Annem yazmamı istedi,sizinle paylaşmak istiyor derdini..

Yaranamamak konusu ayrı birşey onu anlarım
Ama ben iki kap yemek verdim çok yoruldum derseniz kimse sizi burda hoş karşılayamaz.
İnsanın yapıp yapıp yine kotu lanse edilmesi tabiki hoş bişey değil.

Yanlış anlaşıldım.. tabiki de yemek değil sorun yemekk pişer her gün.. Bir tabak fazla gelmz bana.. sadece özelim kalmadıı uyku düzenim kalmadı kalkıyorum yemek yapıyorum saat 3 oluyor kapı çalıyor.. Yemek hazırla bulasık yıka meyve götür tv basında zaten.. Hanii özel hayat ???
 
kadın bakmam atarım kapıya falan dememişki! bu kadar yıl bakmasına rağmen bi allah razı olsun sende babamıza anamıza baktın diyen olmamasına kızmış!
ayrıca konu sahibinede hak veriyorum insan yükü ağırdır yaşamayan bilmez!
20 yıl ne demek hem tabi insan yorulur tabi bıkar tabi sızlanır ama ben konu sahibi ne kadar dert yansada kaynatasına bakacak insan olduğuna eminim! kadına yüklenceğinize diğer bakmayan çocuklara yüklensenize!
 

Teşekkür ediyorum
 
Size bir tavsiye vermek istiyorum.Bir komşum var eşi ve oğlu işi yakın olduğu için sabah öğlen ve akşam yemeklerini yemeye her gün eve geliyor.Kadın sabah namazını kılar.Ve bir daha uyumaz.Niçinmi yemeklerini yapar sporunu yapar kahvaltısını yapar ailesiyle.evdekiler gider 10 11 gibi 12 ye kadar da en geç temizliğini yapar.Ve nereye istiyorsa gider gezer alışverişinide yapar her şeyini yapar gece arkadaşlarıyla sinemayada gider bütün sosyal aktivitelere katılır kısacası ve evinede yetişebilir.Burada tabi evdeki erkeklerede iş düşüyor.Ne mi ? sadece hazır yemeği ısıtıp tabağa koymak ve yanına bi ekmek almak bu kadar.Yedikten sonrada tabk lavobaya konuşur ve ne yapılmak istenirse yapılır.Bu arada bu hanımın evine bu zamana kadar hiç yardımcı gelmemiştir çünkü temizlikçinin yaptığını beğenmeyecek kadar titiz bir bayan kendisi.Durumuda gayet iyi olmasına rağmen.Ki ev hanımının evine yardımcı gelmeside saçmalık.ÇAlışan bayan olursun yetişemezsn gelmesi çok mantıklı ama ev hanımı için mantıksızlıkİşte kadın olmak her işi yapabilmektir bence.
 
inanmıyorum ya bi an annem kardeşimemi yazdırmış dedim.ne yazıkki aynı durum annem içinde geçerli.babaannem 5 yıl önce vefat etti.ama 2 yıldır büyükbabam evinde kalmak istemiyor.hastalıklarda çoğalınca korkuyor.babam amcam ve b.babam aynı apartmanda.ama b.babam ille annemi istiyor.kızlarında bile 1 haftadan fazla kalamıyor.evime gidecem (bizim ev)diye tutturuyor.annem zaten hasta bi de bütün gün onla uğraşıyor.afedersiniz iç çamaşıra kaçırma hatta yapma durumları oluyor onlarıda yıkar durur.diğerlerinde kaldımı hiçbiri gezmelerinden geri kalmazken annem yarım saatliğine komşuya geçse sorun oluyor.bi de kıymet bilinmiyor.en güzeli her ay bi evladında kalması ama dediğim gibi çok kalamıyor onlarda bu da milletin işine geliyor.kadın tutalım evine dendi o da bu kadar evladım varken ağrıma gidiyor diyor.halbuki aynı apartmandalar zaten kadın sadece yemeğiydi ilacıydı onlarla ilgilencek.benim babam babasına çok düşkün hemen tribe giriyo ben bakarım babama diye (halbuki bakan annem)sizin babanız inşallah anlayışlıdır eğer öyleyse dedenizide ikna edip her evladında 1-2 ay kalsın.çok yazdım öneriden çok kendi derdimi anlattım gibi oldu ama yazılanları okuyunca dayanamadım
 
iyi geceler.. konunuzu şimdi okudum ve kendimce yorumda bulunayım dedim.. öncelikle şunu diyeyim kendinizce haklısınız fakat yanlış kelime seçimleri ile haksız duruma düşmüşsünüz.. 20 senelik evlilik ardından, e çocuklar da büyütülmüş şu zaman sizin rahatlama zamanınız olmalıydı haliyle..! kayınpederinizin sürekli sizde kalması düşüncesizlik..! hem kendisinin hem de öbür aile birşeylerinin düşüncesizliği... işiniz zor.. atsan atılmaz satsan satılmaz mevzusu... :26: tahminim şu; "belki canınız o gün yemek yapmak istemiyor, belki yatıp kendinize tatil ilan etmek istiyorsunuz o gününüzü.. fakat kayınpederiniz odluğu için asker gibi görevden göreve koşturuyorsunuz" haklısınız..... eşinize bu konuyu çıtlatmanızı öneririm... "bi babama bakmak mı fazla geldi" cümlesini işitmeden, bruda yazıda yaptığınız gibi yanlış kelimeler seçmeden tabiki.. Allah yardımcınız olsun valla.. zor iş......
 

