• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem ile erkek arkadaşım arasında kaldım :(

Valla canim sorun yapmasina yapiyorum istememesi benide etkiliyor annemin destegini hissetmeyince insan kotu oluyor tabiki..
Annem benim sevgilim birde doktorlugu hadi gectim kürt diye istemiyor.. Yani sevgilim doktor olmus olsa bile sirf kürt oldugu icin istemezdi yinede...
Ama ne taniyor kendisini ne birsey hakkindada tek bunu biliyor sadece o yuzden malesefki bu tur bahanelere kapaliyim..
Ve soyle birsey var ki annem tabiri caizse benim tursumu kurmak istiyor :D
Butun yasitlarim patir patir evleniyor bazilari cocuk bile dogurdu..
İnsan ister istemez ozeniyor.
Anneme diyorum anne torun sevme vaktin yavas yavas geliyor..
Amaaann evlenince cocuk dogurunca ne olacak sanki diyor!
Mesela sevgilimi istememesinden cok bu tutumu daha cok rahatsiz ediyor beni.
Universite 4.teyim canim.

Aynen canım ben de 4.sınıftayım.Benimki de turşumu kurmak istiyor sanırım her şeye bir bahane bularak.Ben de özeniyorum çevremdeki insanlar evlendikçe, nasıl ikna edicem stresi sarıyor bir yandan da... Bazen diyorum tıp okumasa mıydım acaba doktor olsun beklentileri olmazdı :14:

annenizin en komik bahanelerinden biri sevgilinizin fotoraflarda garip bakması.ne yani fotolarda garip bakıyor diye insan ondan ayrılmalı mı? mesela öncelerde benimde fotoğraf çektirme fobim vardı ve resimlerde acaip kötü çıkıyordum.şimdi o fotolarıma bırıleri baksa benden nefret mi etmeleri gerekir.
anneniz istemiyor belli.bahaneler sunacağına kesin sözlerini söylesin.yok mühendismiş,yok derslerinde geriymiş,fotolarda tuhaf çıkıyor falan filan bunları söylemesin.
karar sana kalmış canım.anneni dinleyip sevgilinden ayrılırsan ve ilerde yapmış olduğun hatanın pişmanlığını yaşamayacaksan eğer annenin dediğini yap yada yok ben sevgilimsiz yaşayamam diyorsan o zaman sevgilinle yola devam et ve bu süreçte anneni ikna etmeye çalış.sevgilinle buluştur anneni,konuşsunlar birbirlerini tanısınlar.belki yüzyüze konuşunca sevecektir onu kim bile bilir.:34:

Sorun sadece annenin bu dedikleri ise bence devam et iliskine.. sonra annende kabullenir bakti ayrilmiyorsun.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

annenizin en komik bahanelerinden biri sevgilinizin fotoraflarda garip bakması.ne yani fotolarda garip bakıyor diye insan ondan ayrılmalı mı? mesela öncelerde benimde fotoğraf çektirme fobim vardı ve resimlerde acaip kötü çıkıyordum.şimdi o fotolarıma bırıleri baksa benden nefret mi etmeleri gerekir.
anneniz istemiyor belli.bahaneler sunacağına kesin sözlerini söylesin.yok mühendismiş,yok derslerinde geriymiş,fotolarda tuhaf çıkıyor falan filan bunları söylemesin.
karar sana kalmış canım.anneni dinleyip sevgilinden ayrılırsan ve ilerde yapmış olduğun hatanın pişmanlığını yaşamayacaksan eğer annenin dediğini yap yada yok ben sevgilimsiz yaşayamam diyorsan o zaman sevgilinle yola devam et ve bu süreçte anneni ikna etmeye çalış.sevgilinle buluştur anneni,konuşsunlar birbirlerini tanısınlar.belki yüzyüze konuşunca sevecektir onu kim bile bilir.:34:

Garip olansa fotoğrafları da gayet normal ama annem bakışlarını sevmemiş...İstemiyor yani her türlü bahanesi mevcut.İleride pişmanlık yaşamam diyemem ki...Hem onu üzücek olmak hem de ileride onu başka biriyle düşünmek çok korkunç geliyor.
Yüz yüze tanışmayı annem kesinlikle kabul etmiyor, işler daha ciddiye biner diye korkuyor heralde.

