Aynı yollardan bizde geçtik ama eşimin ailesi en iyisini yaptı bana her konuda ona lafım yok 15 milyarlık Set taktılar yüz gormlugu kolye 1milyardi iki tane pırlanta yuzuk taktılar değerli ama gelgelelm hep arada kaldm hep sorunlar sorunlar. ...neyseki bitti gitti yani sorun oluyor canm herskldeKızlar herkesmi bunları yaşadı herkestemi aynı olaylar oldu yemin ederim artık çıldırıcam. Ben başka bir şehire gelin gidicem 2 ay var düğünüme şimdi de gündemde benim eşyalarım gidicek ve onun ücretini kim ödeyecek erkek tarafı aldığınız mağazalar göndersin dedi en baştan bişeden haberleri yokken annem de şimdi başka bi iş çıkardı ki kamyona yükleyelim herşeyi erkek tarafı ödesin. Bazen annem çok zorluyo ben abartıdan nefret eden biriyim gerdanlık setini kibar narin bişey aldım4. 700 falan annem de niye 7mlyarlık bişe almadın zaten ne yaptılarki falan deyip moralimin içine ediyor ya resmen annem ve birde kv mıymıntılığı yüzünden biz kötü oluyoruz bıktım.... Kayınvalidem de birşey bilmem benle bu tür şeyler konuşmayın ben bakmam ben etmem deyip kenara çekiliyo ondan sonrada benden gelinlik yapmamı bekliyo ya varmı böyle bişe kınama bile gelmeyecek kadın.....
Kızlar sizde neler oldu ne yapmalıyım akıl verin. Açıkçası nişanlımın tarafı da biraz pinti annesi ve babası.
Gönderiyoda annem diyo senin yatağın yorganında var o yüzden hepsini eve getirsinler biz kamyona yükleyelim gönderelim parasını onlar versin diyoAnnene tavrini koy yani ben bu seti begendim aldim de. Ne gerek var bu kadar herseyi israr etmesine zaten senin stresin vardir dugunden dolayi. Kulaklarini tika gitsin. Magaza gndrrmymu esyalari
Ya ne bileyim şaşırdım bayramda bişe yapmamışlar diye kulaklarımı götürdüAmaç karşı taraftan para koparmak mı? Annen çok yanlış düşünüyor. Rahat ol, eşinle geçinebileceğini düşünüyorsan kulaklarını tıka.
Bizim adetlerde herşey farklı olduğu için böyle oluyor ben adet bilmem sevmemde ama işte ailelerset zevke göre alınacak brişey olmalı ve 5 bin civarı bir set -ki setler satılacak olsa hiç oluyor malum. tamamen havaya veirlen 5bin lira demek bence gayet güzel bir para bu. parayı sokakta toplamıyoruz sonuçta. cimri olan 5binliralık alıyorsa demek cömert olsalarmış ne olcakmış?
bu arada kayınvalide kınaya gelmez benim memleketimde. kimse gitmez yani.
