• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem kocama pezevenk dedı.

Önyargı iyi bir şey değil ama ben eşinin fazlaca yobaz olduğunu düşüüyorum etrafımdada var böyle bir iki tip.bir TC vatandaşının Atatürke küfretmesini anlayamıyorum ama oraya girmiycem.ben evli değiim bekara belki eş boşamak kolay ama merak edip eski konuşarını okudum,boğazına satır dayamış yani nasıl atlattınız bunu lütfen bu kadar değersiz olmasın canınız kendinizi her konuda suçluyorsunuz.Şimdi ne yapacağım diye soruyorsunuz annenizle eşiniz arasında kalmışsınız Allah korusun tabii eşiniz o satırı gerçekten indirirse ailesiyle bir kendisi tahrik etti vs gibi sözler söylerken sizin için ağıt yakacak annenizdir.bence kendi ailenize sığının ve halanızda kalmanıza bile caiz değil diyen bu müsvetteden uzak durun:31:

ben damadıma şu konuda hassasım desem o bunu bilse ama gelipde tam tersi konuşmalar yapıp tahrik etse üzerine bir de güzel küfretse ellerimde çiçeklerle karşılamazdım onu herhalde..

üstelik kadın özür de dilemiş ne yapsın ki daha ayaklarına mı kapansın?

Yazdığım yanlış mı anlaşıldı ben zaten eşi hatalı buldum :31:

Ben olsam özür bile dilemezdim.

Son düzenleme:
Bi koca için annemi silinir Allah aşkına. Kocanın yaptığı o kadar sacmaki. sonuç olarak çocuklukta yaptığı bi hataymış ama su anda o hatanın ne kadar byük bişey olduğunu anlayamayacak kadarda ahmak değildir heralde ? Kim bi el oglu için annesini siler yapma . hadi diyelim anneni sildin kocan için. Yarın bigün annene bişey olsa allah korusun vefat etti. Aradan 1 yıl geçti kocandan da boşandın dünya hali o vicdan azabıyla nasıl yaşamayı düşünüyorsun ? Bi insan Atasını Bayragını Tanıyamacak kadar düştüyse Bosuna Ben TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşıyım diye gezinmesin afedersin :42:
Ve bazı seyleri elinden kybedince değerini anlama. annenin değerini bil.

sizin bundan daha önemli sorunlarınız var. eşinizin şiddet eğilimi

ona bigun biz kari koca olamadik biz bir aile olamadik dedim ailene neden herseyi soruyosun, neden birikimimize karisiyolar nerden ev almamiz gerektigine onlar karar veriyor, onlar istemekten baska ne yaptilarki bize dedigimde cildirdi ve mutfaga gidip beni susturmak icin satiri alip bogazima dayamisti.

Onun uzerine annesi girdi araya, ara bulacagina ortaligi tamamen kizistirdi ve bagirdi bana, kimse bulunmaz hint kumasi degildir gitmek istiyorsa defolsun gitsin dedi! ve agzina geleni soyledi, esim uzerime yurudu ve bana vurdu. Annesi aldi bavulumu firlatti kapiyi gosterdi ve ......... git dedi.

ve size saçmasapan yasakla koyan bir Adam bu

Halamda kalamazmisim, ona sormamisim, zaten sorsamda caiz degilmis. Onlar birgun gelsin buraya buralarda gezin gitsinler dedi.... sen niye ayaklarina gideceksin onlarin onlar gelsin senin yanina dedi.
ve skldigimda gittigim bir alisveris merkezi vardi yakinda oraya gitmemide yasakladi.

bu arada size edilen küfürleride bir hatırlayın ne dersiniz.

