Annem sen beni düşünmüyorsun.

Çocuk yaparken eğlenceli bakarken zor değil mihiç sevmiyorum bu konuları, daha birinciye bakamayıp ikinciyi doğuranlara da empati duyamıyorum kendi hayatları sonuçta diyip çekiliyorum.
Duygularıma tercüman olmuşsunuz.
Bir de konu sahibine destek çıkıp,
'gelir şimdi,anneniz bakmak zorunda değilciler'
Yazanlar var ya,onlara çok şey söylemek istiyorum,sonra vazgeçiyorum.
Anne olmayı,kendisini,
ömür boyu,
doğurduğuna adamak olarak anlıyor bazılarımız.
Kendisi öyle düşünüp adasın veya annesinden beklesin,beni ilgilendirmez ama böyle düşünmeyenleri eleştirmeye hakkı yok kimsenin.

Hamile oldugunuz için çok incindiniz muhtemelen...o da yoruldugu için en başından koymuş tavrını...

Tamam da dur bı dogur hayırlısı ıle dereyı gormeden kadın bı dınlensın hemen dıllendırmenın anlamı ne onu anlamadm zor bır durum olunca zaten yanında olur peşin peşin soylemenızı bıraz mecburıyet olarak algılamıs bence annenız haklı kadın bırıncıyebu kadar bakmıssa elbet ıkıncıyede ufak defek yardm eder. Ama ben sızde o ıkı cocuga bakacak ısık goremedım.

Bir komşumuz var. Melek gibi bir kadın. Annemin deyimiyle altın kalpli bir kadın. 25 senelik komşuyuz.

Kızları ile akranız. Birlikte büyüdük. 1 günümüz ayri geçmedi..

Bu komşumuzun eşi dünyanın seçili cimrilerinden biriydi. Mutfağında eksik olmazdı ama mesela kadının cebinde hiç parası olmazdı. Bir düğüne gitse bi şey takamazdı. Bi şey görse heves etse alamazdı.

Kadın çocuklarını belli bir yaşa getirdikten sonra bakıcılık yapmaya başladı.
Once kendi evinde yaptı . Sonra evlere gitti. Elinden 15 çocuk geçmiştir. Mükemmel bakıyordu. Bakıcı denince adı geçiyordu. Kadıni kapan alıyordu. Disiplinli, sevgili,ilgili , hanımefendi bir kadın. Çok okuyor, çok ögrenmeye çalışıyordu.

Büyük kızı zengin bir aileye evlendi. Adamlar esnaf. 2 dükkanları var . Dükkanlarda işin eğitimini almiş 1 kisi durmak zorunda zaten. Onun haricinde de başka biri daha olmali. Bu kız işin egitimini almamis. Lise mezunu. Ama çalışmak istiyormuş. Kv ile yakın olduğu icin evde durmak istemiyormuş. Annesini işten çıkardı.
2 çocuğu kadına biraktı. Şimdi 3.ye hamile.

Uzun zaman annesine hamile olduğunu söyleyemedi.

Ve kadına belli bir ödeme yapmıyor. Evet eve alışveriş yapıyor. Harçlık da illaki veriyodur. Ama maaşli kadın değil artık.

Kadın kimseyi kıramadığı için düştüğü durum bu. Aynı şeyi o kadına ben yapsam beni de kıramaz. Kimseyi kıramaz.

Ama benim anneme yapmaya kalksam çeker ayırır beni. Ve hakli da.

Çalışan kadını maaşsız bırakıp, 2 çocuk bırakıp. Bi de 3.ye hamile olmak vicdanın hicbir yerine sığmıyor bana göre.

Allah hepimize akıl fikir versin.

Allah annelerimizi sağlıktan ayırmasın.

İki çocuğumun arası 5,5 yaş kızım o yaşa gelene kadar da yapmadık ikinciyi, kızım xor bir bebekti uykusu vs. Sıkıntıydı huysuztu çalışmadığım halde yapmadım yani yeni bebek bir oturup düşünmek lazım ikinci olsa ne yaparım altından kalkabilirmiyim diye açıkcası kimseye sırtımı yaslanıp güvenmediğim için kimseden de beklentim olmadığı için oturdum kendim baktım, ki öyle de olmalı çocuğu kendimiz için yapıyoruz, eşimin ailesi de kendi ailemde lohusalığımda bir iki geldi gerçekten bakmış gibi söylendi durdular zaten söyleneceklerse bir manası da yok 10 gün ya geldi ya gelmediler bir dahada çağırmadım, zaten biz çağırmamıştık kendileri geliyordu ama olsun, gerek yok demekki Allah kolaylığını veriyor, anneniz yeterince bunalmış belli ki ufak tefekte olsa yardım etmek istemiyor artık sağ salim kucağınıza alın ama ben sizin yerinizde olsam daha da talepte bulunmam anneniz resti çekmiş çocuk bakmak kolay birşey değil anlayış gösterin lütfen

