- Konu Sahibi 777mutluluk
-
İnsan çocuğu için en iyi olanı istiyor, o nedenle onun tecrübesizlikten ve aşktan kör olmuş gözlerini açmasını istiyor. Kendisi mutsuz bir evlilik yaşamıştır yada yaşıyordur ama çocuğunun mutsuz olmasını istemiyordur. Ve evet anneler ne derse çıkıyor, annemi dinlediğim konularda hemen hemen hiç keşkem yokken onu dinlemediğim konularda keşke annemi dinleseydim dediğim çok olmuştur.Bu görüşe de katılmıyorum ya. Ne kadar çok demiş herkes "anneler en iyisini bilir" vs diye.
Türkiye'de biyolojik problemi olmayan evli kadınların neredeyse tamamı doğuruyor. Cevremizdeki kadınların kaç tanesinin fikrine güvenilir ki? Konu sahibinin annesi bu olayda haklı olabilir ama genel olarak bakarsak , ilişkiler hakkında , mutlu evlilik hakkında ne biliyor ki ne konuşsun, ne öğüt versin? Zaten kendi de kocası ile mutsuz, ama bunca senedir hiç çaba da göstermemiş bu mutsuzluktan kurtulmak için. Ömrünü yok yere, belki cesaretsizlikten, belki 'el ne der' korkusundan haybeye yaşayan bir kadın. Benim annem olsaydı ilişki konusunda dinleyeceğim son insan olurdu. Çok biliyorsa kendi hayatını güzelleştirseymis.
O yüzden kutsal annelerin her şeyin en iyisini bileceği hikayesine kesinlikle inanmıyorum. Evlilik konusunda akıl danışacak olsam ya güzel, muhabbeti bol yuva kurmuş eşiyle bunca seneler sonra bile sohbet etmekten keyif alan birini dinlerim ya da hata bir evlilik yapmış, pişman olmuş, bir şekilde kurtulmuş kişiyi. İkisi de benim gözümde fikri değerli insanlardır ama geri kalanı, kendi toksikliginden kurtulamamış insanlar gelip de akıl vermesin bence. Cok saçma
Neden bir uzmandan yardım almıyorsun? Kendini keşfetme yolunda epey katkısı oluyor bence.İlişkiler konusunda kendimi nasıl eğitirim bilmiyorum,özdeğer eksikliğim de var galiba.Burada herkes sana göre değil diyerek hemfikir olmuşken ben onu aklamaya çalışıyorum.
Kesinlikle terapi alacağım.Yararı olacağını da düşünüyorum.Neden bir uzmandan yardım almıyorsun? Kendini keşfetme yolunda epey katkısı oluyor bence.
Annemin mutsuz bir evliliği var.Psikolojik,fiziksel,ekonomik şiddete uğradığı oldu.Bu nedenle yanlış bir karar vermemi kesinlikle istemez.İnsan çocuğu için en iyi olanı istiyor, o nedenle onun tecrübesizlikten ve aşktan kör olmuş gözlerini açmasını istiyor. Kendisi mutsuz bir evlilik yaşamıştır yada yaşıyordur ama çocuğunun mutsuz olmasını istemiyordur. Ve evet anneler ne derse çıkıyor, annemi dinlediğim konularda hemen hemen hiç keşkem yokken onu dinlemediğim konularda keşke annemi dinleseydim dediğim çok olmuştur.
Tüm KK benim konumda aynı fikirde. Açtığım konuyla herkesi birleştirdim resmen.Ben de hiç olumlu bir enerji almadım. Lütfen uzak durun. Detayları canım kadınlar öyle güzel açıklamış ki fazlasına gerek yok
Çok haklısınız.Yazişmalari okudum. Aşiri sacma bir insan bu kişi, yazdiklarindan tek cikarttigim acelem yok işin ucunda sevişmek varsa beklerim diyor hepsi bu. Uslubu zaten leş
Kendi deyimiyle "edebiyle" duracak insan ilk gordugu gunden ay hesabi yapip öpüşelim diye pazarlik yapmaz.
Sanırım biraz kendi içime dönmem gerekiyor.Aslında nasıl biri istediğimi biliyorum.Hayata aynı pencereden mi bakıyorsunuz? Konuşurken sohbetiniz nasil size birseyler kattığını düşünüyor musunuz, insanlara nasil davranıyor, çevresi nasıl vs vs.
Siyasi görüşü bile nasıl biri olduğu hakkında az çok bilgi verir. Ama siz çok tozpembe bakıyorsunuz bu şekilde doğru eş adayı secebileceginizi düşünmüyorum o sebeple anneniz haklı.
Keşke şu zamana kadar tecrübem olsaydı.Adamın mesajlarının her satırı ayrı bir arıza geliyorum diyor resmen. Tecrübe diyin kapatın bu konuyu lütfen. Adam sizin tecrübesizliğinize oynuyor. Anca saf birini kandırır zaten.
Neden kendinizi bu kadar cok evlenmeye adadiniz?Off,daha şimdiden böyle olması canımı çok sıkıyor.
Evlenme fikri yok ki henüz aklımda.Neden kendinizi bu kadar cok evlenmeye adadiniz?
Evlenmek icin evlenilmez!
Merhametli, düşünceli geldi bana.Usluba bak daha konusmasini bilmiyor ilk bulusmada annesiyle konusmak nedir tam bir ana kuzusu imaji neden konusturduki sizi cok sacma anneniz hakli ayrica uzaktan taniyip bir kere gorustugunuz adamin cok merhametli falan oldugunu nasilda hemen anlamissiniz masallah :)
Annesi ile konuştuğunuz, annenizden onay istediginiz bir konumdayken evlenmek fikrinde degil misiniz?Evlenme fikri yok ki henüz aklımda.
Sen bir annenin babanın kızısın evladısın demek istemiş. Abartmayın isterseniz.Yazdığı diğer her şeyi boşver, tüm kız çocukları mutlu olsun istiyormuş.
Sen küçük kız çocuğu değilsin. Bu herif sapık.
bir paragraf yazıp araya bir virgül bile koymayışından belli ediyorsun kendiniNe alakası var hanımefendi tamamiyle kendini geliştirmekle alakalı bu ülkede nice temiz insanlar maddi imkânlardan dolayı üniversitesi okuyamıyor.onlar okuyamadı diye nasıl bir sosyal kültürel fark olabilir aralarında.nice kurumlarda çalışan memur var ama bazısı inan insanlıktan nasibini alamamış kötü muamele yapan insanlar var. üniversite nasıl bir kültür fark yaratabilir Türkiyedeki üniversitesilerin durumu belli bir kaç üni dışında adam gibi eğitim veren bir elin parmağını geçmez.coğu öğrenci sigarayı uyuşturucu kötü alışkanlıkları üniversitesi ortamında da edinebiliyor.ama okudu diye kültürlü öyle mi
hayatım yorumlanacak bişi yokBana bir mesaj yazdı da yukarıda paylastım,yorumlar mısınız?
Keşke kusma buttonu olsaydıBunlar işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?