benimki 2bin küsür idi mutsuzluktan ölmem gerek7 binlik seti alinca ne olacak ti? Daha mi mutlu olacaktin ?
A olur mu? Burada amaç üzüm yemek değil ki bağcıyı dövmek. Karşı tarafa ne kadar harcatırlarsa o kadar kar. Erkek tarafına cimri diyor kendi damadına bir takım almaya laf ediyor. Resmen kızın annesi cimri.benimki 2bin küsür idi mutsuzluktan ölmem gerekoysa gerçekten şık ve zarif , öyle külçe altın edası verenler buldumcuk gibi geliyor bana tabi yine de zevk meselesi annesi o kadar istiyorsa kendisi düğünde hediye alsın kızına. anne almaz diye bir şart mı var. gitsin 20binlik alsın hatta
ilerde satarsın ev araba alırsın diye.eminim annene göre durumları iyidir.iyi olmasa demezdi diyorum
Tuh.. Nisanlin nasil biri pekiKalmadı zaten duydu çünkü kendi de diyor onlara
benimki 2bin küsür idi mutsuzluktan ölmem gerekoysa gerçekten şık ve zarif , öyle külçe altın edası verenler buldumcuk gibi geliyor bana tabi yine de zevk meselesi annesi o kadar istiyorsa kendisi düğünde hediye alsın kızına. anne almaz diye bir şart mı var. gitsin 20binlik alsın hatta
tabikide kız tarafı alır damatlığı.. damat bohçasıylada götürülür..Bir de birşey sorucam damatlığı kız tarafımı alır?
Çok iyi dedin valla arada bir diyorum böyle he he sen sus diyo annembenimki 2bin küsür idi mutsuzluktan ölmem gerekoysa gerçekten şık ve zarif , öyle külçe altın edası verenler buldumcuk gibi geliyor bana tabi yine de zevk meselesi annesi o kadar istiyorsa kendisi düğünde hediye alsın kızına. anne almaz diye bir şart mı var. gitsin 20binlik alsın hatta
Annem diyoki ya bohça ya damatlık bohça aldık damatlık yoktabikide kız tarafı alır damatlığı.. damat bohçasıylada götürülür..
Ah bacım ah bende öyle diyorum bana kalsa hiç bişe yapmicam bi evimi kurayım nikah yapsam yeter inanki öyle adettir falan hiç işim olmaz benim ama annem de kışkırtıyor dolduruşa getiriyor resmengeçen gün sarrafa gittim yaşlıca bir teyze girdi içeri elinde kırmızı bir kutu açtı sarrafa dediki yavrum bunu hiç takmadı hiçte kullanmadı yaklaşık üç senedir kutusunda (sıfır gibi demek istiyor)kaça alırsınız dedi..
sarrafda 2000 tl filan deyip eveledi geveledi kadın rakamı duyunca o yaşına rağmen sağlam bi hopladı
yok biz bunu şu fiyata aldık sen yarısını bile vermiyorsun yok beşbine aldık yok şöyle yok böyle desede sarraf dediki teyze bu set olarak satılır işçilik parası çok fazla alamam malesef dedi
kadın son olarak şu fiyata benim adıma sat bari üstü senin olsun dediysede adam ikna olmadı
yani demem o ki bu paralara yazık değilmi iki bilezik daha fazla alınırdı şimdi değerinde satardı insanlar kolay kazanmıyor bu paraları set dediğiniz nedir ki anacım mutlu olun yeter ya...
Söyle doğru söylüyorsun bende böyle diyorum ama dinletemiyorum nuh diyo da peygamber demiyo annem resmen ya bu konu 4 yada 5 kere açılıp kapandı yine de aynıBen bu durumda kimse kusura bakmasin ama kendimi mal gibi hissederdim ne yani degerim bir takı parcasiyla mi ölçülüyor 2 binlik aldiklarinda degersiz 7 binlik aldiklarinda cok mu degerli olurum ..bazi aileleri anlamak gercekten zor, ya hu erkek tarafi kiz tarafi illa ki taki takar birakinda herkes bütcesi kadar taksin zaten dügün masrafli basli basina amaaan neyse gari :)
Allah razı olsun çok iyi sadece ben üzülüyorum diye kızıyor diyorki annen tabiki ama seni üzmeye hakkı yok flnTuh.. Nisanlin nasil biri peki
Kızın annesi yani annem aslında cimri değil eli bol ama çok ta değil benim kadar asla değil ya ne bileyim külçe külçe altın alsalar nolacak ki neyime yarayacak para değilmi canı cehenneme lanet olsunA olur mu? Burada amaç üzüm yemek değil ki bağcıyı dövmek. Karşı tarafa ne kadar harcatırlarsa o kadar kar. Erkek tarafına cimri diyor kendi damadına bir takım almaya laf ediyor. Resmen kızın annesi cimri.
Ya bizde satmayalım diye hem narin hemde ucuz bişe istedik gerçekten nişanlım dedi hani biyere giderken hiçbişeyin olmasada set kalsın hatıra diye bozdurmicaz zaten ama dinleyene aşk olsunSouldfly iyi de takı seti diyor. İşçilik olduğu için satmaya kalktığı anda değer çok kayboluyor.
Ah ah sorma Grönland ta yaşamak istiyorum resmenannen biraz haksız. Eşyaların mağazadan eve gitmesi daha mantıklı. Benim beyaz eşyada mağazadan direk gelin gideceğim eve gitti. Çeyizim kamyonla gitti erkek tarafı ödedi. Gerdanlık konusunda yine Annen haksız. sen beğenmişsin' Her şeyde kenara çekilen ku de haksız. Ne demek kınaya gelmemesi. 0 zamanda senin ailen bizde düğüne gelmeyiz der. Ki annende bu patensiyel var gibi. ALLAH yardımcın olsun. zor işler. 2 tarafta anlayışlı olmayınca Tatsız geçiyor en güzel gününüz. Umarım tatlıya bağlarsınız. Böyle aileler Çocuklarını hiç düşünmüyor.
Kızın annesi yani annem aslında cimri değil eli bol ama çok ta değil benim kadar asla değil ya ne bileyim külçe külçe altın alsalar nolacak ki neyime yarayacak para değilmi canı cehenneme lanet olsun
Olabilir ben duygusalım ama siz tanımadan konuştuğunuz için olabilirEli bol mu?
Damatlık dediğiniz şeyi çok rahat bin tl ye alırsınız.
Bunun için ya bohça ya damatlık diyor hangi eli bolluk.
Bakın anneniz size dese ki, kızım evlilik masraflı aileler yorulmasın sen de maddi anlamda yorma karşımızdakileri yine anlarım damatlıktaki tavrını.
Ama onlara gelince evden çeyiz tek gitse kamyona gerek kalmayacak diye beyaz eşyaları erken alıp sizden gitmesini talep ediyor. Niye? Çünkü o zaman kamyon tutacaklar.
4 bin lira az mı? O nu beğenmiyor.
Kayınvalideniz ya bohça ya gelinlik dese anneniz ne der? Hatta eminim 2000lik gelinlik alsalar neden ucuz diye yine lhomurdanır.
Anneniz kendisine gelince ucuza karşıya gelince pahalıya koşuyor.
Eli açıklık bu değil.
Uyanıklık yapma gayretinde anneniz, ne koparsam kar derdin de hatta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?