çok duaet kardeş durum ciddi bence ayrılmasan ilerde annenin razı olmadığı bı evlılık olur o yüzdende iflah olmazsın ayrılsan yıne öyle ama nıkah yok sen haramdan kurtulma nıyetı ıle ayrılsan allah katında günah olmaz

Biliyorum anne baba rızası çok önemli evlilikte...haklısın çok dua etmeliyim hakkımda en hayırlısı olsun ve hayırlı olan onla evlenmemse annemler razı gelsin diye.Sen de dua et nolur benim için.
Bir de şu durum var ki karşıma hayırlı olan kişi çıksın diye en çok dua ettiğim dönemde sevgilim çıktı karşıma..

Ben de aynı durumdayım. Ben doktorum erkek arkadaşmsa işletme mezunu. İlişkimi ilk annemle paylaştığımda eğer bitirmezsem beni evlatlıktan reddedeceğini söyledi annem. Günlerce süren tartışmalardan sonra ayrıldm dedim ve kapandı konu. Belki inandı, belki sadece inanmış gbi yaptı. Kapandı gitti.. Elbette ki bu durum ilişkime olumsuz yansıdı. Çok kez çıkmaza girdim ama bence bu onlara yapılmış bi haksızlık. Bir kez olsun görüşüp ardından onaylamasalar derim ki bizim goremedigimiz brşeyi görmüş olmalılar ama yok tanıma ihtiyacı bile duymadan kestirip atmak haksızlık.. ben de kabullenecegi günü bekliyorum doğrusu

Aynen canım ben de 4.sınıftayım.Benimki de turşumu kurmak istiyor sanırım her şeye bir bahane bularak.Ben de özeniyorum çevremdeki insanlar evlendikçe, nasıl ikna edicem stresi sarıyor bir yandan da... Bazen diyorum tıp okumasa mıydım acaba doktor olsun beklentileri olmazdı :14:

Bende bazen aynisini dusunuyorum yaa :((
Ama annemin beklentileri yuzunden degil sinavlar yuzundenn..
Gece gunduz calis calis calis sonra proflar yine memnun olmasin yine sinavlardan geceme:((
Psikolojim darma dumann...

Diger sekilde hayirsiz bir evlat olarak bakilsin istemem kesinlikle ama mezun oldummu kimseyi dinlemem evlenirim..
Biz ben universiteyi kazandigimdan itibaren birlikteyiz.. 6 yil okunuyo..
6 yilda annem bir zahmet kabullenmis bir sekilde gelsin karsima..
Bir 6 yili daha gectim ustune bir 6 ay daha bile beklemem yani..
Benim gorusum bu yonde.

anneniz bu tutumu neye dayanarak söylüyo ..:ssz:
ayrıca siz seviyor musunuz?Sevmiyor musunuz? :ssz:
önce bu sorulara içtenlikle cevap verin sonuc cıkar .. :ssz:

yazık valla çocuğa, annenin saçma sapan kapris mi desem sebep mi desem, onlar yüzünden ayrılmayı bile düşünüyorsun. yazık valla ya. ayrıl kurtulsun o da.

annen de sana layık bir aday bulsun.

Annen bu kadar takintili biriyse, sen kimseyle evlenemezsin. Tursunu kurar artik.
Meslegi, egitim durumunu anlarim da OSS'de siralama puanina gore adam begeneni ilk defa duyuyorum.
Annen seni fazla onemsiyor, yanlis anlama da. Sen de olaganustu bir varlik degilsin sonucta, senin icin nasil biri hayal ediyor merak ettim.
Sonunda hayal kirikligiyla kalacak. Sen annenin agzina bakarsan evlenemezsin bence. Cunku kimse mukemmel degildir, ne sen ne de hicbir erkek. Senin begendigin seni begenmez, seni begeneni annen begenmez. Bu kadar takintiyla gercekten zor yani.

çok zor bir durum.
yazdıklarınızdan çok net "seviyorum" dediğinizi anlayamadım, yanlış anlamış ta olabilirim tabi
ammmaaaa bence eğer kişiliği düzgünse, ailesi iyiyse, yalanı dolanı yoksa, size saygısından sevgisinden eminseniz ve en önemlisi seviyorsanız bırakmayın aşkınızı, bir daha çalar mı kapıyı acaba aşk?

çok klasik ama öss sınavları zeka belirler mi hiç? ki çocuk zaten mühendislik okuyor daha ne yapsın? sizinki derece zaten, tıp okumak herkesin harcı değil sonuçta ama mühendislik te boru değil tabiri caizse. :34: zeka bambaşka bişi ya. konuşması, esprileri, olaylara bakışı bunlardır zekayı gösteren bence.

anneniz önceleri kızar, bağırır, küser ama sizin hislerinizden ve sevgilinizin karakterinden de emin oldukça yumuşar kalbi bence. annenizi ikna edin, eminseniz kendinizden, sevgilinizden bırakmayın onu. size de ona da yazık.

