Ben özellikle söyledim zaten, para vereceklerini tahmin ettiğim için sakın alma diye. Bir de ablasının durumu muallak ona da ciddi para lazım olabilir taşınabilir. Dedim o dururken senin para alman hiç hoş değil, ablama verin çok varsa dersin almazsın dedim. Tamam demişti ama almış yine...ailesine de haliyle daha fazla minnet duyuyo böyle olunca ama size de minnet duyması gerek.sizde destek oluyosunuz onun için bişeyleri kabul ediyosunuz,çalışıyosunuz çabalıyosunuz.madem böyle desteklerine karşı ne isterlerse her an yapıyo sizde bundan sonra ailesinin en ufak desteğini kabul ettirmeyin.kendi yağınızda kavrulursunuz koca koca insanlarsınız.illa ailesinin desteğine ihtiyacınız yoktur sanırım.
Kaolina bence biriktirmek ilişkinizi çıkmaza sokuyor. Sürekli alttan alıyorsun, susuyorsun ve senin isteklerin olmayınca bir yerden sonra çileden çıkıyorsun ki bence çok normal. Saat 7de gidelim mi dedi, gidin.
Çocuk sesi çekemiyorsa görümcen çocukları bırakmak istediğinde "ben çok isterim ama eşim çocuk sesi çekemiyor" deyin.
Atın biraz sorumluluğu üstünüzden. Sürekli düzgün davranmaya çalışmak bile bunaltıyor insanı. Belki çocuklaşacaksınız, belki tartışacaksınız ya da kovalaşacaksınız evde.
Ben özellikle söyledim zaten, para vereceklerini tahmin ettiğim için sakın alma diye. Bir de ablasının durumu muallak ona da ciddi para lazım olabilir taşınabilir. Dedim o dururken senin para alman hiç hoş değil, ablama verin çok varsa dersin almazsın dedim. Tamam demişti ama almış yine...
O kadar uzun sürecekse bu ev meselesi kiraya çıkmayı düşünmez misiniz? Yok mu öyle bir imkan? Evliliğin ilk yılları, en güzel zamanları heba olacak böyle.
Elden ayaktan düştüklerinde şimdiki gibi olmayacak. Siz ikiniz evliliğinizi kendi dört duvarınız içinde yaşamaya başladığınızda kendi düzeniniz olacak. Eşin de belli bir süreden sonra evliliğe adapte olmuş olacak ve bu sorunlar olmayacak. Ama bu kendi düzeninizi kurma olayı ne kadar uzun sürerse eşinin adaptasyonu o kadar imkansızlaşacak. Evliliği de bu düzen içinde oturtursanız geri dönüşü ya olmaz ya çok zor olur.
Eşiniz çok uyanik geldi bana:)
Mesela saat 7de gidelim mi demesi... Bence zaman geçip sorarsa gitmeyeceğini biliyordu... Ama sormazsa kizarsiniz diyerek topu size atti ve daha uygunsuz bir saatte sorup "e ben dedim sen gitmedin"e getirdi konuyu.
Ve sizin istemediğiniz yere gitmek istemedi ama simdi o yağmurda ben kendim cikarsam söylenmesin diye güya hadi bak istedin ciktik gibi yapip babasinin isini halletti.. Sonra siz söylenince "e ama cikmak istedin ciktik ne yapim" oldu durum..
Bu yüzden tepkinizi direkt söyleyin su üstüne cikmasina firsat vermeden.
Ben hem ona özel alan tanır hem de zaten kendim başbaşa vakit geçirmek isterdim. Yani bir düşününce hangi insan gün boyunca ailesiyle oturuyor? İlla ki bir süre odamıza çekilip kafa dinlemek, laptopı önümüze alıp bakınmak, kitap okumak isteriz. Biz yapamıyoruz işte aman ayıp olur diye sürekli salondayız.Duruma tersten baksan çözümün nasıl olurdu Koalina?
Yani Senin annen baban uzun süre sizde kalıyor ve eşin bunalmış, yüksek gerilim hattı durumunda.
Arkadaslar sizde yangina körükle gitmeyin ya.
Bu kadar büyültülecek birsey yok ortada. Ah cok üzüldüm vah cok üzüldüm.
