İki aileninde ilk çocuklarının evlenişi olduğu için bizi karıştırmayıp ne istiyorlarsa onu yapıyorlarNişanlının ve senin mantığına ne uyuyorsa öyle yapın kimse karışmasın.
Kınaya gelmezse kendi bilir keşke gelseydi sonuçta onunda evladını ilgilendiren bir konu sana birşey olmaz ama oğlu üzülür.
Takı meseleside tamamen onlara kalmış çünkü adı üstünde hediye, ve hediyenin fiyatı alanı ilgilendirir annen hatalı.
Sen eşin ile iyi olmaya gayret göster diğerleri sadece diğerler.
Bende bir bilsem ah7 binlik seti alinca ne olacak ti? Daha mi mutlu olacaktin ?
ozaman dayan biraz kv. ben karismam diyormus ya sende kv. once davran anne bu konuyu annemle halledersiniz de cekil aradan devler kapissin :)Yok dünyaya bidaha gelsem onu seçerim ama işte böyle ailevi sorunlar çok yıpratıyor ben para konuşmayan konuşmaktan nefret eden bi insanım babam böyle yetiştirdi beni ama annem ve eşimin ailesi sürekli para şu bu olunca bıktım
İşte onlar güya biz bişe bilmiyoruz diyolarAy bende cok iyi bilirim. Benimde kv hicbirseyle ilgilenmezdi, herseye anacagizim kosturdu. Erkek tarafi dediginde biraz yapacagini bilmesi lzm. Benimde erkek kardesim evlendi annem garibim ne yapcagini sasirdi.
Oldu bile ya ertelemek istedim ama eşim mahvoldu o zaman daNe gereksiz detaylar gelin mi ilgilenir bu işlerle? Benim eşyalarımı erkek tarafı araç tuttu bir kaç eleman ile taşıdılar çeyizimi... mobilyalar zaten mağazadan geldi kurdular. Aslında çok basit ama boşver takılma detaya yapacak birşey yok madem kv karışmıyor bundan sonra asla karıştırma etliye sütlüye benden tavsiye... güzel tarafından bak anı yaşa tatlı telaşlar (zehir etmezlerse tabii)...
Şöyle söyleyim elinden geleni yapsın desek onlar oturur bişe yapmazlar hep benim bizim dememizle bişeler yapıyolarHayır, herkeste böyle bir sorun olmuyor.
Şahsen ben yaşamadım.
Gelin ve damat adayı kendi ailelerine söz geçirmeyi bildikten sonra, bu tarz sıkıntılar yaşanmaz.
Yeri gelir kızın ailesi alttan alır, yeri gelir damadın ailesi.
Çünkü tek amaç, çocukların mutlu olması ise, karşı taraftan bir şeyler beklemek yerine herkes elinden geleni yapmalı.
Kimi zoraki, kimi gönüllü ama tatsızlık çıkarmadan yapılmalı.
Ya şaşırdım kaldım vallahi onlarda siz herşeye karışmayın diyolarşimdi başka şehire eşya göndersem ben ayarlar arabayı parasını da verir gönderirim
başka şehirdeki damat ne bilsin sizin şehirdeki nakliyeyi
set 4700 TL imiş neden 7000 değilmiş
kv anneni arasa, atıyorum senin kızın neden 63 kilo neden 60 değil dese hoş olur mu
aynı bu hesap bence
kimseden beklentiye girme kv bulaşmamaya çalışıyor kendince haklı da karışıp kötü olacağına karışmıyorum diyor
nişanlın ile hallet anneleri karıştırma
başka şehir olduğuna göre siz zaten tanışıp anlaşmışsınız herhalde bu durumda da anneleri bulaştırmamak en iyisi
Öyle yaptım en son çare artık ya bize aksettiriyorlar bize söylemese kendileri halletseler eyvallah ama yokAnnelerinize eşya taşınması konusunda bile nasıl söz düşüyor; ben esas buna şaşırıyorum. Konuşursunuz nişanlınızla, mağazalara adres olarak o şehri verir ve sabit bir gün belirlersiniz, siz ya da nişanlınız -kim o şehirdeyse- eşyaları karşılar. Kendi evinizden çıkacak eşyalar için de tutarsınız bir araç, gider eşyalar evinize. Parayı kimin verdiğinden annelere ne?
Ben de başka şehire geldim evlenerek, anneme sadece "1 saat sonra eşyaları arabaya yükleyeceğiz" dedim; oldu bitti.
Siz evleniyorsunuz; lütfen kendi hayatınızın sorumluluğunu kendiniz alın.
Set konusunda da, benim setim yok gerçi ama, size önerim tek kaşınızı kaldırıp "Anne ben bunu beğendim" demenizdir.
