- 25 Şubat 2021
- 25
- 15
- 8
- 27
- Konu Sahibi Kirpapatyasi3535
-
Bekarlığımda da çok baskılı bir anneydi. Lise çağlarımızda hepimizin sevgili olur ergenlik donemindesin. Öğrendiğinde o beni uyarmak yerine telefonumu alıp beni odaya kapatıp okula göndermeyip 17 18 yaşındaki genç kızı tekmeleyerek döven bir insandı ki ben o zamanlarımı unuttum sürekli arkadaş ortamimda beni rezil eden bir insandı onları da unuttum çarşıya pazara arkadaşlarımla gezmeye gidemezdim. Ama yinede okuldan gelip o çalışıyor diye dip köşe temizlik yapardım sırf yaranmak için ama gene yaranamadım anneme taa o zamanlardan beri hiç yaranamadımAnneniz hatali benim gözümde. Sen dayakla ve sartlarinla cocugunu büyütsen oda gün gelir senden hakli olarak sogur. Igneyi kendime de batiriyorum bir anne olarak. Cocuklarima eger ki siddet uygulasam onlar ilerde bana yüz cevirse hic "ama ben seni 9 ay tasidim" diye zirlamaya da hakkim olmaz. Heleki ben yaptigim hatalari kabul etmiyorsam, cocugum da beni kabul etmez. Cok basit. Anneler kutsaldir bizim toplumda evet. Bu ama cocuklarin degersiz oldugu anlamina gelmez.
Bende sizin icin cok uzuldumÜzüldüm size de ama farklı bir şehirdeyim. Oğlum konusuna da gelince o kadar kinli bir insandı ki aynı şehirde olduğumuz zaman gördüğü yerde onun yüzüne bile bakmazdi birde böyle çok tatlı zamanlarıydı ya paytak paytak yürüdüğü zamanlar. Bu şehre geldiğimde biraz psikolojik ilaçlar kullandım kaldiramadigim için kafamın içini susturmak için beni delirtme noktasına getirmişti. Galiba gerçekten delirmemi istiyor veya ölmemi falan bilmiyorum ama annem değişmiyor değiştiremiyorum
Kapanıp açılman konusunda sadece uyarabilir ama bu denli de karışmaması lazım..Kızlar fotoğraf koymayı denedim ama koyamadım buraya her neyse yazarak anlatayım.
Bu annemle olan ikinci konum ilk konumu bilmeyenler girip okuyabilirsiniz.
En son size görüşmek istemiyorum annemle psikolojimi çok yıprattı dedim ama maalesef ki dayanamadım gene görüştüm. Kızlar ben kapalı bir insandım ve açıldım. Biliyorum belki yanlış birşey yaptım ama ben daha ilk okul 5 e gidiyorken zorla kapatılmış biriyim. Bazen dayakla. Bazen başını kapatmazsan seni çarşıya götürmem oraya buraya götürmem asla kısa kollu bile giyemeyen biriydim benim tercihim değildi sevdirmediler bana böyle yaparak.zamanla severek ve kendi isteğimle geri kapanmak istiyorum tabi ki ama zamanla. Neyse benim açıldığımı duyan annem beni bütün akrabalarımla küstürdü. Numaramı değiştirdim bir kaç ay konuşmadık. Ben kardeşimle konuşurken özledim eskisi gibi değilim öyle böyle gene inandırdı kendini bana geri onu aramaya başladım ki annem tarafından sevildiğimi istemek sadece tek amacım. En son bir ay önce konuştuk ben aramayınca oda beni hiç aramadı. Taki bugüne kadar. Sabah aradı açtım. Neyse öyle böyle konuşurken haliyle samimi olamıyorum birden. Beni hiç arayıp sormuyor beni geçtim torununu bile merak etmiyor. Ağlamaya başladı ben ona soğuk davranıyormuşum iğneleyici laflar sokuyormuşum ki sadece yaptıklarını kabul etmediğini diyorum. Yememiş yedirmiş giymemiş giydirmiş. Keşke dedim onları yapmasaydın da beni biraz sevseydin. Ölürsem mezar taşıma sebebi kızımdır dedi kapattı. Arkasından ben mesaj yazdım. Sen şimdiye kadar bana annelik yapmadın. Ama annemsin diye