaz gecme derim sakin

1. sınıfım henüz. Ama bırakmazsam da hiç geçinemeyiz gibi. İşe girsem okulla beraber yürütsem, o da olmaz sanırım çünkü ben kyk alıyorum ve işte sigorta yaparlarsa kyk kesilir
Öğrencilere sigorta yapmıyolar genelde canım

valla okulunu bırakma sakın, yapmasalarmış şimdi bir şekilde karşılamak zorundalar, gitsinler ikinci el alsınlar herşeyi, başkalarından bulsunlar ama yeni çocuk için eski çocuğun geleceğini mahvetmesinler. sende at kafandan o bırakma düşüncesini düzgünce okulunu oku, bebek her şekilde büyür ama bu fırsat bir daha senin eline geçmez, az biraz kendini düşün önce.

1. sınıfım henüz. Ama bırakmazsam da hiç geçinemeyiz gibi. İşe girsem okulla beraber yürütsem, o da olmaz sanırım çünkü ben kyk alıyorum ve işte sigorta yaparlarsa kyk kesilir
bunları babanız dusunmelı sız degıl sız okulunuza devam edın ve babanız gereklı seylerı yapar ve ınanınkı Allah rızkını gonderıyor

Bebek su anda senin annenle babanim sorumlulugu onlar cocuk yapti diye sen okulundan vazgecemezsin. Her cocuk rizkiyla gelir Allah yardimciniz olsun

valla okulunu bırakma sakın, yapmasalarmış şimdi bir şekilde karşılamak zorundalar, gitsinler ikinci el alsınlar herşeyi, başkalarından bulsunlar ama yeni çocuk için eski çocuğun geleceğini mahvetmesinler. sende at kafandan o bırakma düşüncesini düzgünce okulunu oku, bebek her şekilde büyür ama bu fırsat bir daha senin eline geçmez, az biraz kendini düşün önce.
Katiliyorum. Cocugu yaptilar diye olanin okulunu yakamazlar, bir ogrenci once kendi egitimini dusunmeli.

Konu sahibi, benim de annem hamile, kabullenip okulunuzu bitirmeye bakin. Ama okulu birakmaya kalkmayin, sizin sorumlulugunuz degil bu.

Illa ki birşey yapmanız gerekiyorsa özel ders verebilirsin. Hem git gel yol masrafı olmaz hem de zamandan tasarruf edersin. Fiyatı biraz uygun tutup 3, 4 öğrenci bulsan yeter sanırım. Bir de yapabilirsen devlet üniversitelerine yatay geçiş imkanını değerlendirin bence.

Okulu bırakmak bir alternatif bile olmamalı. Evde annenle yardımlaşarak çocuk bakabilirsiniz yada dgs ye girip devlet okuluna geçebilirsin.

Ayrıca annen ve cinsel hayatları hakkında, bu kadar bilgin olması da çok çirkin. Bence bu kdr ailevi olaylara dahil olma, gençliğini yaşa, çık arkadaşlarınla gez, toz. Bi daha bu yaşlara gelmeyeceksin.

Şimdi buradaki herkes beni taşlayacak ama ben yine de fikrimi dile getirmek istiyorum.Anneniz o çocuğu aldırsın,rızkıyla gelir diye 10 tane yapalım o zaman öyle bir dünya yok.ayrıca anneniz lustral kullanıyormuş,benim annem de kullanıyor.belli ki ruhsal açıdan da iyi değil,maddi durum yok.o çocuk doğunca ona da yazık değil mi?iyi bir hayat sunamayacaksak doğurmayacağız arkadaşlar bu kadar.ayrıca sana da yazık değil mi? ben de okuyorum şu an,kyk kredim benim de var.sen bir de onu ödeyeceksin mezun olur olmaz,ödeyemezsen girdiğin işte maaşını bloke edecekler.bizim gibiler için 15 bin çok para sonuçta.En mantıklısı aldırmak,okulu bırakmak da ne.annenizin önceliği siz olmalısınız.

bir de bazı arkadaşlar devlet okuluna geçiş yap demiş de,istanbul'da yaşıyormuşsun.bölümünü bilmiyorum ama özel de olsa yazdıysan severek yazdın belli.aynı bölümde devlet okuluna geçmeye kalksan atıyorum kırıkkale denizli konya falan olur herhalde?çünkü puanın yetmemiş ki özele gitmişsin,devlet okulları çok yüksek puanla alıyor özel gibi değil ki.şehir dışına gittiğinde ayrı bir masraf zaten o yüzde 50 ödediğiniz paraya denk gelir.ailenden ayrı yaşadığın cefalara,kötü okullarda okumana değmez.duygusal yaklaşmayın,mantığınla hareket et.ileride çok pişman olursun.

tilki, post: 45904826, member: 638514"]psikolojik olsa da var ama
ben özellikle ilk çocuğumda öyle bir aşerdim ki bir meyvaya, anlatılır gibi değil
ne zaman evden çıkacak olsam yanıma torbayla alıyordum bol bol
normalde hiç takıntılı vs değilimdir
canımın bir şey çekmesi de önemli değildir
fakat hamileyken....bambaşka birşey o
benim bir arkadaşım normalde asla acı biber salçası yiyemez, hamileyken dudakları şişene kadar yiyordu ara ara
Topluma oyle empoze edilmiş iste . vücut kendini dinliyor bir şeyler uüretiyor . elma armut cekiyor sonuc olarak misal . Hastayken de vücudunu dinlediğin zaman agrin artyor bunun gibi

Şimdi okulu bırakan iyi şartlarda bir iş bulamayacaksın eline 3kuruş para geçicek. Sonra bebek doğacak büyüyecek peki ya sen ne durumda olcaksin.uzun vadeli duşunmek zorundasın okullu bitirip güzel bir mesleğin olduğu zaman ailene faydalı olabilirsiniz ancak.

sakın okulunuzu bırakmayın bidaha geri dönüşü olmayabilir sigortasız işte çalışırsanız kykya birşey olmaz diye biliyorum allah yardımcınız olsun

Back
X