Annem

Bekarlığımda da çok baskılı bir anneydi. Lise çağlarımızda hepimizin sevgili olur ergenlik donemindesin. Öğrendiğinde o beni uyarmak yerine telefonumu alıp beni odaya kapatıp okula göndermeyip 17 18 yaşındaki genç kızı tekmeleyerek döven bir insandı ki ben o zamanlarımı unuttum sürekli arkadaş ortamimda beni rezil eden bir insandı onları da unuttum çarşıya pazara arkadaşlarımla gezmeye gidemezdim. Ama yinede okuldan gelip o çalışıyor diye dip köşe temizlik yapardım sırf yaranmak için ama gene yaranamadım anneme taa o zamanlardan beri hiç yaranamadım

Siz bir bireysiniz, kendinize hassınız. Ne olmak istediğinizi, ne giymek istediğinizi, nasıl biri olmak istediğinizi anneniz babanız dahil kimseye sormak ve kendinizden başka kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz.

Sizi olduğunuz gibi kabul etmeyen, size kendi doğrularını dayatan, şiddet uygulayan, istismar eden kişiler anneniz babanız bile olsa hayatınızda tutmayın. Annelik önce hak edilir, herkes anne olmayı ve saygı görmeyi hak etmiyor.

Bende sizin icin cok uzuldum
Anneniz ciddi bir hasta
Benim annemin hasta oldugunu kabullendim ama asla cocuklarima karsi kotu bise hissetmedim aksine cok sever 2gun gormesin hemen benle kavga eder
Bakin annenizdir atamazsiniz ama en minimuma dusurun
Zaten farkli sehirdeymisiniz
Hafta 2 arayin mesela ayda 1 gorun

Kapanıp açılman konusunda sadece uyarabilir ama bu denli de karışmaması lazım..
Her ne olursa olsun anneni kırma. O sana kötü konuşsada sen konuşma.. Sende bir annesin.. Anne olmak kolay değil biliyorsun.. 9 ay karnında taşıdı ne zorluklarla doğurdu.. Bizim annemizin üstünde hakkımız yok.. Onun bizim üzerimizde çok hakkı var.
Ki annemiz kafir olsa bile bizim yine annemize iyi davranmamız lazım. Tamam sana kötü davranıyor olabilir sende sinirleniyorsun haklı olarak.. Annen zaten sana kızmış.. Sen aksine ona dahada iyi davran ki bi müddet sonra annen bu konuyu sana açmamaya başlayacaktır..
İnşAllah aranız düzelir.. Bunun için annene merhametli olmaya çalış.. Bana annelik yapmadın demek kırıcı olmuş.. Seni dünyaya getirmek için ne zorluklar çekmiş. Büyütmüş seni. Kendince doğruyu öğretmiş.. Bence özür dile annenden

“Rabbin hoşnutluğu anne babanın hoşnutluğuna bağlıdır. Rabbin öfkesi ise, anne babanın öfkesine bağlıdır.” (Tirmizî, Birr, 3)

Aileniz dindar filan değil en azından dindarlık bu değil.
Bu bildiğimiz yobazlık.
İnsan evladına böyle galiz küfürler eder mi?
Anneniz küfürbaz ve kaba biri üstelik.
Mesafe koyun aranıza.

Not: Anneyim ve dini değerleri önemseyen biriyim.

Beddua konusunda annenin bedduası geçmez derler süt hakkından dolayı.. Hem annenin sana beddua ettiğini düşünmüyorum.. Sadece sen üzül ve annenin dediğini yap diye böyle diyor.. Ya her ne yaşarsan yaşa tüm merhametinle konuş annene karşı. Yani o kötü konuştukça sen iyi konuşursan.. Farkı göreceksin.. Annende anlayacak.. Ve sana kötü davranmayı kesecektir..

Cocuklarinda anne baba uzerinde hakki vardir
Ozaman soyle dusunelim, anne dovsun sovsun o cocuktur nasil olsa annenin hakki vardir ama cocugun yokturmu?
Yanlış anladınız. Tabiki annenin yaptığı yanlış.. Ama dinen bir hakkımız yok üstlerinde.. Daha çok anne babanın bizim üzerimizde hakkı var..

Yanlış anladınız. Tabiki annenin yaptığı yanlış.. Ama dinen bir hakkımız yok üstlerinde.. Daha çok anne babanın bizim üzerimizde hakkı var..
Bunu kim söylüyor?
Bu fetvayı kim vermiş?
Hem anneyim hem evlat ve bu görüşe hiç katılmıyorum.
Oğlum ne dünyaya gelmeyi istedi ne de benim çocuğum olmayı kendi seçti.
Onu doğurduysam doğru düzgün annelik görmek de onun hakkı.
Klasik ve geleneksel kabullerle bakıyorsunuz ana-baba hakkına.

