Annem mi haklı eşim mi ?

Yangından mal kaçırır gibi davetiyeyi getiren damada altınları biz alacağız denir mi? Düğünden sonra sizinle görüşebilirlerdi, sizden rica edip isteyebilirlerdi sizde eşinize uygun bir dille söylerdiniz ama aileniz resmen baştan arayı bozmuş, benim eşimin eli çok açıktır ama ona bile böyle bir şey yapılsa tepkili olur. Aileniz yanlış yapmış. Yazık 12 çeyrek için ara bozulmuş gerçekten düğünden sonra isteselerdi belki eşiniz memnuniyetle verecekti

Esın haklı. Kv yapsaydı nasıl yazardın .

Ben de boyle dusunuyorum
12 altin icin insan kendi ailesinin huzurunu bitirir mi.
Dugunde karsiligini vermis zaten, daha ne kiniymis bu. Ne yaparsa odesmis olacaklarmis acaba, uzerinden kac yil gecmis.
Bana da konu sahibinin ailesi bir hata yapmis ama konu sahibinin esi bu hatayi firsat bilmis gibi geldi acikcasi.

Yorumsuz kaldım. Her iki tarfta takıları isteyebiliyor çnkü onlarda zamanında taktıklarının karşılığı. Kendi tarafının altınlarını alması annelik cihetyle tabikide saçma ama kendini düşünen insan cihetyle bana norml geliyor. Eşinizinde bu kadr süre uzatması saçma. Para altın için ailelern böyle olması üzücü. Ama tabikide bozulur insan orası da ayrı bi mesele. Şmdi annem bana dese takmasaydın o zaman derim ve araya gerçkn bi kırdınlık girer.
Genel çerçevede eşinz tabikide daha haklı gibi. Ama size tavsiyem altın mevzularını girip evliğinzde canınızı sıkmayın. Habrim yok modunda devam edin. Annenizlede bu konularda mesafeli olun bence

daha düğün günü ailelerin altınları alması baya bir garip bence
bu muhabbetler niye oluyorki, durumlar iyi değilse para harcanarak düğün yapılmasın kimseyle böyle muhabbetler olmasın
şu andaki durum gerçekten saçma ve tatsız, Allah size kolaylık versin

Kesinlikle öyle. Zaten altınlar kadına ait deniliyor mu ( her ne kadar da bunu suistimal eden kadınlar varsa da ) ee kadın ailesinin borcunu karşılamış kendine ait altinlarla.

Bir erkek olarak 12 altının peşine niye düşer , bunun için eşinin onurunu niye incitir ki ?

Bizim altınların bir kısmı düğün borcuna gitti , diğer kısmını da kv.ye ellerimle verdim. O isteyecekti biliyorum , istemeden borçlarını karşılasın diye verdim.

Zaten takılan altınlar ailelerin yıllardır taktiklarinin karşılığı mantıken.

Kısacası mal için dünya için ne bu kin ne bu öfke ?

Annen haksız , annenle görüşme diyenler bile var.

Yahu kadın borç içindeymiş . Hata yapmış , olmaması gerekeni yapmışsa bile insan olan erkek bunun lafını yapmaz.

Şimdide babası yok konu sahibinin. Bu defa da kardeşin düğününe karışıyor. Babalık yapacağına , yaptığına bak.

Kötü eltiler gibi aynı.

Ya evet dugunden sonra baba vefat etmis. Alintilamayi unutmysum, bir uye yazmis, evi arabayi satsalardi o donem simdi nasil gecineceklerdi diye. Bence de oyle.
Benim icin kabul edilemez acikcasi, ben bu kadar lafini ettirmezdim, paradir neticede.

Cogu kisi de erkek tarafi yapsa gorusmezdin yazmis, bdv nin yuzde doksani erkek taradinin takilarin tamamina el koydugu konular, gelinler gayet de gorusuyorlar yani. Aileyi silmek o kadar kolay mi.

Konu sahibinin ailesinin en buyuk hatasi bence damatla birebir ve tam dugun oncesi konusmak. Aileler kkonusacaksa kendi denkleri olan dunurleri ile konusur veya evlenecek cift konusur. Bir de tam dugun oncesi hesap bozulmus. Aile hatali kisaca. Ama olan olmus yani. Diyeti neyse konu sahibi odesin madem de konu kapansin yani. Bir seyin lafi yillarca edilmez ki.

Ben de ailelerin altinlari almasi konusuna cok ters bakmiyorum buradaki uyeler kadar.

Evet, maalesef ki damada söylemeleri talihsizlik olmuş.

Damadın , " altınları bana takın demesi daha trajikomik olmuş.

Sizin oralar Konya tarafları mı?Kusura bakmayın öğrenmek için soruyorum.
Ben marmaradayım,düğün için aileler abartı takılar değil de makul miktarlar takarlar çevresine.Çocukları evlendiği zaman da takıyı kesinlikle almazlar,gençlere kalır.
Örneğin benim nişan takımla ailemin alması gerekmeyen canımın istediği eşyaları ve bilezik aldım ben.
Fakat düğünde eşya borcumuz vardı biraz,onu ödedik,bir kaç çeyrek kayınvalideme verdik,2basit halı almıştı,nasıl ödeyeceğim diye karşımda ağlıyordu çünki,kayınpederimin kızmasına rağmen
Kalanıyla yine bilezik almıştık,işimize yaradı sonra..
.Fakat aileler çok zor durumda olur,hiç birşeyi karşılayamaz,o zaman başka.
Onlar düğünlere gitti taktı onların hakkı diyorsunuz da,o zaman altın gününe girselermiş,Nasrettin Hocanın fıkrası gibi dostlar alışverişte görsün olayı mı yani Bizim de bu ay bir sürü düğün var,ben de çetelesini tutayım bari,oğlum evlendiğinde küçük bir servetim olacak ne de olsa

Durum olmaz amenna gohacım, ama genel kural olabilir mi,bazıları elbette normal,bizde böyle demiş...
Evet büyük sorun haline getirilmemeli,yanlışsa da orada kalsın, incinen kim,eşler sadece..

Kardeşin ailene maddi anlamda yardımda bulunduğu için takılarının ona kalması garip gelmedi bana ama ona az geleceğini nerden çıkardınız benden önce abimin düğünü oldu onun çok daha fazlası geldi bana nasip yani ama düğünden önce bu hesapları yapan insanlardan hoşlanmıyorum biride benim kaynanamdı Rabbime havale ettim hakkım çıkıyor onlardan çok şükür eşinizi anlıyorum benimde yüzlerine bakmak içimden gelmiyor tabi tek sebep bu değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…