Çok teşekkür ederimSize siki siki sarilasim geldi. Yanlis okumadiysam 6 yasinda annenizi kaybetmissiniz. En cok sefkate, sevgiye, siginmaya muhtac olan donemlerde. Kendinizi sevin, anneniz sizi seviyormus gibi kendinizi sevin. Duygulariniza icinizdeki see kulak verin. Kucuk kiz cocugu iken mahrum kaldigniz sevgiyi ve sefkati suan cok derinden hissediyorsunuz. Dedigim gibi suanki yasadiginiz duygular uzerinde dusunun. Sizdeki yorgunluk bebeginiz bakimi degil. Kendiniz ac ve sussuz kalmissiniz, bebeginizide doyuramiyorsunuz. Boyle dusunun. Rabbim yureginize ferahlik versin.
Biraz sakin olun fazla gerginsiniz yazdiysam bı bildiğim vardır. Ondan annelik te bekledim. Gurbete gelin geldim. Sık sık gün yapar bir kere bile çağırmaz. Bı kere gel beraber kizkiza oturalım demez. Anne şefkati veremez zaten ama kızı gibi simartabilir. Uslubunuzu hiç beğenmedim. Kendinizi sorgulayın bı yerde eksikliğiniz var saygı veya insanlıkKayınvalidem yardım etmiyor ona çok kızıyorum yazmışsınız iyide zaten siz ev isi istemiyormussunuz annenizi çok ozlemissiniz kayinvalidenin ne suçu var .alakasız duygulari kadına niye mal ediyorsunuz .Anneye özlem farklı şey Allah rahmet eylesin size sabir diliyorum.Sizin sınırlarımız bozulmis gayet normal biraz sabırla herşey yoluna girecek
Cook tatlısınızMesajınızı okuyunca içim yandı... Naçizane tavsiyem şu olabilir; meditasyon yapın internette bir sürü var ve anneniz ile bağlantıya geçtiğimizi hayal edin. Şöyle düşünün diğerlerinin anneleri bazen geliyor ama benimki hep yanımda. Çünkü anneniz size bakıyor sizi görüyor. Fiziksel temas bir yere kadar önemli olan ruhsal teması yakalamak.
Ikinci tavsiyem de bebeğinize annenizin size göstereceği sefkati göstermek. Kendinizi bebeğinizin yerine koyun ve anne sefkatini hissedin. Anlattıklarım karışık geldiyse kusura bakmayın umarım yardımcı olur.
Çok haklısınız. İnsan uzulmeyecegim diye güne uyanıyor ama hayat çok yorucu. Ahhh o lohusa günleri yalnızlık yiyecek yemek bulamamak uykusuzluktan baygınlık geçirecek gibi olmak ahhAh canım Allah rahmet eylesin annene ne söylesen ne yapsan geri getiremeyeceksin fakat geri getiremeyeceğin bir şey daha var bebeğinin şu zamanları ve şu sıra kurulması gereken güvenli bağ sabırlı ol her şey düzelecek inan yavrun büyüdükçe hem kendine hem çocuğuna annelik ettiğini göreceksin. Ben lohusa günlerimin çoğunluğunu yalnız geçirdim delireceğim sanıyordum niye benim kimsem yok diye ( var ama yanımda yok) ama kızım büyüdükçe sakinleştim, duruldum sabır sabır canım
Kocaman sarılıyorum sana. Allah yardımcımız olsun bu fırtınalı dünyada dinlenecek limanimiz yokBir an bunları kendim yazdım sandım, aynı ben.
İnsan o şefkati maalesef bekliyor ama o sonuçta eşinizin annesi, sizin annenizin yerini ucundan köşesinden asla dolduramaz.Biraz sakin olun fazla gerginsiniz yazdiysam bı bildiğim vardır. Ondan annelik te bekledim. Gurbete gelin geldim. Sık sık gün yapar bir kere bile çağırmaz. Bı kere gel beraber kizkiza oturalım demez. Anne şefkati veremez zaten ama kızı gibi simartabilir. Uslubunuzu hiç beğenmedim. Kendinizi sorgulayın bı yerde eksikliğiniz var saygı veya insanlık
Yok yazdığım gibi şefkat gösteremez dedim zaten. Ama evinde gün yaptığında cagirabilirdi. Lohusayken yanımda olabilirdi. Arada gelip kızım sen yorulmussundur deyip yemek hazırlayıp gel bı çay kahve keyfi yapalım dertleşelim diyebilirdi üstelik kızı da yokİnsan o şefkati maalesef bekliyor ama o sonuçta eşinizin annesi, sizin annenizin yerini ucundan köşesinden asla dolduramaz.
Benim kayinvalidem için de varsa yoksa kendi kızı ve kızının cocugudur. Geline kim merhamet etsin
İşte insan özellikle logusayken bekleyip "annem olsaydi böyle olmazdı "diye düşünüyor. Ince düşünceli olmasını bekliyor ama onlar kocalarimizin annesi olduğu için bir tek ogullarini dusunuyorlar (belki dogal olan budur).Yok yazdığım gibi şefkat gösteremez dedim zaten. Ama evinde gün yaptığında cagirabilirdi. Lohusayken yanımda olabilirdi. Arada gelip kızım sen yorulmussundur deyip yemek hazırlayıp gel bı çay kahve keyfi yapalım dertleşelim diyebilirdi üstelik kızı da yok
Doğal olan o değil kesinlikle. Kendisi her hastalandığında bana kendini baktırirdi o zaman ben de sadece oğlunun karışıyor az yesin kendine hemşire tutsunİşte insan özellikle logusayken bekleyip "annem olsaydi böyle olmazdı "diye düşünüyor. Ince düşünceli olmasını bekliyor ama onlar kocalarimizin annesi olduğu için bir tek ogullarini dusunuyorlar (belki dogal olan budur).