Daha birinciye bakamazken ikinci çocuk yapmak nedir anlamıyorum gerçekten bakmadığın çocuğu neden yaparsın ki anneniz az bile söylemiş üzüldüm kadıncağıza gerçekten benim kızım doğurup başıma atsa üstelik bakabilecek gibi 2. Ye hamile kalıp Bi de utanmadan zor olacak yardım et dese tüm öfkemi kusardım suratına

Onu anneme bırakmayacağım tabiki anneme bakta demedim yardım edersin dimi zor olacak dedim ve patlayıp bağırdı çağırdı. Bu tepkiyi haketmedim
Valla iki çocuğuma da ben baktım az mı depresyona girmedim hemde çalıştım az mı yorulmadım şu anda saglıgım bile iyi degil. Ama şonuçta ben baktım Anneleri benim zaten kimseye güvenmedim Allahtan baska. Ha dersiniz çok hastayım bakamayacak durumdayım tabii ki destek beklersiniz ama saglık lı bireylersiniz siz bakacaksınız. Biride yazmış torunu tabi bakacak o zaman bizde onlara yaşlıyken bakmayalım mı dicez. Ee sizi kim büyüttü kendi kendimize mi büyüdünüz.

Annen rahatına düşkün birisi olabilir yada 2 cocuğun sorumluluğunu almak istemeyebilir çünkü tek ken kolay ama iki tane olunca sorumluluğu artıyor annenin yaşı ilerliyordur kendine güvenemeyebilir.

Ya nasıl bu kadar ağır konuşabiliyorsunuz. Ben çocuk büyütmemişim ne demek bu ya sabah 9 da gidip öğlen 1 buçukta geliyorum. Bunu sırf hem biraz kazanayım hem vakit ayırayım diye yapıyorum. Ne kadar acımasızca. Şuan evet korkuyorum hemde çok korkuyorum küçük bir bebek bir bebek daha planlı bir gebelik değildi. Suçlamak can acıtmak ne kadar güzel üzdünüz ya mesela ne oldu nasıl alkışlayayım sizi ayağa kalkma mı ister misiniz

yahu az yiyin de bakıcı tutun.başkasına güvenerek mi yapıyorsunuz şu çocukları.bu yaştan sonra insanlara baştan çocuk büyütüyorsunuz bir de teselli bonusu gibi "ben işten gelir gelmez çıktı gitti zaten ama ben de git gez dedim zaten".Ay Allah razı olsun kadın 18 yaşında genç kız ya zaten.

Çalışmicaksan çocuklara bakabilirsin ozaman annen yorulmuş ve bıkmış çok normal
Çocuklarıma bakabilirim evet şu anlaşılmadı bir türlü ben kimsenin üstüne yük atmadım uyumadığımda gel de diyeceksem bu bile esirgenevekse 10 dk mesafede oturan bir sevdiğimden kusura bakmasın kimse cidden ağır geldi hele burada nir çoğu anne olan kişilerden sen zaten çocuk bakmamışsını duymak çok daha ağır çok daha kötü

Ben kimseyi mecbur kılmadım gel bak demedim kızıma annem isteyerek baktı. Şuan ben sadece çalışmayacağım ama korkuyorum dedim nasıl olur korkuyorum bu kadar basit neden herkes sanki bir ben bu çalışan anneyim gibi davranıyor ki söylüyorum annem haklı ama bağırması ağır geldi nu kadar

Evet başkaları baksın diye çocuk yapıyoruz en büyük hobim bu sırf bakılsın diye çocuk yapmak taşlamaya gelince ne kadar güzel yargılıyorsunuz insanları. Karşınızda hamile belki zor şeyler yaşan ve kendinde dert paylaşan birisi var çok ağır söylenenler çok

bırde şey cok komık
annen degıl mı baksın cocuklarına , annenız bakmak zorunda degılcıler gelır sımdı dıyorlar ya
e doguran kadın cocuklarına bakmak torunlarına bakmak zorundaysa
doguranlar nıye annaneye babaneye bırakıyor hanı anneler bakmak zorundaydı
buyuk celıskı ıcındeler :)

hadı ıtıraf edın bakan varken hemen bır tane daha dogurayım dedınız degıl mı :)
yoksa hem bu zamanda maddıyatdan hemde bakan yokken dogurmak akıl karı degıl
ard arda dogurmanın baska hıc bır acıklaması yok

Annenin uykusuzluğunu almak annesinin görevi mıdır yoksa bebeği birlikte yaptığı adamin görevi midir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…