Annemi Doğuma Çağırmasammı

torunun yumuşatması mümkün değil
aksine, herşeyin en iyisini bildiğini zanneden biri, büyük ihtimalle bebek konusunda da aynı şeyi yapacak
konu sahibine saygı göstermeyecek

aynı şeyi yapıcak ama belli zaman sonra alışacak kendi bile bakmak isteyebilir
aşırıcı liderci bir bayan konu sahibinin annesi bu esnada çok insan yıpranacak

Benim yengem ilk torunu olduğu halde yumuşamadı. Kızının bebeğini emzirirken ağladığını göre göre kızın kocasını çekiştirmeye devam etti. Yapan yapıyor yani.

herkes bir değil işte canım allahım nş. mutsuz etmez annesini

Benim yengem ilk torunu olduğu halde yumuşamadı. Kızının bebeğini emzirirken ağladığını göre göre kızın kocasını çekiştirmeye devam etti. Yapan yapıyor yani.

bizde evlilikler hep akraba içinden olur canm kuzenler birbiriyle evlenir
annem benimde böyle bi evlilik yapmamı istiyodu
aklında özellikle biri varmıydı bilmiyorum ama bazen diyo ailede adammı kalmamıştı niye onunla evlendin diye
anne benim çok mutlu bi evliliğim var çok mutluyum diyorum ikimizinde mutlu olduğu bi evliliğin olabilirdi diyo

Ona neymiş yaa Hasta bu kadın.

Lohusayken de annen seni mi idare edecek sen mi anneni?
eğer gelirse ben onu idare etmeye çalışırım canım bundan adım kadar eminim dediklerine cevap vermeyerek gidene kadar sabrederim sırf bebek bakımına yardım etsin diye
ama sanırım gelme diyeceğim herkes aynı fikirde çünkü

aynı şeyi yapıcak ama belli zaman sonra alışacak kendi bile bakmak isteyebilir
aşırıcı liderci bir bayan konu sahibinin annesi bu esnada çok insan yıpranacak

canım ben torunu sevmez, toruna alışmaz demiyorum
torun yüzünden huy değiştirmez diyorum

annen baskın bir karakteri var aşırı liderci sebebi belli oldu çağırma bence burnunuzdan kesinlikle getirir

güzel kardesım, önceıkle allah saglıkla sıhhatle bebegınızle bırbırınıze kavusmayı nasıp etsın sıze. Bazı ınsanlar fazla mükemmelıyetcıdırler hep kendı ıstedıklerı olsun dedıklerı gıbı en mükemmelı olsun ısterler ama bu sırada mükemmellıyetcı anneler cocuklarını nasıl ezdıklerını asla görmezler. Psıkolojık yardım almayı da kabul etmezler maalesef gerekcelerı ben delı mıyımdır? Ama asıl bunu dıyen ınsanların ıcınde fırtınalar kopar. Allah anne ye annelık yapabılecek tüm vasıfları vermıstır. Tüm bunlar senın ıcınde. Ev ıcındekı gergınlık (kı annen gelırse muhtemel olusacak) senı, bebegınzı, kocanı, evlılıgınızı yıprtacak. 10gün sabredebılırsınama yasadıkların 10 yıl gecse bıtmez ıcınden. Kızım sarılıktan bı gece yattıgında orda bır anneanne hıc memnun kalmadık bebegın kafası kocaman, uzun gıbı bısey cıktı. Ben bızım kıza oralı (memleketın adını söylüyor) bırıyle evlenme dedım okadar benım kocam da oralı (kadının esı yanı) aynı hepsı dedı durdu. Benım esımde aynı memlektten bunu söyledıgımde babası görmeye gelmemıstır hastaneye tabı dedı.hayır geldı dedım. Öyle oluyor ıste onlar gelmezler dedı :) kadın kenı kafasında ne kurduysa onu söylüyorıste. Sen hıc sıkma canını Cok cok yardım gerekırse bır komsunu cagırısın.yurtdısında olup da yabancılar arasında bı basına büyütenler var öyle düsün. Tek basına banyo yaptırman gerekhen zamanlar olabılır ama yaz gelıyor zaten kıs gıbı üsüme derdı olmaz. (kısa nazaran). Fılelı küvetler var ebek ıcın koyar yıkarsınız esınle. Esım yokken ben omzuma koydum suyu öyle döküp yıkadım. Kendımde ıslandım tabı ama öyle yıkamak bıle cok güzel oluyor ve sana sarıldıgı ıcın sudan da korkmuyor. Altını almak, emzırmek..tümbunlar zaman zaman acemılık yasayacagın ama bı ıkı günıcınde uzmanı olacagın konular.ılerıde ek gıda gıbı.. Aklına takılanı yaz buraya hepımız yardımcı oluruz ınsallah. Bı de son olarak tavsıyem anne sütünün mucızesı ıleılgıl yazılar, sütarttırıcı yöntemler, bebek bakımı ve uyku va hatta gaz ıle ılgılı yazıları okuyup kendını gelıstırmen. Allahkolaylık versın canım.

