Annemden annelik ogrenememisim :(

aaa çok acı ya.
hiç tedavi gördü mü peki.
kesinlikle normal değil.
kk da ne çok böyle konu var.anneden dayak yiyen.
ne acı.

aaa çok acı ya.
hiç tedavi gördü mü peki.
kesinlikle normal değil.
kk da ne çok böyle konu var.anneden dayak yiyen.
ne acı.
Tedavi denen birseye onu asla ikna edemezsin. Evet anneligi normal degil.

Hayir hic olmuyordu. Dovdukten sonra bir de kuserdi. Birsey isteyince, isimiz dusunce konusmazdi. Iyice psikolojimizi bozardi, sucluluk duygumuzu iyice pekistirirdi.
Sizin küsmeniz gerekirken o küsüyormuş.Gerçekten ilginç bir anneniz var.

valla o anneyi evir cevir bir guzel doveceksin ki dayak ne aci birsey amlasin.kocaman bir kadinin ic dunyasinda biraktigi ize bakin ya!

inanki üzüldüm haline ama anne olmayla bazen insan hakki daha önemli tabiki anne baba hakida önemli ama
bir kisi kisilik hakkini eziyorsa ondan uzak kalacan annen olsa bile bunu diyene bak diyeceksin ayni seyleri yillarca yasadigim icin biliyorum sindi benimki ihdiyarladi pskolojik baski yapiyorrrr benimkide ayri bir dramm
insanlarin sinavlari faarli farkliymis hic birimizinki birimizinkine benzemiyor

Yine de bir sebep olmasi lazim ya durduk yere olmaz ki.Bu anneni haklı çikarmaz tabi ki.

Çok üzüldüm yahuu ne kadar kötü anılarla dolu bir çocukluk geçirmiş siniz
Benim de 7 aylık bir bebeğim var
onu koklamaya kıyamıyorum yaşadıklarınız gözünün önünde canlandı inanın gözlerim doldu
Allah bazı kadınlara anne olmayı nasip ediyor ama,onlar bunun kıymetini bilmiyor

Hayir hic olmuyordu. Dovdukten sonra bir de kuserdi. Birsey isteyince, isimiz dusunce konusmazdi. Iyice psikolojimizi bozardi, sucluluk duygumuzu iyice pekistirirdi.

annenden kusura bakma ama o kadar nefret ettim ki anlatamam.. çocukluğunu yaşayamayışına, büyüme sürecinde anlattığın özgüvensizlik sebebi oluşuna çok üzüldüm içim yandı. tamam hepimiz geçmişte dayak yedik ama bu dayak değil psikopatlık, işkence resmen.. kendi evladımı düşündüm sayfalarda yazdıklarını okurken titredim..
ama sen çok gurur duyulası bir kadınsın. bütün bu sıkıntılara rağmen güzel bir yerdesin ve bence günden güne de kendini tedavi edebilme kapasitesine sahipsin. bütün bunlardan çıkarım yapabilip çocuğuna şiddet göstermeden anne olabilmen ise bence muhteşem çünkü bizim toplumumuzda biliyorsun ki herkes gördüğünü işler.
o sebeple geçmişe dönüp kendini yıpratma. çocuğuna ilerde yaşadıklarını anlatma. aslında yapabiliyorsan annenle mümkün mertebe de görüşme. böyle bir annenin evladını sevebiliyor olacağı ihtimalini göremiyorum ben maalesef. sen evladına ve evine, hayatına bak gerisi hiç mühim değil.

Şu ilk yazdıklarında kendi annemi gördüm. Aşırı dayak kısmında değil ama benim annem de biz küçükken çok despottu. Biz de misafirlikte yerimizden kalkamazdık. Herkesin çocuğu oyun oynarken biz annemin yanında otururduk.
Ben şimdi bunları anneme söylüyorum 'kendini ve bizi millete hoş göstermek için iyi mi yaptın sanki?' diye o da pişman 'cahillikmiş işte' diyor. Yine de annemin bizim için ne kadar fedakarlık yaptığını çok iyi biliyorum. Arada dayak da yerdik ama yine de yapacağımızı yapardık biz. Zaten annem de pişman olup öpmeye başlardı.

Sen çok iyi bir anne ol. Her fısatta öp kokla bebeğini. Sinirlensen de git başka yerden çıkar hıncını. Bardak kır, yastıkları yumrukla. Annenin sana hissettirdiklerini aklından çıkarma.

Dayak atan insanlar yaşamasın ya. Yaşamayı haketmiyorlar. Ben nefret ediyorum şiddet yanlısı, şiddet eğilimi olan herkesten iğreniyorum.

Çok üzüldüm arkadaşım senin adına ben çok şiddet görmedim ama babam katı bir insandı ve annemin bize şiddet uygulamasını elinden geldigince engelledi bu yüzden erkek çocuğu gibi yetiştim ve hep dışarda futbol misket tarzı oyunlarla büyüdüm ama eşim öyle değil hiç dayak yetmemiş ama piskolojik baskı altında büyümüş yok çıkarsan ölürüm yok annen olmam tarzı garibim kız gibi büyümüş bu yüzden sizi anlıyorum ve en kısa zamanda bi doktora gidin ben eşimi götürdüm ve şimdi çok daha farklı.

