- 19 Ocak 2011
- 1.347
- 161
- 123
- Konu Sahibi pasaklitanrica
-
şimdi sana ilginç gelecek ama kayınvalidemle aramız daha iyidir,annemden daha çok ilgilenir benimle.kendi çocuklarından daha çok sevdiğini de herkesin yanında söyler
Hep özenmişimdir annesiyle iyi anlaşan,arkadaş gibi olan kızlara.Ama biz,arkadaş olmayı bırak,mesafeli bi anne-kız ilişkisi bile yürütemiyoruz.Hissettiğim şeyin adı nefret,bu hissi tanımlayabilecek daha makul bi kelime bilmiyorum.Üniversitedeyim ve günümün tamamı okulda geçiyor neredeyse.Haftasonları da ya odamda oturup odamdaki işlerle ilgileniyorum ya da dışarıdayım.Ama geriye kalan o kısacık zaman diliminde,bazen eve girdiğim anda,bazen sabah gözümü açtığım anda başlıyor sorunlar.Resmen beni istemiyormuş gibi davranıyor,ama açık konuşayım ben de onu istemiyorum.Allah biliyor ya,bazen başına bişey gelsin istiyorum,çünkü bazı zamanlar öyle sinirleniyorum ki bişey yapıp kendi başımı yakacağım diye korkuyorum.Yemin ederim,acaba bende mi sorun var diye her seferinde oturup düşünüyorum uzun uzun ama yok,gerçekten yok.Sadece ufak tefek hatalarım vardır ama onlar da bi evde her gün tartışma çıkmasına neden olur mu?Ne mutluluğumla mutlu olmayı bilir,ne üzüldüğümde bunu kendine dert etmeyi.Annesini benim yaşlarımdayken kaybettmiş,acaba ondan mı bilmiyor anneliği?Annelik öğrenilen bişeyse,acaba annesini kaybettikten sonra mı unuttu hepsini?O zaman ben hiç bilmeyeceğim anneliği,benim hiç annem olmadı çünkü.Küçükken düşüp alnım şiştiğinde başıma buz koyan komşu teyzeydi,annem gazete okuyorum diyerek kovmuştu beni...Ama ne kadar annesizlik çektiysem,ona inat iyi anne olmak istiyorum.Senden hiçbir şey olmaz dediği zaman,içimden bağırarak ben başaracağım diyorum.Mutlu bi evliliğim,güzelce çekip çevirebildiğim bir evim,"anne" olmayı başarabildiğim çocuklarım olacak inşallah...
canım üzülme sen yazdıklarını okuduğum kadar çok akıllı ve iradeli bir kızsın bende senin çok güzel bir anne ve çok güzel bir eş olacağın kanısındayım.annene annelik edicek duruma geliceksin ve ona eski günlerde sana yaptığı haksızlıkları yüzüne çarpıcaksın emin ol bundan .bende bir anneyim ama kendi annemle aramda hiç sorun yaşamadım 5 kardeşiz ve kendinden verir asla bizden vermezdi ve ben de oğlum için aynı şeyleri düşünüyorum ama sana birşey söylemek isterim ki annesinden senin gibi nefret eden ve evlenip mutlu olan ve dört dörtlük annelik yapan arkadaşım var hayranım diyebilirim sana benim oğluma gösterdiğim özenden kat kat daha çok özenerek bakıyor ve çok mutlu allahım sana da böyle bir imkan vericek sen bildiğinin dışına çıkma ve annenle bekarken ters düşüp o güzel canını hiç sıkma .rahat ol takma derim.kendini yalnız hissettiğinde umutlarınla başbaşa ol ve hep dua et.:79:
Canim...benim annemde senin gibi ilgisiz saldırgan ağzı bozukdu..onun baskıları yüzünden intihara bile kalkıştım ben..simdi psikoloğa gidiyorum sorunlar icin ve bana annelerin bu tip davranışları varsa kesinlikle kişilik bozukluğu olduğunu onun hasta olduğunu kabul ederek umursamami öğütledi.ve ise yaradı.bak hatta kısa vadede şöyle yap.her kavganızda onun üzerinde deli yazan bir kağıt olduğunu düşün.deli sana kötü bir laf söylese deli bu diye ciddiye almazsin ya.aynı öyle annenide deli farzet üstünde deli yazıyo, deli iste umursama :) bu psikolog eyüp sultan devlet hastahanesinde psikolog umut aykut ışıklar..yakınsan bir git ona canim.eminim sanada ii gelir telkinleri..