Son düzenleme:
egitim ile zeka başka şeylerdir, bunu bile ogrenememişsiniz henüz, üniversiteyi boşa okuyorsunuz maalesef :9: ilkokul mezunu biri ile doktora yapmış biri arasında diplomalara bakılarak zeka seviyesi ölçülmez. diploma sadece o alanda egitim aldıgını gösterir, üstün zekalı oldugunu degil.

şöyle ki; nice doktora yapmış insan var ama dogru dürüst ne makale yazmış ne bir buluş yapabilmiş ne bir patent alabilmiş. tek yaptıgı ona anlatılanları dinlemek, kitabına uymak olmuş yıllarca. kimileri de var ki okul bile okumaz ama iş hayatına atılır para kazanır deli gibi ya da bir meslekte ustalaşır ve zamanla sanat haline getirir. çok para kazanmak da, bir konuda ustalaşıp onu sanat haline getirebilmek de, bir buluş yapmak da zeka gerektirir neticede, herkes yapamaz.

öss puanına bakarak zeka ölçme ise felaket komik olmuş. bu ülkede insanlar cidden de boşa üniversite okuyor. ondan sonra ''nolcak bu ülkenin hali?'' :52::52:

annenizin tavrı ise kendini begenmişlik, hem de boş yere. maalesef bazı insanlar bazı şeyleri kaldıramıyor. diploma, egitim, para..vs gibi.

Kızlar benim sorunum çok klasik ama bir türlü içinden çıkamıyorum.
Benim neredeyse 2 yıllık bir ilişkim var.O başka şehirde ben başka şehirdeyim.Onun dışında hiç bir sorun yok ilişkimiz adına.Birbirimize hem saygı hem sevgi duyuyoruz.Ama gel gelelim ki annem , ilişkiye başlarken beni desteklemesine rağmen sonradan tam tersine tavır aldı ve ayrılmam için bana baskı yapıyor.Neden başta destekledin dememe ise zaten ayrı şehirdesiniz çok sürmez diye düşündüm diyor.( o dönem eski sevgilimden ayrıldığım dönemdi sanırım onu da unutmamı istedi.)Bu durum,baskı resmen artık psikolojimi bozmaya başladı.Annemin bu durum yüzünden üzüldüğünü düşünmek de iyice suçlu hissettiriyor beni...Ne annemi üzmek istiyorum ne de ayrılmak...
Annem neden ayrıl diyor derseniz ; 1. yakışıklı değilmiş 2.ben tıp okuyorum o mühendislik okuyor ama össde aramızda baya sıra farkıyla ben öndeydim annem de bunun farkında, burdan zekasına laf atıyor ve ileride ne iş yapıcak mühendisler zor iş buluyor vs. 3.siyasi olarak ailemize karşıt görüşlüymüş ; iki yıl içinde bu durum değişti gerçi ama annem pek inanmıyor. 4.Fotoğraflarda bakışı bir garipmiş.
Annem bazı durumlarda haklı olabilir ama ben onu seviyorum ve çok iyi anlaşıyoruz.Ama diğer taraftan da annem sonuçta , hem sözlerini yabana atmak istemiyorum hem onu üzüyor olmak beni çok üzüyor.Annemin rızası olmayınca içime de kurt düşüyor :S
Ayrılmayı düşünmedim değil ama çok zor geliyor.Kendimi geçiyorum ama onu da düşünmek zorundayım ; geleceğini benim üstünden planlamış birisi sonuçta.Verilmiş sözlerim var, üzerimde hakkı var.Şaka yollu ayrılığı cümlede kullansam bile deli oluyor.Böyle bir şey olursa da çok üzülür çok yıpranır ona da kıyamıyorum.Ondan ayrılsam aklım hep onda kalıcak gibi geliyor.Ayrıca çok ahını alırım çok günaha girerim , ayrılmasam anne sözü dinlememiş oluyorum yine günah... :14::14::14:
Napıyım ben kızlar lütfen yardım edin. :14::14::14:

demek aranızda öss de sıra farkı yazık çok yazık insana insan gözüyle bakan kalmamış

Ben annelerin bi' bildiği olduğunu düşünüyorum.
O söylediği değilse de başka bir hissettiği ettiği vardır bence.

Verilmiş sözleriniz var vebal almaktan falan korkuyorsunuz. Biri sizi korkma günah değil, o sözlerin bi anlamı yok dese ayrılacak gibi yazmışsınız.

