Annemden Başka Yar Yokmuş Diyen Koca

Ben özellikle söyledim zaten, para vereceklerini tahmin ettiğim için sakın alma diye. Bir de ablasının durumu muallak ona da ciddi para lazım olabilir taşınabilir. Dedim o dururken senin para alman hiç hoş değil, ablama verin çok varsa dersin almazsın dedim. Tamam demişti ama almış yine...

sizi resmen hizmetçi yapmışlar..koca desen ailesi tarafında..ne biçim adam bu yaaa..kv sürekli mi kalıyorlar..en iyisi ayrı ev yoksa ..başının çaresine bakmaya çalış..kv bir zahmet totosunu kaldırsın..hizmet etsin..nasıl kolaymış..sizde şu hizmet ve iyi davranmaları bırakın..

bu yorumu cok beyendim.
Akilli davran koalina, esinin ustune atarak cocuklari almayabilirsin.
Senin yerinde olsam hafta sonu hergune bir plan yapardim kendim icin, ve hep mazeretim olurdu.
Hatta kursa yazil filan hafta sonu icin.
Birak o salak kocan kossun pesinden.

anladım.işiniz zor hem kıymet bilmiyo hemde dinlemiyo.şimdi okudum görümceniz çok güzel söylemiş sizi taa memleketinizden ailesinin yanına getirmiş.ne derseniz yapıcak el üstünde tutucak tabi.bundan sonra hiç onun için bişeylerle yetinmeyin.ağırlığınızı koyun biraz.başka yapıcak bişey yok malesef.onlar gidene kadar size sabır diliyorum.

Bence siz biraz stresten dolmussunus.

Yorulmussunuz ve yorgunlugunuzu atamamissiniz. Hak veriyorum, benimde kayinvalidemler 3 haftaligina geldiler bize, gercekten yoruluyorsun.

Ama ama ama.. Esiniz cok sabirli. Sizi neselendirmeye calisiyor. Benim esim olsa valla cekmezdi. Kapiyi acmis gülümsemis. Gönlünüzü almak istemis. Benimki kiyameti koparirdi, cabuk eve gel diye.

Kimsede suc yok burda. Esiniz biraz daha anlayisli olup sizi disari cikarabilirdi o bir ay icerisinde, ara ara. Sende dinlen diye.

Ama erkeklere direkt söylemezsen anlamaz. Esine direkt güzel bir dille cok yoruluyorum canim, bazen disari cikalim deseydiniz, eminim geri cevirmezdi. Siz alttan aldikca o da hersey yolunda zannetmis ne bilsin adam.

Simdi karsiniza alin diyin ki ben cok yorulmustum, stresliydim senden biraz destek bekledim. Sende oflayip poflayip kenare cekilince bütün yük bana kaldi. Annenin babanin basimin üstünde yeri var, ama bazende alip hepimizi disari cikarsaydin, birazda ben dinlenseydim keske de. Bu kadar basit.

Esinizin sonradan size attigi mesajda biraz cocukca olmus ama bence onu icinden gelerek söylememistir. O an karanlikta disarda olmaniza sinirlenmistir ama valla yine sabirli adammis. Diyorum ya benimki olsa Allaaahhh ortaligi yikar.
Degerini bilin. Mutlu olun, bu büyük sorun degil, erkeklerin cogu zaten bu konularda gercekten anlayissiz, kadin hadi disari cikalim demese akillarina gelmez.

Evliligin ilk yillari deyince kendi ilk yillarim aklima geliyor.
36 yasindayim.
Gecen yillarda yasamadiklarimdan oturu cok pismanim.
Yasatilmadiklarimdan oturu de kizginim.
Gecenlerde oturdum hungur hungur agladim.
Aklima geldi bazi seyler, yasayamadiklarim.
Sacma sapan seyler.

Esim sasirdi kaldi.

Icim burkuldu gene.
Ama karar verdim, artik hayatin hergununu dolu dolu yasamaya.
pisman olmak istemiyorum tekrar gecmise bakip.

Duruma tersten baksan çözümün nasıl olurdu Koalina?
Yani Senin annen baban uzun süre sizde kalıyor ve eşin bunalmış, yüksek gerilim hattı durumunda.

Arkadaslar sizde yangina körükle gitmeyin ya.

Bu kadar büyültülecek birsey yok ortada. Ah cok üzüldüm vah cok üzüldüm.

Adam düsünenemis olay bu, Kaolinada stresliymis. Yani olabilir seyler bunlar.

Kocasinin yazdigi mesaj hos degilde, isteyerek yazmamistir, o an disarda diye sinirlidir. Adam kapiyi gülerek acmis bide.

Yani bu büyültülecek birsey degil. Kaolinayi ezmiyorlar, hor görümüyorlar. Aileside iyiyimis.