hep ben geldim bundan sonra gelmem sende vicdan merhamet yok bana dayanamayanı evladıma dayanamayanı bende dayanamam bu saatten sonra dedim. O da bana cehenneme kadar yolun var yükseklerden ucuyorsun ama düşüşün muhteşem olacak dedi. Ben hayırsız evlatmışım. Bana hep beddua edecekmiş. Geri kapanmazsam asla evine giremezmişim. Onlara böyle layık olurmuşum ancak. Anne bana şimdiye kadar hiç hayır dua etmedin ama sana olmasın gene de hiç birsey bana olsun dedim ve engelledim. Hastayız oğlumla beraber çok ağladım. Yaptıklarını asla kabul etmiyor. Hep o haklı hayırlı evladı olabilmek için kukla olmam gerek beni o yönetmesi gerek. Bilmiyorum şuan gene kendimi çok çaresiz hissediyorum. Ve anlatarak içimi dökmek istedim. Yazım yanlışlarım olabilir pek kendimde değilim kusura bakmayın
Aileniz dindar filan değil en azından dindarlık bu değil.Ailem dindar bir ailedir. Ben açıldım diye beni dinden çıkmış ilan ettiler. (Tövbe haşa) ama ne olursa olsun evlatlarıyımı kabul etmiyorlar. Ona karşı şimdiye kadar kötü sözüm hakaretim olmadı o hep bana etti. İstediği birsey olmayınca bana evladımın yanında afedersin sen o*ospusun sen k*ltaksın demiş insan. Bunlara rağmen hep affettim hep affettim eski konumu okumak isterseniz anlarsınız daha çok. Teşekkür ederim size de
Cocuklarinda anne baba uzerinde hakki vardirBizim annemizin üstünde hakkımız yok
Yanlış anladınız. Tabiki annenin yaptığı yanlış.. Ama dinen bir hakkımız yok üstlerinde.. Daha çok anne babanın bizim üzerimizde hakkı var..Cocuklarinda anne baba uzerinde hakki vardir
Ozaman soyle dusunelim, anne dovsun sovsun o cocuktur nasil olsa annenin hakki vardir ama cocugun yokturmu?
Bunu kim söylüyor?Yanlış anladınız. Tabiki annenin yaptığı yanlış.. Ama dinen bir hakkımız yok üstlerinde.. Daha çok anne babanın bizim üzerimizde hakkı var..
Bunu kim söylüyor?
Bu fetvayı kim vermiş?
Hem anneyim hem evlat ve bu görüşe hiç katılmıyorum.
Oğlum ne dünyaya gelmeyi istedi ne de benim çocuğum olmayı kendi seçti.
Onu doğurduysam doğru düzgün annelik görmek de onun hakkı.
Klasik ve geleneksel kabullerle bakıyorsunuz ana-baba hakkına.
Katılmıyor olabilirsiniz çok normal. Herkes herşeyi kabul edecek diye birşey yok. Ve buraya yazma amacım birşey kabul ettirmek değil.. Özgürce düşüncemi yazdım hepsi bu. Tartışmaya gerek yok.Bunu kim söylüyor?
Bu fetvayı kim vermiş?
Hem anneyim hem evlat ve bu görüşe hiç katılmıyorum.
Oğlum ne dünyaya gelmeyi istedi ne de benim çocuğum olmayı kendi seçti.
Onu doğurduysam doğru düzgün annelik görmek de onun hakkı.
Klasik ve geleneksel kabullerle bakıyorsunuz ana-baba hakkına.
Bence siz yanlis biliyorsunuzYanlış anladınız. Tabiki annenin yaptığı yanlış.. Ama dinen bir hakkımız yok üstlerinde.. Daha çok anne babanın bizim üzerimizde hakkı var..
Haklısınız. Ama anne hakkını ödemek daha zor konu sahibinin sadece annesine kötü konuşmaması adına dedim bunları yani annenin davranışlarını doğru bulmuyorum tabiki..Bence siz yanlis biliyorsunuz
Dinen evladinda anne baba uzerinde hakki var
Boynuzsuz koyunun boynuzlu koyundan hakki alinir (tirmizi)
Size su konuda katiliyorumHaklısınız. Ama anne hakkını ödemek daha zor konu sahibinin sadece annesine kötü konuşmaması adına dedim bunları yani annenin davranışlarını doğru bulmuyorum tabiki..
