Annem...

Cok sosyal bir aileyiz babam da dahil ama iste çözümsüz kaldım tedavi de görüyor cok iyi suan sadece tekrarlamasindan korktum ben

Annemsiz bir şey yapamam demek yanlış anlaşılacak bir cümle değil anlamı açık, annemiz bir şey yapamam. Siz bu durumdan ilk rahatsız gibi yazmışsınız şimdi normalleştiriyorsunuz ben sorununuzun ne olduğunu anlamadım açıkçası. Memnunuzun da belli ki bu durumdan bi anormallikte görmüyorsunuz, sorun ne o zaman?

Annemin odak noktası biz degiliz ki o sadece sıkılıp bunaliyor bizim evden uzaklasmamiz tetikliyor ataklari o kadar, calisan bi kadın ona ragmen durum böyle

İşyerinde gözlerinden yaş aktigindan sizin nasıl haberiniz oldu?
Bazı anneler böyle işte nasıl manipüle ettiyse kızı benim annem asla böyle olsun istemez diyor o hasta diyor . O kadar annanem ki böyle diye diye iki kızının burnundan getirdi birinin yanında on iki senedir kalıyor teyzem psikolojik olarak çöktü gördüğüm sayılı güzel kadinlardan biriydi şimdi yüz otuz kiloya yakın yüzünde lekeler olan kırk yaşında altmışlı gibi görünen bir kadın .. mahvetti kızının hayatını annanem sebep oğlu yurt dışına çıkmış yaşamak ona harammiş şimdi artık teyzemin resmen annesinden nefret ettiğini hissediyorum karşısında ağzını acamazdi önceden anneme birşey olsa ben nasıl yaşarım diyordu . Konu sahibinin durumu ilerde böyle olur bu kafayla

Yok rahatsiz degilim gercekten yapamam çünkü arkadas gibiyiz onsuz birsey almak zevkli olmuyo mesela memnunuz hasta olmasa da bu kadar görüşürduk eminim benim caresiz kaldığım durum bu kadin calisiyor tedavi de goruyor sosyal bir yasami var ama bunlara rağmen hastalaniyor iste

Annemin odak noktası biz degiliz ki o sadece sıkılıp bunaliyor bizim evden uzaklasmamiz tetikliyor ataklari o kadar, calisan bi kadın ona ragmen durum böyle
Bence acilen psikolojik destek almalısınız çok sağlıksiz bir şekilde annenize bagimlisiniz yukarda yazdığım olayı lütfen okuyun ben size çok üzüldüm anneniz resmen manipüle ediyor

öncelikle çok geçmiş olsun diyorum . Allah yardımcısınız olsun . annenizin bakıcısı vs değilsiniz tedavi olsun diyen yorumlara lütfen kulak asmayın. benim anneciğim de rahatsızdı. hem de senelerce çok doktorlara da gittik hatta hocalara da. bu rahatsızlığı dönemsel oluyordu herhangi bir şeye üzüldüğünde ya da uykusuz kaldığında bi bakıyorduk hasta olmuş. yaşamdan tat almıyordu hasta olduğunda , rutin yaptığı işleri bile yapmak istemiyordu. biz ne yazıkki annemi yeterince anlayamadık psikolojik tedavi gördüğü bir dönemde yaşamını sonlandırdı. annem aşırı derece inançlı bir insandı. ama bu öyle bir hastalıkki bence aklı gitti kendini denize atmasını başka şekilde açıklayamıyoruz. 4,5 yıl oldu acısı zerre azalmadı. bizimki böyle oldu sizinki de olur olabilir diye söylemiyorum asla yanlış anlamayın. size tavsiyem lütfen böyle kötü hissettiğinde asla yanlız kalmasın . gündüz zaten çalışıyormuş akşam da hiçbir şekilde yanlız kalmasın. sizin de bir hayatınız var çok iyi anlıyorum ama kendini iyi hissedene kadar gerekirse sizde kalsın, ya da yanına birini ayarlayın. acil şifalar diliyorum.

