Annem yazmamı istedi,sizinle paylaşmak istiyor derdini..

Kaynanam "insan eti ağırdır" der hep. Haklı kadıncık...
Ben de evladıma, gelinime muhtaç olacağıma huzur evinde olmayı tercih ederim. Biz de çektik az çok, kendimize göre. Benim ne eltim var, ne görümcem, kaynım filan. Ben çeksem dahi merhametimi esirgemem kaynanamdan. Çünkü o da merhametlidir. Asabi de olsa çok iyiliğini gördüm. Asla nankörlük etmem. Konu sahibini tenzih ederim, genel konuşuyorum ben...

bir anne ve bir baba yeri geldimi 10 çocuğa bakıyolar ama 10 çocuk 1 anne babaya bakamıyor hayret ediyorum ben..

ve bence konu sadece para değil
insan başına gelmeden anlayamıyor
insan çok bunalıyor
ve karşılığında sadece Allah razı olsun sende bana bakıyosun lafını duymak istiyor
çünkü emeğinin değerinin para ile ölçülmesi çok çirkin

bunları sadece siz yapmıyorsunuz
evde 3 öğün yemek sabah 9 da kalkma zevkini hiç tatmadım

hem çalışıyorum hemde evimle ililenmek zorundayım.
4 aylık evliyim ve kendimden böle bir performans beklemiyordum
sabah 6 da kalkıyorum eşimin kahvaltısını hazırlıyorum
uyanana kadar etrafı topluyorum.
işe gidiyorum...
akşam 8 civarı evdeyim ve eşim 9 da geliyor.
yapacağım yemekleri ocağa koyuyorum onlar olana kadar ev temizliği
bide eşim gelecek ona hazırlık yap sofra kur saat 9 ,
( eşime 4 ay boyunca asla 3 çeşitten az yemek koymadım önüne )
yemek faslı geçiyo çay faslı başlıyo çay hazırlanana kadar bulaşığı toparla
çay iç bulaşığı yıka sohbet et gönlünü yap saat 12
sabah yine 6 da kalk kıyafetleri hazırla kahvaltı yaptır vs vs vs..
bununlada kalmıyor kayınvalidemgile gittiğimiz zaman da hep ben yaparım
ve bundan asla gocunmadım aksine keyifli hale geliyo
gelirimiz orta düzeyde ne çok ne az kimseden yardım gelmez
şunuda unutmayın derim

aynısını sizin gelininiz de oğlunuzda kızınız da size yapacaktır.çok güzel örnek oluyorsunuz şimdiden ... o zaman anlarsınız hergün ağlamayı...

inanmıyorum ya bi an annem kardeşimemi yazdırmış dedim.ne yazıkki aynı durum annem içinde geçerli.babaannem 5 yıl önce vefat etti.ama 2 yıldır büyükbabam evinde kalmak istemiyor.hastalıklarda çoğalınca korkuyor.babam amcam ve b.babam aynı apartmanda.ama b.babam ille annemi istiyor.kızlarında bile 1 haftadan fazla kalamıyor.evime gidecem (bizim ev)diye tutturuyor.annem zaten hasta bi de bütün gün onla uğraşıyor.afedersiniz iç çamaşıra kaçırma hatta yapma durumları oluyor onlarıda yıkar durur.diğerlerinde kaldımı hiçbiri gezmelerinden geri kalmazken annem yarım saatliğine komşuya geçse sorun oluyor.bi de kıymet bilinmiyor.en güzeli her ay bi evladında kalması ama dediğim gibi çok kalamıyor onlarda bu da milletin işine geliyor.kadın tutalım evine dendi o da bu kadar evladım varken ağrıma gidiyor diyor.halbuki aynı apartmandalar zaten kadın sadece yemeğiydi ilacıydı onlarla ilgilencek.benim babam babasına çok düşkün hemen tribe giriyo ben bakarım babama diye (halbuki bakan annem)sizin babanız inşallah anlayışlıdır eğer öyleyse dedenizide ikna edip her evladında 1-2 ay kalsın.çok yazdım öneriden çok kendi derdimi anlattım gibi oldu ama yazılanları okuyunca dayanamadım

oyuncakmı bu ya, her ay evden eve paslaşma yapılsın!!
hayret bişi ya...

