Hic dover miyim, ben ona bakmaya bile doyamiyorum. Ben de boyle bir bebektim, masumdum, kucuk bir cocuktum, nasil dovdu annem beni o kadar diye gercekten hayret ediyorum.Siz sakın bebeğinizi dövmeyin..
Hiç üzmeyin onu..
Ve geçmişi unutmaya hatırlamamaya çalışın..
Aynen oyle oldu ama keske nasil anne olunacagini ogretseymis. Bebegime bakarken annem olsa soyle yapardi, annem olsa boyle yapardi diyebilseydim.Yaşadıklarınız bir travma bence.
Benim de 23 aylık bir oğlum var, bende bakmaya doyamıyorum evladıma.
Her anne öyledir zaten... Ama biz dayak yiyerek büyüyen nesildik malesef.
Benim de annemden yemiş olduğum dayaklar vardır fakat tabii bu kadar psikopatlık derecesinde değil.
Bence annenizin o dönem psikolojik sorunları varmış. Bunu da "zamanında bu kadar usluydu benim kızım" diye anlatabiliyorsa, pes diyorum.
Çünkü aklı başında, aklı selim bir insan bu anıları hatırladığında bari biraz vicdanen rahatsız olur.
Anneniz normal değil bence.
diğer arkadaşların da dediği gibi "nasıl anne olunmayacağını" öğretmiş size.
Hic dover miyim, ben ona bakmaya bile doyamiyorum. Ben de boyle bir bebektim, masumdum, kucuk bir cocuktum, nasil dovdu annem beni o kadar diye gercekten hayret ediyorum.
Kardesimi de cok doverdi. Ama o erkek oldugu icin biraz buyuyunce kendi dovdurmedi, karsilik verirdi, kendini korurdu. Ben yapamazdim, dayagi sonuna kadar yerdim. Insallah bizler iyi anneler oluruz.neden dövüyomuş büyüyünce sormuşsundur. diğer kardeşine nasıl davranıyodu.o sadece doğurmuş anne olamamış malesef. bu kötü örneğe bakarak sen en iyi en anne olursun. bebeğin çok şanslı
Keşke. .inşallah. .Yani keske olsa. Hatta kendi annem babam icin dahi olsa isterdim boyle bir uygulamayi. Cunku bu sayede, korkularindan bu kadar dovmezlerdi.
Bu konu anlatıyor senin niye TR ye dönmek istemediğini...Hakkaten ama, o ne öyle? Baban bişey yapmıyordu mu peki?Merhaba bayanlar,
11 aylik bebegim var. Ben oyle cok fazla gecmisi dusunen, gecmis anilarda yasayan biri degilimdir ama bebegim olduktan sonra cok fazla kendi cocukluguma gidiyorum. Cogu kiside de boyle oluyormus zaten, cocukla cocuklugunu bir defa daha yasiyormus insan. Sunu goruyorum ki ben evlenene kadar hep dayak yemisim. Annem, babam, erkek kardesim... Annem beni cok doverdi, hergun doverdi. Cok iyi hatirliyorum, her gece Allah a dua ederdim annem beni dovmesin diye. Ama oyle boyle degil, agza alinmayacak laflar savurarak, evire cevire doverdi. Doverken kendinden gecerdi, gozleri yuvasindan firlardi, agzi yuzu hirsindan yamulurdu. Gercekten cok uslu bir cocuktum, hicbir zararim yoktu, sokak nedir bilmezdim, evden disari cikmazdim, hatta hala kendisi de anlatir ne kadar uslu oldugumu. Bebegin de sana cekerse senin gibi uslu olur der. Hem dover, hem sever de degildi, tek optugu zamanlar bayramdan bayrama elini optukten sonraki opmesidir. Cok cocukla ugrastigindan da degil, iki kardestik. Kv-kp ye sinirlenip bizi dovuyor da degildi, cunku kv-kp koydeydi, senede bir ay gorurduk. Kendisini de ananem-dedem hic dovmemis, hep anlatirlardi. Velhasili kelam ben hic annemden iyi bir annelik ogrenmemisim. Bir kayserili uvey anne cikti, ulke yerinden oynadi, ama iskence kismi olmasa bile dayak kismi anneminki gibiydi, ben goruntulere zaten asinaydim. Hep anne olunca anlarsin derler ya, anne oldum ve annemi anlamiyorum, insan evladini, hem de masum, savunmasiz bir cocugu boyle dover mi? Arkadaslarim bebegine annelik yaparken, annem soyle anneydi, boyle anneydi, ben hic onun gibi degilim diyor, oysa benim icin tam tersi. Bebegimden sonra resmen annemden hissen daha da uzaklistigimi hissediyorum.
Bana surekli soguk diyor. Kabul ediyorum sogugum. Sen beni zamaninda cok dovdun o yuzden sogugum, elimden gelen bu diyorum. Herkes dovmustur, milletin cocugu soguk mu diyor. Haketmissindir dovmusumdur diyor. Kendin soyluyorsun uslu cocuktun diye diyorum, usluydun ama inadin tuttu mu fenaydin diyor. Inat minat cocuktum diyorum. Seni cok dovmedim, kardesini dovdum diyor. Yani ona gore dayak yediysem haketmisimdir, kendini hic suclu gormuyor.Ben sizin yerinizde olsam annemle konusurdum "anne sen neden kucukken beni hep dovuyodun? Yaramazlik mk yapiyodum ki? Halbuki hep uslu oldugumu soylersin" derdim. Belki onu utandirmak icin belki de icimdeki sorulara cevap bulmak icin.. Soylemeyi hic dusunmediniz mi?