Ondan sonra bikac kere daha anlasmaya kalktik yine sonunda anlasmazlik cikti ve kavga ettik, o benden sunu istiyor: haklisin yalvaririm affet beni butun suclu benim annen bana bagirmakla evden kovmakla hakliydi affet beni dememi istiyor. Bana ben annen bavulumu atti dedigimde cevabi su oldu: Sen kendini kovdurdun, simdide annemimi sucluyosun? buna benzer sacma sapan anlasmazliklar iste,

cevabı sen kendini evden kovdurdunmuş. peki deseydin ya,sende anneme o küfürü etmesine sebep oldun. aynı kapıya çıkıyor işte.
ve eşinizde kabahat.
ha bu adamla hala evliliği düşünüyorsanız sizdede kabahat.
:ssz:

Son düzenleme:
atatürk resmi yırtmak bi değere küfür nihayetinde..
eşin böyle konuşarak anneni tahrik etmiiş resmen...
ama ne olursa olsun işin içine küfür girdiyse ,iki tarafta bi durmalı...
annen ağır bi küfür etmiş..
bi insanın damadına söyleyememesi gereken bi laf..
silmezdim ama onlarıda biraraya getirmezdim..

küfürü desteklemiyorum ama bazıları kaşınır zorla küfür ettirir insana kocanda bunlardan bir tanesi ve annenin bu zaafını bile bile anlatmış bu olayı belli ki,ayrıca kocanın gerçekten sorunları olmalı aklı selim insan ya annen ya ben diye bir soru sormaz ha aklı selım kadında bu durumda kocasını secmez herhalde....!

Son düzenleme:
Güzel Atatürk'ümün adı nerelerde, ne hallerde...Resimlerinini yırtılması mı, bir damadın kayınvalidenin damarına basmak için adını kullanması mı, onu sevse de birinin adı vasıtasıyla bir başkasına küfür etmesi mi...bilmem ki hangisi en çok kemiklerini sızlatıyordur...Onu sevdiğini söyleyenler bile adını layıkıyla kullanamıyor.Yazık...Konunuzda ne eşinize ne annenize ne de size dair hiçbir şey gözüme çarpmıyor, olan Atatürk'üme olmuş...Konunun mağduru o...

ne olursa olsun eşinizin alttan alıp,annenize "anne o eskidendi" tarzında konuşma yaparak yumuşatması ı gerekirdi...bence gerginliği tepe noktasına ilk çıkaran eşiniz olmuşki bence eşiniz tümüyle haksız..

annenizle-eşinizi aynı terazide tutup seçim yapmaya çalışmak büyük hata olur.. zorda olsa eşinizle-annenizi konuşmalarınızla yumuşatacak olan tekrar barıştıracak olan sizsiniz..

Son düzenleme:
Bayanlar hadi ama seveni var sevmeyeni var ne demek 10 çocuğumda olsa boşarım alır giderim e adamın görüşünü biliyorsan neden evlendin öyleyse ya da anlayamadın siyasi görüşünü hiçbir şey sana bu hakkı veremez.. neyse konu zaten atatürk değil konu sahibi eşinde annende haksız. Annen küfretmemeliydi eşinde onu kışkırtmak için öyle konuşmamalıydı kavga çıkarmaya çalışmış. Sen ikisine de güleryüzlü ol gerisini boşver.

Herkes Atatürk'ü sevmek zorunda değil, ama herkes saygı duymak zorunda.
----

Ve bence hiç bir erkek bir anneye tercih edilmemeli..

Atatürk ile ilgili kısmı dışarda tutarak yorum yapıcam cünkü konu dallanıp budaklanır. İnanılmaz hassas bir mevzuu.

Annen eşine p... demiş de eşinin söylediği de cok ayıp. İnsan kayınvalidesine üstelik kendinden kaç yas büyük annesine öyle küfür eder mi? Herkesin biraz haddini bilmesi lazım.

Siz de sanırım elin oğluna laf geciremeyip annenize yükleniyorsunuz, konu başlığınız annem kocama küfretti değil, herkes birbirine küfrediyor olmalıydı.

Anneniz az bile demis, helal olsun ona, yobazlara, onun kurdugu ulkede yasayip ona laf eden Ataturk dusmani nankorlere kapak olsun.

