birde kalanların hiçbirşey yaşamamış gibi hayatlarına devam edebilmeleri mesela babamın yeni bir eş ve çocuklarla hiçbirşey olmamış gibi hayatına devam etmesi... benim için aile kavramının annemle birlikte bitmesi hayat çok garip insanlarda...
Canim benim okurken inan agladim..
Kendi cocuklugum geldi aklima,benim annem babamda seneler once bosandilar ve ben annemi hic taniyamadim...dedem ve babannem buyuttu bizi,tabi halam amcamla ayni evde...yeri geldi ayirt edildik yeri geldi yedigimiz cok geldi ki babam yiginla para yollamasina ragmen...sonra babamiin yanina almanyaya geldik,keske gelmeseydik,asil zorlugu burda gorduk,uvey annemin turlu turlu oyunlari,merhametsizligi,daha neler neler...zordu hayat cok zor! Ama Elhamdulillah 1oglum var ve ikincide yolda,esim dunyanin en iyi esi..Rabbime her gun dua ediyorum,o zor gunlerin mukafatini verdigi icin bana...annem hayatta 18 yasimda yanina gittim,ama onunda kocasi var,tabi uvey baba anlasamadik..Rabbimden en buyuk duam hic bir yavruyu annesiz birakmasin! Cok zor cok...iki abim var,benim iki gozum Allahim saglik versin onlara,benim annemde babamda onlar...
lütfen ağlamanızı istemıyorum canım senin için çok sevindim inan kendimi gördüm bende nişanlımla evımı kurarsam senın gıbı mutlu olup geçmişi unutacağım inşallah... allah yardmcın olmuş abilerin varmıs allah eksıklıklerını göstermesin ben yapayalnız kaldım...üvey olmak dünyada manevi olarak insanın başına gelebılecek en kotü sey...anlatsam yaşadıklarımı sayfalar sığmaz bir okadar senınde vardır itilip kakılma hep olmuştur zaten olmasa bile ezikliği bizim içimizde değilmi ben o yuzden annesiz babasız çocuklara hep özverili davranırım elımen geldıgınce yardımcı olmaya calısırım eksıklıgını yasayan bıılir...
ne diyelım canım sabırla sınanıyoruz
tek umudum nişanlım hep duamda o var onunla mutlu bir yaşam var allahım dualarımı kabul eder inşallah...
hamileliginde verdigi etki tabi ama inan okurken icime dokundu,yasadiklarim kolay kolay gitmiyo aklimdan...uvey olmanin ezikligi zaten yakarken,bide seni herseyden ayri tutulmasi daha beter...bide uvey annemin bi sozu hala yakar icimi,sen kendini kizimla (babamdan bir kizi var) bir mi tutuyosun...inanirmisin ben anne olunca gecmisim dahada aci vermeye basladi...bunlari yasarken Rabbim oyle guc vermiski bana takmiyodum bile...evin kul kedisiydim resmen...InsaAllah Rabbim evliligini oyle mutlu kilsinki kotu gunlerin aklina bile gelmesin...Annen ve kardesinin de mekanlari cennet olsun InsaAllah...
Yazsam sayfalar yetmez o gunleri...bide esiminde uvey annesi var,annesini cok kucuk yasta kaybetmis,birbirimizi oyle guzel anliyoruzki...ben hic iyi bir uvey anne gormedim bu gune kadar...
kalbıne sağlık canım amin ... çok teşekkur ederım güzel duaların için :)canım benim başın sağolsun Allah bundan sonra gönlüne göre versin.Tüm kalbimle diliyorum ki bundan sonra çooooook mutlu olursun inş.
amin canım...
elbette kurtulmak için değil ailemi kaybettikten sonra tekrar aile olabılme umudunu ben nişanlımda buldum onunla mutlu huzurlu olacagımı dusunuyorum ama allah bılır tabı hakkımızda hayırlısı elbet... ama artık umutlarım da benden yana değil
tam nişanlım ve ailesiyle düğün tarihi aldık şubat 23 bu seferde babam sorun cıkardı kışın kesinlikle düğün yapmayacağını söyledi yazın kınayıda derme çatma bir bahçemiz var orada yapacakmış sırf masraf olmasın dıye dusunebılıyormusun boyle bır babam var... kavga ettik herşey birbrine girdi çok mutsuzum çokta yalnız...
