Annemi ikna edemiyorum...

E tamam diyin sizde, ister gelsin düğününe ister gelmesin. Ebeveynliği aileler bazen çocuklarının bütün hayatını yönetmek gibi görüyor. Onu doğurmuş ve bakmış o zaman tasmalı bi köpek gibi davranabilir.

Annenizin sizin üzerinde emeği var elbette, ama sizinde hata yapma, kendi kararlarını verme, düşünebilme hakkınız var. Arkasında durun ilişkinizin. Annenizin tehditlerine de boyun eğmeyin.

Arkasında dururum ilişkimin zaten çünkü biz bu güne kolay gelmedik ve tam bu kadar ilerlemişken annem yüzünden vazgeçmek istemiyorum

Anneme, annesiyle görüştüğümü söylemedim. Bunu bilse daha çok karşı çıkardı sanırım ortalığı karıştırırdı.

Ben de böyle düşünmüştüm, bu yüzden yazdım

Ailenizin arkasından iş çevirmiş oldunuz. Bu bir noktada patlarsa iyice dolanacak. Hatta buna babanız da hoş bakmayacak buyuk ihtimalle.
Onları tamamen ezip geçmiş, kendi kendine gidip tanışmış etmiş oldun.

Kayınvalide adayına bu konuyu açmayın deseniz rezil olacaksınız, kendi yetiştiren, buyuten, okutan ailesine karşı dürüst olmayan kız, bize neler yapar, diye...

3 aşağı 5 yukarı ailenizi tanırsınız, neye ne tepki vereceklerini biliyorsunuz.
Kendinizi bu duruma düşürmeseydiniz keşke.

He bana göre bir anormallik yok, sevdin, istediğinle evleneceksin elbette.
Ama bu yola girerken biraz daha aileni tanıyarak at adımlarını. bunu bile hesaplamamış, çocuk gibi görünüyorsun gözlerinde. Sonra da kararlarına karışmamalarını bekliyorsun.

Gönlünce olsun :)

Teşekkür ederim yorumlarınız için. Annesinin haberi var daha ailemin bilmediğini biliyordu tanıştığımızda. Ben kendisine söyledim. En azından benim annemden de gelsin bi annesiyle ve onunla tanışalım demesini beklerdim. Çünkü beni öyle bir duruma düşürdü ki babam bile bu konuda sıcak bakmıyor olaya. Halbuki güzelce yanımda olup konuşsaydı her şey daha iyi olurdu.

Karşınızdaki melek de olsa, nihayetinde kayınvalide.
Şimdi annenizle ne kadar kötü olursanız olun, o da anneniz.
Bunu kayınvalidesinden hiç dert görmemiş, annesi geçimsiz biri olarak söylüyorum.

Abla tavsiyesi, Ailenizin yapısına göre davranın.
Onların gönlünü kıracak adım atmadan iki kere düşünün. Babanız öğrendiğinde
eee kızım sen kendi kendini vermişsin zaten, bize diyecek bir şey kalmamış, diyeceği bir adımı bir daha atmayın.
kayınvalide adayınıza güvenip, sır saklamasını ummayın.

Bu zamanlar geçecek, kız ailesi, yaşasın diyip üzerine atlamasını beklemeyin, hiç tanımadıkları
İnsanlar.
Araştırıp soruşturacaklar elbet.

Araştırıp soruştursunlar ben buna bir şey demiyorum ki. Kızdığım şey babamı kendi kafasına göre yönlendirmesi. Bu zamana kadar annemle arkadaş gibiydik biz. Böyle olmamıza çok üzülüyorum ama eskisi gibi olabileceğimizi de sanmıyorum. Babam araştırırız falan demesine rağmen annem ben tanışmam istemem diye diretiyor. Ya daha bilmiyorsun ki nasıl insanlar bi gör ama yok.

Benimkide öyle bi heves bi heycan anlattım asla olmaz istemiyorum bilmem ne diyorum ki istememe sebebin ne açıklama yok takmıs ben seni vermem bende çektim resti vermezsen verme kaçarım dedim bide diyo baban ölür sebebi olursun ki babamın çok seveceği biri şu anneleri anlamıyorum bir tanı bir gör bir bak anlamaya çalış sonra birşey görürsen uyar tanımadan etmeden asla lar olmazlar ne ya

Evet benim erkek arkadaşımda babamın seveceği birisi. Babam tanısa gerçekten çok sever saygılı, nerede ne konuştuğunu bilen. Aslında annemde sever ama inatla kendi istediği olsun istiyor.

Demek ki anneniz diger cocuktan yana. Diger adam kim oluyor? Akraba mi? Veya arkadaşının oglu?

Anneniz 2 senedir hayatınızda biri olduğunu hiç mi anlamadı?
Yani aynı evin içinde mutlaka belli olurdu bu durum..
Anneniz önyargılıysa yapacağınız tek şey emrivaki. Gelsin tanışsın, babanız araştırsın..

Anlıyordu tabii ki ama ben bir şeyler sorsa da geçiştiriyordum daha evliliğe hazır olmadığım için. Ama artık yavaş yavaş bir şeyler düşünmeye karar verdik ve ben de söyledim. Böyle yapacağını bilseydim önce babama söylerdim.

Tavrım çok net zaten. Senin istediğinle değil kendi istediğimle olmak istiyorum dedim. O zaman evine gelip gitmem hiçbir şeye karışmam dedi.

Annene ben senin neyinim diye sor. Düzgün sakin bir dille. Evlatsın yahu sen. Kızarak değil asla. Otur karşısına aynen şöyle de, "Bak sen benim annemsin. Anne dediğin kendisinden önce evladının mutluluğunu isteyen değil midir? Senin önerdiğin kişi ile görüşmek istemedim çünkü bu karşımdaki insana ihanet olurdu. Hayatımda bir insan varken gidip başka biri ile görüşsem ben ne olurdum? Size söylemedim, çünkü ailemin karşısına çıkaracağım kişiden emin olmak istedim. Lütfen bir anne olarak, beni yetiştiren annem (bu kısmı vurgulayın) olarak sana yakışanı yapmanı ve yanımda olmanı istiyorum." Eğer şu son cümle gururunu okşayıp gaza gelmzezse bende bir şey bilmiyorum. Beni yetiştiren anneden kastım, hayatında biri varken yedekte biri ile görücü usulüde olsa görüşmeyen kadın demek. Kesin yumuşar.

Akraba değil aynı iş yerinde çalışıyorlar ve adam müdür gibi bir şey orada. Ben tanıyorum biliyorum iyi birisi o evlenmekte istiyor diyor.

Annenizin karşısinda net bir durus sergilemeniz lazım. Başka bir üye dogru yazdığı gibi: şimdi panike kapılıp sakin kalmasaniz anneniz daha da üstünüze gelecektir. Babanizi bu konuda muhatap alin. Ama anneniz diger adam aklında olduğu sürece sizin işinizi zorlastiracak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…