ANNEM VE KAYINVALİDEM!!! Artık çıldırıcam ben....

Bence siz evlenmeyin. beğendinize ses çıkartmadan almış gibi duran kv miyminti demeyin. Bu sefer siz kaynana rolüne girmussiniz ayıp.
Herşey konuşarak ortak bir skilde halledilir. Eğer aldıklarınız mağazanın deposunda ise her mağaza ürününü kendi getirmek zorunda. Ama evdeki çeyiz için tanıdık birinin açık veya kapalı kasa arabası vardır rica edile taşınır. Ne var bunu nasıl sorun yaptınız anlamadim

Son düzenleme:
Kaynana karışmasa dert karışsa dert.
Bbizimkilerin karışmadı karıştırtmadik. sadece herşeyle biz ilgilndik. Cok da güzel oldu, kafamız dinç evlendik.

1500 bilezik en hafifinden olur bir tane bilezik ne ya ben bu insanlari anlamiyorum. benim kvdem cok hevesliydi yemekli adan zye dugun yapti 10 tane burma ve trabzon hasiri ayriyettende para taltilar. ki biz birsey istemedik insanda heves olacak birszda

Ama bu maddiyatla alakalı bir durum.
Maddi durum yoksa tek bilezik taktıysa haklısınız kınamakta ben de kınarım.
Ama emekli ve dar gelirliyse ne yapsın? Takamıyorum diye kendini mi vursun? Borç çekip ömrünün son yirmi yılında sıkıntı mı çeksin bu insanlar.
Herkes yemekli düğün yapamaz ki 20bin den başlıyor, bir geceye 20bin dökmek maddiyat işi yoksa ne yapsın yani bu insanlar?
Karşılıklı anlayış olmalı bu süreçlerde.
Benim annem nasıl hep beni bak pahalı abartılı şeyler alma kuyumcudan diye tembihlediyse eşimin annesi de o süreçte meğer sürekli eşimi tembihlemiş. Sakın en pahalı saate koşma diye.
Ya bazı adetlerimiz cidden ailelere de külfet evlenen çifte de. Alt tarafı evleniyoruz diye bilezikler, saatler, setler, yemekl, düğünler saçma sapan paralar döküyor, niye? El için... Bana anlamsız geliyor. Maddi yardımını yapsın durumu varsa aile elbette, ana baba kendi de ister bunu. Ama yoksa da el için yaşlı başlı insanları üzmek, zorlamak ve yeni kurulan bir yuvaya daha baştan mutsuz bir çifti sokmak bana saçma geliyor.

heves ettiler ben şöyle yap böyle yap demedim. arsalarını sattılar sonradan ögrendım. birazda madıyat ama hevesde önemli. parası olanlarda yapmıyor.

nıye el ıcın herseyım duruyor benım hoc bırını satmadım takılarımın cocuklarıma dursun altından kime zararr gelmış:) ne olursa olsun heves olacak insanda. parası olanlar dahada cimri oluyor

heves ettiler ben şöyle yap böyle yap demedim. arsalarını sattılar sonradan ögrendım. birazda madıyat ama hevesde önemli. parası olanlarda yapmıyor.

Ya gösteriş için arsa mı satılır. Kusura bakmayın da heves değil bu hava atmak tamamen.
Arsa satılıp yemekli düğün yapmaları çok saçma.
Sizin için yada heves için değil bu. Bilmem kim oğluna yemekli düğün yapmış dedirtmek için amaç şov. Bir gece için arsa satmak müsrifliktir.
Çok paran vardır, zorlamayacaktır, bir şeyler satmayacaksındır yap. Ama arsa satıp düğün yapanları anlamadım.
Kendi çocuğum olduğunda da yapmam yani net. Ha param vardır o başka. Ama emekli bütçemle de mal mülk satıp hovarda gibi düğün yapmam. İleride ev almalarına yardım ederim O Trabzon hasırı denen zevksiz şeyi bir kere bilemedin iki kere takmak için o kadar para dökmem. Gösterişi sevmiyorum
Benim annemin iki evi bir yazlığı var, teyzem bir de memlekette düğün yap dedi. Ne gerek var dedik ikimizde.

nıye el ıcın herseyım duruyor benım hoc bırını satmadım takılarımın cocuklarıma dursun altından kime zararr gelmış:) ne olursa olsun heves olacak insanda. parası olanlar dahada cimri oluyor

İşte parası olan nasıl kazanıldığını bilen insan çar çur etmez.
O Trabzon hasırını satarken zarar ediyorsun sonuçta.
Benim kayınvalidem 6 bilezik taktı borçsuz taktı. Yani on takayım herkes çatlasın diye kendini zora sokmadı. Bilerek de en işçiliksizden aldı. Seti de ben istemedim dünya para veriyorsun satarken değer kaybı var. E ben sarı altınlı şeyleri takmıyorum. Gittim minicik taşlı bir elmas takımı aldım setten daha ucuz ve hep takıyorum. Düğün beklemiyorum yani hep boynumda. İleride satarım diye değil torunlarına babaanneden hatıra olarak bırakacağım.
Ben satmak için aileleri zora sokmayı da anlamıyorum. Gayet uygun fiyata evlatlara miras olacak bir takı aldırdım ucuza. İncilerim de dökülmedi.
Satılacaksa o bilezikler ileride satılır zaten.
Ben bu düğün işlerinin sadeleşmesinden ve maddi mevzulardan uzaklaşması gerektiğini söylüyorum.

