Annem ve vicdan azabim

Cok dogru bir tespit, menapoza girdi yakin zamanda. Bu derece degistirebilir mi insani?
Evet olabiliyor annemde kısa zaman önce girdi oda o ara bendeydi dediğiniz gibi bir hali bir halini tutmuyordu en ufak bişeyde babama patlıyordu ağlamaya başlıyordu
 
Vicdan azabı çekecek bir şey yapmamışsınız. Kendinizi suçlamayın bu konuda.
Menapoz dönemi en mantıklı gelen şu an. Ya da eşinizle mi bir problemi var ondan çekiniyor, yanında kendini kötü hissediyor olabilir mi?
Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama sizi esinizden kıskanıyordur belki.
 
Sonra düzeldi mi bu duygu durum değişikleri? Ne kadar sürede?
 
50li yaslarin ilk yarisinda. Ailede erken menapoz var, anne tarafimda en gec menapoza giren kisi benim annem oldu. Digerleri hep 40li yaslarda girmisti.
Herkesin serüveni nasıl farkliysa menopozu da öyle oluyor işte.Benim kv m menopoza girmisım ,cikmisim hic haberim yok diye anlatmisti yillar sonra.. özendim ,çünķü ben şu an 47 yaşındayim ve halen regl olmama rağmen düzensiz araliklarimdan yola cikarak yapilan hormon testinde menopoza adim attigim söylendi.Duygu durum degisiklikleri şu aşamada bile yasiyorum.Insan kendini bile taniyamiyor inanin! Ben hiç böyle degildim diyebiliyorsunuz..Anneniz cok sansli ki sizin gibi düşünceli bir evladi var.Dönemsel oldugunu düşünüyorum ,umarim kisa sürer ve tekrar eskisi kadar olmasa da kendi kimligine bürünür
 
Menapozlu anne Bu...
Nerde görsem tanırım.
Oy daha neler neler olacak...
Ateş basacak daha da alıngan olcak kilo alacak...
Allah yardım etsin
Evet olabiliyor annemde kısa zaman önce girdi oda o ara bendeydi dediğiniz gibi bir hali bir halini tutmuyordu en ufak bişeyde babama patlıyordu ağlamaya başlıyordu

Annemi tatile goturdum, iyi kotu idare ettik ama beni gercekten cok yordu bu hali. Annem degil farkli biri gibi hissediyorum, asla yapmadigi seyleri yapiyor. Tatilde her adimima karisti ve istedigi olana kadar israr etti. Yapmadiysam sonrasinda da soylendi. Denize bir yerden girdiysem bir dahaki girisime kadar suradan gir, o yerden girme diye tutturdu. Bir elbisemi giymek istedim , onu degil bunu giy dedi, giymeyince butun aksam soylendi.

Geri dondugumuzde ben dustaydim cat cat sesler geliyor, dusu kapattim anne cekmeceleri mi carpiyorsun bir sey mi oldu dedim. Hayir bavulu actim yan tarafa dustu sana da her yaptigim batiyor benim artik burada kalmamam lazim dedi. Hemen akabinde surahide su oldugu halde onu dokup yenisini koymamisim diye kustu su an bana. Gercekten nasil davranacagimi bilmiyorum artik.

Bu arada tatilden once eve bir geldim evimin duzenini degistirmis. Cekmecelerimi bosaltmis kendine gore ayarlamis, esyalarimin yerini degistirmis. Bir de cok guzel oldu diye gosteriyor. Sadece anneannem senin evine aynisini yapsa olay cikarirdin dimi dedim. Evet dedi. Peki benim evime sen yapinca ne degisiyor dedim. Yine alindi, kizdi bana. Asla boyle seyler yapmazdi. Annemi taniyamiyorum ve sabrim cok zorlaniyor.
 

Esimle aralari su an cok iyi aslinda ama ben cok yeni evliyim ve cok kisa surede esimle tanisip evlendim. Cok zor kabullendiler ani oldugu icin. Hele babamin hala tam olarak icine sindigini sanmiyorum(esim ayni zamanda yabanci damat)
 
Menapoz olabilir
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…