Annemin aldatmaları ve babamın merhameti

İşte doktor çok önemli doğru teşhis çok önemli depresyon deyip geçmek bile yanlış hele kronik depresyonsa var ya siniri kaçması çok normal He başkalarına kaçması anormal ama bide şöyle düşünüyorum bu kadın gençken ne yaşadı ailesi tarafından ne yaşatıldı siz çocuklarısınız herşeyi görmezsiniz acaba baban tarafından kocası olarak ne yaşattı ona.. Herşeyi düşünmek lazım sen abin baban hepiniz haklısınız özet bile dehşete düşürüyor ama zaten düşmüş bir kadın var zaman zaman kendini toplamaya çalışan ama toplayamayan yardım gerekiyor.. Ne malum babanın sizin için katlandığı belki Bi vicdan azabı var annen yönünden belki annenin böyle olmasında katkısı var.. Bir karı koca arasını kimse bilemez allahtan başka çocukları bile bilemez bunu sakın unutma

bunu buna benzer bi yoruma yazmıştım. size de aynısını yazmak istediğim için alıntıladım
kendi şartlarıma göre yorumlamadım tabiki,ama şartlar ne olursa olsun olacak şey var olmayacak şey var,bu olmayacak birşey,çünkü adam istesede belliki kadın istemiyor,yani geniş yelpazede düşünursek aldatılan kimse bu mantığa göre eşinden ayrılmamalı böyle birsey tabiki mümkün değil,baba gayretsizliğini çaresizliği bahane ederek kullanmış gibi,çocuklar boyle sağlıksız bir ortamda çok daha kötü durumlara gelebiliyorlar,size cavaben değil yanlis anlamayın lütfen genel olarak duruma yapıyorum yorumu,sizin anlattığınız sözü geçen çocuklara çok üzüldüm devletten destek şart

Tabiiki kendimde evlilik yoluna girince bazı şeyleri daha iyi kavradım, annem babamı evlenirken kurtuluş olarak görmüş sevdiğinden evlenmemiş, babamda umduğu gibi çıkmamış açıkçası kendisi romantik ve zengin birini istiyormuş anladığım kadarıyla babamın hep bu yönlerdeki eksiklerini şikayet ederdi bana babam çok çileli bir hayat yaşamış sevgisini göstermekte zorlanır ama kaba saba biri değildir sevgisini başka türlü gösterir sevdiğin bir şeyi alır gece gündüz çalışır evin rızkı için öyle bir adam, boşan derdim hep boşanamam
derdi babam da bir ümit hep çocuklar için diyip katlandı, şimdi o çocuklar kalmadı

yani tamda bu durumlar için anlasamayan çiftler boşanıp,calışmayan kadınlarda nafaka alıyorlar böyle bir durumda ne annenizin değeri zedelenirdi nede babanızın onuru, eğer bu süreci saglıklı bir sekilde gerçekleştirselerdi,hukuk devletinde yaşıyoruz, her durumun en az zararla kurtarilacak bir çözümü illaki bulunur,yeterki çözüm odaklı olalım,sizin adınıza çok üzgünüm dilerim çok mutlu olursunuz

Kıyamam ya çok üzüldüm babacığınıza

Babam nafaka vermeye bile razı açıkçası ama annem rahatını bozmak istemiyor, hayrlısı olsun diyorum artık dua ediyorum

Anlatmanızı öneririm, karı koca olcaksınız önceden haberi olsa iyi olur zaten bunların hiç biri sizin suçunuz da değil. Hem denemiş olursunuz anlayışlı insanlar mı değiller mi diye, kim ister annesi böyle olsun bakalım empati kurabilecekler mi ?
Zaten eninde sonunda bu tarz şeyler ortaya çıkıyo, bu sefer de gizlemiş konuma düşmeyin. Yumuşatarak yavaş yavaş anlatın ama, bişiler itiraf ediyor gibi değil de