Bak ama böyle bişeyde var sana yapmışlar en azından ya nişanlım tek erkek ve bitane de görümcem var başka yok yani herşeyi yapsınlar ama bunlarda hiç bişe yapmıyolarAynı yollardan bizde geçtik ama eşimin ailesi en iyisini yaptı bana her konuda ona lafım yok 15 milyarlık Set taktılar yüz gormlugu kolye 1milyardi iki tane pırlanta yuzuk taktılar değerli ama gelgelelm hep arada kaldm hep sorunlar sorunlar. ...neyseki bitti gitti yani sorun oluyor canm hersklde
set konusunda annene katiliyorum suse puse bakmayacaksin hangisi degerliyse onu begeneceksin ileride bozdurdugunda degeri olsun.belliki pinti aile ne gorursen dugune kadar gordugun olur ondan sonra yardim bekleme bosuna.herseyi yutup yutup oturan ezilen oluyor.kamyonun parasini siz odersiniz.hersey hallolurda isin zor gibi geldi allah kolaylik versin.Kızlar herkesmi bunları yaşadı herkestemi aynı olaylar oldu yemin ederim artık çıldırıcam. Ben başka bir şehire gelin gidicem 2 ay var düğünüme şimdi de gündemde benim eşyalarım gidicek ve onun ücretini kim ödeyecek erkek tarafı aldığınız mağazalar göndersin dedi en baştan bişeden haberleri yokken annem de şimdi başka bi iş çıkardı ki kamyona yükleyelim herşeyi erkek tarafı ödesin. Bazen annem çok zorluyo ben abartıdan nefret eden biriyim gerdanlık setini kibar narin bişey aldım4. 700 falan annem de niye 7mlyarlık bişe almadın zaten ne yaptılarki falan deyip moralimin içine ediyor ya resmen annem ve birde kv mıymıntılığı yüzünden biz kötü oluyoruz bıktım.... Kayınvalidem de birşey bilmem benle bu tür şeyler konuşmayın ben bakmam ben etmem deyip kenara çekiliyo ondan sonrada benden gelinlik yapmamı bekliyo ya varmı böyle bişe kınama bile gelmeyecek kadın.....
Kızlar sizde neler oldu ne yapmalıyım akıl verin. Açıkçası nişanlımın tarafı da biraz pinti annesi ve babası.
Maşallah ne güzel bizim dediklerimiz olmuyoki kimse bize fikrimizi sormuyorEn rahat ve en kolay ben evlenmişim galiba :)
Evlenirken bir tek önem verdiğim özenerek yaptırdığım eşya gelinliğimdi gerisi hava civa yani.
Ben set falan istemedim onca borca girdik onları öderiz p parayla dedim k.v illa set takılacak millet sonra laf eder demişti.Bemim de hiç işim olmaz öyle setle altınlaneyse tanıdık bir kuyumcudan set aldım parasını ödedim ama kuyumcuya dedim ki 3 gün sonra seti olduğu gibi getircem yani düğün ertesi paramı rehin tut geri alcam dedim.
O zaman 200 milyon iyi para 20 yıl önce neyse seti aldık düğünde taktık ertesi gün götürdüm paramdan 10 milyon eksik alıp seti teslim ettim çeyrekler vs bozdurdum ne kadar borç varsa ödedik rahatladım ohhhh mis gibi kafam rahat etti.
Çeyizimide eşimle taşıdım yerleştirdim bohça falanda yapmadım anacığım evde hazırladı ben götürdüm kv vs düğün de görüşürüz dedim :)
Çok güzel geçmişti herşey dün gibi aklımda.Kızım 19 yaşına geldi o da evlensin aynısını yapcam AZ İNSAN ÇOK HUZUR.
Allah razı olsun. Kv çok sessiz sedasız gibi ama istemediği bişeyi yaptıramazsın yani of ya yemin ederim vaz geçesim varBenimde kp ve annem herşeyle ilgilenmislerdi kV hiç ilgilenmemisti bende sade uygun fiyatlı seçmiştim ama annenin öyle demesine biraz şaşırdım çünkü benim annem aksine fazla pahalı bişey alma herkesin bütçesine göre hareket et diye beni tembihledi.. kına gecesine nasıl gelmiyor kV öyle saçmalık mi olur çok üzücü bir durum.. Düğün stresi çok zordur bilirim Allah yardimcin olsun canım benim
Bende bunun taraftarıyım ikimizde müzik öğretmeniyiz ben bu sene mezun oluyorum 2 hafta var mezuniyete nişanlımda özelde çalışıyor ben ona bekleyelim atanınca yapalım dedim ama o beklemiyor durduramıyorumSouldfly
hatali olan tek kisi sizsiniz.
siz ve damat namzeti evlenme yasina geldiyseniz; kendinize bir butce belirlemis olup, o butce ile esyalari begenip-alip-tasimis olmaniz gerekirdi.
her iki anne de bu surece ellerindeki imkanlarla size aile yadigari olmasi acisindan mucevherlerini alir, takardi.
ne sacma bir sey.
ben sahsen kendi kendine evlenip, ev kurup, hayatini idame edemeyecek kisilerin evlenmemesi taraftariyim.