"Kocam emekli ve kocamn babası sayesinde geçimimizi sağlıyoruz diyebilirim ev kiraları dükkan kiraları vs.. Bize veriliyor. Kaynanam vefat ettiğinden beri kocamın babası bizde kalıyor. Hiç bir işe yetişemiyorum bize para katkısı oldugu için ona bakma zorunlulugumuz var sanırım.."
Böyle yazmışsınız ilk mesajınızda. Eğer tüm kardeşler eşit pay alıyorsa, kuruş bile fazla alan yoksa k.pederinize de eşit bakılmalı. Eşinize bunu söyleyin. Yok, size desteği daha fazla ise sizin daha çok bakmanız da doğaldır. Ama kimse bakmak istemiyorsa da kira gelirleri ile mükemmel bir bakıcı bulunabilir. Böylece siz de maddi destekten yoksun ama huzurlu olursunuz.

çok yiyiyor ne demek konu sahibi,olur mu hiç öyle şey,parasını alıyorsanız bakmak zorundasınız,arkadaşların dediği gibi 1 ay siz 1 ay görümceniz baksın o zaman,ama gerçekten bu çok yiyiyor cümlesi çok tuhaf etti beni,adam yaşlı biri ne yediğini bile bilmiyordurki,her evde her gün yemek pişiyor,masaya 1 tabak fazla koymuşsunuz çok mu,gerçekten vicdanen düşünün bunu,rabbim diğer tarafta sorar size,

benimde anneannem vardı rahmetli,herşeyi ama herşeyi yediriyorduk iyi olsun diye,ama malesef kaybettik onu,ve benim anneannemin altını temizliyorduk ,ki o zamanlar ben 16 yaşımdaydım,o hastaya bakmak,yedirmek,altını temizlemek büyük bir sevaba giriyor,sadece sevap için mi tabikide hayır benim bir tane anneannem vardı ve bakmak zorundaydım.

yarın bir gün vefat ettiğinde kayınpederiniz vicdanen rahat olacak mısınız?gerçekten iyi düşünün ileriyi düşünerek davranın .

çok doğru aynı şeyleri kendisininde yaşayacağından kesinlikle eminim kendi evladı sokrana sokrana yapacak belkide hiç yönünü dönüp bakmıycak

iyi geceler.. konunuzu şimdi okudum ve kendimce yorumda bulunayım dedim.. öncelikle şunu diyeyim kendinizce haklısınız fakat yanlış kelime seçimleri ile haksız duruma düşmüşsünüz.. :34: 20 senelik evlilik ardından, e çocuklar da büyütülmüş şu zaman sizin rahatlama zamanınız olmalıydı haliyle..! kayınpederinizin sürekli sizde kalması düşüncesizlik..! hem kendisinin hem de öbür aile birşeylerinin düşüncesizliği... işiniz zor.. atsan atılmaz satsan satılmaz mevzusu... :26: tahminim şu; "belki canınız o gün yemek yapmak istemiyor, belki yatıp kendinize tatil ilan etmek istiyorsunuz o gününüzü.. fakat kayınpederiniz odluğu için asker gibi görevden göreve koşturuyorsunuz" haklısınız..... eşinize bu konuyu çıtlatmanızı öneririm... "bi babama bakmak mı fazla geldi" cümlesini işitmeden, bruda yazıda yaptığınız gibi yanlış kelimeler seçmeden tabiki..:40: Allah yardımcınız olsun valla.. zor iş......