amin canım
kesinlikle doğru ve benım üvey anne bekar olarak geldı ılk evlılıgını yaptı babamla düşün annelık güdüsünden yoksun şefkat sıfır nekadar anlayışlı olabılrkı bana zamanla batmalar başladı gözüne tabiki... benide hiç yapmadığım bir suçtan ötürü babama dövdürdü bende onu unutmam daha unutmadığım neler var birkerede gece wcye kalkmıyorum dıye babama şikayet etmişti küçüktüm bende gecelerı wc problemım oluyordu yetişemıyordum wcye arada o kaldırıyordu uykumda ağır oldugundan kalkamıyordum birgece babama söylemiş babam yakama yapıştı uykudan apar topar kaldırdı beni bu kadın senle mi uğraşacak kalk git wcye diye savurdu atmıştı benı ne dediyse artık...
unutulmuyor işte sen annesin daha çok acı veriyordur çünkü çocuklarına senın gosterdiğin şefkat ortada okadının sana yaptıkları aklına gelir ve içini yakar ne dıyelım keşke unutabılsek...
amin canım cok tesekkur ederim çok iyisin,
sizlerle paylaşıp hafifliyorum zaten...
her yaşanmış hikaye bir tecrübedir benımde bu sitede cok örnek aldıgım yada ders aldıgım konular oldu buradakı dayanışmayı sevıyorum yüzlerini gormedıgım senin gibi onlarca arkadaşımı seviyorum iyiki varsınız...
Kesinlikle öyle.
Bir de sen ve senin durumuna benzer yasamis kişiler mutlulugun değerini daha iyi anliyor, bir tarafları eksik kalsa da mutlu olabilmeyi biliyorlar onu uzecek olan şeyler de cok kolay acitamiyor canını. Bak sen güçlü olmasan suan yolunu cizemezdin babanin yasattiklari dahil gecmisteki acıların yildirmamis seni, kendini birakmamissin. Birak dugunun subatta olmayiversin boşver baharda olur yazin olur hem yaz düğünü daha güzel bunu böyle iste baban dedi diye değil de sen istedin diye dusun. Yine mi su koyuverdi diret ve bu yaz evlenecegim de bu kadarcik karşı çıkmaya cok da hakkin var canım.
Biz de seni seviyoruz ayrıca
amin canım çok teşekkür ederim... inşallah güzel dilekleriniz kabul olur burada sizlerle mutluluğumuda paylaşırım...burnumun direği sızladı canım inan
Rabbim mekanlarını cennet eylesin inşallah(AMİN)
Siz de nişanlınla ve inşallah çocuklarınla birlikte bir ömür mutlu ve huzurlu bir yaşam sürersiniz
Benim sansli oldugum tek yon babam cok merhametli ve cok iyi bi baba..bir kere bile el kaldirmadi bana,ama o kadinin bi kere dayagini yedim,ama kimselere diyemedim...unutmadigim neler nelerrr...bi keresinde babamin ve abilerimin yaninda senin o giydigin ic camasiri (tanga) afedersin o.... Giyiyo demisti,ne utanmistim...babama ve abilerime rezil etmek icin herseyi yapiyodu...gunluklerimi kuzenlerimle yazistigim mektuplari abime verip abime bi guzel dovdurmustu beni...icimde kalanlar cok...ben onu Allahima havale ettim..bize yaptiklari kizindan cikiyo (ilk evliligindende bir kizi var benden buyuk) bi duzen tutturamadi,kac kere nisanlanip ayrildi,sonra evlendi kizi oldu kocasindanda ayrildi...aslinda severim uvey ablami,annesi kadar gaddar degil,uzuluyorum haline...babamdan olan kizini bile uvey ablam kadar sevmem,oda ayni annesinin kopyasi,saygisiz...simdi arada bize gelirler babamla,babama kiyamadigimdan mecburen kabulleniyorum gelmesini,arada kendi torunuyla oglumu ayirt ettigini gordum,icim dahada yandi, kendimde bu kadar yanmamisti inan,evlat olunca cok zor,esiminde dikkatini cekmis...babam icin sustum ama artik susmucam,esimle karar aldik uzaklara tasinalim diye,bakalim bu ay sonu belli olcak,eger sinavi gectiyse 600km uzaga tasincaz...senede bir kere gorsek yeter...yakinda oldugunda gelme diyemiyosun,ama uzak olursa hic degilse yasadiklarim aklima gelmez...
Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşallah. Benim babamda biraz seninkine benziyor bende evlenirken her şeyi ite kaka başımızın etini yiye yiye bazen kahrettirerek yaptı. Annemin zoruyla yaptı hepsini. Hep dedim annem olmasaydı ben bu kadarınıda göremezdim.
