ALLAH yardim etsin canim. Zor isler gerctende. Genelde sorun cikmasin gittigi yerde kizimi ezmesinler diye kiz aileleri alttan alir erkek aileleri cirit atar. Anlayissiz olur. Ama hic cocuklari dusunmezler.Ah ah sorma Grönland ta yaşamak istiyorum resmen
Evet bir kaç kere dedim uyardım niye strese giriyon ben ne dedimki triplerine giriyor o yüzden çok konuşmamaya çalışıyorum evde durmamaya çalışıyorumMagazalar sehir disina ucretsiz nakliye yapmaz.. bi zahmet erkek tarafi karsilasin nakliyeyi. Ben anlamiyorum bu insanlari hamama giren terler. Ev kurmak kolaymi bu kadar ufak tefek seylere masraf etmeyeceklerse hic gelin almasinlar. Ne demek kv kina gecesine gelmiyor.... Annenizede ben bunu beğendim bana destek ol zaten stresliyim beni kiskirtma sakinlestir de. O senin annen seni elbet anlar.
Amin Allah razı olsun teşekkür ederimALLAH yardim etsin canim. Zor isler gerctende. Genelde sorun cikmasin gittigi yerde kizimi ezmesinler diye kiz aileleri alttan alir erkek aileleri cirit atar. Anlayissiz olur. Ama hic cocuklari dusunmezler.
InsaALLAH hersey gonlunce olur
Olabilir ben duygusalım ama siz tanımadan konuştuğunuz için olabilir
bilmiyorum benim bu zaman kadar gördüğüm herkestede durum bu şekilde bohça zaten yapıyosun o ayrı damatlık kız tarafınındır.Annem diyoki ya bohça ya damatlık bohça aldık damatlık yok
hemen satmazsa bir de 22 ayar alırsa cok kaybolmuyor.2 yıl içinde işçilik abörte oluyor.bazıları işçilik almıyor ya da çok dusuk alıyor pazarlığa bağlı.Souldfly iyi de takı seti diyor. İşçilik olduğu için satmaya kalktığı anda değer çok kayboluyor.
Söyle doğru söylüyorsun bende böyle diyorum ama dinletemiyorum nuh diyo da peygamber demiyo annem resmen ya bu konu 4 yada 5 kere açılıp kapandı yine de aynı
nıye şimdiden hıc bırseyın kalmazsa diyoekı nışankınız. belkı hıc birini satmıcam?! 10 yıllık evlıyım tüm takılarım duruyor...Ya bizde satmayalım diye hem narin hemde ucuz bişe istedik gerçekten nişanlım dedi hani biyere giderken hiçbişeyin olmasada set kalsın hatıra diye bozdurmicaz zaten ama dinleyene aşk olsun
Alınmış eşyaların taşınma ücreti, benim gibi örfi kurallar ve anane dışında durmaya gayret gösteren biri için bile, erkek tarafı tarafından karşılanması gereken bir masraf.
Bunun dışında, düğün arefesinde yapılmış ya da yapılacak hiç bir masraf, düğün sonrası mutluluğu pozitif yönde etkilemiyor. İsterseniz otuz bin liralık bir takı seti alın.. Aksine bu tarz durumlar genelde evliliği negatif etkiliyor. Herkes gücü nispetinde bir şeyler yapmaya çalışırsa ne güzel. Hatta içinden geleni.. Bu tarz durumlarda kimseye minnet dahi edilmese diyeceğim ama bu da nedenlerini sayamayacağım için eminim ters gelecektir.
Evlilikte sonradan ortaya mutlaka çıkacak ikili problemlerde, kimseye minnet etmemiş olmak, bunu yaparken mesafeli ve üstten bir duruş sergilemek, sonra ki dönemlerde inanılmaz pozitif etki ediyor evliliğe. Daha o aşamada her iki tarafın ailesini de "İçinizden geleni yapın" diyerek bir kol mesafesi uzakta tutmak, sorun çıktığında "Evliliğin ilk adımında herkes ne kadar karıştı ise, böyle durumlarda da o kadar karışmalı" diyerek yine üstten bir tavırla uzakta tutmak daha doğru.. Mesafeli durmaya şimdiden başlamalı. Müstakbel eşi de şimdiden bu mesafeye alıştırmalı.
İşçiliksiz kimse satış yapmaz. Kuyumcuların karı dükkanın giderleri çoğunlukla işçilikten kazanılır. Aldığınız takı setini pırlantayı değer kaybı olmadan satmanız mümkün değildir. Ancak kuyumcu tanıdığınız olur. Kendi karını almaz o başka. Ama buradaki durum o değil.hemen satmazsa bir de 22 ayar alırsa cok kaybolmuyor.2 yıl içinde işçilik abörte oluyor.bazıları işçilik almıyor ya da çok dusuk alıyor pazarlığa bağlı.
Yine de annenle ilgili olumsuz seyler konusup paylaşma derim..Allah razı olsun çok iyi sadece ben üzülüyorum diye kızıyor diyorki annen tabiki ama seni üzmeye hakkı yok fln
Biz bu şekilde evlendırmediğimiz için kardesımı ve cevremde de bu kadar ilgisiz aileler gormediğim için bana çok garip gelıyor
insanlar destek oldular dıye evimizde söz sahibi olacak değiller , bu çok ayıp
Kızın annesi yani annem aslında cimri değil eli bol ama çok ta değil benim kadar asla değil ya ne bileyim külçe külçe altın alsalar nolacak ki neyime yarayacak para değilmi canı cehenneme lanet olsun
Yine de annenle ilgili olumsuz seyler konusup paylaşma derim..
Ne kadar iyi olursa olsun karsi tarafa fazla koz vermemek gerekiyor.. Evlilik savas veya politika degil elbet ama bazi konularda tedbirli olmakta fayda var.. Gerci insan olan her seyi gorse de lafini etmez, insan degilse bisey bulamazsa uydurur kusur yapistirir, o da ayri bi konu..Evet annesiyle yaşadığı her uyumsuzluğu gelip anlatırsan sen unutur gidersin nisanlinda kalır. Sonra önüne çıkarıp çıkarıp durur. Kaldı ki kV çok ilgisizmis. Nisanlina bundan hiç bqhsetmediysen üstümüze düşeni yapti anacigim algısı vardır zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?