Anneme çok öfkeliyim

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.603
6.542
358
35
Merhaba hanımlar.
Annem arabasını satıyor, babami 5 yıl önce kaybettik. Annem arabasını satacak, dayimda üstüne para koyup anneme araba hediye etmiş olacak (dayım iş adamı, anneanneme de annem bakıyor falan, aralarında böyle bir ilişki var.)

neyse dün annem arabasının fotograflarini atmış aile grubuna, ilana koyar mısınız, ben beceremiyorum diye. Herkesin çalıştığı bir saat ama ben nispeten musaittim. Yapayım dedim, ama annemin aciz bir kadın olmadığını düşünüyorum. Beceriksiz yapamayacak bir kadın değil ki. Bilmediğim şeylerde vardı km, boya değişen filan. Neyse işte anne dedim sen becerikli bir kadınsın, yapabilirsin kendin dedim.

Benden başka cevap yazan da olmadı. Kız kardeşim sadece anne araba yikaninda güzel olmuş yazmış o kadar.

Akşam oldu aradı annem. Dayiniza sizi şikayet ettim benim işime hiç biriniz yardımcı olmadınız diye. Anne dedim bizi niye baskasina, dışarıya şikayet ediyorsun. Biz hangi işine el atmadık, yardımcı olmadık. Bizi niye kotuluyorsun dedim. Ben öyle birşey yapmadım dedi.
Bu dün akşam ki canımı sıkan olay oldu.

Bu sabahta o dayım (başka sehirde yaşıyor) annemlerin yanına gelmiş. Günübirlik gelip bizimkileri görür arada. Biz de gideriz anneme dayım gelince.

Ben de dayimdan kendi arabamı alacağım zaman 2026 Ocak ayında ödenmek uzere 7 bin dolar borç almıştım. Bayramdan sonrada yurtdisina eşimle tatile gideceğiz.

Anneme geldim. içeri girer girmez dayım, ooo mono şuraya gidecekmissiniz, hangi şehir. Bak oraya değil şuraya gidin vs. Ben ne dediğini bile algilayamiyorum çünkü beynimde dayima borcum var ve dayım benim yurtdışı tatilimi öğrendi balyozu var resmen. Aklımdan da gider gitmez anneme diyeyim de ağzından kaçırmasın gideceğimizi şeklinde geçiriyordum. Kadın yetiştirmiş hemen. Bı durup düşünmemiş bu adama borcu var demezler mi gezecegine borcunu ödesin diye.

Yani üst üste yaptıkları sinirlerimi ayrı bozdu.
Kardeşlerimin hiç bir sorumluluk almadıkları halde sorumluluk alan benim ağzıma s.ciliyor olmasi ayri canımı sıktı.
Dayimda hesap soruyor annen bı ilana koy demiş niye koymuyorsun ilana diyor. Ulan bı cevap veren bendim zaten. Yapmam da demedim. Annem de bı kasılıyor. Dayım onu savunuyor diye düşündüğü için.

Aldım çayımı başka odaya geçtim. Ağladım sinirimden de. Of uzun oldu. Haksız mıyım ya.

Annenize gruptan ben yaparım deyip özelden sen yap dediyseniz kimse ilgilenmemiş gibi görünür evet. Gruptan anne bilmediğim şeyler var, yapamayacağım deseydiniz keşke.

Bunun acizlikle alakası yok. Annem de bu tip şeyleri bana yaptırır. Yanlış bir şey yapmayayım, sen daha iyi anlarsın diye bana paslar. Ki kaç yaşında kadın, araba satış ilanı koymak istememiş olabilir.

Önce ben yaparım deyip sonra sen beceriklisin, kendin yap demeniz olmamış pek.

Yurtdışı tatilinde de kasıtlı değildir. Söylememesi gerektiğinden haberi yokmuş kadının. Siz dayınızdan saklayarak gidiyorsunuz ama anneniz bunu bilmiyor sonuçta. Önceden tembihlediğiniz halde yapmış olsa ayrı.

