Annem yazmamı istedi,sizinle paylaşmak istiyor derdini..

souklima20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2011
400
1
46
İstanbul
20 yıllık evliyim,.. Bu süre içerisinde kocamın ailesinden çok çektim çok ezildim 15 yaşında evlendim çok itilip kakıldım görümcem tarafından kaynanam tarafından.. Kaynanam 4 sene önce vefat etti.. Kocam emekli ve kocamn babası sayesinde geçimimizi sağlıyoruz diyebilirim ev kiraları dükkan kiraları vs.. Bize veriliyor. Tabi yüzümüze çarpa çarpa.. Bu durumdan görümcem hiç hoşnut değil babamın paralarını bunlar yiyor gibilerinden sinir küpüne dönüyor.. Kaynanam vefat ettiğinden beri kocamın babası bizde kalıyor. Hiç bir işe yetişemiyorum bize para katkısı oldugu için ona bakma zorunlulugumuz var sanırım.. 2 çocuk annesiyim ama bende özel hayat diye bir şey kalmadı.. sabah 9 da kalk kahvaltı hazırla her gün 3 çeşit yemek yapma zorunlulugum var sanki.. Ne gezebiliyorum ne dışarı çıkabiliyorum sinirimden ağlıyorum her gün.. Eltim karşıda oturuyor ona gitmiyor gitse bile 10 gün kalıp dönüyor.. hep benim başımda kocamın babası.. 70 yasında.. Nolur bana akıl verin ben bıktım artık

Mademkı kıra gelırlerınız falan var ozaman sızın uzerınızdekı yukun hafıflenmesı ıcın bır yardımcıya ıhtıyacınız var bır yardımcı tutun nasıl ayarlarsanız orası sıze kalmıs ya gelıp evın temızlıgını yapar omuzlarınızdan yukunu azaltır esınız emeklıymıs yemekgı sız yapın cıkın dısarı onlar hazırlasın bızahmet yıyıpte kaldırıversın esınızde evde sanırım sıze yardımcı olmuyomu hıc ya ne vıcdansız su erkek mılletı ya gorumcenızı de takmayın kıskanıyor sızı ıste umarım rahatlıga kavusursunuz kısa zamanda dıger evlatlarında kalmıyormus ya onlar parasını onlar yıyo onlar baksın dıyodur aranızda bı anlasma yapın gelırlerı yarı yarıya paylasın madem 1ay onlarda kalsın 1ayda sızde

Sadece yük gördüğünüz 70 yaşında yaşlı bir adamcağız mı

Yediği iki kap yemektir ne olacak o olmasa yemek derdi bitecek ferahamı ereceksiniz?.

Geliri size veriliyorsa bakımının da sizde olması çok doğal. Diğer kardeşler de gelirden pay istiyorlarsa eşit olarak bakılsın madem. Görümceniz de haksız değil. Siz de özgür bir yaşam istiyorsanız k.pederinizden gelen gelirden yoksun bir yaşamı kabul edeceksiniz.

Kirayı direk bize vermiyor biriktiriyor kendisi.. Kocamdan da biriktirdiği paraları istiyor görümcemin oğluna araba alıcakmıs.. Artık siz düşünün 70 yasındaki adamın kafası nasıl çalışıyor ve bize neler çektiriyor..

Son düzenleme:
Her evde temizlik iş güç vs olur.
Her evde 3 öğün yemek pişer.
Kalabalık ailelerde 5-6 olduğuda olur.
Siz evde olmasından rahatsızlık duyuyorsunuz.
Yaşlı başlı adam
bakım derken ne tür bir bakım yatalak falan mı altını mı temizletiyor ne yapıyor
ki bunu bile gıkı çıkmadan yapanlar var

"Kocam emekli ve kocamn babası sayesinde geçimimizi sağlıyoruz diyebilirim ev kiraları dükkan kiraları vs.. Bize veriliyor." demişsiniz. Kocanızın babası olmadan da geçinebilecek durumdaysanız görümcenize ve eltinize söyleyin, sırayla bakılsın. Yok geçinemeyiz diyorsanız sesinizi çıkarmadan bakacaksınız. Hem pastam dursun hem karnım doysun denmiyor malesef.

