- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.386
- 798
Herkesin gönlünü yapmaya çalışırsanız, o iş olmaz.Biz ayrı şehirlerde ve gerçekten çok uzağız öyle 2 kere gelme gibi bişe olamaz ama müdahale bile edilmiyor alınıp kırılıyorlar biz böyle istiyoruz deyince de siz bilmiyorsunuz diyorlar bizde kırmamak için böyle olacak bitti demiyoruz
HaklısınHerkesin gönlünü yapmaya çalışırsanız, o iş olmaz.
Bahsettiğim sadece bir örnekti, elbette iki kere başka şehre gidilmez.
Ama ne siz ne de nişanlınız bu tavrınızı sürdürdüğünüz zaman, evli dahi olsanız çok problem yaşarsınız.
Çok basit bir cümle 'biz böyle karar verdik' demek.
Siz bilmiyorsunuz diye cevap aldığınızda, bırakın da yaşayıp doğrusunu öğrenelim der geçersiniz.
Şuan bu alttan almalarla daha yuvanızı kuramadan temelini sarsıyorsunuz farkında olmadan.
Yarın öbür gün senin ailen, benim ailem tartışmaları, ayrı ayrı görüştüğünüzde sizi doldurmalar yaşanması muhtemel.
Çok ince fikirli olmak, sizi iyi birer evlat yapmaz; aksine dediğiniz gibi 'bir şey bilmiyor, bunlar beceremez' e yorulup, her işe karışılmasına ön ayak olur.
Elbette...Bir de birşey sorucam damatlığı kız tarafımı alır?
Beyaz eşya ve benim çeyizim
Bizim adette o da yoktur mesela annem asla almam diyoElbette...
Ya herşeyi tek bir mağazadan aldık onlar gönderiyor fakat annem yok senin çeyizin de var onlarda eve gelsin hepsini bir kamyona yükleyelim dedi ve parasını da erkek tarafı ödesin dedibeyaz eşyayı firma ile konuştunuz mu, bizim aldığımız yer kendi göndermişti.
çeyizi de nakliye şirketi ile değil belki kargo şirketi ile daha ucuza taşıyabilirsiniz.
bir sorun isterseniz.
gerçi kırılacak eşyada kargoculara pek güven olmuyor
Aileniz saat de almayacak anladığım kadarıyla.Bizim adette o da yoktur mesela annem asla almam diyo
Ya herşeyi tek bir mağazadan aldık onlar gönderiyor fakat annem yok senin çeyizin de var onlarda eve gelsin hepsini bir kamyona yükleyelim dedi ve parasını da erkek tarafı ödesin dedi
O eski adetleri unutsun artık annen. O istediklerinizi yaparlar. Bayram'da uyduruk iki hediye, sonra acısını fazlasıyla çıkarırlar. Burda okumuyor musun? İnsanlar kv kp için çalışıyor resmen.Ya annemin de gerekçesi şu sana hiç bişe yapmadılar işte bayramda falan bari bunu yapsınlar
Kv biraz pinti demissin bence onlarin tavirlarindan dolayi annen boyle yapiyoKızlar herkesmi bunları yaşadı herkestemi aynı olaylar oldu yemin ederim artık çıldırıcam. Ben başka bir şehire gelin gidicem 2 ay var düğünüme şimdi de gündemde benim eşyalarım gidicek ve onun ücretini kim ödeyecek erkek tarafı aldığınız mağazalar göndersin dedi en baştan bişeden haberleri yokken annem de şimdi başka bi iş çıkardı ki kamyona yükleyelim herşeyi erkek tarafı ödesin. Bazen annem çok zorluyo ben abartıdan nefret eden biriyim gerdanlık setini kibar narin bişey aldım4. 700 falan annem de niye 7mlyarlık bişe almadın zaten ne yaptılarki falan deyip moralimin içine ediyor ya resmen annem ve birde kv mıymıntılığı yüzünden biz kötü oluyoruz bıktım.... Kayınvalidem de birşey bilmem benle bu tür şeyler konuşmayın ben bakmam ben etmem deyip kenara çekiliyo ondan sonrada benden gelinlik yapmamı bekliyo ya varmı böyle bişe kınama bile gelmeyecek kadın.....
