Annem...

balkeslikiz

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2021
47
3
16
Herkese merhaba.. Çok çaresiz hissettiğim bir konuyu sizlere dökmek istiyorum. 2 sene önce evlendim, ben evlendikten sonra annem ne yazik ki psikolojik olarak rahatsizlandi. Bir cesit bunalima girdi yalnızlık hissiyle ağlama krizleri vs derken psikolojik tedavi gordu 2 senedir ve suan gayet iyi çok şükür. İlgisiz bir babam, ergen bir kız kardeşim var annemin en yakin arkadasi bendim ben yuvadan ucunca olanlar oldu anlayacağınız. Annemin rahatsızlığı nedeniyle aklim fikrim hep orda şuan iyi olsa da 3-4 saatte bir mutlaka telefonla konusuruz evim ona 10 dk en az 2-3 gunde bir mutlaka bir aradayiz. Asıl konuya gelirsek simdi kardeşim üniversite kazandı farkli bir şehire gidiyo ve ben asla sevinemedim çünkü biliyorum annem yine hastalanacak.. Belirti vermiyor üzülmüyor gibi duruyor diyordum ama maalesef icine atmış olacak ki bu aksam kardeşime sende gidince ev cok sessiz olur ben napcam çok sıkılırım cok yalniz kalcam, sen orda nasil yapcan yalniz aklımda sende olcak deyip aglamakli olmus. O kadar elim kolum bağlandı ki kardeşim anlattığından beri sadece sessizce ağlıyorum. Bu grupta cok fazla yalniz kalan anne olduğundan eminim. Lütfen bana biriniz yardımcı olun annem bu duruma alışacak mı ben ne yapmalıyım cok üzülüyorum onu oyle uzgun gorunce içim gidiyo...

Anneler evlatları ile özel bir bağ kurduğu için her ayrılıkta onlara hüzün çöker. Psikolojik tedavi sonucu nasıl gözlemlerinize göre olumlu bir artısı varsa tekrar devam edebilir. Sizde çalışmıyorsanız gündüzleri dışarıda birlikte gezebilir bir süre kafasını dağıtmasına yardımcı olabilirsiniz.

Annem çalışıyor ben çalışmıyorum. Her fırsatta beraber geziyoruz zaten ben annemsiz birsey yapamam oda bensiz. Çarşı pazar hep beraberiz sağolsun esimde cok destek bu konuda hep annemde vardir planlarda bazen yorgun olup annem gelmek istemez. Yani ben bu kadar ugrasirken basa donmekten çok korkuyorum ilaclarina da hâlâ devam ediyor bu üniversite konusuna kadar cok cok iyiydi.

Doğru bi tedavi başka çözümü yok her anne üzülür ama bunalıma gidiyorsa başka yolu yok tedavi için ısrarcı olun
Zaten 2 senedir psikolojik destek alıyor cok iyiydi ama ben yokken en azından kardesim evdeydi şimdi o da gidecek yalniz kalacak diye üzülüyor malesef tetikleyecek basa saracak diye çok korkuyorum

Babanızla olan sorun çözülecek gibi mi? Belki daha ilgili olsa anlatsanız durumu hassas olduğunu dikkat etmez mi davranışlarına

Zaten 2 senedir psikolojik destek alıyor cok iyiydi ama ben yokken en azından kardesim evdeydi şimdi o da gidecek yalniz kalacak diye üzülüyor malesef tetikleyecek basa saracak diye çok korkuyorum
Demek ki doğru yada yeterli değil tedavisi çünkü ömür boyu bunla başa çıkılmaz kardeşinizde evlenecek yine mi başa dönecek belki verilen ilacın dozu artacak hissizleşecek ama bu bunalımlardan iyidir

Demek ki doğru yada yeterli değil tedavisi çünkü ömür boyu bunla başa çıkılmaz kardeşinizde evlenecek yine mi başa dönecek belki verilen ilacın dozu artacak hissizleşecek ama bu bunalımlardan iyidir
Artık bende çok kafaya takıyorum hasta olmasin diye hep tetikteyim aman annem sıkılmasın yalnız kalmasın diye. Ama doktor iyi olduğu icin aksine dozu azaltmisti. Belki yeniden doz yükselir hastalanirsa

Yok malesef aksine anneme takılır gitti cocuk napcaz falan diye anlamaz yani, bazen çok ilgili bazen gider erkenden uyur yada eve gec gelir oyle bi tip
Neyse ki anlayışlı bir eşiniz varmış. Hem yakın oturmanız da çok iyi. Kardeşinizin de sizin de daha fazla ilgi göstermeniz, emek vermeniz gerekecek bu süreçte.

