ANNEM VE KAYINVALİDEM!!! Artık çıldırıcam ben....

bizim memlekette genelde nakliyeyi erkek tarafı karşılıyor, sizde de öyle ise annenizin beklentisi bundan dolayı olabilir.
ama şehirlerarası taşınacaksa yazık erkek tarafına da diye düşünüyorum.
bir de ne taşınacak? beyaz eşya mobilya vs falan mı yoksa sadece sizin çeyiz olarak hazırladığınız el işleri ve ufak tefek kutular mı?

set konusunda ise annenizi hiç haklı bulmadım, en nihayetinde takılar erkek tarafının kız tarafına hediyesidir, miktar üzerinden konuşulması hoş değil. karşı taraf da evladını evlendiriyor, elbette elinden gelenin iyisini yapmak ister.
4700 sete verdiyseniz de kötü bir set değildir eminim.

ben ince sevdiğim için incecik bir şey beğenmiştim hatta kv kp burun kıvırmıştı :) sonradan öğrendim ki, planladıklarından 1 bilezik fazla almışlar ben seti düşündüklerinden az beğendim diye.

kısaca onlar size ayıracağı parayı kafalarında belirlemişlerdir, siz takı çok isterseniz başka şeyden kesecekler, ama daha mütevazi olursanız başka bir ihtiyacı karşılacaklardır.

Aynı yollardan bizde geçtik ama eşimin ailesi en iyisini yaptı bana her konuda ona lafım yok 15 milyarlık Set taktılar yüz gormlugu kolye 1milyardi iki tane pırlanta yuzuk taktılar değerli ama gelgelelm hep arada kaldm hep sorunlar sorunlar. ...neyseki bitti gitti yani sorun oluyor canm hersklde

set zevke göre alınacak brişey olmalı ve 5 bin civarı bir set -ki setler satılacak olsa hiç oluyor malum. tamamen havaya veirlen 5bin lira demek bence gayet güzel bir para bu. parayı sokakta toplamıyoruz sonuçta. cimri olan 5binliralık alıyorsa demek cömert olsalarmış ne olcakmış?

bu arada kayınvalide kınaya gelmez benim memleketimde. kimse gitmez yani.

Annene tavrini koy yani ben bu seti begendim aldim de. Ne gerek var bu kadar herseyi israr etmesine zaten senin stresin vardir dugunden dolayi. Kulaklarini tika gitsin. Magaza gndrrmymu esyalari
Gönderiyoda annem diyo senin yatağın yorganında var o yüzden hepsini eve getirsinler biz kamyona yükleyelim gönderelim parasını onlar versin diyo

Bizim adetlerde herşey farklı olduğu için böyle oluyor ben adet bilmem sevmemde ama işte aileler

En rahat ve en kolay ben evlenmişim galiba :)
Evlenirken bir tek önem verdiğim özenerek yaptırdığım eşya gelinliğimdi gerisi hava civa yani.
Ben set falan istemedim onca borca girdik onları öderiz p parayla dedim k.v illa set takılacak millet sonra laf eder demişti.Bemim de hiç işim olmaz öyle setle altınla neyse tanıdık bir kuyumcudan set aldım parasını ödedim ama kuyumcuya dedim ki 3 gün sonra seti olduğu gibi getircem yani düğün ertesi paramı rehin tut geri alcam dedim.
O zaman 200 milyon iyi para 20 yıl önce neyse seti aldık düğünde taktık ertesi gün götürdüm paramdan 10 milyon eksik alıp seti teslim ettim çeyrekler vs bozdurdum ne kadar borç varsa ödedik rahatladım ohhhh mis gibi kafam rahat etti.
Çeyizimide eşimle taşıdım yerleştirdim bohça falanda yapmadım anacığım evde hazırladı ben götürdüm kv vs düğün de görüşürüz dedim :)
Çok güzel geçmişti herşey dün gibi aklımda.Kızım 19 yaşına geldi o da evlensin aynısını yapcam AZ İNSAN ÇOK HUZUR.