Offf ağlayasım geldi yemin ederim offffset konusunda annene katiliyorum suse puse bakmayacaksin hangisi degerliyse onu begeneceksin ileride bozdurdugunda degeri olsun.belliki pinti aile ne gorursen dugune kadar gordugun olur ondan sonra yardim bekleme bosuna.herseyi yutup yutup oturan ezilen oluyor.kamyonun parasini siz odersiniz.hersey hallolurda isin zor gibi geldi allah kolaylik versin.
hicbir yaptiriminiz yok ise hayatinizdaki hicbir kisiye karsi, demek ki yeteri olgunlukta degilsiniz. bu durumda bir evliligi nasil yasayacaksiniz?Bende bunun taraftarıyım ikimizde müzik öğretmeniyiz ben bu sene mezun oluyorum 2 hafta var mezuniyete nişanlımda özelde çalışıyor ben ona bekleyelim atanınca yapalım dedim ama o beklemiyor durduramıyorum
Of ya annem bişe de diyemiyorum ki of nişanlıma saat alacaklatı bile şüpheliAnnen aklı başında ve olgun bir kadın değil belli ki.
Dinleme sakın onu.
Ben set yerine senin setinden az biraz daha ucuza elmas takımı aldırdım. Altın takamadığımdan. Kayınvalidem yüzüğünü de almak istedi.O zaman fiyat beş bini geçiyordu annem kaş göz etti aldırmadı. Sonrasında da düğün ev zaten madden yoruyor kadını da zorlama kızım dedim. O stresli süreci bu kadar kolay atlatmamızı sağlayan annemdi.
Aynı şekilde annem de eşime saat aldığında annesi tembihlemiş bin tlnin üstüne çıkmamaya çalış yorma kadını diye.
Bu işler karşılıklı anlayışla yolunda gider. Ama anneniz aç gözlülüğüyle ilişkinizi de yıpratır. Kulağınızı tıkayın ve içinizden geleni yapın.
Zeten stresli bir süreç daha da zorlaştırmasına izin vermeyin
annnenin bu iste gonlu varmi peki ya sen eminmisin ben bu adamla mutlu olurum baskasiyla olamam diyormusun ne biliyim sanki sen huzursuz gibisin boyle konular icin degilde emin degil gibisin yada ben oyle hissettimOfff ağlayasım geldi yemin ederim offff
Tanımadığınız için böyle yorum yapmanız normal biz nişanlımla 4 yıldır hasretle kavuşmayı bekliyoruz ayrıca ailenin görevi tabiki yapmak zorundalar fakat ben sorunumu belirttim burada elimizde bunlar var yani bence eşler yapmalı çalışın sonra siz yapın demenizin bi manası yok2 ay var düğünüme ven sadece sıkıntımı ve herkeste böyle sorrun oluyormu diye konu açtım sizden karakter analizi yapmanızı istemedim.hicbir yaptiriminiz yok ise hayatinizdaki hicbir kisiye karsi, demek ki yeteri olgunlukta degilsiniz. bu durumda bir evliligi nasil yasayacaksiniz?
moralinizi bozmak degil niyetim. Sadece gormeniz gereken seylere dikkat cekmek istedim.
umarim mutlu olursunuz.
Yok dünyaya bidaha gelsem onu seçerim ama işte böyle ailevi sorunlar çok yıpratıyor ben para konuşmayan konuşmaktan nefret eden bi insanım babam böyle yetiştirdi beni ama annem ve eşimin ailesi sürekli para şu bu olunca bıktımannnenin bu iste gonlu varmi peki ya sen eminmisin ben bu adamla mutlu olurum baskasiyla olamam diyormusun ne biliyim sanki sen huzursuz gibisin boyle konular icin degilde emin degil gibisin yada ben oyle hissettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?