Bende aynen böyle düsünüyorum. Annenin davranislari tamamen bencillikten ve kendine ayit bir hayat sürememesinden. Olan kizina oluyor. Allah korusun bende böyle bir anne olmak istemem

Bisey sorucam annem beni niye manipule etsin eline ne geçsin ki bana bağımlı olsa bazen yemeğe gelin derim yorgunum ben evde durcam bugün der gelmez, tatile gidelim topluca kalabalik dedik siz yapin tatilinizi dedi yine gelmedi yani düşüncesiz bencil beni kendisine baglayan biri degil ki sadece arkadas gibiyiz sık görüşürüz zaten evim yakın sorun bunlar degil kii

Kendisi anlattı doktora gideceği ve böyle bir atak geçirdiği için saklamalı mıydı öyle olsa cok daha fazla üzülürdüm
Evet saklamaliydi diycem ama yine acımasız bulacaksın....Ayrıca işyerinde evde "gözünden yaş akmak" niye bu kadar üzdü sizi? Niye siz haberdar edildiniz bundan?Kriz-atak dediğiniz tam olarak nedir? ben hala anlamadım....30 yıldır çalışıyorum, işyerinde başıma gelmeyen kalmamıştır, bıçaklanmısligim bile var Hiçbirini koştura koştura kızıma anlatmadım.Hala bilmez.... Hayatı boyunca onun bütün dertlerini ben bilmek, farketmek ve çözmek zorundayım ama o benim dertlerimi bilmek, hissetmek zorunda değil, aksine kendi dertlerimden onu uzak tutmak benim görevim, çünkü anne olan benim....

Son düzenleme:
Babam evde ama iste ya uyur ya da gec gelir falan annem aslinda evde kalip kafa dinlemeyi tv izlemeyi seven biri bazen cikalim deriz cikmaz gel deriz gelmez sosyal yasantisi var is hayati var artik tedavisi bitiyordu ben şimdi kardesimde gidince tetiklenecek diye korkuyorum sadece. Sizinde başınız sağolsun mekanı cennet olsun anneciginizin annemde belli buyuk olaylarda yasadi bu aglama krizlerini sadece şükür ki kendinin farkinda hemen doktora gitti

Herkes sizinle ayni olmak zorunda degil ki gozunden yas istemsizce akiyor dedim ben bunlara üzülmedim beni anlamiyorsunuz ve ben size aciklama yapiyorum surekli. lütfen daha fazla yorum yapmayin konuma

Çok sağlıklı bir düşünce yapısı yok Annenizin kusura bakmayın ama bence sizinde yok. Ben kendime bağlı, hep beni düşünen, benim yüzümden evliliği, ailesi, en ve en önemlisi kendisi etkilenen bir çocuklar istemezdim. Annenizin tedavi olduğunu söylemişsiniz bence devam etsin, ama sizde üstüne ayrı düşmeyin, doktoruyla görüşüp ortak kararla haraket edebilirsiniz. Herkes ayrı birey, onlar hayatı yaşanması gereken zamanda herşeyi yaşamışlar, sıra sizde ve kardeşinizde, kendisine bağımlı yetiştiren çocukları çok üzülüyorum ileride kendi hayatlarına yaşayamıyorlar. Aileniz şuan sizin en güzel zamanlarınızı ele geçirmiş, sıra kardeşinizde kusura bakmayın ama siz daha fazlasını verdikçe bunun sonu gelmicek.

Bence acilen psikolojik destek almalısınız çok sağlıksiz bir şekilde annenize bagimlisiniz yukarda yazdığım olayı lütfen okuyun ben size çok üzüldüm anneniz resmen manipüle ediyor
Benim uzulecek bir durumum yok merak etmeyin siz beni ben sadece care arıyorum annemin rahatsizligina bu kadin canavar mi canim benim hayatimi neden manipüle etsin aa

E ona da yapacak bir şey yok. Neticede biz doktor değiliz. Doktor değiştirebilirsiniz bi ihtimal. Bizden yardım istemişsiniz ama nasıl yardım edelim anlamadım. İş annenizde bitiyor açıkçası ben annenizin de bu durumdan memnun olduğunu düşünüyorum. İstediği şekilde çoluğu çocuğu pervane etrafında. Anneniz sizi manipüle ediyor siz de bu yaşadığınız bağımlılık durumunu normal görmeye başlamışsınız. Söyleyecek bir şey yok hayat sizin hayatınız. Bizim ne anlatmak istediğimizi şimdi değil ama ileride çocuğunuz olduğunda ve bu konuda onunla çatışma yaşadığınızda anlayacaksınız bence

Teşekkür ederim

Benim bir arkadasimin annesi de ayni seyi yapti, hayatini karartti manipülasyonlarla ne psikoloji kaldi ne fiziksel saglik, 30 lu yaslarinda 50 yaşında gibiydi. Böyle anneleri huzur evine bırakmak lazım. Laf eden mi oldu çıkarıp kapısına koyacaksın "buyur sen bak" diyerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…