benim başka bi fikrim var
konu sahibesi bi işe girsin çalışsın, hem kayınpederinin parasına ihtiyacı olmaz hemde bahanesi olur ona bakmamak için

valla acıkcası ben yaslılara hürmet ve saygı gosterilmesinden yanayım ve sizinde bunu yapıtğınızı zannediyorum. bunun haricinde yorulmanız temizlik yemek vs. gayet normal hayatınızda biraz manevi destek ihtiyacınız var sanırım çünkü yaptıklarınız hic gozükmüyor gibi düsünüyorsunuz. sizin yaptığınız zaten maddi olarak bir karsılığı yoktur zaten benimde dedem 5 sene bizde kaldı dediginiz gibi 3 ögün 3 cesit yemek isterdi annemden hemde saati saatine yemek isterdi. aksı olursa bağırır cağırırdı. 1 ay halamda 1 ay bizde kalırdı bunuda pek tavsiye etmiyorum yaşlı acısından zor oluyor ama bakanada biraz nefes aldırmıyor degil insan bazen kendini bile cekemiyor valla burda size yanlıs düsündügünü söyleyenlerin baslarına aynı sey gelse bakalım ne yaparlardı merak ettim doğrusu

benim annem anaannemle dedeme ölene kadar baktı
dayımda herseferinde aynı şeyi söylüyodu, kardeşim babamın parasını yiyor, malvarlığını yiyor falan diye.
bi gün annem işten geldi, dedemi ağlarken buldu (dedem o sıralar 80 yaşındaydı). dayım gelmiş kavga etmiş onunla, kardeşime yediriyorsun malını, bana hiçbirşey vermiyorsun diye , (ki dedem dayıma 11 odalı villa satın almıştı, araba satın almıştı, eşiyalarını hem dedem yeniliyordu, evin bakımını boyasını badanasınıda dedem yaptırıyordu ve dayımınoğlunu üniversitede de okutuyordu ) artık kavgaları ne boyutta oldu bilmiyorum ama dedem ağlıyordu annem geldiğinde.
annem dayanamadı dediki baba ben senden hiçbirşey istemiyorum, senin varlığın yeter bana, hepsini abimin üzerine yap, ben senden bi iğne bile istemiyorum. mal senden daha değerli değil, gözyaşlarına değmez dedi. yarın notere git hepsini abime ver dedi. senin köşede yatalak halini bile dünaydaki bütün malvarlığına değişmem, sen benim arkam, gölgem, dayanağımsın, sırdaşımsın dedi.yalvarırım baba, ver hepsinide kurtul dedi.
dedem ikinci günü notere gitmiş, mal varlığını ikiye bölmüş, kendi evinide annemin üzerine yapmış.dayım duyunca çıldırdı çünkü dayım herşeyi istiyordu, annemle hiçbirşey bölüşmek istemiyordu, dedemin baya malvarlığı vardı, zamanında belediye başkanlığı falan yapmıştı, siyasi bilimler fakültesi mezunuydu, okumuş adamdı rahmetli. annemde üzüldü, neden yaptın bunu baba dedi, şimdi hep gelip seni huzursuz edecek dedi dayımın üzerine devretmek istedi annem ama dedem izin vermemişti, bu senin hakkın hakkını bırakma dedi.

ben şimdi dedemle anaannemi çok özlüyorum, keşke bir kaç sene daha yaşasalardı diye düşünüyorum.
dedem kanser olmuştu, annem abd den ilaç getirtmişti, doktorlara yalvarıyordu babam biraz daha yaşasın diye. keşke yaşasalardı, nefes aldıklarını görseydim, konuşsaydım onlarla, dedem yine bana masal anlatsaydı, anaannemin yemeklerinide çok özledim, ikisinide çok özledim ama artık onları hiç bir zaman göremeyecem.

Son düzenleme:
Haklısınız evde yaşlı birinin olması ya da çekirdek ailenin dışında birinin olması zor, sorumluluğu yorucu..

Bir yardımcı tutsanız en azından haftada bir temizliğe gelse DİYE YORUM YAPACAKTIM taki ''çok yiyorr '' yorumunuzu okuyana kadar..

