Annem ve bitmek bilmeyen dertleri

Ya o kadar üzüldüm ki. Anne diyip sanki evladınızmış gibi saçınızı Süpürge etmenize izin veren o kadının değerinizi bilmiyor oluşuna o kadar üzüldüm ki. Düşünüyorum... Benim ben çocukken iyi bi anneydi kesinlikle. Eteklerini keser bana elbise yapardı ki o zaman 4/3ü kiraya giden bi maaş alıyormuş babam. Sonra biz büyüdük. Ben ergenken bişeyler değişti annemde. Bazen hala o tanıdığım mükemmel annem bazense beni, duygularımı, ihtiyaçlarımı hiç umursamayan, yeri gelince kardeşime bekçilik yapmamı bekleyen, hep bana yapan, ama asla nokta kadar destek göstermeyen bi anne oluyor. Şimdi yetişkin halimle o zamanki annemi çok özlüyorum. Şimdiki annem ise bazen beni çok irite ediyor. Elimi ayağımı kesiyorum dönem dönem. Yoksa bu toksikliği kaldıramıyorum. Güzel bi çocukluk vermiş olmasına rağmen annemin en iyi anne cersiyonunu bilmeme rağmen yetişkin halimle katlanamıyorum bazen konu sahibi. Sana ne yapmış bu kadın nasıl yormuş, manipüle etmiş, her türlü şiddetle bastırmış ki bu kadının anneliğine iyi diyip onun için insanları karşına alıyorsun. Bi düşün. Sen bebeğinin psikolojisi için pedagog desteğiyle tuvalet eğitimi veren özverili bi annesin. Yetişkin bir kadının annesi değilsin. Lütfen silkelen. Bu davranışlara çocuklarında maruz kalacak. Onlar için iyileşmen ve annenden uzaklaşman lazım. En başta kendin için yapman lazım.

Son kez terapi teklif edeceğim kabul etmezse kendi bilir artık gerçekten çok yoruldum. Mesela bir ortama giriyorum bir cümle kurdum ya aslında öyle demek istemedim böyle demek istemedim diye kendimi defalarca açıklıyorum. Beni sevsinler diye alakasız konular açıyorum. Ne bileyim anlatmakla bitmez işte. Ama annem babamın ailesinden her lafı ama her lafı duyardı asla ses etmezdi halada etmez. Ta küçükken söz verdim ben böyle olmayacağım diye, kocamın ailesi de çok beter insanlar ama veriyorum cevabını kesiyorum muhabbeti anında siliyorum. O kadar iyi biliyorum ki filmin sonunu ben herşeye susarsam iyi olmam kimse buda çok ssygılı demezki diyorum

Annen anneme o kadar benziyorki. Tek farkı benimki fiziksel şiddet uygulamaz. Kendi ailesinden değer görmemis ama onlar için canını verir. Bizim için yaptığı seyleride başımıza kakar. Geçen dizi ağrıyordu mesela bana diyorki sizin için kendimi feda ettim, sağlığımdan oldum, karşılığında elime ne geçti? Anne dört çocuk doğururken beklentin neydi peki belediyemi bakacakti senin çocuklarına diyorum dört çocuk doğuran herkes benim kadar yorulmadi diyor. Ama akrabalarından laf açılınca bak sen onlar için neler yaptın, onlar sana hep nankörlük etti diyorum olsun ben Allah rızası için yaptım diyor. Biz onun için ne yapsak memnun olmuyor ama akrabaları kötülük etse bile onlardan memnun. Sana tavsiyem kendini biraz geri cek. Kendi evlatlarınla ilgilen.

olsun ben Allah rızası için

Yemin ederim aynı cümleler

Evet sustun diye kimse sana ay çok saygılı bu ezmeyelim üzmeyelim demeyecek. Annene karşı olan şimdiki zamandaki söylemle güvensiz, koşullu bağlanmayı çözmen gerekiyor seninde o terapiye ihtiyacın var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…