- 3 Nisan 2010
- 16.019
- 5.086
- 448
Bence siz evlenmeyin. beğendinize ses çıkartmadan almış gibi duran kv miyminti demeyin. Bu sefer siz kaynana rolüne girmussiniz ayıp.Kızlar herkesmi bunları yaşadı herkestemi aynı olaylar oldu yemin ederim artık çıldırıcam. Ben başka bir şehire gelin gidicem 2 ay var düğünüme şimdi de gündemde benim eşyalarım gidicek ve onun ücretini kim ödeyecek erkek tarafı aldığınız mağazalar göndersin dedi en baştan bişeden haberleri yokken annem de şimdi başka bi iş çıkardı ki kamyona yükleyelim herşeyi erkek tarafı ödesin. Bazen annem çok zorluyo ben abartıdan nefret eden biriyim gerdanlık setini kibar narin bişey aldım4. 700 falan annem de niye 7mlyarlık bişe almadın zaten ne yaptılarki falan deyip moralimin içine ediyor ya resmen annem ve birde kv mıymıntılığı yüzünden biz kötü oluyoruz bıktım.... Kayınvalidem de birşey bilmem benle bu tür şeyler konuşmayın ben bakmam ben etmem deyip kenara çekiliyo ondan sonrada benden gelinlik yapmamı bekliyo ya varmı böyle bişe kınama bile gelmeyecek kadın.....
Kızlar sizde neler oldu ne yapmalıyım akıl verin. Açıkçası nişanlımın tarafı da biraz pinti annesi ve babası.
1500 bilezik en hafifinden olur bir tane bilezik ne ya ben bu insanlari anlamiyorum. benim kvdem cok hevesliydi yemekli adan zye dugun yapti 10 tane burma ve trabzon hasiri ayriyettende para taltilar. ki biz birsey istemedik insanda heves olacak birszdaannende hata satılık mal gibi 7 milyarlık takı mı isteyecektin? bizde erkek tarafı hiçbişey yapmadı hatta evlenmeye karar verdiğimizde nikahtan evlenin düğüne gerek yok size masraf olmasın dediler mahcup bile olmadn. kayınvalidem de 1 bilezik taktı onu da her yerde övünerek söyler 1500 tl lik bilezik aldım en ağırından diye. kendi görgüsüzlüğü deyip geçiyorum onun parası da umrumda diil
1500 bilezik en hafifinden olur bir tane bilezik ne ya ben bu insanlari anlamiyorum. benim kvdem cok hevesliydi yemekli adan zye dugun yapti 10 tane burma ve trabzon hasiri ayriyettende para taltilar. ki biz birsey istemedik insanda heves olacak birszda
heves ettiler ben şöyle yap böyle yap demedim. arsalarını sattılar sonradan ögrendım. birazda madıyat ama hevesde önemli. parası olanlarda yapmıyor.Ama bu maddiyatla alakalı bir durum.
Maddi durum yoksa tek bilezik taktıysa haklısınız kınamakta ben de kınarım.
Ama emekli ve dar gelirliyse ne yapsın? Takamıyorum diye kendini mi vursun? Borç çekip ömrünün son yirmi yılında sıkıntı mı çeksin bu insanlar.
Herkes yemekli düğün yapamaz ki 20bin den başlıyor, bir geceye 20bin dökmek maddiyat işi yoksa ne yapsın yani bu insanlar?
Karşılıklı anlayış olmalı bu süreçlerde.
Benim annem nasıl hep beni bak pahalı abartılı şeyler alma kuyumcudan diye tembihlediyse eşimin annesi de o süreçte meğer sürekli eşimi tembihlemiş. Sakın en pahalı saate koşma diye.