Farkına varıyor olman çok güzel yargı yapmadan önce empati yapabilmek çok önemli Evet belki sağlıklı bir insana göre bunlar bahane değildir ama aslında bir evlilik içimde yalnızlık çeken bir insana çok haklı sebeplerdir... Geleli sadece tutunmak istediği dal olarak görüp evlendiyse.. Bir erkek sadece çalışarak sevgi kazanamaz bir erkek eve sadece ekmek getiriyor diye sevgi kazanamaz helede sevmeyerek yapılan evlilikler daha çok çaba ister para olmasa da çaba değer gösterme ruha dokunma olsaymış inan bana bence annen hiç dışarıya gitmezmiş veya şöyle birşeyde olabilir annen fazla fazla beklenti içine girmiş ve karşılık alamadıkça kopmuş evliliğinden, karşısındakinin o kadar verebildiğini anlayamamış yüksek beklenti her zaman şaşırtır insanı.. sakın yanlış anlama beni dünyalar iyisidir baban merhametlidir veya cennetliktir ona asla lafım olamaz şuan anlatmak istediğim annenin bir kadın olarak yaşadıkları nelerdir sadece o... Tahmin ve empatiyle yürüyorum... İkinci evliliğimi yaptım ilk evliliğinden bir oğlum var ilk evliliğinde sevgi bitmişti karşıklı olarak oğlum o zaman 1 buçuk yaşındaydı.. Ailem bana arka çıkmasaydı ayrılamazdım ve kim bilir halimiz nice olurdu düşünemiyorum bile belki ben belki o aldatmaya başlayacaktık eksik olan ruhumuzu dışarıda tamamlaya çalışacaktık bunu bilemeyiz... İnsanın başına ne geleceğini ne yapacağını neler olacağını kendisi bile bilemez.. O yüzden annene kızma kınama sadece dua et hem onun için hem kendin için bak çok güzel bir yoldasın kendi yuvanın kuracaksın kadınlar kadar erkeklerinde ruhuna dokunmak önemlidir bunuda unutma verdiğin kadar beklenti içinde ol veya aldığon kadar ver erkeğe her zaman...

A Archaism Çok alakasız bir soru soracağım, yanlış anlamayın ve kusuruma bakmayın lütfen. Annenizin psikolojik sorunlarından bahsetmişsiniz, bipolar bozukluk olabilir mi acaba?
Bana da bipolar gibi geldi. Ama doktor da diomuş ki senin elinde böyle davranmamak. Bipolarsa o kişi ilaçsız iyileşmez hatta çoğu ilaçla bile tam düzelmiyor

Evlendikten sonra mı söylemeli miyim peki sizce, temmuzda düğünüm, düğünden önce mi söylemeli miyim?

Çok güzel şeyler söylediniz hak veriyorum size annemin de arkasında desteği olsaydı belki bu kadar çirkinleşmezdi, teşekkür ediyorum

Evlendikten sonra mı söylemeli miyim peki sizce, temmuzda düğünüm, düğünden önce mi söylemeli miyim?
Nişanlıysanız evet bu aralar artık yavaştan vaktidir. Nişan telaşı bitmişse ve düğün telaşı tam bastırmadan söylemek uygun olur. Düğün bitip söylenince karşı taraf için de uygunsuz oluyor. Nasılsa imzayı attık zaten der gibi. İnanın sonra bi şekilde başkasından duyuyorlar patavatsızın birinden, daha kötü oluyor. Zaten genelde anlayışla karşılıyorlar, sizin elinizde değil diyorlar. Sadece evinizin taşlanması vs. o tarz ayrıntılara girmeseniz daha iyi.

Çok güzel şeyler söylediniz hak veriyorum size annemin de arkasında desteği olsaydı belki bu kadar çirkinleşmezdi, teşekkür ediyorum
Ne demek gerçekten psikolojiyi bozan sadece şiddet değildir sevgisizlik sessizlik yalnızlıkta eş değerdir... Umarım hayatın bundan sonra çok daha güzel olur senin içinde ailen içinde

Evet ayrıntılara girmenin lüzumu yok, genel bir şekilde bahsedilebilir, teşekkür ederim

konu sahibinin babası da tesadüf tıpkı öğrencilerimin babası gibi fabrikada vardiyalı işçiymiş ve kimsesi de yokmuş. Allah kimseye yaşatmasın. bahsettiğim öğrencileri babaları yurda vermeye de kalktı ama yurtta yer yok dedi bi defasında da

Allah aşkına önüne gelenle yatıp o kadar rezilliğe rağmen hormonlarına söz geçirememenin nasıl bir açıklaması olabilir cidden anlamıyorum ben. psikoloji bozulur hayat enerjisi biter vs anlarım da. bakkalla tüpçüyle sütçüyle kapı komşuyla yatmanın adı psikolojik bozukluk değil başka bir şey. ama yazamam ban yerim

Belki artık dayanamamıştır. Yorulmuştur adam. Çocuklar büyüdü nasılsa diye boşanacak olsaydı lise çağındayken boşanırdı bence. Baksanıza kızının söz aşamasında bile kocasını aldatan bir anne figürü var. Bu arada yargılamıyorum oda iç dünyasında ne yaşadı ne yaptı bilemiyoruz. Biz dışarıdan görüyorum, duyuyoruz sadece. Ama çok üzücü olayın her bir kişisine ayrı yönlerden üzüldüm. Allah hepinizin hakkında en hayırlısı neyse onu versin.

Büyük ihtimalle hem işe gidip hem çocuklara bakamazdı. Başka biriyle evlense onun çocuklarına nasıl bakacağından emin olamazdı. Bakıcı tutmaya can dayanmaz. Evet bugünü beklemiş boşanmak için. Çaresizlik zor. Çocuklarını ve eşini bırakıp gitmemiş ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…