Gorumceniz olsaydi daha çok uzukecektiniz çünkü bu saydiklarinizi gorumce ile yapıp siz yokmussunuz gibi davranacakti (ya da en azından size böyle gelecekti).
Neyse ben sizi çok iyi anladım hamileyken bile tek başıma alisverise çıkardım, herkes annesiyle bebek hazirligi yapardi, bebek arabasıyla gezdirirken ben tek herkes annesiyle olurdu. Insan hep bir eksiklik hissediyot annelerimizin yeri dolmaz maalesef.
İşte sizin ilişkinizi ayrıntılı bilmiyorum Ama siz de bundan sonra bakmazsiniz zaten bakmaya mecbur da değilsiniz.Doğal olan o değil kesinlikle. Kendisi her hastalandığında bana kendini baktırirdi o zaman ben de sadece oğlunun karışıyor az yesin kendine hemşire tutsunartık bakmıyorum gerçi. Ayrıca oğlunu düşünen gelirdi çünkü oğlu çok uykusuz ve yorgundu o halde işe giderdi dikişlerim çok kötü olduğu için yemeği de o yapardı ikimiz de perişan olduk. Oğlunu düşünmedi torununu dusunseydi açlıktan uykusuzluktan sütüm kesildi. Açlıktan dediğim elbet evde peynir ekmek vardı ama yataktan kalkacak gücüm yoktu sürekli ağlardim zaten. Valla el bile yardım ederdi madem kendisine anne dedirttiriyor yapmak zdusunseydi eşinizle neden alışverişe cikmazdiniz? Alışverişte eş daha iyi ama 40imiz çıktığında yumurta un verenimiz olsun isterdim
Yok yazdığım gibi şefkat gösteremez dedim zaten. Ama evinde gün yaptığında cagirabilirdi. Lohusayken yanımda olabilirdi. Arada gelip kızım sen yorulmussundur deyip yemek hazırlayıp gel bı çay kahve keyfi yapalım dertleşelim diyebilirdi üstelik kızı da yok
Neyse peki duanki ruh halimize bağlıyorum söylediklerinizi yardım etmiyor kızgınım yazmışsınız şimdi çok farklı istekleriniz olduğu anlaşıyor saygısızlık ve insanlık dışı bişey yazmadım neyse ben birşeye kızmadım gergin değilim ama konunuzda zaten kızgın olduğunuz için siz gergin olduğunuz belli böyle bir durumdaki insanla da tartışacak değilim sağlıkcakla kalinBiraz sakin olun fazla gerginsiniz yazdiysam bı bildiğim vardır. Ondan annelik te bekledim. Gurbete gelin geldim. Sık sık gün yapar bir kere bile çağırmaz. Bı kere gel beraber kizkiza oturalım demez. Anne şefkati veremez zaten ama kızı gibi simartabilir. Uslubunuzu hiç beğenmedim. Kendinizi sorgulayın bı yerde eksikliğiniz var saygı veya insanlık
O zaman ikinci çocuklar için önce kendimize ev işlerine yardımcı abla parası biriktirelimİşte sizin ilişkinizi ayrıntılı bilmiyorum Ama siz de bundan sonra bakmazsiniz zaten bakmaya mecbur da değilsiniz.
Ben de zor bir logusalik geçirdim eşim yardımcı oldu sagolsun. Hala uykusuz yorgunuz ama cocugumuz sağlıkla 1 yaşına yaklaştı çok şükür.
Eşim ben hamileyken daha yoğun çalışıyordu ben izne ayrilmistim o yüzden tek başıma yaptım çocuk alisverisimi hep annesi olanlara özenerek...
Allah insana merhamet vermeliiallah merhamet versin
benımkine sorsan din iman kitaptan bahseder , ama senın dogurdugun çocuk benı ilgilendirmez dedi mi demedi ki aramaızda en ufak bir sorun yokken ,
Okuma probleminiz var galiba ben yazımin genelinde kızgın değilim üzgünüm. Onu kayınvalidemi soracaklar için ekledim. Detayli bir şekilde anlatmadım. Biraz nazik olmanızı tavsiye ederim zira yalnız kalırsınız böyleNeyse peki duanki ruh halimize bağlıyorum söylediklerinizi yardım etmiyor kızgınım yazmışsınız şimdi çok farklı istekleriniz olduğu anlaşıyor saygısızlık ve insanlık dışı bişey yazmadım neyse ben birşeye kızmadım gergin değilim ama konunuzda zaten kızgın olduğunuz için siz gergin olduğunuz belli böyle bir durumdaki insanla da tartışacak değilim sağlıkcakla kalin
Zaten baktım kayinvalidem gelmiyor 4.ayda yarım gün gelen bir yardımcı abla buldum. Nisan ayından itibaren de cocuga bakacak ben çalışacağım.O zaman ikinci çocuklar için önce kendimize ev işlerine yardımcı abla parası biriktirelim
Allah annene şifa versin sana da sağlıklı bir bebiş versin dilerimmBenim de ona bakacak bir annem var çok şükür. Ama bebeğim yok...
Allah rahmet eylesin.
Allah kolaylık versin kuzumZaten baktım kayinvalidem gelmiyor 4.ayda yarım gün gelen bir yardımcı abla buldum. Nisan ayından itibaren de cocuga bakacak ben çalışacağım.
Kayinvalidem de bizim parayla satın aldığımız hizmetleri gorumceme sunmakla mesgul...neyse hatırlayıp daha fazls sinirlenemiycem. Bu şartlar altında tabi ki ikinci cocugu yapmayacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?