Daha doğrusu iyi bir örnek olamamış. Derin yaralar bırakmış. Çok acıBelli ki annenizin psikolojik sorunlari vardi, bunun acisini da sizden cikarmis. Uzuldum
Ama size iyi ornek olmus en azindan anneniz gibi degilsiniz
Uslu cocuk derken gercek anlamda usluydum. Catlasam da patlasam da misafirlikte saatlerce yerimde otururdum cunku eve gidince cilgin gibi doverdi, cok ornegini yasadim. Dusunuyorum da hic reva mi? Kucucuk cocuk ruhu nasil saatlerce bir kosede oturur? Cok sikilirdim ama dayak korkumdan dolayi oturmak zorundaydim. Bir defasinda baban gelince cikacagiz deyip beni kat kat giydirmisti, gocugu, atkiyi siki siki takmisti, sobanin yanina oturttu, sakin buradan kalkma dedi, en az bir saat sonra odaya girdiginde ben terden sirilsiklam bir sekilde ayni yerde oturuyordum, cunku doverdi. Ve bunu bugun bile gulerek anlatir. Dayak korkumu bilmiyor tabi, rosalone cok usluydu, oturdugu yerden kalkmazdi diye anlatiyor. Sokak onun sevmedigi seylerdendi, kiz kismi evde oturur diye dusunurdu, o yuzden yazdim, kotu birsey oldugu icin degil.Uslu çocuk olmak demek dışarı çıkmamak, sokak nedir bilmemek demek değildir. Hak etmediğiniz şeyleri yaşamışsınız. Bir çocuk veya bir insan dayağı hiçbir koşulda hak etmez zaten.
Ya bir uzman yardımı alın ya da geçmişi kendi kendinize unutmaya çalışarak bebeğinizle sağlıklı bir iletişim halinde olun. Bu psikoloji sizi çok yorar...
Tesekkur ederim guzel gorusun icin. Ben sadece bebegime bakmaya doyamazken annemin beni nasil evire cevire dovdugune anlam veremiyorum.arkadaşım sende annenin yaptığının tam tersini yaparsın. hangi hareketinin çocuğunda olumsuz etkiler yaratacağını öğrenmişsin kötü bi yolla da olsa. çok iyi bi anne olacağına inanıyorum senin
Ne demek istediğinizi anladım. Hiçte iyi bir çocukluk geçirmemişsiniz. Halbuki çocuk dediğin sokakta da oynar, evin altını üstüne de getirir. Yerinde duramaz. Anneniz çok düşüncesizmiş ve benim zihnimde oluşan anne kriterlerine hiç uymayan biriymiş. Hem kendisine yazık etmiş hemde sizin çocukluğunuza, gençliğinize, geleceğinize. Bazı şeyleri unutmak çok zor, bilirim. Fakat bana kalırsa uzman yardımı almalısınız. Bu ağır yükün altından tek başına kalkmanız kolay değil. Düşünmemekte elde değil. Ufacık bir şey karşısında kötü anılarınız canlanır zihninizde. Lütfen kendinize en azından bundan sonrası için yazık etmeyin (psikolojik anlamda).Uslu cocuk derken gercek anlamda usluydum. Catlasam da patlasam da misafirlikte saatlerce yerimde otururdum cunku eve gidince cilgin gibi doverdi, cok ornegini yasadim. Dusunuyorum da hic reva mi? Kucucuk cocuk ruhu nasil saatlerce bir kosede oturur? Cok sikilirdim ama dayak korkumdan dolayi oturmak zorundaydim. Bir defasinda baban gelince cikacagiz deyip beni kat kat giydirmisti, gocugu, atkiyi siki siki takmisti, sobanin yanina oturttu, sakin buradan kalkma dedi, en az bir saat sonra odaya girdiginde ben terden sirilsiklam bir sekilde ayni yerde oturuyordum, cunku doverdi. Ve bunu bugun bile gulerek anlatir. Dayak korkumu bilmiyor tabi, rosalone cok usluydu, oturdugu yerden kalkmazdi diye anlatiyor. Sokak onun sevmedigi seylerdendi, kiz kismi evde oturur diye dusunurdu, o yuzden yazdim, kotu birsey oldugu icin degil.
Uslu cocuk derken gercek anlamda usluydum. Catlasam da patlasam da misafirlikte saatlerce yerimde otururdum cunku eve gidince cilgin gibi doverdi, cok ornegini yasadim. Dusunuyorum da hic reva mi? Kucucuk cocuk ruhu nasil saatlerce bir kosede oturur? Cok sikilirdim ama dayak korkumdan dolayi oturmak zorundaydim. Bir defasinda baban gelince cikacagiz deyip beni kat kat giydirmisti, gocugu, atkiyi siki siki takmisti, sobanin yanina oturttu, sakin buradan kalkma dedi, en az bir saat sonra odaya girdiginde ben terden sirilsiklam bir sekilde ayni yerde oturuyordum, cunku doverdi. Ve bunu bugun bile gulerek anlatir. Dayak korkumu bilmiyor tabi, rosalone cok usluydu, oturdugu yerden kalkmazdi diye anlatiyor. Sokak onun sevmedigi seylerdendi, kiz kismi evde oturur diye dusunurdu, o yuzden yazdim, kotu birsey oldugu icin degil.
Uslu cocuk derken gercek anlamda usluydum. Catlasam da patlasam da misafirlikte saatlerce yerimde otururdum cunku eve gidince cilgin gibi doverdi, cok ornegini yasadim. Dusunuyorum da hic reva mi? Kucucuk cocuk ruhu nasil saatlerce bir kosede oturur? Cok sikilirdim ama dayak korkumdan dolayi oturmak zorundaydim. Bir defasinda baban gelince cikacagiz deyip beni kat kat giydirmisti, gocugu, atkiyi siki siki takmisti, sobanin yanina oturttu, sakin buradan kalkma dedi, en az bir saat sonra odaya girdiginde ben terden sirilsiklam bir sekilde ayni yerde oturuyordum, cunku doverdi. Ve bunu bugun bile gulerek anlatir. Dayak korkumu bilmiyor tabi, rosalone cok usluydu, oturdugu yerden kalkmazdi diye anlatiyor. Sokak onun sevmedigi seylerdendi, kiz kismi evde oturur diye dusunurdu, o yuzden yazdim, kotu birsey oldugu icin degil.
Yani keske olsa. Hatta kendi annem babam icin dahi olsa isterdim boyle bir uygulamayi. Cunku bu sayede, korkularindan bu kadar dovmezlerdi.Keşke boyke durumlarda devlet müdahil olabilse.okulda öğretmen durumu farkedip sosyal kurumlara şikayette bulunsa ve o aile ceza alsa..
Biliyorum şimdi böyle yaptırımlar var ama yeterli derecede gözlem ve bu yolda bir eğitim yok..kaç tane öğretmen çocuk psikolojisi üzerine de eğitim alıyor desek sonuç ne çıkar?Bir öğretmen çocuğun gözünden halinden tavrından anlamalı şiddet görüp görmediğini yada başka bir derdi olup olmadığını. ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?