güzel kardesım, önceıkle allah saglıkla sıhhatle bebegınızle bırbırınıze kavusmayı nasıp etsın sıze. Bazı ınsanlar fazla mükemmelıyetcıdırler hep kendı ıstedıklerı olsun dedıklerı gıbı en mükemmelı olsun ısterler ama bu sırada mükemmellıyetcı anneler cocuklarını nasıl ezdıklerını asla görmezler. Psıkolojık yardım almayı da kabul etmezler maalesef gerekcelerı ben delı mıyımdır? Ama asıl bunu dıyen ınsanların ıcınde fırtınalar kopar. Allah anne ye annelık yapabılecek tüm vasıfları vermıstır. Tüm bunlar senın ıcınde. Ev ıcındekı gergınlık (kı annen gelırse muhtemel olusacak) senı, bebegınzı, kocanı, evlılıgınızı yıprtacak. 10gün sabredebılırsınama yasadıkların 10 yıl gecse bıtmez ıcınden. Kızım sarılıktan bı gece yattıgında orda bır anneanne hıc memnun kalmadık bebegın kafası kocaman, uzun gıbı bısey cıktı. Ben bızım kıza oralı (memleketın adını söylüyor) bırıyle evlenme dedım okadar benım kocam da oralı (kadının esı yanı) aynı hepsı dedı durdu. Benım esımde aynı memlektten bunu söyledıgımde babası görmeye gelmemıstır hastaneye tabı dedı.hayır geldı dedım. Öyle oluyor ıste onlar gelmezler dedı :) kadın kenı kafasında ne kurduysa onu söylüyorıste. Sen hıc sıkma canını Cok cok yardım gerekırse bır komsunu cagırısın.yurtdısında olup da yabancılar arasında bı basına büyütenler var öyle düsün. Tek basına banyo yaptırman gerekhen zamanlar olabılır ama yaz gelıyor zaten kıs gıbı üsüme derdı olmaz. (kısa nazaran). Fılelı küvetler var ebek ıcın koyar yıkarsınız esınle. Esım yokken ben omzuma koydum suyu öyle döküp yıkadım. Kendımde ıslandım tabı ama öyle yıkamak bıle cok güzel oluyor ve sana sarıldıgı ıcın sudan da korkmuyor. Altını almak, emzırmek..tümbunlar zaman zaman acemılık yasayacagın ama bı ıkı günıcınde uzmanı olacagın konular.ılerıde ek gıda gıbı.. Aklına takılanı yaz buraya hepımız yardımcı oluruz ınsallah. Bı de son olarak tavsıyem anne sütünün mucızesı ıleılgıl yazılar, sütarttırıcı yöntemler, bebek bakımı ve uyku va hatta gaz ıle ılgılı yazıları okuyup kendını gelıstırmen. Allahkolaylık versın canım.

anne benim çok mutlu bi evliliğim var çok mutluyum diyorum ikimizinde mutlu olduğu bi evliliğin olabilirdi diyo

:))))))

Canım hiç takma. İstemiyorsan çağırma. Ben de tek başıma doğurdum eşim vardı bri tek ve o da yoğun çalışıylrdu zordu ama birlikte olmak da kuvvet veriyor geldi feçti işte:)