Tuhaf bir bakış açınız var..

bir anne ve bir baba yeri geldimi 10 çocuğa bakıyolar ama 10 çocuk 1 anne babaya bakamıyor hayret ediyorum ben..

Mesele insaflı evlada düşmek sanırım. Evlat da eşi de merhametli olursa ne ala. Aman neyse kendimi baz aldım birden. Benim oğlum mutlu olsun da gerisi önemli değil.

bunları sadece siz yapmıyorsunuz
evde 3 öğün yemek sabah 9 da kalkma zevkini hiç tatmadım

hem çalışıyorum hemde evimle ililenmek zorundayım.
4 aylık evliyim ve kendimden böle bir performans beklemiyordum
sabah 6 da kalkıyorum eşimin kahvaltısını hazırlıyorum
uyanana kadar etrafı topluyorum.
işe gidiyorum...
akşam 8 civarı evdeyim ve eşim 9 da geliyor.
yapacağım yemekleri ocağa koyuyorum onlar olana kadar ev temizliği
bide eşim gelecek ona hazırlık yap sofra kur saat 9 ,
( eşime 4 ay boyunca asla 3 çeşitten az yemek koymadım önüne )
yemek faslı geçiyo çay faslı başlıyo çay hazırlanana kadar bulaşığı toparla
çay iç bulaşığı yıka sohbet et gönlünü yap saat 12
sabah yine 6 da kalk kıyafetleri hazırla kahvaltı yaptır vs vs vs..
bununlada kalmıyor kayınvalidemgile gittiğimiz zaman da hep ben yaparım
ve bundan asla gocunmadım aksine keyifli hale geliyo
gelirimiz orta düzeyde ne çok ne az kimseden yardım gelmez
şunuda unutmayın derim

aynısını sizin gelininiz de oğlunuzda kızınız da size yapacaktır.çok güzel örnek oluyorsunuz şimdiden ... o zaman anlarsınız hergün ağlamayı...

:29: :29: :29: Süpersin.

benim annem anaannemle dedeme ölene kadar baktı
dayımda herseferinde aynı şeyi söylüyodu, kardeşim babamın parasını yiyor, malvarlığını yiyor falan diye.
bi gün annem işten geldi, dedemi ağlarken buldu (dedem o sıralar 80 yaşındaydı). dayım gelmiş kavga etmiş onunla, kardeşime yediriyorsun malını, bana hiçbirşey vermiyorsun diye , (ki dedem dayıma 11 odalı villa satın almıştı, araba satın almıştı, eşiyalarını hem dedem yeniliyordu, evin bakımını boyasını badanasınıda dedem yaptırıyordu ve dayımınoğlunu üniversitede de okutuyordu ) artık kavgaları ne boyutta oldu bilmiyorum ama dedem ağlıyordu annem geldiğinde.
annem dayanamadı dediki baba ben senden hiçbirşey istemiyorum, senin varlığın yeter bana, hepsini abimin üzerine yap, ben senden bi iğne bile istemiyorum. mal senden daha değerli değil, gözyaşlarına değmez dedi. yarın notere git hepsini abime ver dedi. senin köşede yatalak halini bile dünaydaki bütün malvarlığına değişmem, sen benim arkam, gölgem, dayanağımsın, sırdaşımsın dedi.yalvarırım baba, ver hepsinide kurtul dedi.
dedem ikinci günü notere gitmiş, mal varlığını ikiye bölmüş, kendi evinide annemin üzerine yapmış.dayım duyunca çıldırdı çünkü dayım herşeyi istiyordu, annemle hiçbirşey bölüşmek istemiyordu, dedemin baya malvarlığı vardı, zamanında belediye başkanlığı falan yapmıştı, siyasi bilimler fakültesi mezunuydu, okumuş adamdı rahmetli. annemde üzüldü, neden yaptın bunu baba dedi, şimdi hep gelip seni huzursuz edecek dedi dayımın üzerine devretmek istedi annem ama dedem izin vermemişti, bu senin hakkın hakkını bırakma dedi.

