- 21 Ocak 2021
- 47
- 3
- 16
- Konu Sahibi balkeslikiz
-
Kendisi anlattı doktora gideceği ve böyle bir atak geçirdiği için saklamalı mıydı öyle olsa cok daha fazla üzülürdümİşyerinde gözlerinden yaş aktigindan sizin nasıl haberiniz oldu?
Cok sosyal bir aileyiz babam da dahil ama iste çözümsüz kaldım tedavi de görüyor cok iyi suan sadece tekrarlamasindan korktum benİşinde uzman bir doktora gidip en uygun tedaviyi almasını saglayabilirsiniz,hepinizin ayrı ayrı ağlaması çözüm sağlayacak bir yöntem değil. Ayrica çok yakınsiniz bir birinize,babaniz da hayattaymis, ilgilenmese bile evde ki varlığı çok şey ifade edebilir. Bir silkinin kendinize gelin annenizle sosyallesecek planlar, geziler vb yapabilirsiniz.
Yanlış anlaşılıyor yazım ama ben zaten çok sosyal biriyim. Annemsiz birsey yapamam oda bensiz yapamam dedigim konu şöyle, mesela kıyafet mi alacağım annemle gezeriz begenir alırız yada o ayakkabi mi alacak birlikte carsiya cikar bakar aliriz gibi. Pazar var benim evime cok yakin o gelir pazara beraber çıkarız gezmek amaçlı. Yani 7/24 annemle beraber degiliz hem o cok yorgun oluyor isi yogun hemde bizim o kadar vaktimiz yok
E tamam devam edin tedavinize,daha bir sey yok ortada hepiniz ayri yönden birakmissiniz kendinizi.Cok sosyal bir aileyiz babam da dahil ama iste çözümsüz kaldım tedavi de görüyor cok iyi suan sadece tekrarlamasindan korktum ben
Annemin odak noktası biz degiliz ki o sadece sıkılıp bunaliyor bizim evden uzaklasmamiz tetikliyor ataklari o kadar, calisan bi kadın ona ragmen durum böyleSanki sizde de bir hastalık baş gosteecek artık siz bu kadar üstüne düşerseniz anneniz kendi hayatina hiç dönemez ananem de ayni şeyi yaptı şimdi kendi hayatini kararttı . Mesela bir kursa gitsin belediyelerin açtığı kendini eve hapstetmesin sizin de kendinizi silkelemeniz lazım bir eviniz bir eşiniz var çocuğunuz olacak. En güzeli annemizin dışarda yapacağı bir kurs bulmak yeni arkadaşlar edinir odak noktası çocukları olursa çok sıkıntıli olur haywti
Bazı anneler böyle işte nasıl manipüle ettiyse kızı benim annem asla böyle olsun istemez diyor o hasta diyor . O kadar annanem ki böyle diye diye iki kızının burnundan getirdi birinin yanında on iki senedir kalıyor teyzem psikolojik olarak çöktü gördüğüm sayılı güzel kadinlardan biriydi şimdi yüz otuz kiloya yakın yüzünde lekeler olan kırk yaşında altmışlı gibi görünen bir kadın .. mahvetti kızının hayatını annanem sebep oğlu yurt dışına çıkmış yaşamak ona harammiş şimdi artık teyzemin resmen annesinden nefret ettiğini hissediyorum karşısında ağzını acamazdi önceden anneme birşey olsa ben nasıl yaşarım diyordu . Konu sahibinin durumu ilerde böyle olur bu kafaylaİşyerinde gözlerinden yaş aktigindan sizin nasıl haberiniz oldu?
Yok rahatsiz degilim gercekten yapamam çünkü arkadas gibiyiz onsuz birsey almak zevkli olmuyo meselaAnnemsiz bir şey yapamam demek yanlış anlaşılacak bir cümle değil anlamı açık, annemiz bir şey yapamam. Siz bu durumdan ilk rahatsız gibi yazmışsınız şimdi normalleştiriyorsunuz ben sorununuzun ne olduğunu anlamadım açıkçası. Memnunuzun da belli ki bu durumdan bi anormallikte görmüyorsunuz, sorun ne o zaman?
