Annemi Doğuma Çağırmasammı

Çok duygusal anlar yaasiyacaksiniz annen yanında olsun inan buna yanlız olmak zor annen bu sefer inatlasmayacak Allâh sağlıkla kucağına almayi nasip etsin ben yaşamadım bizzat bu durumu yazmak istedim .

çok zor olur tek başına bakmak canım zaten ilk günler yatıp kalkmakta zorlanırsın bide yeni doğmuş bi bebiş baştan uyar bence anneni ben loğusa olucam gel ama batan söyliyeyim bana eziyet etme ediceksen gelme de

diyebilir
geçen gün diyoki doğru düzgün yemek ye zayıf bi çocuk doğurup rezil olma millete

Eğer bu derece memnuniyetsiz bir insansa kesinlikle tavsiye etmem çağırmanızı, hatta lohusalık döneminde mümkün olduğunca az görüşün ve dediklerini kendinize telkin vererek aman canım sen de çocuk benim çocuğum aile benim ailem ev benim evim diyerek kulak ardı edin, sakın ama sakın kendinizi bu tür konuşan kimse için üzmeyin. Anneniz bile olsa. Eşiniz yardımcıymış bol bol doğumdan önce birlikte eğitici videolar izleyin bebek bakımı hakkında, doğumdan sonra kendinizi zorlamayın dikişleriniz olursa zorlamayın sadece bebeğinizle ilgilenin zaten birkaç gün sonra alışıyorsunuz tempoya. Bu şekilde konuşan birinin varlığı yardım değil sadece zulüm olur hem size hem bebeğinize. Aynı babannem gibi ağzınla kuş tutsan yaranamazsın

Canim annen gelcem demis zaten bunu dedikten sonra gelme nasil diyeceksin ya da dogum tarihi belliyse soyleme madem ani oldu falan dersin

Evet ilk gunler zor olabilir ama esin yardimci olursa ustesinden gelebilirsiniz insallah lohusalikta en onemli sey insanin kafasinin sakin olmasi sende huzursuz olacagini dusunuyorsan bir sekilde gelmemesini sagla ama eninde sonunda torununu gormeye gelecektir gelse bile sorunsuz atlatirsiniz insallah
Saglikla evladini kucagina alirsin insallah simdiden hayirli olsun

annen 10 gun kalıp gıdecek gerıye kalan gunlerde sen bakacaksın edeceksın. bence sımdıden alıstır kendını cagrma annenı bı anda dogdu dersın gormetye gelsın o sırada da zaten 10 gun kalp gıder.
dogum yapmadan once bıle cok etkısı olr.
dogum yapın eve geçene kadar da soylemeyın bence.

kızlar şöyleki annemle farklı şehirlerde yaşıyoruz ya gelip on gün kalacak yada hiç gelmeyecek öyle gidiş geliş yapılacak mesafe değil yani
bulunduğumuz yerde bi eşim bi ben başka kimsemiz yok
doğumdan sonra eşim yardım eder ama oda bişey bilmiyo mesela yemek yapmayı bilmez
ben kaç günde toparlanırım acaba doğum normal olursa mesela iki üç gün sonra kalkıp yemek yapacak durumda olurmuyum

Annen illaki gelecek ha önce ha sonra asıl mesele lohusalığında annenle nasıl olacak durumunuz sinirli aşırı duygusal ve alıngan olursun bir de karamsarlık çökerse.... Bilemedim şimdi Allah yardımcın olsun bellide düşündüğün gibi kötü gitmez Hayırla kucağına al bebeğini doğuma giderken bol dua et annen ve eşin için

dogumhanede dogum sancilarim girip ciktiginda annemin elini siktim acidan anne diye bagirdim.dogum kapisinda elinde tesbih dilinde dua annemdi.esim degildi yanimda olan.dogumdan cikarken o halle bebegin bezini baglar gibi giydiren annemdi..gucun takatin olmuyor zaten.ordaki Allahin verdigi mucizevi hisse baksana..beni doguran annem benim dogurdugum yavrum ve ben ucu cok farkli bir bagdi.insan o anki ruhsal acligi anneyle doyuruyor.ve annem gelip evime gittiginde kendi evine kapiyi kapattigimda neden gitti benim annem neden biraz daha kalmadi diye agladim hep..sakin gelme deme..bir omur pisman olursun.benim kizim buyucek dogumuma gelme anne dicek mahvolurum.annemle aram nasilmi her anne kiz gibi bizde atisiriz yaptigim elestirir.ben aranizin bu vesileyle iyi olacagina inaniyorum.doguma gelmek isteyen anneye gelme denilmez.inan insan sade annesini istiyor.