Daha ne olsun, bu devirdede buldukca bunuyor insanlar. (Kaolina sana demiyorum bu lafi, sen stresten yorgunluktan patlamissin, bazi yorum yapanlara diyorum.

Stresten olmus hepsi, ah vah edip Kaolinanin canini daha cok sIkIyor bazilariniz.

Direk soylese bile ise yariyacagini sanmiyorum.
Cunku esi suyun ustune cikmayi sanat haline getirmis.
Koalinanin onunla hic kavga etmeden, esinin zevk aldigi seyleri ortadan kaldirmasi lazim.
Kendine zarar gelmedigi surece esi bence kendinden odun verip te, kendini Koalina icin fedakarlik yapmaya yormiyacaktir.
Erkekler genel olarak kadinlara gore cok daha benciller.

Duruma tersten baksan çözümün nasıl olurdu Koalina?
Yani Senin annen baban uzun süre sizde kalıyor ve eşin bunalmış, yüksek gerilim hattı durumunda.
Ben hem ona özel alan tanır hem de zaten kendim başbaşa vakit geçirmek isterdim. Yani bir düşününce hangi insan gün boyunca ailesiyle oturuyor? İlla ki bir süre odamıza çekilip kafa dinlemek, laptopı önümüze alıp bakınmak, kitap okumak isteriz. Biz yapamıyoruz işte aman ayıp olur diye sürekli salondayız.
Biz bayramda bile 2 gece kaldığımızda bir kaç kere dışarı çıktık...

size hak veriyorum haklisiniz ama Koalina boyle iyi olmaya devam ettigi surece mutlu olamayacak, bazen gercekten kotu olmak gerekiyor, gorumceler gelsin cocuklari biraksin, esi ses cekmiyorum diyip kacsin, her turlu hizmet saygi gostersin karsiliginda istedigi tek bir yere bile goturulmesin. Koalinan ailesi o evde yasiyor olmus olsaydi acaba esi bukadar iyi olurmuydu butun bu kosullar altinda onuda dusunmek lazim

Bu arada ailesi sizinle mi yasiyor, yoksa tatile mi geldiler size tam anlayamadim?

Mesele kayinvalideyle yasamak deyil.
Yasamasalar bile sorunlari olurdu muhtemelen belki daha farkli sekilde.
Olay Koalinanin esinin, Koalina yi anlamamasi, ve ona karsi sorumluluklarini yerine getirmek istememesi.
Bunun icin simdilik ailesini kullaniyor, uste cikiyor her konuda.
Bu kadin calisiyor, ve dinlenecegi zaman da esinin ailesiyle ilgileniyor, esi gurultuden rahatsiz olup kendini odaya kapatmisken.

Olay kucuk gibi gorulebilir, ama mesele buyuk.

allah yardımcın olsun,sabır versin
çekilecek dert değil

Ya tabiki isteklerini söyleyecek. Kaolina kendini o kadar sIkmamali. Saygili bir kadin belli. Saygisizlik olmasin diye kendinden ödün vere vere sonunda doluyor. Yine saygili olup, isteklerini tabii kide söylemeli. Oda kendi elindeki birsey.
Bu arada "esim cocuklardan rahatsiz oluyor" demesi hos olmaz yinede. Esi kendi söylesin bunu. Acaba söylüyor mu esi?

Yani Kalina söylerse, sanki esinin üstüne atiyor gibi olur. Aslinda dogrusu o ama yanlis anlasilir. Esinin söylemesi lazim. Yada Kaolinanin esine söylemesi lazim. Bence olay burda cözülür. Esine karsida cok sakliyor düsüncelerini, onunla paylassa rahatlar.

Bakin ilk mesajinda sürekli "sustum, yine birsey demedim, yine tamam dedim" gibi cümleleri cok.
Esi bence burda hatali degil. Bence Kaolina kendini biraz daha ifade etmeyi bilmeli. Erkekler kadinlar gibi degil, gercekten degil düsünemiyorlar. Kadin hic birsey yokmus gibi davrandiginda düsünemez söylemesi lazim esine tabi.

Benim kizdigim insanlar aahh vaahh ediyor, yani bi durun bismillah :) Esine neler demisler. Derdini söyleyipte anlamiyorsa o baska, mesele farkli bir boyut alir ozaman.

Valla diyer yorumlari bilemiyecem, hepsini okumadim acikcasi.
Ama benim onerim, esi madem onun ihtiyacini onemsemiyor ve karsilamiyor,
o zaman sen de onun senden aldigi seyleri kes, kendi hayatina bak, sanki evli deyilmissiniz gibi idi.
Esinin bazi fedakarliklari yapmasi gerektigini ogrenmesi gerekiyor kanimca.
Aslinda esi bilse nasil davranacagini, koalina da bilse, ve kendini biktiracak kadar insanlar icin kendini parcalamasa, ve birazcik bencil olsa kayinvalidesigil ile yasasalar bile gul gibi gecinirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…