Ben bu konularda katiyim, hiç akıl vermeyeyim, benim biriyle olan iliskime üçüncü kişi zart zurt yapıyorsa ben çok net belli ediyorum tepkimi, o yüzden daha sakin düşünebilen biri yorum yapsın

hadi ilan vs olaylarını geçtim de
annenizin bunu dayınıza yetiştirmesi ne mana yani
sanki bak bak borcunu ödemiyor da keyif peşinde der gibi

deseydiniz evet dayıcım çok önceden planlamıştık. Sana olan borcumu da söz verdiğim gibi Ocak 2026 a ödeyeceğim inşallah

Dayınızı fazla takıyorsunuz bence. Zaten borcunuzun ödemesi seneye ocakmış. Bir ay sonra değil ki ne alaka istediğiniz gibi harcama yaparsınız ocağa kadar o parayi da ayarlarsınız kime ne. Zaten birsey dememiş de adam.
Annenizin şikayetini de hemen alınmak yerine o sıra işteydim,annem beceriklidir yapıverir sandim da yapamamış sıkıntı yok 5 dk lik iş zaten deyiverin ne var ki.
Anladığım kadarıyla dayınız yargılayan sorgulayan biri değil sıcak bir insan. Siz de dayınıza samimi olun strateji uygulayın

bence dayı konusunu abartmayın borcu eğer sözleştiğiniz tarihte ödemezseniz o zaman konuşur zaten şu an için bir ödeme vaadiniz yok.
Grupta bence herkesin içinde onu yazmamız hoş olmamış.

Araba ilanı koymak bence o kadar kolay değil, ben 22 yıldır aktif araç kullanıyorum, aracın özelliklerini de bilirim ama yine de daha tecrübeli birinden destek isterim. Annenizin yardım istemesi bana çok normal geldi.
Dayınız da kötü bir şey dememiş ki, bence biraz alıngan bşr dönemdesiniz. Her işe siz koşturmamaya çalışın bakalım onzaman ne olacak. Belki gereksiz yere bazı şeyleri üstlenip sonra üzülüyorsunuz.

Grubun içinde konuşuldu herşey. Km boya değişen sordum. Geç cevap yazdı ona rağmen devam ettirdim. Eksik şeyler çok olunca yine aynj gruptan annem sen yapabilirsin dedim

Dayımla hep samimi keyifli bir ilişkimiz olmuştur. Ama borç beni çok rahatsız eden birşey. Bütün şartlarını kendim netlestirip aldım zaten. Normal hayatımızı da düzgün idare edebilecek, gerekirse bu şekilde tatile de gidebilecegim bir tarihi o yüzden dedim. Dayım için çok ufak bir meblağ ama benim için 1 lira bile olsa borç borçtur.

Anneniz sizden yardım istemişse belli ki yapamamıştır. Başta ben yaparım deyip sonradan sen yaparsın demenizi ben de uygun bulmadım. Kadın yapabilse beklemezdi diye düşünüyorum. Bunun acizlikle ilgisi yok açıkçası. Sizin yerinizde olsam yanına gittiğimde karşılıklı, anlatıp göstererek yardımcı olurdum öğrenmesini de istiyorsam.

İş insanı dayınızla olan ilişkinize gelince, tatile gideceğiniz elbet duyulurdu diye düşünüyorum. Yani tamamen saklamak çok mümkün değil gibi geldi bana.
Yine de saklanabileceğini düşündüyseniz, annenize en başından bunu söylememesi ile ilgili ricada bulunabilirdiniz. Sizden böyle bir duyum almadığı için gizli bir şey olarak görmemiş olabilir.
Kendi kardeşini tanıdığı için böyle bir şeyi yanlış anlayıp kötü düşüneceği aklına gelmemiş de olabilir.

Kaldı ki borcu 2026 Ocak için sözleşerek almışsınız. Borcu geciktirmiş ve üzerine tatile gidiyorsunuz gibi bir durum olmadığı için sorun görmedim.
Aksine böyle bir şeyi saklasanız ve bu durumdayken şans eseri duyulmuş olsa, daha kötü bir izlenim yaratmaz mı?