Senin üvey annen gibi kadınlarada Allah merhamet versin ne diyeyim. Annelik duygusu olmayabilir ama insanın vicdanı olur. Yazık böyle insanlara nasıl hesap verecekler. Hiç Allah korkusu yok mu bu insanlarda anlayamıyorum. Birazcıktamı vicdan yok. Şaşırıyorum gerçekten.
Allah sana mutlu huzurlu sağlıklı bereketli bir yuva nasip etsin inşallah. İnşallah bundan sonra kendi yuvanda çok mutlu olursun.
hakkınızda hayırlısı canım inşallah sınavı başarılı geçer emin olun uzaklık çok iyi gelecek size eşinle birbirnize destek olarak herşeyi halledersiniz dayanışma çok önemli ve sizdede bu var allah mutluluğunuzu daim etsin
bu bir gerçek kimsenın ahı kimsede kalmıyor
bende bir örnek verıyım ortaokulda afedersin başıma haşere geçmişti saçlarım ipek gibiydi upuzun nasıl olduysa bulaşmış işte evde ağlıyorum aklıma annem ölmeden önce okulda haşere taraması yapılmıştı o geldi öğretmenım annenı tebrık ederim bu saçlarına ipek gibi tertemız bakıyor demişti annem öldü işte babam evlendi falan hayatımda ilk defa başımda haşere üvey annemin dediği laf ne yap ne et temizle onları sakın bize bulaştırma... yıllar geçti kendi kızı oldu inanırmısın 4 yıldır başından haşere eksık olmuyor kaç kere bağırmalarına şahit oldum bıktım senden ne biçim kızsın saçlarını kazıtcam diye veryansın ediyordu kızına işte canım görüyorsn allah çok büyük senin üvey annede kendı kızından içi yanmış yakanın içi yanar hayatın kanunu :)hamilesın benım için dua et olurmu senin duaların kabul olur şimdi şu babamın kalbi yumuşasın terslikler bitsin artık evimizi kuralım :) allah sanada eşinle evlatlarınla yuvanda sonsuz mutluluk versin amin...
Güçlü İnsan... Annenin, kardeşinin mekanı cennettir inşallah. Ama babanızı ne olursa olsun silmeyinBaba başkadır bana göre tabii. İnşallah nişanlınızla evlenip çooook mutlu olursunuz ve harika bir anne olursunuz. Allah yar ve yardımcınız olsun.
Allahim ne buyuk,seni kinarken daha basina neler gelcek..benim uvey annede beni etrafa anlatirmis cok asi,soz dinlemez diye..o zamanlar esimle nisanliydik,eltimi arayip oglunuzu kurtarin ben cok sevdim cok efendi cocuk gelecegini yakmasin,bu kiz ne soz dinler nede evini barkini bilir diye,dahaa bir suru seyler,tabi hepsini anlatmadi eltim...aramizi bozmak cok istedi ama yuce Rabbim musade etmedi...simdi kiskancliktan oluyo eminim...bende onu utancindan yerlerin dibine sokuyorum,her geldiklerinde oyle yemekler yapiyorumki bayila bayila yiyo,haa sevdigimden degil utansin zamaninda bana soylediklerinden..evimi piril piril yaparim sirf agzina laf vermeyim diye,bide kendi kizinin odasina gir oyle piski,hic birseye dokunmam,ki ayni annesi,bi kac sene once kizi polise gidip ailem kotu davraniyo demis,ve genclik dairesine yerlestirmisler,bi kac ay kalmis sonra babam ikna etmis eve getirdiler sonra,ben tabi cooookk sonradan duydum bunlari...eger ben yapsaydim bunlari duymayan kalmazdi eminim! sana tavsiyem uvey anneni hic bir zaman ozeline sokma,anlatma hic birseyini,ilerde sana karsi kullanir...InsaAllah babanda vicdana gelirde bir an once yuvanizi kurarsiniz,InsaAllah cok mutlu olursunuz,dualarim seninle canim..
Mutluluk kokan bi eviniz olsun dilerim...o kotu gunlerinde aklina gelmesin...uvey anneler iste,kendi cocuklarinda hic kusur olmaz ama bizler zaten basli basina kusuruz onlarin gozunde...
amin canım... sende sonsuza kadar mutlu ol inş :)
neler duyuyorum çok üzüldüm senın ıcınde yapılanları unutmayız belkı ama hatırlamamak en iyisi...bak hepsi ne gguzel gerıde kalmışşş allah geçmişi aratmasın amin...daha neler varda konuşacak burada satırlar eksık kalır dımı canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?