Bence acilen psikolojik destek almalısınız çok sağlıksiz bir şekilde annenize bagimlisiniz yukarda yazdığım olayı lütfen okuyun ben size çok üzüldüm anneniz resmen manipüle ediyorAnnemin odak noktası biz degiliz ki o sadece sıkılıp bunaliyor bizim evden uzaklasmamiz tetikliyor ataklari o kadar, calisan bi kadın ona ragmen durum böyle
öncelikle çok geçmiş olsun diyorum . Allah yardımcısınız olsun . annenizin bakıcısı vs değilsiniz tedavi olsun diyen yorumlara lütfen kulak asmayın. benim anneciğim de rahatsızdı. hem de senelerce çok doktorlara da gittik hatta hocalara da. bu rahatsızlığı dönemsel oluyordu herhangi bir şeye üzüldüğünde ya da uykusuz kaldığında bi bakıyorduk hasta olmuş. yaşamdan tat almıyordu hasta olduğunda , rutin yaptığı işleri bile yapmak istemiyordu. biz ne yazıkki annemi yeterince anlayamadık psikolojik tedavi gördüğü bir dönemde yaşamını sonlandırdı. annem aşırı derece inançlı bir insandı. ama bu öyle bir hastalıkki bence aklı gitti kendini denize atmasını başka şekilde açıklayamıyoruz. 4,5 yıl oldu acısı zerre azalmadı. bizimki böyle oldu sizinki de olur olabilir diye söylemiyorum asla yanlış anlamayın. size tavsiyem lütfen böyle kötü hissettiğinde asla yanlız kalmasın . gündüz zaten çalışıyormuş akşam da hiçbir şekilde yanlız kalmasın. sizin de bir hayatınız var çok iyi anlıyorum ama kendini iyi hissedene kadar gerekirse sizde kalsın, ya da yanına birini ayarlayın. acil şifalar diliyorum.Herkese merhaba.. Çok çaresiz hissettiğim bir konuyu sizlere dökmek istiyorum. 2 sene önce evlendim, ben evlendikten sonra annem ne yazik ki psikolojik olarak rahatsizlandi. Bir cesit bunalima girdi yalnızlık hissiyle ağlama krizleri vs derken psikolojik tedavi gordu 2 senedir ve suan gayet iyi çok şükür. İlgisiz bir babam, ergen bir kız kardeşim var annemin en yakin arkadasi bendim ben yuvadan ucunca olanlar oldu anlayacağınız. Annemin rahatsızlığı nedeniyle aklim fikrim hep orda şuan iyi olsa da 3-4 saatte bir mutlaka telefonla konusuruz evim ona 10 dk en az 2-3 gunde bir mutlaka bir aradayiz. Asıl konuya gelirsek simdi kardeşim üniversite kazandı farkli bir şehire gidiyo ve ben asla sevinemedim çünkü biliyorum annem yine hastalanacak.. Belirti vermiyor üzülmüyor gibi duruyor diyordum ama maalesef icine atmış olacak ki bu aksam kardeşime sende gidince ev cok sessiz olur ben napcam çok sıkılırım cok yalniz kalcam, sen orda nasil yapcan yalniz aklımda sende olcak deyip aglamakli olmus. O kadar elim kolum bağlandı ki kardeşim anlattığından beri sadece sessizce ağlıyorum. Bu grupta cok fazla yalniz kalan anne olduğundan eminim. Lütfen bana biriniz yardımcı olun annem bu duruma alışacak mı ben ne yapmalıyım cok üzülüyorum onu oyle uzgun gorunce içim gidiyo...
Belki linç edilicem ama böyle konular okuyunca çok korkuyorum.... ileride kızıma şunların binde birini bile hissettirirsem, şunların binde birini bile yaşatirsam analigima tükürsunler benim...Kuzumun zaten tek bir ömrü var, prangayla bana bağlı gibi, benim için endiselenerek , üzülerek gecirecegi tek bir anı bile olmasın allahim , her gününü doya doya, özgür, sevildiğini bilerek güvenle geçirsin.... tek duam bu....
Bisey sorucam annem beni niye manipule etsin eline ne geçsin kiBazı anneler böyle işte nasıl manipüle ettiyse kızı benim annem asla böyle olsun istemez diyor o hasta diyor . O kadar annanem ki böyle diye diye iki kızının burnundan getirdi birinin yanında on iki senedir kalıyor teyzem psikolojik olarak çöktü gördüğüm sayılı güzel kadinlardan biriydi şimdi yüz otuz kiloya yakın yüzünde lekeler olan kırk yaşında altmışlı gibi görünen bir kadın .. mahvetti kızının hayatını annanem sebep oğlu yurt dışına çıkmış yaşamak ona harammiş şimdi artık teyzemin resmen annesinden nefret ettiğini hissediyorum karşısında ağzını acamazdi önceden anneme birşey olsa ben nasıl yaşarım diyordu . Konu sahibinin durumu ilerde böyle olur bu kafayla
Evet saklamaliydi diycem ama yine acımasız bulacaksın....Ayrıca işyerinde evde "gözünden yaş akmak" niye bu kadar üzdü sizi? Niye siz haberdar edildiniz bundan?Kriz-atak dediğiniz tam olarak nedir? ben hala anlamadım....30 yıldır çalışıyorum, işyerinde başıma gelmeyen kalmamıştır, bıçaklanmısligim bile varKendisi anlattı doktora gideceği ve böyle bir atak geçirdiği için saklamalı mıydı öyle olsa cok daha fazla üzülürdüm