ben şimdi dedemle anaannemi çok özlüyorum, keşke bir kaç sene daha yaşasalardı diye düşünüyorum.
dedem kanser olmuştu, annem abd den ilaç getirtmişti, doktorlara yalvarıyordu babam biraz daha yaşasın diye. keşke yaşasalardı, nefes aldıklarını görseydim, konuşsaydım onlarla, dedem yine bana masal anlatsaydı, anaannemin yemeklerinide çok özledim, ikisinide çok özledim ama artık onları hiç bir zaman göremeyecem.

Annen cennetlikmiş maşallah. benim kayınvalidemin eşimden başka çocuğu yok. Ona da ben bakacağım. Geçmiş geçmişte kalmıştır. O benim sevdiğim adamı bu boya getirmiş kişi. Başımın üzerinde yeri var.

tşk ederim
annem cennetlik değil, annem normal bir çocuk ve her çocuğun yapmasını gereken şeyi yaptı.

Son düzenleme:
yaşadıklarınız ve çektiklerinizi bilemem.bu sözleri söylediğinize göre size baya çektirmişler.eğer içiniz biraz ferahlayacaksa şunları söylemek istiyorum: "Eğer aranızdaki yaşlılar olmasa üzerinize sağanak sağanak bela yağardı ." hadisi şerif.emin olunki baktığınız yaşlı insan karşılığında rabbim yaşlandığınızda size bakacak kimseler gönderecektir.ve şükredinki evinizde başınıza gelecek belaları def edecek bir yaşlınız var....Rabbim yardımcınız olsun ve size sabır gücü versin.

İnsanların kendi annnesi ve baabsına bakması bir nevi fıtraten zor olsada yinede gönül ile bakar ömrünce..
Ama eşinin ailesi ise söz konusu olan (karı-koca her ikisi içinde) zor oluyor, yük oluyor, hayatı kısaltıyor v.s

Uzaktan bak ne olacak demesi kolay oluyor..Her yaşlı bir olmuyor..
Bazı yaşlılar vefalı oluyor, yapılanları görüyor böylece bakınca o kişiye insan yorulsa bile zoruna gitmiyor.
Ama bazı yaşlılar ne yaparsan yap yine eksik yapmışsın gibi görüp sürekli şikayet ediyorlar, dilleri ağır oluyor..
Bu kişilere yıllarca bakmak gerçekten çok ama çok zor..

biz babaannemede baktık.
benim babaannem köyde yaşıyordu, biriktirmiş parası vardı.babam en büyük çocuğu olduğu halde ve içgüveyisi gelmesine rağmen, o parayla bekar halama bir ev aldı, bekar amcamada bi ev aldı. çok dinç bi kadındı, şehire gelmeyi hiç istemedi sağken.sonra hastalanınca ne halam nede amcam ona bakmak istemedi. bize getirdiler, anaannemle dedem bizdeydiler, hem annem hem babam çalışıyorlardı ve anaannem baktı babaanneme.