O kadınla bakın annenz demiyorum asla konuşmayın. Umarım kaynanz anne gibi olur size.Ailem dindar bir ailedir. Ben açıldım diye beni dinden çıkmış ilan ettiler. (Tövbe haşa) ama ne olursa olsun evlatlarıyımı kabul etmiyorlar. Ona karşı şimdiye kadar kötü sözüm hakaretim olmadı o hep bana etti. İstediği birsey olmayınca bana evladımın yanında afedersin sen o*ospusun sen k*ltaksın demiş insan. Bunlara rağmen hep affettim hep affettim eski konumu okumak isterseniz anlarsınız daha çok. Teşekkür ederim size de
Anne hakkı diye bir şey varsa evlat hakkı da vardir. Bu şekilde bir kadına anne denmez bence.Haklısınız. Ama anne hakkını ödemek daha zor konu sahibinin sadece annesine kötü konuşmaması adına dedim bunları yani annenin davranışlarını doğru bulmuyorum tabiki..
Tabi ki öyle zaten şimdiye kadar herseyi kabullenip sırf günaha girmemek için sırf Rabbım beni bu konuda sorguya çekmesin diye hep ben gittim yaptığı onca şeye rağmen sürekli önceki konumdan bahsediyorum ama okuyunca anlarsınız. Evinde birsey eksik olsa alırdım çarşıya gitsem ufak hediyeler alırdım ki doğum günleri anne günleri asla geçmez mesela geçen anneler gününde gönderdiğim çiçeklerin yüzüne bile bakmamış. En ufak örnek vereyim tamam ben onun için hayırsız bir evladım kötü sözler asla söylemedim. Bana dayanabiliyor belki peki torununa nasıl dayanıyor sırf benim annem istediği için istediği ismi koydum oğluma ama sevmedi gene de sen naparsan yap torunumu göster demedi onu hiç görmeye gelmedi torunu daha 1 yaşındaydı biz misafirliğe gitmiştik oraya gelip bağırdı çağırdı kufretti bize insan napar görünce dayanamaz değil mi ben hepsini affettim Allah korusun birsey olsa koşarım dayanamam ki ama beni çok yıprattı dayanamayacak noktaya gelip ilaçlar bile kullandım şuan aklım başımda şükür sadece buraya anlatıp içimi dökmek istedim yorumun için teşekkür ederim sizedeKapanıp açılman konusunda sadece uyarabilir ama bu denli de karışmaması lazım..
Her ne olursa olsun anneni kırma. O sana kötü konuşsada sen konuşma.. Sende bir annesin.. Anne olmak kolay değil biliyorsun.. 9 ay karnında taşıdı ne zorluklarla doğurdu.. Bizim annemizin üstünde hakkımız yok.. Onun bizim üzerimizde çok hakkı var.
Ki annemiz kafir olsa bile bizim yine annemize iyi davranmamız lazım. Tamam sana kötü davranıyor olabilir sende sinirleniyorsun haklı olarak.. Annen zaten sana kızmış.. Sen aksine ona dahada iyi davran ki bi müddet sonra annen bu konuyu sana açmamaya başlayacaktır..