Neyse ki anlayışlı bir eşiniz varmış. Hem yakın oturmanız da çok iyi. Kardeşinizin de sizin de daha fazla ilgi göstermeniz, emek vermeniz gerekecek bu süreçte.
Esim sagolsun cok anlayışlı annemleri de çok sever gerekirse gider orda kalirsin alisana kadar duzenimizi onlara gore ayarlicaz gider aksam yemeği orda yaparsin orda yeriz de dedi ama benim icim asla rahatlamiyo en sonunda bende psikologa gidicem annemi öyle caresiz uzgun görmeye dayanamıyorum

Artık bende çok kafaya takıyorum hasta olmasin diye hep tetikteyim aman annem sıkılmasın yalnız kalmasın diye. Ama doktor iyi olduğu icin aksine dozu azaltmisti. Belki yeniden doz yükselir hastalanirsa
Yapacağınız en iyi yardım bu olur yıllardır ne biriktirdi kim bilir

Belki linç edilicem ama böyle konular okuyunca çok korkuyorum.... ileride kızıma şunların binde birini bile hissettirirsem, şunların binde birini bile yaşatirsam analigima tükürsunler benim...Kuzumun zaten tek bir ömrü var, prangayla bana bağlı gibi, benim için endiselenerek , üzülerek gecirecegi tek bir anı bile olmasın allahim , her gününü doya doya, özgür, sevildiğini bilerek güvenle geçirsin.... tek duam bu....

Annem bana yansitmamak icin elinden geleni yapıyor ben çok farkındayım. Sadece artik 25 yaşında olduğumu ve herseyi bildiğimi unutuyor. Psikolojik birşey malesef onu asla suclayamam o da beni üzmek hic istemez eminim.

Annem bana yansitmamak icin elinden geleni yapıyor ben çok farkındayım. Sadece artik 25 yaşında olduğumu ve herseyi bildiğimi unutuyor. Psikolojik birşey malesef onu asla suclayamam o da beni üzmek hic istemez eminim.
Canım 25 yaşındasın, iki yıldır evlisin, annenle telefonla her gün 4-5 defa , yüzyüze en az 2-3 defa gorusuyorsun, evli olmana rağmen çarşı pazar tatil heryere anneni de götürüyorsun. Ve daha kimbilir hayatında neleri belirledi bu durum... Sence bunlar normal mi? Sence annen sana ne yaptığının gerçekten farkında değil mi? Yakında annenden çok senin psikologa ihtiyacın olacak ve gidersen o da sana aynı şeyi söyleyecek...Eşinin anlayışlı olması da büyük şansmis senin için ama bu anlayış da uzun sürmez . Çünkü normal olan bu değil....

Bu grupta cok fazla yalniz kalan anne olduğundan eminim. Lütfen bana biriniz yardımcı olun annem bu duruma alışacak mı ben ne yapmalıyım cok üzülüyorum onu oyle uzgun gorunce içim gidiyo...
Bir de annen yalnız değil ki...Evli barkli, kocası hayatta, iş güç sahibi kadın....Eminim senden daha fazla konusu komşusu arkadaşı mesai arkadaşı filan da vardır. Ya sen? Senin annen dışında kimin var? Anneni düşünmek dışında ne uğraşın var? Kardeşin okul için evden ayrıldigi zaman bunalıma girmesi saçma değil mi? Sen bu yüzden okuyamadin değil mi?

Biz esimle hiç bir aktivite veya tatilden geri kalmıyoruz kendimize de ailelerimize de yeterince vaktimiz var zaten, annem böyle yapmayi ister miydi asla istemez..

Annemin dışında eşimin ailesi var akrabalarımız var ve yaklasik 40-50 arkadaşımız.. Bazen gezmekten evde oturmuyoruz yani bizde gayet sosyal bi yasam sürüyoruz zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…