Kızlar sizde neler oldu ne yapmalıyım akıl verin. Açıkçası nişanlımın tarafı da biraz pinti annesi ve babası.
Bohça götürdük bin ikiyüz tl kadar tuttu başka bişe yapmadık onlarda bana nişanda 3 bilezik ama ince değil orta kalın 2 tane yarımlık taktılar bide iki sandık içinde herşey bilirsiniz zaten bide tancadan sürekli ayakkabı aldılar 5 çift aldılar çantayla birlikte annem diyoki kurbanda kurbanlık getirmediler bayramlık getirmediler falan o yüzden böyle yapıyorAileniz saat de almayacak anladığım kadarıyla.
Aileniz acaba işine geldiği gibi mi davranıyor, öyla bir izlenim uyanıyor da...
Aldığınız sete ucuz demesi, nakliyeyi karşı taraftan beklemesi, saat almaması, damatlık adeti olmaması vs gibi.
Bunlar ülkemizin neresinde olursa olsun, damada yapılan zaten 2-3 şeyden biridir.
Bunlar da olmayacaksa ne yapacaklar?
Annem anlamıyor ki anlatamıyorumO eski adetleri unutsun artık annen. O istediklerinizi yaparlar. Bayram'da uyduruk iki hediye, sonra acısını fazlasıyla çıkarırlar. Burda okumuyor musun? İnsanlar kv kp için çalışıyor resmen.
Evet olabilirKv biraz pinti demissin bence onlarin tavirlarindan dolayi annen boyle yapiyo
Bana da gelmedi kurbanlık ya da bayramlık, ama istemek ya da lafını etmek aklımıza gelmedi.Bohça götürdük bin ikiyüz tl kadar tuttu başka bişe yapmadık onlarda bana nişanda 3 bilezik ama ince değil orta kalın 2 tane yarımlık taktılar bide iki sandık içinde herşey bilirsiniz zaten bide tancadan sürekli ayakkabı aldılar 5 çift aldılar çantayla birlikte annem diyoki kurbanda kurbanlık getirmediler bayramlık getirmediler falan o yüzden böyle yapıyor
Sırf bu yüzden artık anneme bişe anlatmıyorum. Ya zaten bana açıp sordular kızım bişe istiyormusun diye ben istemiyorum dedim çünkü ben seçiciyim herkesin aldığını beğenmem ayrıca kurbana ne gerek var dedim biriktirin eşya alcaz dedim annem diyoki sana açıp sormamaları lazım direkt göndermeleri lazımBana da gelmedi kurbanlık ya da bayramlık, ama istemek ya da lafını etmek aklımıza gelmedi.
Herkes neyi layık görüyorsa onu yapar, ki bayağı şey yapılmış size.
Sadece 5 çift ayakkabı çantanın karşılığı bile gelmez alacağınız saat, bir de öyle düşünün.
Sırf bir koyun bir de elbise almadılar diye, damada zaten bahsettiğim gibi yapılan üç şeyin ikisini yapmaması ilginç.
Anneniz bu kadar müdahil olursa mutsuzluğunuz kaçınılmaz, onu bilin.
Hepsi aynı markadan ama birine bile o kadar para verdiler bunlar annemin gözüne görünmüyorKi ayakkabının biri marka diye 480 tl verdiler sırf ben ay bu ne güzelmiş dedim diye aldılar yani
Sırf bu yüzden artık anneme bişe anlatmıyorum. Ya zaten bana açıp sordular kızım bişe istiyormusun diye ben istemiyorum dedim çünkü ben seçiciyim herkesin aldığını beğenmem ayrıca kurbana ne gerek var dedim biriktirin eşya alcaz dedim annem diyoki sana açıp sormamaları lazım direkt göndermeleri lazım
Kayın aileniz değil, anneniz cimrilik yapıyor bence.Ki ayakkabının biri marka diye 480 tl verdiler sırf ben ay bu ne güzelmiş dedim diye aldılar yani
Evet farkındayımKayın aileniz değil, anneniz cimrilik yapıyor bence.
Erkek tarafı sormuş, istememişsiniz.
Belli ki gönlü tok birisiniz ama unutmayın, eşinizin de beklentisi olacaktır.
En azından damatlık için annenizi ikna edin, ve artık daha da işinize karıştırmayın.
Kayınvalideden daha fazla anne derdiniz var bence sizin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?