Ben de mühendisim. Ben çok iyi paralar kazanmıyorum. Ama doktor arkadaşlarım kadar şu an. Eşim de mühendis. O beni bayağı katlıyor maaş olarak. mühendis belli olmaz işte. Hangi üniversitede mezun oldu, kendini ne kadar geliştirdi, kafası çalışıyor mu bu ayrıntılar önemli. Mühendisliğin o anlamda doktorluktan farkı olduğunu düşünmüyorum. Çok çok paralar kazanan ünlü doktorlar olduğu gibi, devlet hastanelerinde hasta bakmaktan vazgeçmeyen standart doktorların sayısı da çok fazla. Şöyle bir şey var senin iş garantin var bir anlamda. Mühendis sevgilin mezun olunca bir darbe yiyecek o yönden çünkü uzun süre iş bulamayabilir ama dediğim gibi bu onun kişiliğiyle zekasıyla ilgili daha çok.

Kaygın para ve işse onun ne derece başarılı olabileceğini sen bilirsin en iyi.

Ben farklı meslekten biriyle olmayı tercih etmezdim. Seni daha iyi anlayabilecek biri olmalı. Geçtiğin yollardan geçmiş, senin yaşadığın zorlukları bilen biri olmalı. Sen hastanede nöbete kaldığında mühendis seni anlayamaz. Kendi gibi hergün aynı saatte evde olmanı bekler.

Senin de sevgilini yeterince zeki bulmadığını düşünüyorum.

Sevdiğin gibi bir sonuç da çıkaramadım. Sanırım karşı taraf daha düşkün. Sen de 2 yıl olmuş ayrılmak zor geliyor gibisin.

Annen susmayacak emin ol, ilişkine güvenmiyorsan annenin etkisi altında kalmaya devam edeceksen hep bu ikilemlerde kalacağını düşünüyorum.

Bir de mezun olduğunda uzun süre iş bulamama ihtimalini göz önünde bulundur. O zaman sevgiline destek olmak yerine annenin tarafına kayacaksın iyice gibime geliyor.

Yakışıklı değil, fotoğraflar da bakışları tuhaf, Öss' de puan farkı var senin kadar zeki değil, sen tıp okuyorsun, o mühendislik..
Annenize hak veremiyorum ne yazık ki.
:ssz:

Verilmiş sözleriniz var vebal almaktan falan korkuyorsunuz. Biri sizi korkma günah değil, o sözlerin bi anlamı yok dese ayrılacak gibi yazmışsınız.

Ben de mühendisim. Ben çok iyi paralar kazanmıyorum. Ama doktor arkadaşlarım kadar şu an. Eşim de mühendis. O beni bayağı katlıyor maaş olarak. mühendis belli olmaz işte. Hangi üniversitede mezun oldu, kendini ne kadar geliştirdi, kafası çalışıyor mu bu ayrıntılar önemli. Mühendisliğin o anlamda doktorluktan farkı olduğunu düşünmüyorum. Çok çok paralar kazanan ünlü doktorlar olduğu gibi, devlet hastanelerinde hasta bakmaktan vazgeçmeyen standart doktorların sayısı da çok fazla. Şöyle bir şey var senin iş garantin var bir anlamda. Mühendis sevgilin mezun olunca bir darbe yiyecek o yönden çünkü uzun süre iş bulamayabilir ama dediğim gibi bu onun kişiliğiyle zekasıyla ilgili daha çok.

Kaygın para ve işse onun ne derece başarılı olabileceğini sen bilirsin en iyi.

Ben farklı meslekten biriyle olmayı tercih etmezdim. Seni daha iyi anlayabilecek biri olmalı. Geçtiğin yollardan geçmiş, senin yaşadığın zorlukları bilen biri olmalı. Sen hastanede nöbete kaldığında mühendis seni anlayamaz. Kendi gibi hergün aynı saatte evde olmanı bekler.

Senin de sevgilini yeterince zeki bulmadığını düşünüyorum.

Sevdiğin gibi bir sonuç da çıkaramadım. Sanırım karşı taraf daha düşkün. Sen de 2 yıl olmuş ayrılmak zor geliyor gibisin.

Annen susmayacak emin ol, ilişkine güvenmiyorsan annenin etkisi altında kalmaya devam edeceksen hep bu ikilemlerde kalacağını düşünüyorum.

Bir de mezun olduğunda uzun süre iş bulamama ihtimalini göz önünde bulundur. O zaman sevgiline destek olmak yerine annenin tarafına kayacaksın iyice gibime geliyor.

+1
Cok guzel bir yorum olmus.

