Annemi ikna edemiyorum...

booksmoney

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2018
1.068
1.545
133
2 seneye yakın süren bir ilişkim var. Annesiyle yakın zamanda tanıştım. Artık ciddi bir şeyler istediğimize karar verdik. Bende bu konuyu anneme açtım ama açmaz olaydım. İş ciddiye binene kadar bana söylemedin vs. bir sürü laf etti. Ertesi günde ya ayrılırsın ya da babana söylerim dedi. Ben de babama kendim söylemeye karar verdim. Tabi babama 2 sene diyemedim birkaç aydır isteyen birisi var dedim. Ama annem o sırada tabi lafa girip duruyor aylardır bizi uyutuyor bu kim bilir daha ne haltlar yedi bilmem ne. Babamda o iş öyle olmaz önce aracı göndericekler bakıcaz araştırıcaz anca öyle olur dedi annem ise inatla tanışmak bile istemediğini. Evlenirsem evime bile gelmeyeceğini, sadece annelik görevi olarak yanımda olacağını söyledi. Arkadaşlar bir yardım edin ben şimdi napıcam? Tanımadan bunları söylüyor birde, tanısa ve beğenmese anlayabilirim söylediklerini ama tanımadan etmeden sen beni enayi yerine koydun istemiyorum diyor. Not: annemin benim için istediği başka birisi vardı onu da ben istemedim bu yüzden de böyle yapıyor. O çocuğa hiç şans vermedin diyor.

Annenizi ikna edemeyeceğiniz ortada.
En güzeli “anne, sen bilirsin, ister yanımda ol ister olma, senin seçimin” demek.
Sonra da babanızla tanıştırmak.

Annem daha tanımıyor erkek arkadaşımı. Tanısa ve bir şeyini görüp beğenmese anlayabilirim ama tanımadan tanışmak istemiyorum hiçbir şeyine karışmam dedi. Dünden beri gözüme uyku girmiyor uygun bir dille onun söylemesi gerekirdi. Onun yüzünden olaylar bu şekilde karıştı ve babam böyle öğrendi.

Tanismadan etmeden niye boyle yapar anneler..
Birde soyle bir sey varki, akli selim bir anne, hayir x kisiyle evlenmeni istemiyorum diyorsa,

2 yil sonra anne sen hakliydin.. rahatt rahatt denilebiliyor.

Babanizla tanistirin, annenizde tanuyinca fikrini degistirr belki.

ben de annemden aynı lafı duydum. evine gelmem, düğününü yapmam vs. tamam dedim yapma, ben hallederim, çünkü sen istesen de olacak bu evlilik istemesem de... ne kavgalar ettim ne restler çektim. ama kendime ve karşımdakine güvendiğim için geri adım atmadım. aha nişanlandık hafta sonu. o restler unutuldu gitti. ha benim içimde yara kaldı mı kaldı, ama yapacak bişey yok.

ozaman malesefki annelerimiz vok benziyor.
bebim annemde hayati bana zorlastirmak icin elinden geleni yapan baskici babami durmadns kiskirtan sinirli tipin tekiydi.
evlenirkende karisti sorun cikmamasi icin cok cok ugrastim ama bugunku aklim olsa. evlenio gidince yuzunu gormeyecegim.bir daha merak etme derdim kesin. annemle korku filmi dram olan hayatim romantik komediye dondugu icin binlerce kez sukrrdiyorum.

Annenizde 2 cocuklu evli adama kacmissiniz gibi muamele yapmis resmen. Ne var bunda sevmissiniz. Kendi kararrinizi verebilirsiniz belli bir yastan sonra. Onceden bilmesine gerek yokki zaten soylemissiniz evlenmek istiyorum diye. Bu neyin inati.

Benimde anlayamadığım bu. Bir tanış öyle kararını ver dedim hayır tanışmak istemiyorum diye diretiyor. 15 yaşında değilim ki ben neredeyse 23 yaşındayım ama kararlarımı verebileceğime inanmıyor. İstediği kişiyle olsaydım güle oynaya babama söylerdi. Neymiş o çocuğu tanıyormuş ne zamandır. Ee bende sevgilimi tanıyorum 2 senedir ne bu yani dediğiyle mi olucam annem tanıyor diye.

Affetmicem bu yaptığını ya yanımda olmadı.

İnsan kızına elinden gelen yardımı yapar ama benim annem hayatımı zorlaştırmak için elinden geleni yapıyor cidden. Ben sevdim ya sırf benim hatırım için bir tanışayım der insan. Ama dediği şey yok yok biz sana çok yüz verdik istediğin gibi gittin gezdin ettin şimdi de kafama göre evlenicem diyorsun dedi.

Anneniz sizden gizli onay vermiş geri adım atacagi icinde oldukca öfkeli belliki....
Siz yinede guzellikle yaklasin yalniz annenizin yaklasimi hic dogru degil...

Bu konuda haklısınız. Ben şimdi nasıl yüzüne bakıcam diyor. Halbuki ben anneme en başından beri olmaz bu iş anne dememe rağmen o çocuğa umut vermiş.

Bende dün akşam sakin sakin babamla konuştum. Ben utanacağım çekineceğim bir şey yapmadım baba sadece böyle bir durum vardı önce anneme söyledim ama o böyle yapacağına seninle konuşmalıydı dedim.

Kendi ailenizin haberi yokken sevgilinizin annesi ile görüşmemeliydiniz, bence.
Bu işin doğru sırası nedir bilmiyorum ama bana bu doğru gelmiyor. Kız kendi kendine takılıyor, anası babası Yok, kendi kendine evlenir gibi vs...

Annenizde bakmayın, babanızın dediği usule uyun, devamı geldikçe üstüne düşeni yapacaktır.

Annenizle restleşmeyin. Haklısın anne bilemedim anne nolur affet anne diye diye yumuşatmaya çalışın. Gönlünü hoş edecek şeyler yapın. Inşallah yumuşayacaktır. :)) Ama lütfen onu yoksaymayın. Inatlaşmayın..

Anneme, annesiyle görüştüğümü söylemedim. Bunu bilse daha çok karşı çıkardı sanırım ortalığı karıştırırdı.

O beni yok sayıyor benim senin gibi kızım yok diyor ve konuşmuyor 2 gündür benimle. Açıkçası konuşmak benimde içimden gelmiyor artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…