Açıldın diye annen sana beddua edemez. Bu senin kişisel kararın kimseyi de dinlemek zorunda değilsin. Bu ailen dahi olsa seni kabul etmeyenin yanında olma. Evet annedir hakkı vardır ama Allah nezdinde o da kul sen de. Kul kula böyle zulum edemez.

Katılmıyor olabilirsiniz çok normal. Herkes herşeyi kabul edecek diye birşey yok. Ve buraya yazma amacım birşey kabul ettirmek değil.. Özgürce düşüncemi yazdım hepsi bu. Tartışmaya gerek yok.

Bence siz yanlis biliyorsunuz
Dinen evladinda anne baba uzerinde hakki var
Boynuzsuz koyunun boynuzlu koyundan hakki alinir (tirmizi)

Bence siz yanlis biliyorsunuz
Dinen evladinda anne baba uzerinde hakki var
Boynuzsuz koyunun boynuzlu koyundan hakki alinir (tirmizi)
Haklısınız. Ama anne hakkını ödemek daha zor konu sahibinin sadece annesine kötü konuşmaması adına dedim bunları yani annenin davranışlarını doğru bulmuyorum tabiki..

Haklısınız. Ama anne hakkını ödemek daha zor konu sahibinin sadece annesine kötü konuşmaması adına dedim bunları yani annenin davranışlarını doğru bulmuyorum tabiki..
Size su konuda katiliyorum
Anne hakki odenmez bende bir anneyim ne zorluklarla annelik yapiliyor yasiyorum
Ama anne hasta, yaptiklari a dan z ye yanlis
Ya tedavi olacak yada konu sahibi terapiste gidip kendine baska cikar yolu bulacak
Ama sirf annedir hakki vardir diye susalim herseyini cekelim hayir...
Ayni seyi bende yasiyorum, dindar bir insanim terapistimide oyle sectim
Anneyi uzmeden gunaha girmeden anneyle mesafe koyulmali bu durumlarda
Allah rizasi icin gerektigi zaman yaninda olunmali

O kadınla bakın annenz demiyorum asla konuşmayın. Umarım kaynanz anne gibi olur size.

Anne hakkı diye bir şey varsa evlat hakkı da vardir. Bu şekilde bir kadına anne denmez bence.

Tabi ki öyle zaten şimdiye kadar herseyi kabullenip sırf günaha girmemek için sırf Rabbım beni bu konuda sorguya çekmesin diye hep ben gittim yaptığı onca şeye rağmen sürekli önceki konumdan bahsediyorum ama okuyunca anlarsınız. Evinde birsey eksik olsa alırdım çarşıya gitsem ufak hediyeler alırdım ki doğum günleri anne günleri asla geçmez mesela geçen anneler gününde gönderdiğim çiçeklerin yüzüne bile bakmamış. En ufak örnek vereyim tamam ben onun için hayırsız bir evladım kötü sözler asla söylemedim. Bana dayanabiliyor belki peki torununa nasıl dayanıyor sırf benim annem istediği için istediği ismi koydum oğluma ama sevmedi gene de sen naparsan yap torunumu göster demedi onu hiç görmeye gelmedi torunu daha 1 yaşındaydı biz misafirliğe gitmiştik oraya gelip bağırdı çağırdı kufretti bize insan napar görünce dayanamaz değil mi ben hepsini affettim Allah korusun birsey olsa koşarım dayanamam ki ama beni çok yıprattı dayanamayacak noktaya gelip ilaçlar bile kullandım şuan aklım başımda şükür sadece buraya anlatıp içimi dökmek istedim yorumun için teşekkür ederim sizede

Ilac kullanmasi gereken kisi anneniz siz degil

Bayramda seyranda arayın, selam kelam başka muhabbete girmeden kapatın bitti gitti. Tamamen hayatınızdan cikaramayacaksaniz maksimum iletişiminiz bu olsun. Yani her anne sevgi dolu, muhteşem anne olmuyor ne yazık ki. Anne baba hakkı çok önemli, çocuklarımızı büyük zorluklarla büyütüyoruz. Ama sevgimizi hissettirmedikten sonra geri kalan hiçbir şeyin inanın önemi yok.

Ya bu kafa yapısındaki insanlara sormak istiyorum kişi Allah için kapanmayıp sizin için mi kapansın? İstemiyor işte istemiyor. İstemeye istemeye sırf sizin zorunuzla yapınca sevap mı oluyor!? Bence insanları inançtan da dinden de soğutuyor böyleleri. Ayrıca tesettürünüzü de sırf konu komşu ne der diye istiyorlardır bence. Ana kız ilişkiniz size kalmış ama ben bu mantığı anlayamıyorum kesinlikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…