1 lira bile olsa borç sizin için çok hassas bir konuysa, sizin yerinizde olsam tatil yerine dayınıza olan borcu öder ve tatil planımı borçsuz olduğum bir dönemde yapardım.

Ben ne annenize ne dayınıza kızacak bir şey görmedim. Zaten tatile gidecekseniz de aile içinde duyulabilir. Ödemeyi Ocak diye anlamışsınız. Burada bir problem olacağını düşünmüyorum.
Anneniz çok öfkeli olmanız kısmı cidden abartı. Olur öyle sitemler, laflar arada. Aile ilişkilerinde bunlar normal yani bu kadar öfkenin asıl sebebi başka bir şey olabilir.

Baktım şimdi ayni yaşlarda görünüyoruz. Annelerimiz de yakin yaşlarda diye düşündüm. Benim annem bu işi beceremezdi ve kesinlikle yardımcı olurdum. Birkaç şeyi yanlış yapsa uğraş dur yani ne gerek var? Zor geldiyse baştan yorum yazmayın o zaman ki baskasi ilgilensin. Borç alıp tatile giden insandan nefret o yüzden ona yorum yapmayayım. Bankalar bu isler için var.

Vallahi bana borcu olan biri, o ara yurtdisi tatiline gitse bende borcu varken niye geziyor diye dusunurum, yalan yok, dusunmeyen varsada daha once alacakli durumuna dusup kazik yemedigindendir.

Ilan meselesinde annenize kizacak birsey goremedim, ilgilenip ilgilenip sen yaparsin demek bir hayli garip degil mi ben mi konuyu anlayamadim acaba? Alici gibi aracin bilgilerini almissiniz, sonra hadi bakalim sen ilana koy. Burada sizi (konuyu dogru anladıysam) hatali buldum.

Annenizin ne var ne yok butun konulari dayiniza aktarmasi ise hos degil, kol kirilir yen icinde kalir derler, anneniz kizlarinin hatalarini baskasina anlatip cozum aramamali ama sanirim o da eşinin kaybindan sonra dayinizi baba figuru olarak konumlandirmis kafasinda, hata mi evet ama cozumsuz degil.

Annenin yakın ilişkide oldugu kardeşiyle bunu paylaşması da normal geldi bana. Araba mevzusu da dayının gündeminde yenisi alırken yardım edeceği için, sormuştur ne yaptın ilana verdiniz mi diye anne de çocuklarına sitem etmiştir. Gayet normal bir abla, abi kardeş konuşması aslında. Kol kırılır yen içinde kalır gibi önemli bir mesele değil bu.

Iliskileri normal abi kardes gibi ama ben yinede bir annenin cocuklarinin hatasini, kardes dahi olsa baskalarina sikayetlenmesini dogru bulmuyorum, benim annemde bircok hatamla ugrasti ama ele gune, kardeslerine vs hep övmüş yuceltmistir. Ben ailemden boyle gordum, o yuzden ne olursa olsun yanlis buluyorum dertlesme adi altinda evlatlarinin hatasini paylasmayi.

Ay benim annemi görmen lazım yaa. Geçen kv ile oturuyoruz, sohbet ederken konu bir şeye geldi, annemin zamanında dedigi bir şeyi hatırlamış gülmüş. Bi ara kısa saç, doğal renginde saçımı kullanmıştım ama sonra hep uzun ve eşimin sevdiği bi renkte kullandım. Eski halinden konu açılınca, ayy ne güzeldi o zamanlar şimdi bir şeye benzemedi demiş bak o zaman aşırı sinirlendim ama şimdi diyorum ne yapayım yani benim annem de bu kadar yani benim suçum yok, yapabilecek bir şeyim de yok. Oradan sınandım hep Ortada baska bir kişi varsa o hep benden daha iyiydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…