Annemden annelik ogrenememisim :(

Siz sakın bebeğinizi dövmeyin..
Hiç üzmeyin onu..
Ve geçmişi unutmaya hatırlamamaya çalışın..
Hic dover miyim, ben ona bakmaya bile doyamiyorum. Ben de boyle bir bebektim, masumdum, kucuk bir cocuktum, nasil dovdu annem beni o kadar diye gercekten hayret ediyorum.

Aynen oyle oldu ama keske nasil anne olunacagini ogretseymis. Bebegime bakarken annem olsa soyle yapardi, annem olsa boyle yapardi diyebilseydim.

Hic dover miyim, ben ona bakmaya bile doyamiyorum. Ben de boyle bir bebektim, masumdum, kucuk bir cocuktum, nasil dovdu annem beni o kadar diye gercekten hayret ediyorum.

Normal değilmiş anneniz..
Yoksa mümkün mü bu kadar savunmasız birine bunları yapmak..
hele bir de canınızdan kopan parça o..
Maalesef ki bu yaptıklarının cezasını çekecek anneniz..
Siz dilemeseniz de sizi ona emanet veren soracak hesabını.

Kardesimi de cok doverdi. Ama o erkek oldugu icin biraz buyuyunce kendi dovdurmedi, karsilik verirdi, kendini korurdu. Ben yapamazdim, dayagi sonuna kadar yerdim. Insallah bizler iyi anneler oluruz.

şu an ilişkiniz nasıl.
annenin diğer aile bireyleriyle ilişkisi nasıl.
gerçekten üzücü bir durum.annen ağır psikiyatrik vakaymış bence.
hiç tedavi görmedi mi?
annene hiç dur yapma diyen olmadı ?
baban engel olamıyrmuydu?

Gözlerim doldu. Çocuk delisi kadınlardan değilim ama çocukların maruz kaldığı şiddete dayanamıyorum, içim sızlıyor. Küçük rosalone için çok üzüldüm. Annenize bakıp nasıl bir anne olmamanız gerektiğini öğrenmişsiniz. Belki de sizin şanssızlığınız evladınızın şansı olmuş.
Ve bir kere daha anladım ki en azından bu ülkede ebeveyn olmak ruhsata tabi olmalı. Annenizin ciddi psikolojik sorunları varmış.

Bu konu anlatıyor senin niye TR ye dönmek istemediğini...Hakkaten ama, o ne öyle? Baban bişey yapmıyordu mu peki?

Ben şahsen böyle annelerin evlatları üzerinde bir hak sahibi olduğunu sanmıyorum. Hisleriniz yüzünden vicdan yapmayın derim.

Bana surekli soguk diyor. Kabul ediyorum sogugum. Sen beni zamaninda cok dovdun o yuzden sogugum, elimden gelen bu diyorum. Herkes dovmustur, milletin cocugu soguk mu diyor. Haketmissindir dovmusumdur diyor. Kendin soyluyorsun uslu cocuktun diye diyorum, usluydun ama inadin tuttu mu fenaydin diyor. Inat minat cocuktum diyorum. Seni cok dovmedim, kardesini dovdum diyor. Yani ona gore dayak yediysem haketmisimdir, kendini hic suclu gormuyor.

gerçekten insan anne olunca çocukluğuna gidiyor, sorgulamaya başlıyor kendi geçmişini. ben annemden dayak yemedim belki bikaç kez küçük tokat, ama çocukluğum babamın annemi gözlerimin önünde dövmesini seyretmekle geçti. psikolojisi bozuk bi anneyle sevgisiz, çoğu zaman aşağılanarak sözlü şiddet deniliyor ya artık o şekilde büyüdüm, hep kusurlu benim sandım, çook yıllar sonra farkettim gerçekleri.. kızıma en iyi şekilde annelik yapmaya çalışıyorum öyle ki sanırım abarttım ve en ufak terslikte kendimi iyi anne olamamakla suçluyorum, sürekli bi endişe ve gerginlik içindeyim. pdagog adem güneşi takip ediyorum bu ara bana iyi geliyor, tavsiye edebilirim..