dogumhanede dogum sancilarim girip ciktiginda annemin elini siktim acidan anne diye bagirdim.dogum kapisinda elinde tesbih dilinde dua annemdi.esim degildi yanimda olan.dogumdan cikarken o halle bebegin bezini baglar gibi giydiren annemdi..ordaki Allahin verdigi mucizevi hisse baksana..beni doguran annem benim dogurdugum yavrum ve ben ucu cok farkli bir bagdi.insan o anki ruhsal acligi anneyle doyuruyor.ve annem gelip evime gittiginde kendi evine kapiyi kapattigimda neden gitti benim annem neden biraz daha kalmadi diye agladim hep..sakin gelme deme..bir omur pisman olursun.benim kizim buyucek dogumuma gelme anne dicek mahvolurum.annemle aram nasilmi her anne kiz gibi bizde atisiriz yaptigim elestirir.ben aranizin bu vesileyle iyi olacagina inaniyorum.doguma gelmek isteyen anneye gelme denilmez.inan insan sade annesini istiyor.

o gelemez canım ancak doğumdan bir ay sonra gelebilir çocuğu okula gidiyor çünkü

ya yapan sensin tasiyan sen doguracak olan sen kocanda yaninda olursa neden bakmayacaksin. Cok da guzel bakarsin bence kimseyede ihtiyacin yok dogum yaptiginda hastaneden cikmadan ebe hemsireye aklina takilanlari sor gerekirse biriyle kak ol telefonunu al cocukla ilgili aklina takilan ne varsa sorabilirsin ayrica kendi doktorunada. Yurt disinda saglik sigortasinin karsiladigi bir hizmet var ilk 1 hafta yeni dogan ile anneye her gun 1-2 saat evlerinde eslik eden ebe-hemsire gibi birisi geliyor anneye ilk gunlerinde yardim ediyor iste emzirme banyo uyku bakimi falan gibi ama sonra anne guven kazaninca kendi hallediyor. Bence annesi sizsiniz cokda guzel bakarsiniz bilmediginiz durumda da illaki danisacak birisi olur. En kotu buraya yazin bin tane cevap gelir.

Her anne sizinki gibi degil ama bazi insanlar sadece cocuk dogurarak anne adini almislar ama bazilari gercekten anne olarak

annelerimiz biraz da olsa benziyorlar birbirlerine. benim annemin senin annenden ayrılan çok noktası var tabii orası ayrı ama genel olarak benim annem de 'ben anneyim benim dediğim olur' tarzında bir anne. evlenirken bana da eşime de çoook zorluklar çıkardı, üç yıllık evliyim çok şükür evliliğimde her şey yolunda... henüz hamile değilim, çocuğum da yok ama zamanı gelince Allah nasip ederse inş ben annemi çağırmayı düşünmüyorum. benim en mutlu günüm olması gereken zamanları en kötülere çevirmeye çalıştı, istemli ya da istemsiz. o günümü de mahvetmesini ve eşimle aramı bozmasını istemiyorum... şahsen ben senin yerine olsam çağırmazdım, varsın tek olayım varsın çok zorlanayım... gelince de yardımcı olmaktan çok psikolojini bozmayacağını nereden biliyorsun? zaten yeni doğum yapmış olacaksın, gergin olacaksın, afallamış olacaksın vb. doğum öyle tvlerde gösterildiği gibi şaşalı bir şey değil ne yazık ki, yeni bir başlangıç yeni bir süreç... ve bu sürecin iyi geçmesi hem anne hem baba hem de çocuk açısından çok önemli. dediğim gibi ben olsam çağırmazdım...

anne kız arasına asla gırmemek karısmamak gerek
annenı en ıyı sen tanırsın herseyden once kım olursa olsun o an en ozel anın sana zehır edecek herkesı uzak tut

ben annemıde kayınvalıdemıde cagırdıgıma okadar pısmanım kı... keske dogumdan sonra haber edıp kontrole geldık acıl dogum dedıler deyıp gecıstırseymısım
bana sadece esım yetermıs... o dogum oncesı ve sonrası yasanılan herseyde bıtek yanımda esım vardı sag kolumdu asla unutamam ve hakkını odeyemem esımın. degerını bın kat anladım ve bu paylasım destek bırbırımıze olan sevgımızı daha da arttırdı...

bazen oyle olurkı arkadaslar es ahbab oz aılenden daha yakın olur ... bunu yasayan bılır, bence o an sadece mutlu olacagın seyler yap en ufak huzursuzluk yasama o gunlerın o anların asla unutulmuyor bıde oyle duygusal farklı boyutda oluyorsun kı karsındakının gozu kıpırdasa deprem etkısı yaratabılıyor

kım ne derse desın... cocugunla senın gunun o gun herseyden en onemlısı en basta sensın .

hayırlı olsun sımdıden :)

Hadi ya naptilar ki bu kadar? Üzüldüm kusura bakmayin ondan sordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…