Yatalak falan değil çok yiyorr.. Kendi evi var bize 10 dk uzaklıkta o ev öylece duruyor ben gidip temizlik yapıyorum ama ne giden var ne kalan var.. Temizlediğimle kalıyorumm madem orayı kiraya versin veya satsınnnn ... Ellerim çatladı iş yapmaktan temizlk yapmaktan.

Çok yiyor diye şikayet edilir mi? Hepimizin anası babası var, hepimizin yaşlılığı var. Allah ele muhtaç etmesin derler ya, doğru demek ki.

eğer iş az çok kıyasına giderse sizde evlerin dükkanların kirasını yiyosunuz
sizin yediğiniz para 3 öğün yemek değil bi mahalleyi doyurur ona kalırsa.
geçiminizi sağlayan insana az olsun minnet duymalısınız
eğer kimseye minnet etmek istemiyosanız da
kimseye gebe kalmamalı eline bakmamalısınız.

Son düzenleme:

Çok mu Yiyor ??
Allah Kimseyi Kimseye Muhtaç Etmesin !!
Tırnağı Olan Başını Kaşısın..

Çok mu Yiyor ??
Allah Kimseyi Kimseye Muhtaç Etmesin !!
Tırnağı Olan Başını Kaşısın..

Çok yiyor derken 3 öğün yemek istiyor.. Ben normalde bir gün kahvaltı bile yapabilirim. Ama k.pederim oldugu zaman 3 çeşit yemek olmak zorunda.. Tabiki de insanız bakarım bakmam demiyorum bakıyorum de.. yesin yemesin de diyemem .. 20 senedir bakıyorum gocunmadan.. Ama artık yorldum diyorm.

yapmayın noolur biraz daha sabırlı olmaya çalışın.Adam zaten 70 yaşına gelmiş 30 sene sabretmiş dayanmışsınız birazdaha sabredin
ayrıca size böyle bir fırsat verilmiş sonuna kadar bu durumu lehinize çevirmelisiniz
peygamber efendimiz buyuruyorki : Herhangi bir genç yaşlılığından dolayı bir ihtiyara hürmet ederse, Yüce Allah da yaşlandığında ona hürmet edecek kimseler halkeder.

Küçüklerine şefkat göstermeyen, büyüklerine değer ve saygı göstermeyen bizden değildir"

Saçı sakalı ağarmış yaşlı Müslüman'a saygı gösterip ikram etmek, Allah'a saygıdandır.

Düşkünleri görüp gözetiniz, zira siz ancak düşkünleriniz sayesinde yardım görür ve rızıklanırsınız.

Bereket, büyüklerinizin yanındadır.

düşünsenize kayınpederinizin durumunda sizin babanız da olabilirdi.

Eğer ondan gelen parayla geçiniyorsanız yapacak bir şey yok, bu pay herkese eşit bölünüyorsa diğer kardeşler de bakabilir ancak. Ama toptan gitmesi gibi bir durum her iki koşulda da söz konusu olamaz.
Ben böyle konuları da anlamıyorum aslında, yani sizde kalan kendi babanız olsaydı yine bu tarz dertleriniz olacak mıydı? En fazla şikayetinizi iletirdiniz babanıza diye düşünüyorum. Oturup konuşun, ya da siz nasıl yiyorsanız yine öyle yemek yapın ona alışsın.