Tam annene laf diyecektim ki kv nin kınaya gelmeyeceğini öğrendim. Annen kv nin tutumuna sinir olduğu için böyle davranıyor olabilir. Set desen her türlü ölü yatırım. Benimkide sade birşeydi. Hala duruyor. Çok altın seven biri değilim ama arada takabileceğim kıyafet ve yerler oluyor ki 8 senede 5 kere tamışımdır taş catlasın. Yatırım için olmayacak altına 7000 Çok gereksiz. Ama dediğim gibi kv nin tutumu sinirlendirmis olabilir anneni. Senin evinde var olan tümçeyizleri erkek tarafıçeyiz alma denilen olayda gelip alır. Magazadaki ürünleri de mağaza yeni evine yollar. He sende alırsın nisanlını kv ni karşına ben nekadar kv lik yapan görürsem dugunum için sonrasında okadar gelinlik yaparım dersin. Kendi kendine şimdi bunları söylemenin sana bir faydası olmaz. He herşeyi biz nişanlımla yapıyoruz dersen o ayrıçeyizin vs hepsi siz ikinizi ilgilendirir. Ama yarın bigün yine kv nin sen gelinsin şu nu yapacan bana gelicen vs gibi bir tutumu olamaz

ben ne bilezigimk sattim nede hasirimi :) satilcsk diyede almadim bizde gelenek alinir trabzonluyum cünki aslada satilmaz. üstelik biz yurt disinda yasiyoruz biz nisan kina ayni masrafi ettik erkek tarafi gibi iykide etmisiz bir kere oluyor hersey. herkesin kendi bilecegi sey ister harcarim ister harcamam. ben takiya satilir gözüyle bakmadim hic:) iyi günler

benim kvdem 10 takti borcuz:) ve iki kizinada aynisini yapti hatta bir kizinin dugununu kendileri yapti. bizde maddi imkanalr daha genis olabilir... sen niye aaaa niye aldiriyorsunuz diye millee sariyorsun ki:) herkesın kendi bılcegı iş

bizde adet erkek tarafı araba tutar gelir çeyizi götürür ki böylede olması gerek,
ama şu anneler ile kv arasında ki rekabet asla bitmez, bitmiyor, bitmeyecek :)

Canım ben hicbirsey istemedim ondan ama parası var biliyorum düğün yapmasa da olur zaten ama 1 tane bilezik takip takıların da %70 inin kız tarafından geldiğini bilip her yerde oğluma çok takı geldi diye Ovununce insana dokunuyor bir de 5 kuruş vermeyip tüm esyalarima karışması da cabasi. Yani almak zorunda değil ama mahçup olmayı bırak sanki kendi evleniyomus havalarında kaprislerini çektim esim olmasa tepeme çıkacaktı ama o azarlayarak biraz dizginleyebildi

Yok ben size demedim.
Bir bilezik takması az ,durumu da varsa.
Ben arsasını satıp yemekli düğün yapan, Trabzon bilmem nesi takana söyledim.
Yani mal mülk satıp şov yapmanın nesi övülüyor dedim.
Yoksa sizin durumunuz cidden farklı.

benim kvdem 10 takti borcuz:) ve iki kizinada aynisini yapti hatta bir kizinin dugununu kendileri yapti. bizde maddi imkanalr daha genis olabilir... sen niye aaaa niye aldiriyorsunuz diye millee sariyorsun ki:) herkesın kendi bılcegı iş

:)
Bakın anlamıyorsunuz beni. Ben size niye çok taktılar demiyorum ki. Durumu olan her şeyi sonuna kadar yapsın. Ama maddi tüm bu mevzuları yapmak zorunda değil hiç kimse. Ayrıca mal mülk satılıp durumu yokken zorla yaptırılmasına karşıyım diyorum.
Size normal geliyor mu cidden, arsa mal mülk satıp sadece tek bir gece için harcanması. Senelerce biriktirilip edinilen bir şeyin bir gecede şov için yenilmesi, senelerin emeğinin bir gece için harcanması? Müsrifliktir bu.
Sabancıyla evlenin kaşıkçı elmasını taksın o başka, ama bir insan sırf bir gece için emeklerini satıyorsa bu bambaşka bir şey.
Ben düğünü de hiç istemedim. Bana çok anlamsız geldi. Ama kayınvalidemin ısrarıyla düğün yaptık. Bence çok gereksizdi bir gün için o kadar para dökmek. Onun yerine diğer arkadaşlarım gibi nikahtan sonra bir mekana gidip bizbize eğlenmeyi tercih ederdim. Ama ailelere laf anlatamadık dünya para bir gece için çöp oldu. Bana ciddi ciddi müsriflik gibi geliyor.
Ayrıca burada konu sahibinin annesi maddi nedenlerle kızın mutlu olması gerekn bu tatlı heyecanlarını mahvediyor. Burada kalkıp bana onu taktı takması normalidir, önemsemesidir diye gazlıyorsunuz ki?
Burada anne 200liralık bohçanın hesabını yapan, damadına bir damatlık almayan ama 4bin liralık takıya burun kıvıran bir anne. Durumları o kadardır takmışlardır, bir takı setine 4bin gayet de çok. Az veren insanlar da değiller.
Bu saçma sapan maddiyat meselelerine zehir mi olsun hayatları?

Canim buyuk esyalari birak ye.ek takimi utu masasi vs bir suru ceyizlik esya gidecek onlar icin araba tutulmasi gerek tabi.

Aldiginiz firma istikbal gibi bir firmaysa tabiki onlar kendileri segir disi da olsa oradaki bayiden kendileri realim edip kurulumunu yaparlar.

Ama yerel bir firma ise teslimati bastan konusmaniz gerekiyordu

Canım kınaya kv nin gelmeyişi yöresel bir kültür olabılır. Çünkü benım memleketımde de kınaya kayınvalıde gelmez.

Öyle öyle de bakalım işler nolacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…