Babam evde ama iste ya uyur ya da gec gelir falan annem aslinda evde kalip kafa dinlemeyi tv izlemeyi seven biri bazen cikalim deriz cikmaz gel deriz gelmez sosyal yasantisi var is hayati var artik tedavisi bitiyordu ben şimdi kardesimde gidince tetiklenecek diye korkuyorum sadece. Sizinde başınız sağolsun mekanı cennet olsun anneciginizinöncelikle çok geçmiş olsun diyorum . Allah yardımcısınız olsun . annenizin bakıcısı vs değilsiniz tedavi olsun diyen yorumlara lütfen kulak asmayın. benim anneciğim de rahatsızdı. hem de senelerce çok doktorlara da gittik hatta hocalara da. bu rahatsızlığı dönemsel oluyordu herhangi bir şeye üzüldüğünde ya da uykusuz kaldığında bi bakıyorduk hasta olmuş. yaşamdan tat almıyordu hasta olduğunda , rutin yaptığı işleri bile yapmak istemiyordu. biz ne yazıkki annemi yeterince anlayamadık psikolojik tedavi gördüğü bir dönemde yaşamını sonlandırdı. annem aşırı derece inançlı bir insandı. ama bu öyle bir hastalıkki bence aklı gitti kendini denize atmasını başka şekilde açıklayamıyoruz. 4,5 yıl oldu acısı zerre azalmadı. bizimki böyle oldu sizinki de olur olabilir diye söylemiyorum asla yanlış anlamayın. size tavsiyem lütfen böyle kötü hissettiğinde asla yanlız kalmasın . gündüz zaten çalışıyormuş akşam da hiçbir şekilde yanlız kalmasın. sizin de bir hayatınız var çok iyi anlıyorum ama kendini iyi hissedene kadar gerekirse sizde kalsın, ya da yanına birini ayarlayın. acil şifalar diliyorum.
Herkes sizinle ayni olmak zorunda degil ki gozunden yas istemsizce akiyor dedim ben bunlara üzülmedim beni anlamiyorsunuz ve ben size aciklama yapiyorum surekli. lütfen daha fazla yorum yapmayin konumaEvet saklamaliydi diycem ama yine acımasız bulacaksın....Ayrıca işyerinde evde "gözünden yaş akmak" niye bu kadar üzdü sizi? Kriz dediğiniz tam olarak nedir? 30 yıldır çalışıyorum, işyerinde başıma gelmeyen kalmamıştır, bıçaklanmısligim bile varHiçbirini koştura koştura kızıma anlatmadım. Onun dertlerini ben bilmek zorundayım, o benim dertlerimi bilmek zorunda değil
Benim uzulecek bir durumum yok merak etmeyin siz beni ben sadece care arıyorum annemin rahatsizligina bu kadin canavar mi canim benim hayatimi neden manipüle etsin aaBence acilen psikolojik destek almalısınız çok sağlıksiz bir şekilde annenize bagimlisiniz yukarda yazdığım olayı lütfen okuyun ben size çok üzüldüm anneniz resmen manipüle ediyor
Yok rahatsiz degilim gercekten yapamam çünkü arkadas gibiyiz onsuz birsey almak zevkli olmuyo meselamemnunuz hasta olmasa da bu kadar görüşürduk eminim benim caresiz kaldığım durum bu kadin calisiyor tedavi de goruyor sosyal bir yasami var ama bunlara rağmen hastalaniyor iste
Teşekkür ederimBabam evde ama iste ya uyur ya da gec gelir falan annem aslinda evde kalip kafa dinlemeyi tv izlemeyi seven biri bazen cikalim deriz cikmaz gel deriz gelmez sosyal yasantisi var is hayati var artik tedavisi bitiyordu ben şimdi kardesimde gidince tetiklenecek diye korkuyorum sadece. Sizinde başınız sağolsun mekanı cennet olsun anneciginizinannemde belli buyuk olaylarda yasadi bu aglama krizlerini sadece şükür ki kendinin farkinda hemen doktora gitti
Benim bir arkadasimin annesi de ayni seyi yapti, hayatini karartti manipülasyonlarla ne psikoloji kaldi ne fiziksel saglik, 30 lu yaslarinda 50 yaşında gibiydi. Böyle anneleri huzur evine bırakmak lazım. Laf eden mi oldu çıkarıp kapısına koyacaksın "buyur sen bak" diyerek.Bazı anneler böyle işte nasıl manipüle ettiyse kızı benim annem asla böyle olsun istemez diyor o hasta diyor . O kadar annanem ki böyle diye diye iki kızının burnundan getirdi birinin yanında on iki senedir kalıyor teyzem psikolojik olarak çöktü gördüğüm sayılı güzel kadinlardan biriydi şimdi yüz otuz kiloya yakın yüzünde lekeler olan kırk yaşında altmışlı gibi görünen bir kadın .. mahvetti kızının hayatını annanem sebep oğlu yurt dışına çıkmış yaşamak ona harammiş şimdi artık teyzemin resmen annesinden nefret ettiğini hissediyorum karşısında ağzını acamazdi önceden anneme birşey olsa ben nasıl yaşarım diyordu . Konu sahibinin durumu ilerde böyle olur bu kafayla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?