Reactions: anu
Doğum sonrası çok fazla yoruluyor insan ve yorum yapmayacak bir işin ucundan tutacak insan arıyor lohusayken, kapıyı açsın misafirlere bir çay koysun, sen emzirirken susayacaksın bir bardak su versin. Bunları yapmayacaksa sadece eleştirecekse hiç çağırma bir de depresyona girersin. Benim kardeşim ve kayınvalidem vardı, kardeşim sürekli eşim için sen yapma bırak o yapsın tarzı konuşuyordu, misafir gelince surat asıyordu ben hizmet ettim, herkese zor gelen şeyler var ama o anda negatif insanı kaldıracak enerjide olmuyorsunuz bu tecrübeyle sabit. Eşim dışardan yemek söyleyecekti ilk günlerde, kayınvalidem ben yemem ne var yapılır evde dedi ben açım öylece bakakaldım. Ne zamanki gittiler ki gidişleri de olay oldu hala kırgınım hepsine, ben hamileyken kayınvalidemin kardeşimin sağlık sorunları için koşturdum hep ben sadece yorgundum lohusalıkta ne yazık ki iki dakika susup da bir çay koymak bir yemek yapmak zor geldi onlara. Size yardımı dokunmayacaksa görmeye her zaman gelir yok işini yapar halden anlar derseniz çağırın. Şimdiki aklım olsa zorda olsa bebekle başbaşa kalırdım. Lohusayken değil de daha sonra misafir kabul ederdim. Benim annem rahmetli bu arada, onla da anlaşamayabilirdik ama annem çok hamarat bir kadındı, elinden her iş gelirdi bize iş yaptırmak istemezdi o yüzden o olsa farklı olurdu diye düşünüyorum. Hayırlısıyla kucağına almayı dilerim.

Siz bilirsiniz gelme deseniz sanki daha cok kavga cikacak gibi ama annenizin bebek konusunda da herseyi kendi kafasina gore yapmak isteyecegin kesin hazirlikli olun derim

Ya anneni olduğu gibi kabul edip hiç takmayacaksın ya da çağırmayacaksın

Çok küçük değilsin millet ABD de doğuruyor annesiz vs

Zira kadın bu sefer çenesini tutsa bile siz hep gergin olacaksınız bir şey der şimdi deyip sıkılacaksınız

Bebeğe bakarsın ev işi yemek vs eşin hallederse daha rahat olabilir ama şimdiden de bu konu ile kendini germe

hem güzel dileklerin hemde tavsiyelerin için çok teşekkür ederim canım
çok haklısın annemin mükemmelliyetçiliği beni o kadar ezdiki kendi bebeğime bakabilirmiyim acaba tereddüt yaşıyorum
iyiki konu açmışım mesajların hepsi çok iyi geldi bana
kaç gündür hem doğum stresi yaşıyo hemde doğumdan sonra ne yapıcam diye endişeleniyordum
şuan gerçekten daha rahatım Allah hepinizden razı olsun

Anneni doğum yapınca anlayacaksınız anne senin için herşeyin en iyisini istemiş merak etme torunu onun parçası olacağı için bu olmamış yeniden doğru demeyecek bütün buzlar eriyecek annenin kıymetini bil doğumda yanında olması senin için büyük şans

Siz bilirsiniz gelme deseniz sanki daha cok kavga cikacak gibi ama annenizin bebek konusunda da herseyi kendi kafasina gore yapmak isteyecegin kesin hazirlikli olun derim
uygun bi dille anne buraya kadar gelmene gerek yok ben hallederim diyeceğim canım inşallah kavga çıkmaz

evet annem kendince benim için herşeyin en iyisini istiyor ama en iyinin kendi dediği olduğu konusunda ısrarcı olduğu için bana zarar veriyo benim dediğim olacak olmazsa kimseye rahat vermem düşüncesi yanlış bir düşünce annede olsa böyle bir düşünceye sahip olmak hata
bende anne olacağım yakında bu konuda anneme benzememek için elimden geleni yapacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…