Ben artık bu düşüncelerden dolayı ailelerin çocuklarını evlendirirken 3-5 kuruş birikimleri ile düğün takı yapmamalarını anlayışla karşılıyorum. Burada okuyoruz "kaynanam kolundaki bileziği bana takmadı", "kayınpeder eşyalarımızı almıyor", "10 bilezik istedim almıyorlar" diye. Düşünüyorum, belki o insanlar kendi yaşlılıklarını düşünüyor. Dünya artık ne kadar kötü oldu.
Annem ömür boyu durmadan çalıştı didindi, şimdi bir emekli maaşları 2 evleri var. Hep der, biz elden ayaktan kesilince evin birine oturtun, diğerini de kiraya verin, kirasıyla emekli maaşımızla bize bakıcı tutun, damat gelin yükü etmeyin diye.
 
1-Kendi evinde kalsın parayla kadın tutsun hergün gelir işini görür yemeğini yapar akşam gider veya yatılı kalır bunu düşünemediniz mi? Düşünemediyseniz şimdi teklif edin.Böylece paralar görümcenin oğluna gideceğine kadına gider siz de evinizde rahat edersiniz. Evinde rahat bile dolaşamaz insan çok iyi anlıyorum sizi.
2-Kadın tutulmazsa da kardeşler paylaşsın eşit aralıklarla kardeşlerde kalsın.
3-Kocan ne yapabilirim diyor ya aha işte bu yukardakileri yapabilir. Babası kirayı vermezse diye korkuyorsa da daha ucuz evde otursun ama ailesi huzurlu olsun. Varsın kira verilmesin. Sonuçta seçim size ait. Siz babası para vermez diye korkudan adamı evine gönderemiyorsunuz. Para ve hzur arasındaki seçimi yapın. Kocan kabul etmezse de evlilik terapisine gidersiniz o da olmazsa boşarsın çok mutsuzsan arkadaşım.İşte böyle.
 
Son düzenleme:

ama parası tatlı geliyor size değil mi?
 
çok yiyiyor ne demek konu sahibi,olur mu hiç öyle şey,parasını alıyorsanız bakmak zorundasınız,arkadaşların dediği gibi 1 ay siz 1 ay görümceniz baksın o zaman,ama gerçekten bu çok yiyiyor cümlesi çok tuhaf etti beni,adam yaşlı biri ne yediğini bile bilmiyordurki,her evde her gün yemek pişiyor,masaya 1 tabak fazla koymuşsunuz çok mu,gerçekten vicdanen düşünün bunu,rabbim diğer tarafta sorar size,

benimde anneannem vardı rahmetli,herşeyi ama herşeyi yediriyorduk iyi olsun diye,ama malesef kaybettik onu,ve benim anneannemin altını temizliyorduk ,ki o zamanlar ben 16 yaşımdaydım,o hastaya bakmak,yedirmek,altını temizlemek büyük bir sevaba giriyor,sadece sevap için mi tabikide hayır benim bir tane anneannem vardı ve bakmak zorundaydım.

yarın bir gün vefat ettiğinde kayınpederiniz vicdanen rahat olacak mısınız?gerçekten iyi düşünün ileriyi düşünerek davranın .
 

...satsın, kiraya versin parasınıda size versin değilmi
oh ne ala memleket
 
aynı şeyleri bizde yaşadık
annem ananeme ve dedeme baktı ölene kadar
dedemin altını alıyordu aklı başında değildi yani
teyzem hiç bakmadı
hep annem baktı
sonuç ne biliyomusun?
mal paylaşımı eşit oldu
ama annemin manevi olarak içi rahat
ben elimden gelen herşeyi yaptım diyor
evet çok çekti
ama dediğim gibi içi rahat
sende az daha sabret
bu dünya değil herşey
sabır dile
ki için rahat olsun pişmanlık duyma
20yıl baktıktan sonra
1-2sene bakmadın diye tüm yaptıkların hiç olmasın
 

bir karşılık içinmi yaptın bunu???
 
ya neden bu kadar yanlış anlıyorsunuz
Allah razı olsun işte tek duymak istediği söz bu
karşılıktan kastı bu
 
ya neden bu kadar yanlış anlıyorsunuz
Allah razı olsun işte tek duymak istediği söz bu
karşılıktan kastı bu

Konu sahibinin ilk mesajı ile sonradan yazdıkları çelişkili ama. İlk mesajında k.pederinin desteği olmadan geçinemeyeceğini söylüyor, şimdi de karşılık alamadım diyor. Tepki gösterilen şey de bu. Konu sahibi karşılık olarak kiraları almış işte, daha ne olacak?
 
Çocuklarının hepsin 1 kira gidiyor.... Bizede 1 kira veriliyor ama devamlı bende kalıyor.. YANLIŞ ANLAŞILMASIN !!!!!!!!!!!!

herkese esıt para gıdıyorsa tavrınızı koyun herkezde esıt kalsın o zaman hep sız mı ezıleceksınız dıgerlerı de elını tasın altına koysun
 

cok uzucu baska torun yok mu da ona alıyor sadece?
 
ben herkese eşit kira dağıtılıyor okudum
diyor ki bakımını ben yapıyorum özel hayat diye birşey yok
maddi anlamda herkesle eşit pay alıyorum
ama yine de arkamdan laf söylüyorlar
teşekkür edeceklerine
daha üstüne laf işitiyorum diyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…