Ya bazı adetlerimiz cidden ailelere de külfet evlenen çifte de. Alt tarafı evleniyoruz diye bilezikler, saatler, setler, yemekl, düğünler saçma sapan paralar döküyor, niye? El için... Bana anlamsız geliyor. Maddi yardımını yapsın durumu varsa aile elbette, ana baba kendi de ister bunu. Ama yoksa da el için yaşlı başlı insanları üzmek, zorlamak ve yeni kurulan bir yuvaya daha baştan mutsuz bir çifti sokmak bana saçma geliyor.
nıye el ıcın herseyım duruyor benım hoc bırını satmadım takılarımın cocuklarıma dursun altından kime zararr gelmış:) ne olursa olsun heves olacak insanda. parası olanlar dahada cimri oluyorAma bu maddiyatla alakalı bir durum.
Ama emekli ve dar gelirliyse ne yapsın? Takamıyorum diye kendini mi vursun? Borç çekip ömrünün son yirmi yılında sıkıntı mı çeksin bu insanlar.
Herkes yemekli düğün yapamaz ki 20bin den başlıyor, bir geceye 20bin dökmek maddiyat işi yoksa ne yapsın yani bu insanlar?
Benim annem nasıl hep beni bak pahalı abartılı şeyler alma kuyumcudan diye tembihlediyse eşimin annesi de o süreçte meğer sürekli eşimi tembihlemiş. Sakın en pahalı saate koşma diye.
Ya bazı adetlerimiz cidden ailelere de külfet evlenen çifte de. Alt tarafı evleniyoruz diye bilezikler, saatler, setler, yemekl, düğünler saçma sapan paralar döküyor, niye? El için... Bana anlamsız geliyor. Maddi yardımını yapsın durumu varsa aile elbette, ana baba kendi de ister bunu. Ama yoksa da el için yaşlı başlı insanları üzmek, zorlamak ve yeni kurulan bir yuvaya daha baştan mutsuz bir çifti sokmak bana saçma geliyor.
heves ettiler ben şöyle yap böyle yap demedim. arsalarını sattılar sonradan ögrendım. birazda madıyat ama hevesde önemli. parası olanlarda yapmıyor.
nıye el ıcın herseyım duruyor benım hoc bırını satmadım takılarımın cocuklarıma dursun altından kime zararr gelmış:) ne olursa olsun heves olacak insanda. parası olanlar dahada cimri oluyor
Tam annene laf diyecektim ki kv nin kınaya gelmeyeceğini öğrendim. Annen kv nin tutumuna sinir olduğu için böyle davranıyor olabilir. Set desen her türlü ölü yatırım. Benimkide sade birşeydi. Hala duruyor. Çok altın seven biri değilim ama arada takabileceğim kıyafet ve yerler oluyor ki 8 senede 5 kere tamışımdır taş catlasın. Yatırım için olmayacak altına 7000 Çok gereksiz. Ama dediğim gibi kv nin tutumu sinirlendirmis olabilir anneni. Senin evinde var olan tümçeyizleri erkek tarafıçeyiz alma denilen olayda gelip alır. Magazadaki ürünleri de mağaza yeni evine yollar. He sende alırsın nisanlını kv ni karşına ben nekadar kv lik yapan görürsem dugunum için sonrasında okadar gelinlik yaparım dersin. Kendi kendine şimdi bunları söylemenin sana bir faydası olmaz. He herşeyi biz nişanlımla yapıyoruz dersen o ayrıçeyizin vs hepsi siz ikinizi ilgilendirir. Ama yarın bigün yine kv nin sen gelinsin şu nu yapacan bana gelicen vs gibi bir tutumu olamazKızlar herkesmi bunları yaşadı herkestemi aynı olaylar oldu yemin ederim artık çıldırıcam. Ben başka bir şehire gelin gidicem 2 ay var düğünüme şimdi de gündemde benim eşyalarım gidicek ve onun ücretini kim ödeyecek erkek tarafı aldığınız mağazalar göndersin dedi en baştan bişeden haberleri yokken annem de şimdi başka bi iş çıkardı ki kamyona yükleyelim herşeyi erkek tarafı ödesin. Bazen annem çok zorluyo ben abartıdan nefret eden biriyim gerdanlık setini kibar narin bişey aldım4. 700 falan annem de niye 7mlyarlık bişe almadın zaten ne yaptılarki falan deyip moralimin içine ediyor ya resmen annem ve birde kv mıymıntılığı yüzünden biz kötü oluyoruz bıktım.... Kayınvalidem de birşey bilmem benle bu tür şeyler konuşmayın ben bakmam ben etmem deyip kenara çekiliyo ondan sonrada benden gelinlik yapmamı bekliyo ya varmı böyle bişe kınama bile gelmeyecek kadın.....