Hep özenmişimdir annesiyle iyi anlaşan,arkadaş gibi olan kızlara.Ama biz,arkadaş olmayı bırak,mesafeli bi anne-kız ilişkisi bile yürütemiyoruz.Hissettiğim şeyin adı nefret,bu hissi tanımlayabilecek daha makul bi kelime bilmiyorum.Üniversitedeyim ve günümün tamamı okulda geçiyor neredeyse.Haftasonları da ya odamda oturup odamdaki işlerle ilgileniyorum ya da dışarıdayım.Ama geriye kalan o kısacık zaman diliminde,bazen eve girdiğim anda,bazen sabah gözümü açtığım anda başlıyor sorunlar.Resmen beni istemiyormuş gibi davranıyor,ama açık konuşayım ben de onu istemiyorum.Allah biliyor ya,bazen başına bişey gelsin istiyorum,çünkü bazı zamanlar öyle sinirleniyorum ki bişey yapıp kendi başımı yakacağım diye korkuyorum.Yemin ederim,acaba bende mi sorun var diye her seferinde oturup düşünüyorum uzun uzun ama yok,gerçekten yok.Sadece ufak tefek hatalarım vardır ama onlar da bi evde her gün tartışma çıkmasına neden olur mu?Ne mutluluğumla mutlu olmayı bilir,ne üzüldüğümde bunu kendine dert etmeyi.Annesini benim yaşlarımdayken kaybettmiş,acaba ondan mı bilmiyor anneliği?Annelik öğrenilen bişeyse,acaba annesini kaybettikten sonra mı unuttu hepsini?O zaman ben hiç bilmeyeceğim anneliği,benim hiç annem olmadı çünkü.Küçükken düşüp alnım şiştiğinde başıma buz koyan komşu teyzeydi,annem gazete okuyorum diyerek kovmuştu beni...Ama ne kadar annesizlik çektiysem,ona inat iyi anne olmak istiyorum.Senden hiçbir şey olmaz dediği zaman,içimden bağırarak ben başaracağım diyorum.Mutlu bi evliliğim,güzelce çekip çevirebildiğim bir evim,"anne" olmayı başarabildiğim çocuklarım olacak inşallah...
sen çok iyi bir anne oplcaksın ALLAH IN İZNİ İLE ONA İNANIYORUM. FAKAT ANNEN NE KADAR KÖTÜ CAHİL VURDUMDUYMAZ OLSA BİLE SENİNN SAÇININ TELİNE ZARAR GELSİN İSTEMEZ. 6 AYLIK BİR KIZ ANNESİ OLARAK ,BENDE SENİN GİBİ AŞAĞI YUKARI BENİ ANLAMIYOLAR DERKEN BAZEN NE KADAR YANLIŞ DÜŞÜNÜYOMUM DİYORM BAZEEE. TABİİ ANNE OLDUKTAN SONRAA:))
bi kız için anneler çok çok önemlidir. seninki şanssızlık canım. annen iyi bi anne değilmiş dicem ama abine davranışlarını anlattığın kadarıyla ona iyi bi anne olmasını yeterince yerine getiriyor. bence yinede sen saygıda kusur etme. sonra ben elimden geleni yaptım ama haketmedi diyebilesin.
allah kolaylık versin...
Gerçekten zor bir durum!!
Özel bir nedeni var mı acaba,derdini dinlediniz mi hiç?
Benim annem 10 yaşındayken kaybetmiş annesini
ama bizler için deli olur arkadaştan öteyizdir
bununla alakalı bir durum olacağını sanmıyorum
Hiç dediniz mi"anne biz neyi bölüşemiyoruz"diye.....
Allah kolaylık versin...
Malesef yaşadıkların zor canım anne sevgisi hiç bir şeye benzemez yani kaç yaşında olursa olsun anne şevkati ister ne olursa olsun nefret etme annenden ne olursa olsun annen o senin
Ama yaşananlardan sonra içimden başka bişey gelmesi mümkün olmuyor ki
Haklısın canım ama nefret etme içinde ne fırtınalar kopuyordur ne acılar çekiyorsundur çok iyi anlıyorum ama nefret çok soğuk bir kelime kalbini katılaştırır canım
evleniceğin kişi annene olan hislerini biliyomu??
inşallah bilmiyodur cnm ya..
kurtulamazsın öle diyosunda..
seni anlayabiliyorum dıyemeyeceğm o kada ilginç geldi ki.. hani sankı bütün anneler cocularına tapıyormus gibi geliyor.. sende etrafdan bunu bu sekılde görüyorsunuzdur.. işte bu yuzden ne desem boş.. cok klasık belki ama kendii bir işe at ve kurtul.. doğru ınsanı bulncada evlen arkadasım.. ınan bunu cok istiyorum..
canm bnm aglayarak okudm bu alıntı yaptıgım kısımları komsunun buz koyması fln.Küçükken düşüp alnım şiştiğinde başıma buz koyan komşu teyzeydi,annem gazete okuyorum diyerek kovmuştu beni...Ama ne kadar annesizlik çektiysem,ona inat iyi anne olmak istiyorum.Senden hiçbir şey olmaz dediği zaman,içimden bağırarak ben başaracağım diyorum.Mutlu bi evliliğim,güzelce çekip çevirebildiğim bir evim,"anne" olmayı başarabildiğim çocuklarım olacak inşallah...
canm bnm aglayarak okudm bu alıntı yaptıgım kısımları komsunun buz koyması fln..
ve birazda sende kendimi gördm..(( annem konusunda deil ))
bnmde annem ve babamın mutsuz bi evliliği var birbirlerini sevdiklerine asla inanmıyorm 5 dkıka oturp sohpt edemezlr .. ve bnde hersferinde bn çok iyi bi eş olucm çok güzel bi evliliğim olcak böyle olmıcm derim...
inş. istediklerimiz gerçekleşir cnm inş. kınadıgın annnene bnzemezsn inş. istemedigm huzursuz bi evlilk yaşamam ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?