Çok üzüldüm!! tüğlerim diken diken oldu.
Hepimiz büyürken dayak yemişizdir mutlaka ama bu şekilde değil , kusura bakma ama annen resmen psikopatmış.
Emin ol kendisini halen çok normal görüyordur her çocuk dayak yiyor nevarki diyordur ama sendeki bıraktığı izlere bakarmısın yazık.
Ben kızıma bile kızdığım zaman içim parçalanıyor kaldıki dövücem,inşallah hayatın boyunca bebişinle çok mutlu olursun ve dr yardımı olmanı tavsiye ederim inan çok etkisi olur .

Allah merhamet böyle insanlara
insan nasıl melegine kıyarki
ama senin evladın çok şanslı

Insan anne lunca hem annesinin cektiklerini anliyor ama hem de eksik yaptiklari gozune batiyor.
Benim annem sakin biriydi dovmezdi asla. Cocuklugunda cok dayak yemis.
Babam nadiren tokatlardi. Agir bir dayak yemedim.
Lakin annem biz kucukken beni abimle evde birakir baga bahceye bazen konu komsuya giderdi. Cok kucuktum abimden cok dayaklar yedim.
Bu yetmezmis gibi 2 yaslarindayken evde uyutup giderdi yine. Uyanip camin onunde beklerdim saatlerce.
Kendim cocuklarimi 5 dk birakmayacagimdan icime cok oturdu bu.
bazi konustugu argo kelimeler, yaptigi olu taklitleri, bizi birakip gitmekle tehdit etmeleri falan hep cocugum olduktan sonra gozumun onunden gecti,
Icimde kin olustu. Annemle konustum bunlari ama sonra affettim annemi. Cahiliginden yapti. Yoksa bizi sevdi.
Hala da cok seviyor. O ailesinden be gorduyse bizi daha iyi yetistirdi.
Elinden gelen buydu.

Annenizede kayserili kadın gibi bela okuyasım geldi kusura bakmayın

İçinde kalan anne sevgisini eksikliğini bebeğine yaşat, bende annesiz büyüyorum 1yaşında kızım var nasıl düşüyorum üstüne çünkü ben yaşadım o yaşamasın diye, sende bebeğinde yap annen sana ne yapmadıysa ne yapmasını istediysen onları yap üzülme seni anlıyorum bende öyleyim allah uzun ömürler versin ikinizede

okuyamadım, o soba yanındaki oturuştan sonrasını okuyamadım. kendi çocuğuna veya başka bir çocuğa vuran kişi insani bazı vasıflardan mahrumdur, kusura bakmayın. sizinki bi de evire çevire dövmekmiş. Allah ıslah etsin ne diyim. ben sğrekli yüzüne vurup üzerdim annemi öyle olsa. yakardım içini. hiç kıyamıyorum ilgilenilmeyen, sevilmeyen, oynatılmayan sıkılan çocuğa. çalışan bir anneyim. bir misafirliğe gittiğimde, misafir geldiğinde kızım beş dakika sıkılacak diye ödüm kopuyor. kardeşim, annem filan sinir oluyor ama napiim. o sıkılırkenki mahsunluğu çok üzüyor beni. hele ki dövmek...
kadınlar anne olunca bir daha dönüyorlar çocukluklarına ve kendi yaralarını farkediyorlar. ben de çok özgüvensiz büyütüldüm. sen yapamazsın, beceremezsin diyen bir anne ve sürekli bağıran bir baba. sizinkinin dayaksızı. şimdi kızıma istemsizce en çok dediğim şey "yaparsın, bir daha dene, yapamıyorum diye bir şey yok..." çünkü benim yaram orda.

Merhaba bir an ben yazdim zannettim sizi o kadar iyi anliyorum ki bende oyle bir ortamda buyudum tek fark biz 6kardesiz ben gorusmuyorum annemle cocugum oldu gelmedi ameliyat oldum gelmedi her seyde beni tek birakti kanatlarini ustumde hic hissetmedim insallah ben oyle olmayacagim diyorum sadece merak ettigim anneniz disariya nasil davranirdi benim annem disarida melek kesilirdi bu yuzden kimse inanmazdi bize 6 kardesiz 6miz da annemle gorusmuyoruz bizi bu hale kendisi getirdi maalesef

Ne yazikki anne babamizi secemiyoruz bu hayatta eminim siz akli basinda ve bilincli bir anne olacaksinizdir. Yasadiklariniz sizi cok yaralamis bosverin dusunmeyin dusundukce ofkeleneceksiniz cunku. Insa buyukce yas aldikca cocuklugunda acilan yaralari tek tek fark ediyor sizde simdi fark ediyorsunuz. Anneniz gibi kadinlarin yada admlarin bir ozru yok hicbir sebep hakli cikarmaz yaptiklari seyi o yuzden ne onlari anlamaya calismak nede hakli sebepler aramaya calismak ise yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…