Bu durumu yaşamayan bilemez tatlım durumunuzu çok iyi anlıyorum.
Yaşlı ne de olsa,2 lokma yedir tamam diye düşünen arkadaşlar olabilir haklı
olarak ama öyle olmuyor malesef. Babannem 20 yıl boyunca bizde kaldı,
annem onu kendi annesinden ayırmadı. Yaşıtıymış gibi davranırdı, beraber
yer içer konuşur güler dedikodu yapar vs vs neler neler yaparlardı. Bana
babannem baktı, çok da severim kendisini ama anneme çektirdikleri de öyle
böyle değil yani. Yengem evlenirken amcama şart koşmuş, annen bizde asla
kalmayacak diye,, sevgili amcam da annesini 1 gün bile evinde tutmadı.
Zaten kadın babannemi insan yerine bile koymazdı ya neysee.. Diğer çocukları
da aynı şekilde... Bir tek halam sayardı annesini, ama onun evine de babannem
gitmezdi, bizde rahattı ne de olsa. Peki 20 yıl baktıktan sonra neler oldu?

- Kendisini istemeyen kadının çocuklarına para topluyor, o kadın herkesten
değerli. Ne de olsa biz 2 kızız ya, damatlara para mı yedireceksin diyordu
babama. Amcamla ortak işimiz var, o hanfendinin çocuklarına kalacak gibi
gelin güvey oluyor.
- Amcamla aramızda sorunlar çıkmıştı, ortalığı karıştırıp sorun çıkaranı annem
olarak ilan etti, tüm sülaleyi anneme karşı dolduruşa getirdi. Sorunu çıkaranı
bilmem söylemeye gerek var mı?
- Annem söylediği ufacık laflar hep battı kendisine, yengem olacakkişi söyleyince
"amannnnn onu bilmiyo musunuz o söyler" dedi geçti.
-Dedikodular fesatlıklar annemle babamın kapısını dinlemeler derken babam bi gün
dayanamadı "git biraz da oğlun baksın sana" dedi, ama o aileye nasıl aktarıldı:
-->Oğlum beni dövdü sokağa attı, hep o gelin yüzünden...

Sonuç olarak babam babannemi bir daha da ne görmeye gitti ne eve getirdi. Benim
saf annem hala gider görür babannemi örası da ayrı konu...

Uzun uzun ve daldan dalda atlaya atlaya yazdım canım kusura bakma ama kim
çok bakarsa o kötü oluyor, kim insan yerine koymazsa o melek oluyor bunu unutmayın.
Siz çok bakmışsınız, madem herkese aynı parayı zaten veriyor biraz da diğer çocukları
baksın...

paraları versin defolsun gitsin
nasıl bi mantık bu yha temizlik yapıyorum
diye şikayet resmen başka birşey değil
yazık günah adamcağıza bide çok yiyor yazmıssınz
ne yiyebilir yetmiş yaşındaki adam hay yani yese bile
gözünüze mi batıyo zaten mislice alıyorsunuzdur parayı
allah sizin gibilerin eline düşürmesin başka ne denilebilir
sizin gibi birine

Madem kiralar bölünüyor herkes sırayla baksın ya da kiraları almayın kendi evinde kalsın bir yardımcı tutulsun

ben yıllarca yaşlı insana bakana acıyorum.büyük bir stres.hele kayınvalide-kayınpeder.bunların bakımlarını üstlenmeyen diğer akrabalar.yaşlıların iyilik bilmeyenleri,ya da iyilik bilip de size muhtaç olmalarının verdiği yük.insan bir noktadan sonra yoruluyor,tükeniyor.kendine vakit ayırmak dinlenmek istiyor.size hak veriyorum hem de fazlasıyla.diğer akrabalarla görüşüp dönüşümlü olarak bakılmasını isteyin.

Aynen öyle canım biz çok bakıyoruz biz çok kötü oluyoruz.. Eltim görümcem bir araya geldiklerinde,onlar melake sanki çok iyi anlaşıyorlar.. Bizi hep küçümsediler bakan tarafız ama ezilen tarafız ..
Çok açık anlatmışsın benim de 2 kızım var,damatlara para yedirmem diyor k.pederim.. O yüzden eltimin görümcemin oğluna araba almaya calışıyor.. Anlamıyorum ben 20 senedir yaptıklarımın karşılıgını alamıyorum ona yanıyorum. Daima kötü oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…