- 25 Nisan 2014
- 1.799
- 4.784
- 208
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Duygularıma tercüman olmuşsunuz.Çocuk yaparken eğlenceli bakarken zor değil mihiç sevmiyorum bu konuları, daha birinciye bakamayıp ikinciyi doğuranlara da empati duyamıyorum kendi hayatları sonuçta diyip çekiliyorum.
Hamile oldugunuz için çok incindiniz muhtemelen...o da yoruldugu için en başından koymuş tavrını...Kızlar annem bebeğime sağolsun yardımcı oldu asla ama asla hakkını yiyemem. Bende onun için elimden geleni yaptım.işten geldim annem gitti hemen git dolaş otur bir yerlerde dedim asla fazlasını istemedim. Çalıştığım için kızıma bakıyor erken geliyorum sonra hemen gidiyor. Onu anlıyorum biraz sıkıldı ve yoruldu. Fakat şuan hamileyim ve annem bugün bana "yardım edemem bakarız dimi deme bekleme benden bir şey, sen benş düşünmüyorsun benimde bir hayatım var, sürekli yanında kalamam hatta kalamam bekleme sakın bunu kocanla bak" dedi. Eşim çok yoğun çalışıyor geceleri 9 10 da geliyor eve işten. Kızım şuan 12 aylık çok üzüldüm onu anlıyorum sıkıldı ama neden bu kadar ağır geldi anlamadım. Çok dokundu dedikleri bende tamam anne sen bilirisn haklısın dedim ve tama kapatalım telefonu dedi. Şok oldum. Dün halamın bırak kendisi baksın iki çocuk sorumluluğunu alsın dediğini söyledi şimdi de bu ama ben gerçekten üzüldüm. Nasıl olacak bu nasıl geçer? Ben bebeklerime bakamayacak mıyım kendimi iyi hissetmiyorum
Tamam da dur bı dogur hayırlısı ıle dereyı gormeden kadın bı dınlensın hemen dıllendırmenın anlamı ne onu anlamadm zor bır durum olunca zaten yanında olur peşin peşin soylemenızı bıraz mecburıyet olarak algılamıs bence annenız haklı kadın bırıncıyebu kadar bakmıssa elbet ıkıncıyede ufak defek yardm eder. Ama ben sızde o ıkı cocuga bakacak ısık goremedım.Çalışmayacağım çocuklarıma bakacağım. Annemden istediğim şey küçük yardımlar uyuyamadım mesela birkaç saatlik yardım. Anneme güvenmedim tabiki bebeğimi yaparken ama sözleri ağır geldi ben b kızımda çalışmak zorundaydım çalıştım o da biliyor kreşe verecek durum olsa zaten verirdim al ikisine bak demedim küçük yardımlar için konuştum
Bir komşumuz var. Melek gibi bir kadın. Annemin deyimiyle altın kalpli bir kadın. 25 senelik komşuyuz.Duygularıma tercüman olmuşsunuz.
Bir de konu sahibine destek çıkıp,
'gelir şimdi,anneniz bakmak zorunda değilciler'
Yazanlar var ya,onlara çok şey söylemek istiyorum,sonra vazgeçiyorum.
Anne olmayı,kendisini,
ömür boyu,
doğurduğuna adamak olarak anlıyor bazılarımız.
Kendisi öyle düşünüp adasın veya annesinden beklesin,beni ilgilendirmez ama böyle düşünmeyenleri eleştirmeye hakkı yok kimsenin.