Kızlar sizde neler oldu ne yapmalıyım akıl verin. Açıkçası nişanlımın tarafı da biraz pinti annesi ve babası.
ben ne bilezigimk sattim nede hasirimi :) satilcsk diyede almadim bizde gelenek alinir trabzonluyum cünki aslada satilmaz. üstelik biz yurt disinda yasiyoruz biz nisan kina ayni masrafi ettik erkek tarafi gibi iykide etmisiz bir kere oluyor hersey. herkesin kendi bilecegi sey ister harcarim ister harcamam. ben takiya satilir gözüyle bakmadim hic:) iyi günlerİşte parası olan nasıl kazanıldığını bilen insan çar çur etmez.
O Trabzon hasırını satarken zarar ediyorsun sonuçta.
Benim kayınvalidem 6 bilezik taktı borçsuz taktı. Yani on takayım herkes çatlasın diye kendini zora sokmadı. Bilerek de en işçiliksizden aldı. Seti de ben istemedim dünya para veriyorsun satarken değer kaybı var. E ben sarı altınlı şeyleri takmıyorum. Gittim minicik taşlı bir elmas takımı aldım setten daha ucuz ve hep takıyorum. Düğün beklemiyorum yani hep boynumda. İleride satarım diye değil torunlarına babaanneden hatıra olarak bırakacağım.
Ben satmak için aileleri zora sokmayı da anlamıyorum. Gayet uygun fiyata evlatlara miras olacak bir takı aldırdım ucuza. İncilerim de dökülmedi.
Satılacaksa o bilezikler ileride satılır zaten.
Ben bu düğün işlerinin sadeleşmesinden ve maddi mevzulardan uzaklaşması gerektiğini söylüyorum.
benim kvdem 10 takti borcuz:) ve iki kizinada aynisini yapti hatta bir kizinin dugununu kendileri yapti. bizde maddi imkanalr daha genis olabilir... sen niye aaaa niye aldiriyorsunuz diye millee sariyorsun ki:) herkesın kendi bılcegı işİşte parası olan nasıl kazanıldığını bilen insan çar çur etmez.
O Trabzon hasırını satarken zarar ediyorsun sonuçta.
Benim kayınvalidem 6 bilezik taktı borçsuz taktı. Yani on takayım herkes çatlasın diye kendini zora sokmadı. Bilerek de en işçiliksizden aldı. Seti de ben istemedim dünya para veriyorsun satarken değer kaybı var. E ben sarı altınlı şeyleri takmıyorum. Gittim minicik taşlı bir elmas takımı aldım setten daha ucuz ve hep takıyorum. Düğün beklemiyorum yani hep boynumda. İleride satarım diye değil torunlarına babaanneden hatıra olarak bırakacağım.
Ben satmak için aileleri zora sokmayı da anlamıyorum. Gayet uygun fiyata evlatlara miras olacak bir takı aldırdım ucuza. İncilerim de dökülmedi.
Satılacaksa o bilezikler ileride satılır zaten.
Ben bu düğün işlerinin sadeleşmesinden ve maddi mevzulardan uzaklaşması gerektiğini söylüyorum.