Bak ama böyle bişeyde var sana yapmışlar en azından ya nişanlım tek erkek ve bitane de görümcem var başka yok yani herşeyi yapsınlar ama bunlarda hiç bişe yapmıyolar

set konusunda annene katiliyorum suse puse bakmayacaksin hangisi degerliyse onu begeneceksin ileride bozdurdugunda degeri olsun.belliki pinti aile ne gorursen dugune kadar gordugun olur ondan sonra yardim bekleme bosuna.herseyi yutup yutup oturan ezilen oluyor.kamyonun parasini siz odersiniz.hersey hallolurda isin zor gibi geldi allah kolaylik versin.

Maşallah ne güzel bizim dediklerimiz olmuyoki kimse bize fikrimizi sormuyor

Souldfly

hatali olan tek kisi sizsiniz.
siz ve damat namzeti evlenme yasina geldiyseniz; kendinize bir butce belirlemis olup, o butce ile esyalari begenip-alip-tasimis olmaniz gerekirdi.
her iki anne de bu surece ellerindeki imkanlarla size aile yadigari olmasi acisindan mucevherlerini alir, takardi.
ne sacma bir sey.
ben sahsen kendi kendine evlenip, ev kurup, hayatini idame edemeyecek kisilerin evlenmemesi taraftariyim.

Allah razı olsun. Kv çok sessiz sedasız gibi ama istemediği bişeyi yaptıramazsın yani of ya yemin ederim vaz geçesim var

Bende bunun taraftarıyım ikimizde müzik öğretmeniyiz ben bu sene mezun oluyorum 2 hafta var mezuniyete nişanlımda özelde çalışıyor ben ona bekleyelim atanınca yapalım dedim ama o beklemiyor durduramıyorum

Offf ağlayasım geldi yemin ederim offff

Bende bunun taraftarıyım ikimizde müzik öğretmeniyiz ben bu sene mezun oluyorum 2 hafta var mezuniyete nişanlımda özelde çalışıyor ben ona bekleyelim atanınca yapalım dedim ama o beklemiyor durduramıyorum
hicbir yaptiriminiz yok ise hayatinizdaki hicbir kisiye karsi, demek ki yeteri olgunlukta degilsiniz. bu durumda bir evliligi nasil yasayacaksiniz?
moralinizi bozmak degil niyetim. Sadece gormeniz gereken seylere dikkat cekmek istedim.
umarim mutlu olursunuz.

Of ya annem bişe de diyemiyorum ki of nişanlıma saat alacaklatı bile şüpheli

Nişanlının ve senin mantığına ne uyuyorsa öyle yapın kimse karışmasın.
Kınaya gelmezse kendi bilir keşke gelseydi sonuçta onunda evladını ilgilendiren bir konu sana birşey olmaz ama oğlu üzülür.
Takı meseleside tamamen onlara kalmış çünkü adı üstünde hediye, ve hediyenin fiyatı alanı ilgilendirir annen hatalı.
Sen eşin ile iyi olmaya gayret göster diğerleri sadece diğerler.

Offf ağlayasım geldi yemin ederim offff
annnenin bu iste gonlu varmi peki ya sen eminmisin ben bu adamla mutlu olurum baskasiyla olamam diyormusun ne biliyim sanki sen huzursuz gibisin boyle konular icin degilde emin degil gibisin yada ben oyle hissettim

Tanımadığınız için böyle yorum yapmanız normal biz nişanlımla 4 yıldır hasretle kavuşmayı bekliyoruz ayrıca ailenin görevi tabiki yapmak zorundalar fakat ben sorunumu belirttim burada elimizde bunlar var yani bence eşler yapmalı çalışın sonra siz yapın demenizin bi manası yok2 ay var düğünüme ven sadece sıkıntımı ve herkeste böyle sorrun oluyormu diye konu açtım sizden karakter analizi yapmanızı istemedim.

annnenin bu iste gonlu varmi peki ya sen eminmisin ben bu adamla mutlu olurum baskasiyla olamam diyormusun ne biliyim sanki sen huzursuz gibisin boyle konular icin degilde emin degil gibisin yada ben oyle hissettim
Yok dünyaya bidaha gelsem onu seçerim ama işte böyle ailevi sorunlar çok yıpratıyor ben para konuşmayan konuşmaktan nefret eden bi insanım babam böyle yetiştirdi beni ama annem ve eşimin ailesi sürekli para şu bu olunca bıktım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…