Babam cok yogun calisiyordu, herseyi soylemiyorduk ona. Soylesek de kizardi anneme ama kimin umrunda o ise gittiginde yine aynen devam ederdi. Tr ye donmek istemeyisimin milyon tane sebebi var.

Kardesimi de cok doverdi. Ama o erkek oldugu icin biraz buyuyunce kendi dovdurmedi, karsilik verirdi, kendini korurdu. Ben yapamazdim, dayagi sonuna kadar yerdim. Insallah bizler iyi anneler oluruz.

Bu tarz konuları okurken gerçek anlamda içim sızlıyor.

Keşke sen de bir noktada
yeter artık diye bir tane ona patlatsaydın.
Kendini korumayı seçseydin.

Anne olması gösterdiği şiddetin üstünü kapatmaya
asla yetmez.

Özellikle o montla sobanın yanın da oturup
sırılsıklam olman, gerçekten aglicam şimdi.

hadi ya.hiç pişmanlık yok mu yani?

bende çok etkileniyorum üzülüyorum bunları okudukça kimbilir uan şu dakika ne işkence gören acı çeken insanlar var

Adem Gunesi ben de elimden geldigince takip ediyorum. Ben de aynen senin gibi hep kendimi sucladim. Ama annemden gordugum muamelenin sonu gelecegimi gercekten cok kotu etkiledi. Cunku annemden korkuma hep sinerdim. her yerde kiyida kosede uslu, sessiz, hareketsiz otururdum. Annemin dayaklari yuzunden karsilik vermemyi cok iyi ogrendim. Caliskan bir ogrenci oldugum halde sinifta atilgan olamadim. Konusan, savunan biri olamadim. Univ kazanip gittigimde kaldigim yurtlarda, sinifta hep sonuk, ozguvensiz oturdum, hicbir sosyal projeye katilamadim. Esimle evlenirken zorlu bir nisan sureci gecirdim, kendimi yine savunamadim. Evlendim, ABD ye geldim, master basvurulari yapiyordum, mulakatlarim oluyordu, ozguvensizlikten konusamiyordum, kendimi iyi ifade edemedim. Su an master yapiyorum, hala sinifta, sunumlarda, profesorlerimle olan iliskilerimde ozguvensizlikten konusamiyorum, atilgan davranamiyorum. Tum hepsinin sucunu annemin beni bastirarak, dayakla egitmesine dayiyorum. Gercekten cocukluktan baslayan bu sindirici egitim basta karakterim olmak uzere tum hayatimi olumsuz etkiledi.

Diğer kardeşinize de aynı mı davranıyordu?
Evet hatta onu daha cok dovuyordu cunku erkek kardesim cok yaramazdi. Ama o biraz buyuyunce kendini dovdurmemeye basladi. Karsilik verirdi, kendini korurdu.

Bırak dövmeyi kızınca bile ,sonrasında insan üzülüyor,vicdan azabı duyuyor.Sonrasında sizin gönlünüzü almaya yönelik hareketi olmuyor muydu?

hadi ya.hiç pişmanlık yok mu yani?
Ben hic pismanlik duydugunu sanmiyorum. Hep biz sucluyuz, biz kotuyuzdur, onun bir sucu yoktur. Hala firsatini buldugunda esimin yaninda bana hakaret eder, laf sayar. Hatta bu yaz esim yoktu, kucagimda uc aylik bebegim vardi, tartisiyorduk karsilikli, kalkti geldi yine vurmaya calisti. Tabi simdiki vurusu dayak degil tam olarak, hafif hamle ama hala bu yontemi kullanmaya calismasi ilginc, hicbir gelisme yok.

Bırak dövmeyi kızınca bile ,sonrasında insan üzülüyor,vicdan azabı duyuyor.Sonrasında sizin gönlünüzü almaya yönelik hareketi olmuyor muydu?
Hayir hic olmuyordu. Dovdukten sonra bir de kuserdi. Birsey isteyince, isimiz dusunce konusmazdi. Iyice psikolojimizi bozardi, sucluluk duygumuzu iyice pekistirirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…