Canım ben hicbirsey istemedim ondan ama parası var biliyorum düğün yapmasa da olur zaten ama 1 tane bilezik takip takıların da %70 inin kız tarafından geldiğini bilip her yerde oğluma çok takı geldi diye Ovununce insana dokunuyor bir de 5 kuruş vermeyip tüm esyalarima karışması da cabasi. Yani almak zorunda değil ama mahçup olmayı bırak sanki kendi evleniyomus havalarında kaprislerini çektim esim olmasa tepeme çıkacaktı ama o azarlayarak biraz dizginleyebildiAma bu maddiyatla alakalı bir durum.
Canım ben hicbirsey istemedim ondan ama parası var biliyorum düğün yapmasa da olur zaten ama 1 tane bilezik takip takıların da %70 inin kız tarafından geldiğini bilip her yerde oğluma çok takı geldi diye Ovununce insana dokunuyor bir de 5 kuruş vermeyip tüm esyalarima karışması da cabasi. Yani almak zorunda değil ama mahçup olmayı bırak sanki kendi evleniyomus havalarında kaprislerini çektim esim olmasa tepeme çıkacaktı ama o azarlayarak biraz dizginleyebildi
benim kvdem 10 takti borcuz:) ve iki kizinada aynisini yapti hatta bir kizinin dugununu kendileri yapti. bizde maddi imkanalr daha genis olabilir... sen niye aaaa niye aldiriyorsunuz diye millee sariyorsun ki:) herkesın kendi bılcegı iş
Canım kınaya kv nin gelmeyişi yöresel bir kültür olabılır. Çünkü benım memleketımde de kınaya kayınvalıde gelmez.Nişanlının ve senin mantığına ne uyuyorsa öyle yapın kimse karışmasın.
Kınaya gelmezse kendi bilir keşke gelseydi sonuçta onunda evladını ilgilendiren bir konu sana birşey olmaz ama oğlu üzülür.
Takı meseleside tamamen onlara kalmış çünkü adı üstünde hediye, ve hediyenin fiyatı alanı ilgilendirir annen hatalı.
Sen eşin ile iyi olmaya gayret göster diğerleri sadece diğerler.
Öyle öyle de bakalım işler nolacakBenim arkadaşım evlenirken bu nedenle sedef geçirdi.
İki ayrı şehirdeydiler. Kız kayınvalidenin olduğu şehirde oturacaktı. Kayınvalide nişanda ben çikolata çiçek geleyim diyor. Hani buradan bohça taşımak manasız, evlenince ne istersen alırız. Gayet makul bir teklif bence. Annesi kıyametleri kopardı, elalem ne dermiş. Kızcağız o kadar üzüldü ki.
Onun annesi de çok bencildi. Elalem için kızının en mutlu olması gereken günleri zehir etti.
Yemişim geleneğini yemişim milleti benim kızım mutlu olsun diyemiyor.
Geleneği de işine göre alıyor. Size dört bin liraya gerdanlık alınmış, peki anneniz düğünde damada neden saat takmıyor? Mesela damada kızın ailesinin kaliteli bir saat takması da gelenektir.
Gelinlik nasıl damat tarafından alınırsa damatlık da öyledir. Onda neden bohçayı kullanıyor. Ki kendiniz dediniz 200 lira tuttu bohça diye. Damatlığı 200tlye alamazdı. Orada da uyanıklık etmiş o zaman. Kayınvalide damada gitse sizin anneniz gibi bunları söylese ne hissedersiniz. Sürekli sizi kışkırtıyor çünkü.
Ucuza kaçıyorlar diyor sürekli de kendi 200 tl bohçayla ve saat almadan bedavaya kapadı o zaman o ne olacak?
Onuda ben alıcam kendi çabalarımla artıkbilmiyorum benim bu zaman kadar gördüğüm herkestede durum bu şekilde bohça zaten yapıyosun o ayrı damatlık kız tarafınındır.
Öyle dediler ama kv yol uzak diye gelemem diyo ama düğünden önce tatile gidicek meselaCanım kınaya kv nin gelmeyişi yöresel bir kültür olabılır. Çünkü benım memleketımde de kınaya kayınvalıde gelmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?