Babam cok yogun calisiyordu, herseyi soylemiyorduk ona. Soylesek de kizardi anneme ama kimin umrunda o ise gittiginde yine aynen devam ederdi. Tr ye donmek istemeyisimin milyon tane sebebi var.Bu konu anlatıyor senin niye TR ye dönmek istemediğini...Hakkaten ama, o ne öyle? Baban bişey yapmıyordu mu peki?
Ben şahsen böyle annelerin evlatları üzerinde bir hak sahibi olduğunu sanmıyorum. Hisleriniz yüzünden vicdan yapmayın derim.
Kardesimi de cok doverdi. Ama o erkek oldugu icin biraz buyuyunce kendi dovdurmedi, karsilik verirdi, kendini korurdu. Ben yapamazdim, dayagi sonuna kadar yerdim. Insallah bizler iyi anneler oluruz.
hadi ya.hiç pişmanlık yok mu yani?Bana surekli soguk diyor. Kabul ediyorum sogugum. Sen beni zamaninda cok dovdun o yuzden sogugum, elimden gelen bu diyorum. Herkes dovmustur, milletin cocugu soguk mu diyor. Haketmissindir dovmusumdur diyor. Kendin soyluyorsun uslu cocuktun diye diyorum, usluydun ama inadin tuttu mu fenaydin diyor. Inat minat cocuktum diyorum. Seni cok dovmedim, kardesini dovdum diyor. Yani ona gore dayak yediysem haketmisimdir, kendini hic suclu gormuyor.
Adem Gunesi ben de elimden geldigince takip ediyorum. Ben de aynen senin gibi hep kendimi sucladim. Ama annemden gordugum muamelenin sonu gelecegimi gercekten cok kotu etkiledi. Cunku annemden korkuma hep sinerdim. her yerde kiyida kosede uslu, sessiz, hareketsiz otururdum. Annemin dayaklari yuzunden karsilik vermemyi cok iyi ogrendim. Caliskan bir ogrenci oldugum halde sinifta atilgan olamadim. Konusan, savunan biri olamadim. Univ kazanip gittigimde kaldigim yurtlarda, sinifta hep sonuk, ozguvensiz oturdum, hicbir sosyal projeye katilamadim. Esimle evlenirken zorlu bir nisan sureci gecirdim, kendimi yine savunamadim. Evlendim, ABD ye geldim, master basvurulari yapiyordum, mulakatlarim oluyordu, ozguvensizlikten konusamiyordum, kendimi iyi ifade edemedim. Su an master yapiyorum, hala sinifta, sunumlarda, profesorlerimle olan iliskilerimde ozguvensizlikten konusamiyorum, atilgan davranamiyorum. Tum hepsinin sucunu annemin beni bastirarak, dayakla egitmesine dayiyorum. Gercekten cocukluktan baslayan bu sindirici egitim basta karakterim olmak uzere tum hayatimi olumsuz etkiledi.gerçekten insan anne olunca çocukluğuna gidiyor, sorgulamaya başlıyor kendi geçmişini. ben annemden dayak yemedim belki bikaç kez küçük tokat, ama çocukluğum babamın annemi gözlerimin önünde dövmesini seyretmekle geçti. psikolojisi bozuk bi anneyle sevgisiz, çoğu zaman aşağılanarak sözlü şiddet deniliyor ya artık o şekilde büyüdüm, hep kusurlu benim sandım, çook yıllar sonra farkettim gerçekleri.. kızıma en iyi şekilde annelik yapmaya çalışıyorum öyle ki sanırım abarttım ve en ufak terslikte kendimi iyi anne olamamakla suçluyorum, sürekli bi endişe ve gerginlik içindeyim. pdagog adem güneşi takip ediyorum bu ara bana iyi geliyor, tavsiye edebilirim..
Evet hatta onu daha cok dovuyordu cunku erkek kardesim cok yaramazdi. Ama o biraz buyuyunce kendini dovdurmemeye basladi. Karsilik verirdi, kendini korurdu.Diğer kardeşinize de aynı mı davranıyordu?
Ben hic pismanlik duydugunu sanmiyorum. Hep biz sucluyuz, biz kotuyuzdur, onun bir sucu yoktur. Hala firsatini buldugunda esimin yaninda bana hakaret eder, laf sayar. Hatta bu yaz esim yoktu, kucagimda uc aylik bebegim vardi, tartisiyorduk karsilikli, kalkti geldi yine vurmaya calisti. Tabi simdiki vurusu dayak degil tam olarak, hafif hamle ama hala bu yontemi kullanmaya calismasi ilginc, hicbir gelisme yok.hadi ya.hiç pişmanlık yok mu yani?
Hayir hic olmuyordu. Dovdukten sonra bir de kuserdi. Birsey isteyince, isimiz dusunce konusmazdi. Iyice psikolojimizi bozardi, sucluluk duygumuzu iyice pekistirirdi.Bırak dövmeyi kızınca bile ,sonrasında insan üzülüyor,vicdan azabı duyuyor.Sonrasında sizin gönlünüzü almaya yönelik hareketi olmuyor muydu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?