ANNEM VE KAYINVALİDEM!!! Artık çıldırıcam ben....

Herkesin gönlünü yapmaya çalışırsanız, o iş olmaz.
Bahsettiğim sadece bir örnekti, elbette iki kere başka şehre gidilmez.
Ama ne siz ne de nişanlınız bu tavrınızı sürdürdüğünüz zaman, evli dahi olsanız çok problem yaşarsınız.
Çok basit bir cümle 'biz böyle karar verdik' demek.
Siz bilmiyorsunuz diye cevap aldığınızda, bırakın da yaşayıp doğrusunu öğrenelim der geçersiniz.
Şuan bu alttan almalarla daha yuvanızı kuramadan temelini sarsıyorsunuz farkında olmadan.
Yarın öbür gün senin ailen, benim ailem tartışmaları, ayrı ayrı görüştüğünüzde sizi doldurmalar yaşanması muhtemel.
Çok ince fikirli olmak, sizi iyi birer evlat yapmaz; aksine dediğiniz gibi 'bir şey bilmiyor, bunlar beceremez' e yorulup, her işe karışılmasına ön ayak olur.

Haklısın

Beyaz eşya ve benim çeyizim

beyaz eşyayı firma ile konuştunuz mu, bizim aldığımız yer kendi göndermişti.

çeyizi de nakliye şirketi ile değil belki kargo şirketi ile daha ucuza taşıyabilirsiniz.
bir sorun isterseniz.
gerçi kırılacak eşyada kargoculara pek güven olmuyor

Ya herşeyi tek bir mağazadan aldık onlar gönderiyor fakat annem yok senin çeyizin de var onlarda eve gelsin hepsini bir kamyona yükleyelim dedi ve parasını da erkek tarafı ödesin dedi

Bizim adette o da yoktur mesela annem asla almam diyo
Aileniz saat de almayacak anladığım kadarıyla.
Aileniz acaba işine geldiği gibi mi davranıyor, öyla bir izlenim uyanıyor da...
Aldığınız sete ucuz demesi, nakliyeyi karşı taraftan beklemesi, saat almaması, damatlık adeti olmaması vs gibi.
Bunlar ülkemizin neresinde olursa olsun, damada yapılan zaten 2-3 şeyden biridir.
Bunlar da olmayacaksa ne yapacaklar?

Ya herşeyi tek bir mağazadan aldık onlar gönderiyor fakat annem yok senin çeyizin de var onlarda eve gelsin hepsini bir kamyona yükleyelim dedi ve parasını da erkek tarafı ödesin dedi

aaa öyle olmaz canım.
bedava nakil yapacaklar, siz para ödetelim diyorsunuz.

ben anneni anladım, senin çeyizin onların başına kalacağından korkuyor.
nişanlınla bir konuş bu konuyu bence, sadece senin çeyizin için bir şeyler planlayın.
gidip gelen araçlarla bile götürülür.

Ya annemin de gerekçesi şu sana hiç bişe yapmadılar işte bayramda falan bari bunu yapsınlar
O eski adetleri unutsun artık annen. O istediklerinizi yaparlar. Bayram'da uyduruk iki hediye, sonra acısını fazlasıyla çıkarırlar. Burda okumuyor musun? İnsanlar kv kp için çalışıyor resmen.

Kv biraz pinti demissin bence onlarin tavirlarindan dolayi annen boyle yapiyo

Bohça götürdük bin ikiyüz tl kadar tuttu başka bişe yapmadık onlarda bana nişanda 3 bilezik ama ince değil orta kalın 2 tane yarımlık taktılar bide iki sandık içinde herşey bilirsiniz zaten bide tancadan sürekli ayakkabı aldılar 5 çift aldılar çantayla birlikte annem diyoki kurbanda kurbanlık getirmediler bayramlık getirmediler falan o yüzden böyle yapıyor

O eski adetleri unutsun artık annen. O istediklerinizi yaparlar. Bayram'da uyduruk iki hediye, sonra acısını fazlasıyla çıkarırlar. Burda okumuyor musun? İnsanlar kv kp için çalışıyor resmen.
Annem anlamıyor ki anlatamıyorum

Bana da gelmedi kurbanlık ya da bayramlık, ama istemek ya da lafını etmek aklımıza gelmedi.
Herkes neyi layık görüyorsa onu yapar, ki bayağı şey yapılmış size.
Sadece 5 çift ayakkabı çantanın karşılığı bile gelmez alacağınız saat, bir de öyle düşünün.
Sırf bir koyun bir de elbise almadılar diye, damada zaten bahsettiğim gibi yapılan üç şeyin ikisini yapmaması ilginç.
Anneniz bu kadar müdahil olursa mutsuzluğunuz kaçınılmaz, onu bilin.

Sırf bu yüzden artık anneme bişe anlatmıyorum. Ya zaten bana açıp sordular kızım bişe istiyormusun diye ben istemiyorum dedim çünkü ben seçiciyim herkesin aldığını beğenmem ayrıca kurbana ne gerek var dedim biriktirin eşya alcaz dedim annem diyoki sana açıp sormamaları lazım direkt göndermeleri lazım

Ki ayakkabının biri marka diye 480 tl verdiler sırf ben ay bu ne güzelmiş dedim diye aldılar yani

Ki ayakkabının biri marka diye 480 tl verdiler sırf ben ay bu ne güzelmiş dedim diye aldılar yani
Kayın aileniz değil, anneniz cimrilik yapıyor bence.
Erkek tarafı sormuş, istememişsiniz.
Belli ki gönlü tok birisiniz ama unutmayın, eşinizin de beklentisi olacaktır.
En azından damatlık için annenizi ikna edin, ve artık daha da işinize karıştırmayın.
Kayınvalideden daha fazla anne derdiniz var bence sizin.

Evet farkındayım nasıl çözeceğimi de bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…