Adam düsünenemis olay bu, Kaolinada stresliymis. Yani olabilir seyler bunlar.
Kocasinin yazdigi mesaj hos degilde, isteyerek yazmamistir, o an disarda diye sinirlidir. Adam kapiyi gülerek acmis bide.
Yani bu büyültülecek birsey degil. Kaolinayi ezmiyorlar, hor görümüyorlar. Aileside iyiyimis.
Daha ne olsun, bu devirdede buldukca bunuyor insanlar. (Kaolina sana demiyorum bu lafi, sen stresten yorgunluktan patlamissin, bazi yorum yapanlara diyorum.
Stresten olmus hepsi, ah vah edip Kaolinanin canini daha cok sIkIyor bazilariniz.
Arkadaslar sizde yangina körükle gitmeyin ya.
Bu kadar büyültülecek birsey yok ortada. Ah cok üzüldüm vah cok üzüldüm.
Adam düsünenemis olay bu, Kaolinada stresliymis. Yani olabilir seyler bunlar.
Kocasinin yazdigi mesaj hos degilde, isteyerek yazmamistir, o an disarda diye sinirlidir. Adam kapiyi gülerek acmis bide.
Yani bu büyültülecek birsey degil. Kaolinayi ezmiyorlar, hor görümüyorlar. Aileside iyiyimis.
Daha ne olsun, bu devirdede buldukca bunuyor insanlar. (Kaolina sana demiyorum bu lafi, sen stresten yorgunluktan patlamissin, bazi yorum yapanlara diyorum.
Stresten olmus hepsi, ah vah edip Kaolinanin canini daha cok sIkIyor bazilariniz.
allah yardımcın olsun,sabır versinZaten 1600 lira ev kredisi+650 bedelli kredisi ödüyoruz, kirayı da ödeyemeyiz maalesef. Ev de bizim olunca kiraya çıkmak anlamsız oluyor. Kendi düzenimiz, kurallarımız, saatlerimiz hiç olmayacak bu gidişle...Evin temelleri atılacak da, bitecek de...
Çok zaman olmadı ama çok bıktım gerçekten güçlü duracağım diye kasmaktan.
size hak veriyorum haklisiniz ama Koalina boyle iyi olmaya devam ettigi surece mutlu olamayacak, bazen gercekten kotu olmak gerekiyor, gorumceler gelsin cocuklari biraksin, esi ses cekmiyorum diyip kacsin, her turlu hizmet saygi gostersin karsiliginda istedigi tek bir yere bile goturulmesin. Koalinan ailesi o evde yasiyor olmus olsaydi acaba esi bukadar iyi olurmuydu butun bu kosullar altinda onuda dusunmek lazim
Mesele kayinvalideyle yasamak deyil.
Yasamasalar bile sorunlari olurdu muhtemelen belki daha farkli sekilde.
Olay Koalinanin esinin, Koalina yi anlamamasi, ve ona karsi sorumluluklarini yerine getirmek istememesi.
Bunun icin simdilik ailesini kullaniyor, uste cikiyor her konuda.
Bu kadin calisiyor, ve dinlenecegi zaman da esinin ailesiyle ilgileniyor, esi gurultuden rahatsiz olup kendini odaya kapatmisken.
Olay kucuk gibi gorulebilir, ama mesele buyuk.
Ev sizin olabilir benim söylemek istediğim evlerin ayrılması idi.Ev zaten bizim.
Gecici olarak kaliyorlarmis, evleri yapiliyormus kayinvaldesinin. Yanlis anlamadiysam.Ev sizin olabilir benim söylemek istediğim evlerin ayrılması idi.
Bakin ilk mesajinda sürekli "sustum, yine birsey demedim, yine tamam dedim" gibi cümleleri cok.
Esi bence burda hatali degil. Bence Kaolina kendini biraz daha ifade etmeyi bilmeli. Erkekler kadinlar gibi degil, gercekten degil düsünemiyorlar. Kadin hic birsey yokmus gibi davrandiginda düsünemez söylemesi lazim esine tabi.
Benim kizdigim insanlar aahh vaahh ediyor, yani bi durun bismillah :) Esine neler demisler. Derdini söyleyipte anlamiyorsa o baska, mesele farkli bir boyut alir ozaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?