İnşAllah aranız düzelir.. Bunun için annene merhametli olmaya çalış.. Bana annelik yapmadın demek kırıcı olmuş.. Seni dünyaya getirmek için ne zorluklar çekmiş. Büyütmüş seni. Kendince doğruyu öğretmiş.. Bence özür dile annenden
“Rabbin hoşnutluğu anne babanın hoşnutluğuna bağlıdır. Rabbin öfkesi ise, anne babanın öfkesine bağlıdır.” (Tirmizî, Birr, 3)
Ilac kullanmasi gereken kisi anneniz siz degilTabi ki öyle zaten şimdiye kadar herseyi kabullenip sırf günaha girmemek için sırf Rabbım beni bu konuda sorguya çekmesin diye hep ben gittim yaptığı onca şeye rağmen sürekli önceki konumdan bahsediyorum ama okuyunca anlarsınız. Evinde birsey eksik olsa alırdım çarşıya gitsem ufak hediyeler alırdım ki doğum günleri anne günleri asla geçmez mesela geçen anneler gününde gönderdiğim çiçeklerin yüzüne bile bakmamış. En ufak örnek vereyim tamam ben onun için hayırsız bir evladım kötü sözler asla söylemedim. Bana dayanabiliyor belki peki torununa nasıl dayanıyor sırf benim annem istediği için istediği ismi koydum oğluma ama sevmedi gene de sen naparsan yap torunumu göster demedi onu hiç görmeye gelmedi torunu daha 1 yaşındaydı biz misafirliğe gitmiştik oraya gelip bağırdı çağırdı kufretti bize insan napar görünce dayanamaz değil mi ben hepsini affettim Allah korusun birsey olsa koşarım dayanamam ki ama beni çok yıprattı dayanamayacak noktaya gelip ilaçlar bile kullandım şuan aklım başımda şükür sadece buraya anlatıp içimi dökmek istedim yorumun için teşekkür ederim sizede
Ya bu kafa yapısındaki insanlara sormak istiyorum kişi Allah için kapanmayıp sizin için mi kapansın? İstemiyor işte istemiyor. İstemeye istemeye sırf sizin zorunuzla yapınca sevap mı oluyor!? Bence insanları inançtan da dinden de soğutuyor böyleleri. Ayrıca tesettürünüzü de sırf konu komşu ne der diye istiyorlardır bence. Ana kız ilişkiniz size kalmış ama ben bu mantığı anlayamıyorum kesinlikle.Kızlar fotoğraf koymayı denedim ama koyamadım buraya her neyse yazarak anlatayım.
Bu annemle olan ikinci konum ilk konumu bilmeyenler girip okuyabilirsiniz.
En son size görüşmek istemiyorum annemle psikolojimi çok yıprattı dedim ama maalesef ki dayanamadım gene görüştüm. Kızlar ben kapalı bir insandım ve açıldım. Biliyorum belki yanlış birşey yaptım ama ben daha ilk okul 5 e gidiyorken zorla kapatılmış biriyim. Bazen dayakla. Bazen başını kapatmazsan seni çarşıya götürmem oraya buraya götürmem asla kısa kollu bile giyemeyen biriydim benim tercihim değildi sevdirmediler bana böyle yaparak.zamanla severek ve kendi isteğimle geri kapanmak istiyorum tabi ki ama zamanla. Neyse benim açıldığımı duyan annem beni bütün akrabalarımla küstürdü. Numaramı değiştirdim bir kaç ay konuşmadık. Ben kardeşimle konuşurken özledim eskisi gibi değilim öyle böyle gene inandırdı kendini bana geri onu aramaya başladım ki annem tarafından sevildiğimi istemek sadece tek amacım. En son bir ay önce konuştuk ben aramayınca oda beni hiç aramadı. Taki bugüne kadar. Sabah aradı açtım. Neyse öyle böyle konuşurken haliyle samimi olamıyorum birden. Beni hiç arayıp sormuyor beni geçtim torununu bile merak etmiyor. Ağlamaya başladı ben ona soğuk davranıyormuşum iğneleyici laflar sokuyormuşum ki sadece yaptıklarını kabul etmediğini diyorum. Yememiş yedirmiş giymemiş giydirmiş. Keşke dedim onları yapmasaydın da beni biraz sevseydin. Ölürsem mezar taşıma sebebi kızımdır dedi kapattı. Arkasından ben mesaj yazdım. Sen şimdiye kadar bana annelik yapmadın. Ama annemsin diye hep ben geldim bundan sonra gelmem sende vicdan merhamet yok bana dayanamayanı evladıma dayanamayanı bende dayanamam bu saatten sonra dedim. O da bana cehenneme kadar yolun var yükseklerden ucuyorsun ama düşüşün muhteşem olacak dedi. Ben hayırsız evlatmışım. Bana hep beddua edecekmiş. Geri kapanmazsam asla evine giremezmişim. Onlara böyle layık olurmuşum ancak. Anne bana şimdiye kadar hiç hayır dua etmedin ama sana olmasın gene de hiç birsey bana olsun dedim ve engelledim. Hastayız oğlumla beraber çok ağladım. Yaptıklarını asla kabul etmiyor. Hep o haklı hayırlı evladı olabilmek için kukla olmam gerek beni o yönetmesi gerek. Bilmiyorum şuan gene kendimi çok çaresiz hissediyorum. Ve anlatarak içimi dökmek istedim. Yazım yanlışlarım olabilir pek kendimde değilim kusura bakmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?