Valla iki çocuğuma da ben baktım az mı depresyona girmedim hemde çalıştım az mı yorulmadım şu anda saglıgım bile iyi degil. Ama şonuçta ben baktım Anneleri benim zaten kimseye güvenmedim Allahtan baska. Ha dersiniz çok hastayım bakamayacak durumdayım tabii ki destek beklersiniz ama saglık lı bireylersiniz siz bakacaksınız. Biride yazmış torunu tabi bakacak o zaman bizde onlara yaşlıyken bakmayalım mı dicez. Ee sizi kim büyüttü kendi kendimize mi büyüdünüz.Onu anneme bırakmayacağım tabiki anneme bakta demedim yardım edersin dimi zor olacak dedim ve patlayıp bağırdı çağırdı. Bu tepkiyi haketmedim
Ya nasıl bu kadar ağır konuşabiliyorsunuz. Ben çocuk büyütmemişim ne demek bu ya sabah 9 da gidip öğlen 1 buçukta geliyorum. Bunu sırf hem biraz kazanayım hem vakit ayırayım diye yapıyorum. Ne kadar acımasızca. Şuan evet korkuyorum hemde çok korkuyorum küçük bir bebek bir bebek daha planlı bir gebelik değildi. Suçlamak can acıtmak ne kadar güzel üzdünüz ya mesela ne oldu nasıl alkışlayayım sizi ayağa kalkma mı ister misinizUfak tefek yardım almak için mi daha 1.5 aylık bebeğin bakımını annenize hissettirdiniz ? Kadın haklı çocuğa bakacak kadar kendine güvenmiyorsan ne diye ikinciyi yapmaya kalkıyorsunuz ki ? Annen de tepki gösterince alındım diyorsunuz ! Daha 30 yaşında bile değilsinizdir Allah bilir 60 yaşında kadından beklentileriniz var . Benim annem 3 çocuk büyütmüş yeni doğum yapsam yanıma gelir bir iki hafta kalır sonra gider yaşlı kadından daha ne bekleyeyim. Kayinvalidem de keza öyle . Dogurdugum çocuğu kendim büyütürüm ; büyütemeyeceksem ki Siz zaten çocuk büyütmemişsiniz anneniz büyütmüş ikinciyi yapmam. Çocuğu yaparken annene mi sordun da şimdi alınganlık yapıyorsun ? Anne fedakar anladık da her şeyim bir sınırı var. Ne anneler var çocuğunun bakımıyla bile alakadar olmayan. Benin 4 yaşındaki öğrencimin kişisel bakımıyla bile ilgilenmeyen velim vardı . Anneniz sizi büyütmüş ilk çocuğunuzu da büyütmüş ikinciyi büyütemem deyince alındım . Gerçekten nankörlük şu an yaptığınız
Çocuklarıma bakabilirim evet şu anlaşılmadı bir türlü ben kimsenin üstüne yük atmadım uyumadığımda gel de diyeceksem bu bile esirgenevekse 10 dk mesafede oturan bir sevdiğimden kusura bakmasın kimse cidden ağır geldi hele burada nir çoğu anne olan kişilerden sen zaten çocuk bakmamışsını duymak çok daha ağır çok daha kötüÇalışmicaksan çocuklara bakabilirsin ozaman annen yorulmuş ve bıkmış çok normal
Ben kimseyi mecbur kılmadım gel bak demedim kızıma annem isteyerek baktı. Şuan ben sadece çalışmayacağım ama korkuyorum dedim nasıl olur korkuyorum bu kadar basit neden herkes sanki bir ben bu çalışan anneyim gibi davranıyor ki söylüyorum annem haklı ama bağırması ağır geldi nu kadarNormalde demem ama bu konuda diyeceğim.ikinci çocugu yaparken annenize güvenip mi yaptiniz.öncelikle sizin sorumluluğunuzda o bebekler.kendi bu yaştan sonra bakabilecek olsa yapardı bir tane daha heralde.ya da geç yaşta da Allah nasip ederdi.yardımcı olabilir anne ve kv ama mecburmus gibi kırılmanız gereksiz.
Evet başkaları baksın diye çocuk yapıyoruz en büyük hobim bu sırf bakılsın diye çocuk yapmak taşlamaya gelince ne kadar güzel yargılıyorsunuz insanları. Karşınızda hamile belki zor şeyler yaşan ve kendinde dert paylaşan birisi var çok ağır söylenenler çokyahu az yiyin de bakıcı tutun.başkasına güvenerek mi yapıyorsunuz şu çocukları.bu yaştan sonra insanlara baştan çocuk büyütüyorsunuz bir de teselli bonusu gibi "ben işten gelir gelmez çıktı gitti zaten ama ben de git gez dedim zaten".Ay Allah razı olsun kadın 18 yaşında genç kız ya zaten.
bırde şey cok komıkDuygularıma tercüman olmuşsunuz.
Bir de konu sahibine destek çıkıp,
'gelir şimdi,anneniz bakmak zorunda değilciler'
Yazanlar var ya,onlara çok şey söylemek istiyorum,sonra vazgeçiyorum.
Anne olmayı,kendisini,
ömür boyu,
doğurduğuna adamak olarak anlıyor bazılarımız.
Kendisi öyle düşünüp adasın veya annesinden beklesin,beni ilgilendirmez ama böyle düşünmeyenleri eleştirmeye hakkı yok kimsenin.
Annenin uykusuzluğunu almak annesinin görevi mıdır yoksa bebeği birlikte yaptığı adamin görevi midir?Ona elimden geleni yapıyorum. Gerçekten çok ağır geldi. Bir anda beklemedim. Benim bir hayatım var dedi. Bir anda beni o hayatın dışına itti gibi hissettim. Yalnız hissettim kendimi. Çalışmayacağım zaten istediğim ufak yardımlardı. Zor olacak anne biliyorsun dedim uykusuz kalacağım birincide zaten uykusuz kaldığım için sütüm olmadı bebeğime hep mama verdim. Uyku dinlenme önemli o da biliyor ama çok kötü bağırdı ve cidden çok ağır geldi sustum bir an tamam dedim sen bilirisn dedim kapat tamam dedi hala unutamıyorum kötü oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?