Oyle anlatmissiniz ki, tek suclu annenizmis gibi, simdi bu adam icin (ya da herhangi bir adam icin) anneniz hakkinda boyle konusmaya deger mi sizce?

Anneniz az bile demis, helal olsun ona, yobazlara, onun kurdugu ulkede yasayip ona laf eden Ataturk dusmani nankorlere kapak olsun.

Oyle anlatmissiniz ki, tek suclu annenizmis gibi, simdi bu adam icin (ya da herhangi bir adam icin) anneniz hakkinda boyle konusmaya deger mi sizce?
İlk cümlenizdeki açıklık için tebrikler.:46:Bu dediğinizi söyleyemeyip nasıl kıvıran yorumlar var.Yazık.

sizin bundan daha önemli sorunlarınız var. eşinizin şiddet eğilimi

ona bigun biz kari koca olamadik biz bir aile olamadik dedim ailene neden herseyi soruyosun, neden birikimimize karisiyolar nerden ev almamiz gerektigine onlar karar veriyor, onlar istemekten baska ne yaptilarki bize dedigimde cildirdi ve mutfaga gidip beni susturmak icin satiri alip bogazima dayamisti.

Onun uzerine annesi girdi araya, ara bulacagina ortaligi tamamen kizistirdi ve bagirdi bana, kimse bulunmaz hint kumasi degildir gitmek istiyorsa defolsun gitsin dedi! ve agzina geleni soyledi, esim uzerime yurudu ve bana vurdu. Annesi aldi bavulumu firlatti kapiyi gosterdi ve ......... git dedi.

ve size saçmasapan yasakla koyan bir Adam bu

Halamda kalamazmisim, ona sormamisim, zaten sorsamda caiz degilmis. Onlar birgun gelsin buraya buralarda gezin gitsinler dedi.... sen niye ayaklarina gideceksin onlarin onlar gelsin senin yanina dedi.
ve skldigimda gittigim bir alisveris merkezi vardi yakinda oraya gitmemide yasakladi.

bu arada size edilen küfürleride bir hatırlayın ne dersiniz.

Ondan sonra bikac kere daha anlasmaya kalktik yine sonunda anlasmazlik cikti ve kavga ettik, o benden sunu istiyor: haklisin yalvaririm affet beni butun suclu benim annen bana bagirmakla evden kovmakla hakliydi affet beni dememi istiyor. Bana ben annen bavulumu atti dedigimde cevabi su oldu: Sen kendini kovdurdun, simdide annemimi sucluyosun? buna benzer sacma sapan anlasmazliklar iste,

cevabı sen kendini evden kovdurdunmuş. peki deseydin ya,sende anneme o küfürü etmesine sebep oldun. aynı kapıya çıkıyor işte.
ve eşinizde kabahat.
ha bu adamla hala evliliği düşünüyorsanız sizdede kabahat.
:ssz:

oooo bunlar eski konulardan mı? ne anne ne koca diyorum ben artık suç tamamen sizde, ya bu diyar ya bu deve meselesi.

bunları yapan adamla evli kalmaya devam edecekseniz benzerlerine hatta daha kötülerine maruz kalacağınızı da tahmin ediyorsunuzdur zaten.

kocanız olacak adam diyordur ki dövsem de sövsem de bu kadın gitmez, elinden geleni ardına koymuyordur. annenizde de yılların birikimi vardır bu olaylardan dolayı o da bi şekilde patlak vermeye devam edecektir. dua edin daha kötüleri olmasın

Anne ve eş aynı kefeye konur mu? Aslaaa, hatta aynı terazide bile yer alamazlar, annenin yeri çok daha başkadır, annenizin söylediği söz ağır belki ama eşinizin size ve annenize karşı tutumu çok yakışıksız.
Size saygısı yok ki annenize olsun:50:

