Annem onu istemiyor - Bu tesadüf mü?

Çalışmayı beceremeyen adamdan olur mu?
Kadın erkek hepimiz çalışalım ama bir erkek bir evin sorumluluğunu alacak kuvvette olmalı. Hayat bu işsiz de kalınıyor ama gerekirse taş taşıyıp çalışmayı göze alması gerekir. Yeteneği neye yok? Okuduğu bölümle ilgili niye çalışmıyor, hadi onu sevmedi gerekirse bir mağazada çalışır.

Bir baltaya sap olamamış adamlarla olmaz. Bana denk gelmişti böylesi zamanında. Adam yok yüksek lisans yok bilmem kaçıncı üniversite derken 30’ların ortasında daha iş hayatına bir kere bile atılmamıştı. İşe girdi dedik, babasının kontaktları sayesinde; bu sefer de o tutunamadı. Aşkmış sevgiymiş bir yere kadar. İnsan saygısını bile kaybediyor. Şimdi 40’ına dayandı ana baba evinde harçlık yiyor. İyi ki bırakmışım, siz de aklınız varsa bırakın. Bakkala ekmeğe gitse babasından harçlık alacak olan adamlar bunlar, kendinize gelin lütfen.

Her insanın bir becerisi vardır muhakkak. Ben ders çalışıp bir yerlere gelirim, senin ticari zekan vardır ağzın iyi laf yapar ötekinin el becerisi iyidir teknik bir iş yapar. Ben beceremem çalışmayı derken bundan kasıt oturup ders çalışıp yüksek lisans yapamam mı? Yoksa genel olarak hiçbir işte çalışamam mı? Evinde bir ampulü bile değiştiremeyen erkekler gördüm ve benim için kabul edilemez. Sizin için derneklere üye olması, gezi turları çekici gelebilir şimdilik ama akşam eve ekmek götüremeyince, çocuğunuz olduğunda isteklerine cevap veremeyince hiçbir cazibesi kalmaz bu hayatın.

33 yaşına gelmiş birinin evi arabası olmayabilir ancak düzenli bir geliri olmalı diye düşünüyorum. Anneniz haklı, dua ediyorsunuz madem Allah hakkımda hayırlısını versin diye dua edin.

çok mu safsınız çok mu aşık?
bu adam ne mezunu üni. de hangi bölüm bitirdi
mesela nasıl geçiniyor şimdi? evlenirse nasıl geçinecek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…