Yalniz farkli meslekten biri sizi anliyamaz ayni saatte evde olmanizi ister demissiniz..
Aslinda mantiken herkes boyle diyor bende dusunuyorum acaba sorun yasarmiyiz ilerde diye:(
Ama tum ictenligimde dua ediyorum insallah evliligimde meslek catismasi olmaz:(
Benim acimdan kesinlikle olmaz zaten oyle seylere takmam ben mutluluguma huzuruma bakarimda eslerin farkli beklentileri olunca durum vahimlesebiliyor:((

+1
Cok guzel bir yorum olmus.

Yalniz farkli meslekten biri sizi anliyamaz ayni saatte evde olmanizi ister demissiniz..
Aslinda mantiken herkes boyle diyor bende dusunuyorum acaba sorun yasarmiyiz ilerde diye:(
Ama tum ictenligimde dua ediyorum insallah evliligimde meslek catismasi olmaz:(
Benim acimdan kesinlikle olmaz zaten oyle seylere takmam ben mutluluguma huzuruma bakarimda eslerin farkli beklentileri olunca durum vahimlesebiliyor:((

Canım ben o yorumu kendimi düşünerek yaptım. Yani benim için de karşımdakinin zekası önemli. Bir erkeğin en çok zekasından etkilenirim. Bambaşka meslekten biri bana çekici gelmedi. Biraz keskin çizgilerim var bu konularda.

Ama siz şu an ilişkinin içinde sorun yaşamıyorsanız canını sıkma bence :34:

Canım ben o yorumu kendimi düşünerek yaptım. Yani benim için de karşımdakinin zekası önemli. Bir erkeğin en çok zekasından etkilenirim. Bambaşka meslekten biri bana çekici gelmedi. Biraz keskin çizgilerim var bu konularda.

Ama siz şu an ilişkinin içinde sorun yaşamıyorsanız canını sıkma bence :34:
İste mantikli geliyor insana annemde oyle diyor:( yani bir yandan hadi erkek doktor olunca okadar sorun olmazda kadin olunca nobetleri var + ev isi cocuklar yemek fln.. Hepsine yetisemeyince huzursuz olur mu acaba diye dusunmuyor degilim..
Birde ben nobetteyken mecbur eve gelcek kimse yok fln bunlar bizi etkiler mi diye cok dusunuyorum malesef.

Ben afedersiniz "kopek" gibi asigim baska birisini asla dusunemem.
Aramizdada suan icin meslekler sorun olmuyo Allah yasatmasin insallah ben bunalima girdigimde birakicam su tibbi dedigimde hatta kendisi destek cikar tip iyidir yolu yariladin ha gayret gibi fln..

Allah kerim artik insallah bu konuda catismamiz olmaz :)

Canım tabii ki annelerin ne dediği ne yorumda bulunduğu önemli. Ona bir diyecek yok. Amma gel gelelim annen mantık çerçevesinde bir bahane sunmamış ki hiç sana. Tabiri caizse hep eften püften sebepler. Kaşının üstünde gözü var diye suçlamış çocuğu resmen.

Yok fotoğraflarda bakışları tuhaf, yok sıralamada senden gerdeymiş de bilmem de. Çocuk mühendislik okuyor yani tamirci çırağı falan değil, nesini sana layık göremedi acaba? O yüzden sana "anneni dinle" tavsiyesi veremeyeceğim ben. Siz birbirinizi sevdikten sonra ortada ayrılmanız için de bir sebep yokken ziyan etmiş olursun ilişkinizi..

Bir de şu noktada da arkadaşlara katılıyorum o da "sevgiline olan sevgin"... Yani bilmiyorum sevgi içtedir görülmez ama hiç çok sevdiğini vs yansıtamamışsın gibi geldi bana da. Öyle büyük bir bağlılık yok gibi yanii... Eğer öyleyse annenin söylediklerine kulak verirsin hem bu da senin bahanen olur. He yok ben sevgilimi çok seviyorum diyorsan ayrılmanızı gerektirecek bir durum asla yok bu çok net..

Böyle bir durumda da mezuniyete ya da işi ciddiye bindirmeye kadar annenle mümkün mertebe az tartışma ortamı yaratırsın. Artık aradan uzuun seneler geçmiş olacağı için ve senin sevginin arkasında dimdik durduğunu gördüğü için annen de bir yerde kabullenecek.

Nihayetinde sen cahil bi insan değilsin, kendi hayatın ile ilgili kararlarını kendin verebilirsin değil mi?. Ailene de bir yerde saygı duymak düşecek...

Back
X