Arkadaslar esimle sorunlarimizi cozmeye calisiyoruz ama herzaman bir yerde takiliyoruz.
Bundan bi sene once annemle esim beklenmedik bi anda kavga ettiler, arkadasimda vardi yanimda ve annem esime pezevenk dedi..
Ama ondan oncesinide anlatmak istiyorum. Konu soyle basladi: Esim ilkokul zamaninda yasadiklarindan bahsediyordu ve anneme eskiden okulda ataturkun resimlerini yirtiyordum dedi ve orda annem patladi..(Esim Ataturke dusman degil ama annem cok buyuk hayrani ve bi laf soyletmez bunu da esim biliyor) annem ve esim karsilikli bagiristilar: gerizekali aptal bizim ailemize laik deilsin falan filan derken esim sinirinden.. Ataturkun yuzununden se bu bana hakaretlerin ozaman onun ...... diye kufur etti. Bunun uzerine annem: O senin .... PEZEVENK diye bagirdi ve esim cok bozuldu. Annem aninda sarildi ozur dilerim dedi ve esim itti kabul etmedi. Eve gidiyoruz dedi bana ben orda soktaydim!

Bu olaydan sonra ben annemle gorusmeye devam ettim ama fazla degil cunki bu esimle annemin ikinci kavgasiydi ve esim cok rahatsiz oluyordu onunla bulustugumda hep geriliyordu.. Kendimi kotu hissettim hep herzaman arada kaldim! Anneme kizginim ilk kavgadanda, cok cabuk sinirleniyor ve arkadasimin yaninda esime kufur etmesi hakaret etmesinden dolayi eskisi gibi olmadi hicbirsey. Anneme zaten her defasinda soyledim yanlis yaptigini, ve soyledigimdede..bana hep bagirdi, ve kavga cikti.. ben hakliydim o kufur ettikten sonra pezevenk dedim dedi hep..

Ama esimle nezaman kavga etsek anneme kufur ediyor, bana bunu yapti sunu yapti pezevenk dedi diye..ben hep yanliz kaldim sen anneni savunuyosun gidip onunla restoranlarda yemek yiyosun geziyosun.. kocana pezevenk dendi! sen yanimda gorunuyosun ama onun yanina gidincede onun yanindasin diyor! sana biri boyle kufur etse annem babam kardesim olsa SILERIM! sen niye silmiyosun diyor! Sizce esim haklimi? Siz olsaydiniz bu durumdan dolayi annenizi silermiydiniz? Ben siz ne derseniz deyin yine silemem biliyorum.. ama yinede cok merak ediyorum siz ne yapardiniz diye. Orta yolu bulmaya calisiyorum annem normalde demez kizginlik aninda dedi onu biliyorum diyorum.. ozaman daha cok kiziyor onu bana savunma diyor.

Simdi bana diyorki kocana pezevenk diyen birinin yaninda olamazsin... silmelisin. yanimda oldugunu belli etmelisin. Sizce haklimi?

:50::50::50::50::50::50::50::50::50:

he evet eşin haklı desek, silecek misin anneni? ANNE o ..
sen eşine bi ters hareket yapsan, iki günde boşar seni, annen?
bence bunu sorman bile hata.annen haklı ayrıca.yalnızca küfür mevzusunda ikisi de hatalı.ama şakayla karışık dendiyse eşine, hani ilk kavgaları degil diyosun ya, demekki baya yüz göz olmuşlar...

Son düzenleme:
buna benzer olaylar benimde başımdan geçti yani kavga küfür falan ama benim eşim asla ailemle arama girmedi girmezde. cunku onlar benim ailem beni eşim doğurmadı anam doğurdu. herkez bi anlık kızgınlıkla ne dediğini bilemeyebilir. ama sana sunu soyleyeyım benım eşime annem küfür ettiğinde eşim ağzını bıle açmadı sadece annen benim için bitmiştir dedi ve kalktı gitti. sonra düzeldiler ama eşim her zaman senin annen büyüğün dedi. senin eşin de boyle yapmalı. eger yapmıyorsa sorun annende değil eşindedir. ayrıca hem okul anısı olarak bunu anlatmıs bula bula bu anısımı varmış. olmaz olsun boyle anı. ınsan bunu anlatmaya utanır...

Back
X