Annem hasta

Rabbim esirgesin, anne olunca annemin kiymetini daha da anladim. Gecmiste ufak tefek kalbini kirip kavgalarim oldugu icin cok pismanim. Rabbim kimseyi kurdu kuşu bile anasiz birakmasin. Baba olmasa anneler hem annelik hem babalik yapar. Ama anne olmasa birakin babalar annelik yapmayi kendi babaligini bile yapamaz. Bu konu annemi ozletti simdi bana .

Amin inşallah. Bizimki halsizlik, kansızlıkla başladı. Romatolojiye kadar gittik. Bazen günlerce tahlil sonucu beklemek zorunda kalıyorsunuz.

Demir eksikliği kansızlık var. Halsiz çok. Takviye Demir alıyor, düzelmedi. Sebebi araştırılıyor.

Çok geçmiş olsun. Annenizde çölyak hastalığı var mı diye bakıldı mı? Çölyak hastalığı her yaşta başlayabilir. Hatta eskiden test edilip çölyak çıkmadıysa bile sonradan olabilirmiş. Belirtilerinden biri de demir eksikliği anemisi (kansızlığı). Bu hastalığa sahip olanlardan %9'u (neredeyse 10 kişiden 1'i) sadece bu belirtiyi gösterip başka hiçbir belirti göstermiyormuş. Çölyak hastalığı her 133 kişiden 1'inde var. Ama sadece 4,700 kişiden 1'ine doğru teşhis koyuluyormuş. Hastaların %97'si teşhis edilmeden şikayetleri devam ederek yaşıyormuş.

Çölyakta demir eksikliği olmasının sebebi demirin vücutta emilimini engellemesiymiş. Yani siz ne kadar dışarıdan takviye verseniz de vücut alamıyor.

Henüz test yapılmadıysa, annenizde çölyak var mı diye test yaptırtın mutlaka. Kan testi yapılıyormuş. Yaşı ilerlemiş, olsaydı bu yaşa kadar çıkardı deyip test etmemiş olabilirler. Oysa yazdığım gibi her yaşta başlayabilirmiş. Testte çölyak (yani bir nevi glüten alerjisi) çıkmaz ise glüten intoleransı da olabilir. Onun da testleri var ama kaliteli olan bir test var ve biraz pahalı. Onun yerine hayatından glüteni çıkarmayı denersiniz ve bir hafta içinde iyileşme olursa glüten intoleransı var denilebilir.

Glutensiz beslenmek için karbonhidratlardan buğday, buğday unu, çavdar, arpa, bulgur, normal makarna gibi ürünleri kesmek gerekiyor. Glutensiz ekmek, mısır ekmeği, pirinç (kendisi, unu, nişastası), mısır (kendisi, unu, nişastası), patates (kendisi, unu, nişastası), glütensiz un karışımı, glütensiz özel makarna gibi ürünler serbest. Doktor test yapmayı kabul etmezse veya geç randevu alabilirseniz, bari bir hafta glütensiz beslenmesini sağlayın. Dediğim gibi çölyak olmasa bile glüten intoleransı olabilir ve glutensiz beslenme o durumda da yarar sağlar. Umarım şifa olur.

Son düzenleme:

Rabbim annenıze Ya Safi ismiyle şifası versin. Başınızdan eksik etmesin inşallah.

140 tane okudum
Emine Annenin Şifası Niyetine:

Okunan Tefriciye: 300
Kalan Tefriciye: 4144

Allah razı olsun. Aynen katılıyorum söylediklerinize. Yaşlı bile olsa insan hep yanında istiyor. Bir de aciz kalınca, evladınıza gösterdiğiniz şevkati göstermek istiyorsunuz. Sizin için yaptıkları aklınıza geliyor sürekli. Yine ağlıyorum. Bu aralar böyle....

Çok geçmiş olsun, Rabbim kısa zamanda şifa versin inşallah..

Sürekli bitkinlik yok mu siz de de?

var, olmaz mı ama ben durmuyorum yani.halsiz de hissetsem sokağa çıkıyorum yürüyorum.yaşında etkisi vardır tabi.annenizin yaşına geldiğimde,ben de yerimden kalkamam belki.

İlginize teşekkürler. Çölyak için inceleme yapmadılar. Bilmiyorum farklı doktorlar muayene etti. Bazen de soru sorarak bazı şeyleri eliyorlar herhalde. Bazı hastalıkların testleri yapıldı hepatitler, Brucella gibi, hormonlar incelendi. Ultrason. MR, tomografi, röntgen, pek çok kez kan, idrar. PazRtesi doktora gideceğiz tekrar. Birde çölyak' ı soralım.

Rabbim şafi ismiyle şifa versin.
Başinızdan eksik etmesin annenizi.

Mutlaka baktırın o zaman. Yabancı bir web sitesinde "sebebi bulunamayan demir eksikliği anemisinde çölyaka bakılmalıdır" diye o okudum. Umarım rahatsızlığı ne ise kısa zamanda teşhis edilip sağlığına kavuşur. Tez zamanda şifalar dilerim.

Allah en kisa zamanda şifa versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…