Son düzenleme:
Bakın sizi eleştirmek, kınamak için yazmıyorum sadece mantıklı olanı yazıyorum. O yaşta adamın karısı ölmüş, eltin zaten karşıda oturuyormuş ne kadar gidecek. Kızının da bakması lazım tabii ama onun başında da kocası var. Demek ki oğlunun yanında rahat ediyor. Hem zaten iki kira geliri zaten size veriliyormuş yani aslında adam kendi bakını için de size para ödemiş oluyor haa öyle suya sabuna dokunmadan kalsa evin masrafları onunla artınca o hiçbir şey yapmasa haklısınız. Sormak istediğim, bu adam size kötü davranıyormu yada temizliğinize yemeklerinize sürekli laf ediyor mu, eşinle aranıza girip kavga sebebi oluyor mu? bunlar olmuyorsa sorun yok demektir. Evi bomboş duruyor demişsiniz. O adam parasını daha yaşarken size vermek zorunda değil. Paşa paşa gider kendi evinde oturur bir de kadın tutar yemeğini temizliğini yaptırır parası da cebine kalır size de hiçbir yardımda bulunmaz zorunda da değil zaten banane oğlum çalışsın baksın evine der ki evin geçimi o babaya aittir. Siz kayınpederinize suç bulacağınıza eşinize bulun bence sizi geçindiremediği, babasına el açmak zorunda bıraktığı için. Her şey bir tarafa para vermese bile üç kap yemeğin bile lafını ediyorsunuz alt tarafı bir tabak fazla koyuyorsunuz. Çocuklarınız var öğlen onlara yemek hazırlasanız ya da kendi ailenize gözünüze batar mı batmaz. Sabahtan kalkınca yapın yemeklerinizi, temizliğinizi sonra komşunuza felan gidin evde yalnız kalabilir herhalde hem bir tek kişi evde fazla diye daha çok mu temizlik yapmak gerekiyor onu da anlamadım temizlikte ellerim parçalandı demişsiniz de. O olmasa evde temizlik yapmayacak mısınız adam çok mu dağınık anlamadım. Diğer arkadaşların dediği gibi ya yardımı kabul etmeyip bakmayacaksınız yada maddi yardımı alıp bakacaksınız o adam sizi geçindiriyor siz de o adamın parasıyla hesap yapıyorsunuz. Siz de yaşlanacaksınız bir gün damadınız kızınız oğlunuz böyle düşünsün istemezsiniz herhalde dimi.

Bakın sizi eleştirmek, kınamak için yazmıyorum sadece mantıklı olanı yazıyorum. O yaşta adamın karısı ölmüş, eltin zaten karşıda oturuyormuş ne kadar gidecek. Kızının da bakması lazım tabii ama onun başında da kocası var. Demek ki oğlunun yanında rahat ediyor. Hem zaten iki kira geliri zaten size veriliyormuş yani aslında adam kendi bakını için de size para ödemiş oluyor haa öyle suya sabuna dokunmadan kalsa evin masrafları onunla artınca o hiçbir şey yapmasa haklısınız. Sormak istediğim, bu adam size kötü davranıyormu yada temizliğinize yemeklerinize sürekli laf ediyor mu, eşinle aranıza girip kavga sebebi oluyor mu? bunlar olmuyorsa sorun yok demektir. Evi bomboş duruyor demişsiniz. O adam parasını daha yaşarken size vermek zorunda değil. Paşa paşa gider kendi evinde oturur bir de kadın tutar yemeğini temizliğini yaptırır parası da cebine kalır size de hiçbir yardımda bulunmaz zorunda da değil zaten banane oğlum çalışsın baksın evine der ki evin geçimi o babaya aittir. Siz kayınpederinize suç bulacağınıza eşinize bulun bence sizi geçindiremediği, babasına el açmak zorunda bıraktığı için. Her şey bir tarafa para vermese bile üç kap yemeğin bile lafını ediyorsunuz alt tarafı bir tabak fazla koyuyorsunuz. Çocuklarınız var öğlen onlara yemek hazırlasanız ya da kendi ailenize gözünüze batar mı batmaz. Sabahtan kalkınca yapın yemeklerinizi, temizliğinizi sonra komşunuza felan gidin evde yalnız kalabilir herhalde hem bir tek kişi evde fazla diye daha çok mu temizlik yapmak gerekiyor onu da anlamadım temizlikte ellerim parçalandı demişsiniz de. O olmasa evde temizlik yapmayacak mısınız adam çok mu dağınık anlamadım. Diğer arkadaşların dediği gibi ya yardımı kabul etmeyip bakmayacaksınız yada maddi yardımı alıp bakacaksınız o adam sizi geçindiriyor siz de o adamın parasıyla hesap yapıyorsunuz. Siz de yaşlanacaksınız bir gün damadınız kızınız oğlunuz böyle düşünsün istemezsiniz herhalde dimi.