4700 az para mi ya anneniz nerenin soylusu oyle. Ayrica esya nakliye olayina kadar anneniz niye biliyor, nisanlinizla konusun halledin. Hatta direkt o halletsin.[/QUO aman işte buradan benim yatak yorgan da var o yüzden hepsi bir gitsin diye beyaz eşyayı da eve getirin buradan yükleyelim diyp
Ağzını öpeyimŞu düğün dernek işinin içine para girdimi benim midem bulanıyor yeminle...yahu bırakın iki genç mutlu olsun diye dua edin..
Sizin demenizle değil, müstakbel eşinizin demesiyle yapmalılar.Şöyle söyleyim elinden geleni yapsın desek onlar oturur bişe yapmazlar hep benim bizim dememizle bişeler yapıyolar
Ya annemin de gerekçesi şu sana hiç bişe yapmadılar işte bayramda falan bari bunu yapsınlarVallaha biz kendimiz gönderdik eşyaları. Hiç birimizin de aklına gelmedi erkek tarafından bunun parasını istemek. Çok saçma geldi kusura bakma. Senin cebinde bir kamyon tutacak paran yoksa hiç evlenme bence. Kimse seni takmaz. Güçlü ol, kendi kararını kendin ver.
Biz ayrı şehirlerde ve gerçekten çok uzağız öyle 2 kere gelme gibi bişe olamaz ama müdahale bile edilmiyor alınıp kırılıyorlar biz böyle istiyoruz deyince de siz bilmiyorsunuz diyorlar bizde kırmamak için böyle olacak bitti demiyoruzSizin demenizle değil, müstakbel eşinizin demesiyle yapmalılar.
Siz de annenizin ağzını kapatmalısınız, biz böyle karar verdik karışmayın diyerek.
Benim de çeyiz çıkarmam olay olmuştu, erkek tarafı yarın hazır olun geliyoruz dediğinde ailem 40 ton laf etti, hazır değiliz olur mu öyle şey, o kadar koli gece gece nasıl hazırlayacağız, ayrıca millet çalışıyor, kızın ailesi olmadan çeyiz mi çıkar diye.
Ama aileme biz nişanlımla öyle uygun gördük, bize bu zaman uyuyor yapacak bir şey yok diyerek karşı tarafa bilenmemelerini sağladım.
Bir kaç parça bohça bırakarak, seremoni için ayrıca birgün belirleyip, ikinci kere gelip almalarını sağladım.
Böylece hem benim ailemin gönlü oldu, hem de karşı tarafın.
Bu anlattığım çok basit bir örnek, siz kendinize pay çıkarın.
Öyle yaptım dedim bana söyle aç ne derdin varsa onlara söyleozaman dayan biraz kv. ben karismam diyormus ya sende kv. once davran anne bu konuyu annemle halledersiniz de cekil aradan devler kapissin :)
Yansıtmamak elde değilkiKirici olma ama kiskirip huzurunu da kacirma.. Ve asla nisanlina yansıtma
en iyisi annen hakkindan gelir zaten ben hep bu durumlarda kiz tarafini tutarim gul gibiyiz en iyisini yapsinlarÖyle yaptım dedim bana söyle aç ne derdin varsa onlara söyle
Beyaz eşya ve benim çeyizimbizim memlekette genelde nakliyeyi erkek tarafı karşılıyor, sizde de öyle ise annenizin beklentisi bundan dolayı olabilir.
ama şehirlerarası taşınacaksa yazık erkek tarafına da diye düşünüyorum.
bir de ne taşınacak? beyaz eşya mobilya vs falan mı yoksa sadece sizin çeyiz olarak hazırladığınız el işleri ve ufak tefek kutular mı?
set konusunda ise annenizi hiç haklı bulmadım, en nihayetinde takılar erkek tarafının kız tarafına hediyesidir, miktar üzerinden konuşulması hoş değil. karşı taraf da evladını evlendiriyor, elbette elinden gelenin iyisini yapmak ister.
4700 sete verdiyseniz de kötü bir set değildir eminim.
ben ince sevdiğim için incecik bir şey beğenmiştim hatta kv kp burun kıvırmıştı :) sonradan öğrendim ki, planladıklarından 1 bilezik fazla almışlar ben seti düşündüklerinden az beğendim diye.
kısaca onlar size ayıracağı parayı kafalarında belirlemişlerdir, siz takı çok isterseniz başka şeyden kesecekler, ama daha mütevazi olursanız başka bir ihtiyacı karşılacaklardır.
İnşallah öyle oluren iyisi annen hakkindan gelir zaten ben hep bu durumlarda kiz tarafini tutarim gul gibiyiz en iyisini yapsinlardugunden sonra hepsi gecer uzulme su akar yolunu bulur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?