klavyene sağlık dejavücüm

adama parayla bakıyorsunuz sonuçta, allah rızası için değil, bide parası olmasaydı, yardım edemeseydi kesin kapı dışarı ederdiniz onu

Son düzenleme:
klavyene sağlık dejavücüm

adama parayla bakıyorsunuz sonuçta, allah rızası için değil, bide parası olmasaydı, yardım edemeseydi kesin kapı dışarı ederdiniz onu

Benim annem olmadığı için çok üzülüyorum böyle şeylere. Bir de anneme çok düşkündüm. Geçen kaynanam oğlumu öptü, sonra beni de öptü. Nasıl sevindim, nasıl uçtum anlatamam.

ne kadar ağır yorumlarınız var.benim annem çalışan bir kadındı hepimize babaannem baktı. burnumuzdan gele gele tabi... üstelik bize bakıyor diye annem halalarımı,amcamı evlendirdi,suçlu kim? annem

nenem çekilmez bir kadındı. eli ayağı tutar,o yaşta gezer dururdu.babam geleceği zaman yatar uy hastayım,bana bakmadılar derdi.babamda bize kızaırdı

ben annemin gözyaşlarını gördüm hep.karı-koca olmadılar hiçbir zaman nenemin kaprisleri yüznden

aynı şekilde amcamda mutlu olmadı,halalarımı bile mutsuz etti

tam 17 yıl annem baktı.yeter git diğer oğlun bak dediğinde annemi öldüresiye dövdü babam

neyse yazacak çoçk şey var aslınlda...gitti aama evimizi talan ederek,eve giren paralar direk nene hatunun cebine

sonra kanser oldu,bize gelecekti kabul etmedik,yine saldırdı babam ama dövemedi itabi

kredi üstüne kredi çekti babam,diğer çocuklar hiç elin cebinie atmadı.o sırada bende hastaydım baabam öyle kinli ki bize 5 kuruş para vermedi hiç

biz hastane kantinniin önünden aç geçerken onlar dürümleri indird mideye

4 kişi nöbetçi dikerdi nenem başına.hiçte ağır hasta değildi.artık evde satılacaktı ki öldüü

aynı şekilde dayımda kanserdi,2 yıl annem baktı altını temizledi bi gün of demedik.ama nenem öyle mi dırıdır vırvır

amcam boşanacaktı nerdeyse,halam boşandı hep ama hep nenemin kaprsleri yüznden.

şimdi öldü 3 yıldır herkes rahat huzurlu,istediğiniz kadar tepki verin bu sözlerime ama yaşamayan bilmez

yazmadığım öyle çok şey var ki...

öyle uzaktan ahkam kesenler bakarlar mıyıdı acaba?

merak edenler için şunu da söyleyeyim öleceği zaman cenazesine gitmedik...

ameliyat olup yoğun bakıma girdiğimde olsn sormadılar.hepsi abimin parasını yiyo bik bik bi sürü tantana

yoğunbakımlarda çile çekerken babam paracıklarını sülalesine dökmekle meşguldü.anasına kebaplalr yaptırıp hastane odasını süsletmekle meşguldü

öyle her yaşlı bir değil,uzaktan bakmak çok kolay

dayımsa melek gibiydi,annem her şeyine yetişti 2 yıl boyunca...nenemse 2 ayda her şeyi darmadağın etti

empati lütfen arkadaşlar...

istediğiniz kadar benide eleştirin,umrumda olmadığını söyleyeyim

Benim annem olmadığı için çok üzülüyorum böyle şeylere. Bir de anneme çok düşkündüm. Geçen kaynanam oğlumu öptü, sonra beni de öptü. Nasıl sevindim, nasıl uçtum anlatamam.

ne kadar güzel :42:

annenizin yattığı mekan cennettir inş

Back
X