Annemin artan kiloları

Karabiberim123

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2017
2.847
3.212
133
Merhaba arkadaşlar. Belki burdan sizler ikinci üçüncü gözler olarak bi yardımda bulunabilirsiniz diye düşünerek yazmaya karar verdim. Annem bildiğimden beri hep kiloludur. Ama zaman içerisinde kiloları katlanarak arttı. Sürekli anne diyet yap anne az ye der dururum. Bu arada tiroit te çıkınca annemde. Aldığı kiloları ona bağladı. Ameliyattan sonra normale dönücem dedi. Ameliyat olalı nerdeyse 1 yıl olucak. Daha da kilo aldı. Bi ara onu diyete sokmuştum ısrar kıyamet. Yürüyüş yapıyordu dikkat ediyordu. 6 kilo vermişti. Sonra bırakınca fazlası ile geri aldı. Şuan tam 116 kilo. Ama şu da var yemeyi o kadar seviyor ki. Kızartmalar, börekler kola fanta cok seviyor akşam oldu mu elinden çerezi düşmüyor. Bu durum beni çok üzüyor. Birde engelli kardeşim var ona bakıyor ve kiloları arttıkça bunda çok zorlanıyor. Hem kardeşim kilo aldı sayesinde hemde kendi. İkisine de acil diyet lazım. Şuan yürüyüş dahi yapamıyor ayaklarının ağrısından. Bende hamileyim diyorum bak torun göreceksin seveceksin ne olur dikkat et kendine bi ara tamam diyor yine vazgeçiyor. Sizler bu durumda olsanız ne yapardınız. Nasıl bir yol izlerdiniz. Ah annemi bir zayıflatsak Ah. 100ün altına düşse bile kafi. Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

En etkilisi doktor uyarısı olacaktır. Bacaklar ağrır yürümekte zorlanır daha çok kilo alır. Sağlığı açısından çok zararlı. Benim de annem kilolu 90 civarıdır sanırım. Öyle çok da yemez anlamadim ne kilo aldırıyor. Bir de o kadar çalışır ki tarla tapan işlerinde. Mide rahatsızlığı vardı doktor her şeyine bakmış şeker falan yok şükür ama kilo fazla. Cok sık sarma dolma yapar acaba onlar mı kilo aldırıyor?

Bu doktora gidin bence doktor bu kiloların tehlikeli olduğunu zayiflamasi gerektiğini duyunca etkisi olabilir .
Aslında yıllar önce gitmiştik doktora. Klasik seyler vermişti annemde zorlanmıstı. Ama haklısınız doktor tavsiyesi daha farklı olur götürücem onu doktora. Kardeşimin okuluna doktor gelmiş zayıflaması lazım fazla kilolu demiş kardeşim için de aslında ikisini götürsem daha iyi olur

En etkilisi doktor uyarısı olacaktır. Bacaklar ağrır yürümekte zorlanır daha çok kilo alır. Sağlığı açısından çok zararlı. Benim de annem kilolu 90 civarıdır sanırım. Öyle çok da yemez anlamadim ne kilo aldırıyor. Bir de o kadar çalışır ki tarla tapan işlerinde. Mide rahatsızlığı vardı doktor her şeyine bakmış şeker falan yok şükür ama kilo fazla. Cok sık sarma dolma yapar acaba onlar mı kilo aldırıyor?
Evet doktora götürücem böyle olmuyor. Cok korkuyorum birsey olucak diye. Kendi de tedirgin ama başlayamıyor bi türlü. Bu arada benim annemde sarma dolma çok yapar. Oda kilo alma sebebi

Evet doktora götürücem böyle olmuyor. Cok korkuyorum birsey olucak diye. Kendi de tedirgin ama başlayamıyor bi türlü. Bu arada benim annemde sarma dolma çok yapar. Oda kilo alma sebebi
Allah şifa versin inşallah. Ben yanında olsam diyet yaptırırım da uzak bir sehirdeyim ne yazık ki. Bacakları ağrıyor arada zaten bel ve boynunda dört fıtık var. Diyorum kilo zararlı ağrıyi tetikler. Ne bileyim çok çalışıyor ama işte öyle bütün gün yerinde oturan biri de değil.

Obez sınıfında yer alıyor
Doktora gitmiyorsa yürüyemiyoda pek diyosunuz yiyecekleri kim getiriyosa dolabı komple değiştirsin
Torunumu görmeni istiyorum kalp krizinden gitmeni değil diyin
Bide TLC de kilolu insanların zayıflama serüvenleri var onları izletebilirsiniz

Allah şifa versin inşallah. Ben yanında olsam diyet yaptırırım da uzak bir sehirdeyim ne yazık ki. Bacakları ağrıyor arada zaten bel ve boynunda dört fıtık var. Diyorum kilo zararlı ağrıyi tetikler. Ne bileyim çok çalışıyor ama işte öyle bütün gün yerinde oturan biri de değil.
Aslında benim annemde çok hareketli ev işlerinde ama yürüyüş konusunda dizlerim agrıyor diyor.

Obez sınıfında yer alıyor
Doktora gitmiyorsa yürüyemiyoda pek diyosunuz yiyecekleri kim getiriyosa dolabı komple değiştirsin
Torunumu görmeni istiyorum kalp krizinden gitmeni değil diyin
Bide TLC de kilolu insanların zayıflama serüvenleri var onları izletebilirsiniz
işin kötü tarafı yemek mutfak işleri ona ait. Evde de bilinçli onu yönlendirecek kimse yok. Babam kardeşim önlerine yemek gelsin diye bakıyor. Ama ben onu doktora götürücem kendi iradesi ile yapamadığını kanıtladı. Tlc kanalı çekmiyor annemlerde

Aslında benim annemde çok hareketli ev işlerinde ama yürüyüş konusunda dizlerim agrıyor diyor.
İnternette fizik tedavi diz egzersizleri var.. 10 15 dklık bir şey ve diz agrısını ciddi oranda azaltıyor.. Diz için dra gitseniz o da bu egzersizleri tavsiye eder... Araştır manı tavsiye ederim :)

Eğer VKİ 40'ın üzerindeyse ve hareketini kısıtlıyorsa devlette tüp mide ameliyatı yapıyorlar. 50-60 kiloya kadar düşüyorlar olanlar fakaaattttt gerçekten dikkat edebilirse olmasını tavsiye ederim,eğer edemeyecekse hiç olmamalı ve orda mide küçücük kaldığı için çok az yeme kapasitesi olur

Eğer VKİ 40'ın üzerindeyse ve hareketini kısıtlıyorsa devlette tüp mide ameliyatı yapıyorlar. 50-60 kiloya kadar düşüyorlar olanlar fakaaattttt gerçekten dikkat edebilirse olmasını tavsiye ederim,eğer edemeyecekse hiç olmamalı ve orda mide küçücük kaldığı için çok az yeme kapasitesi olur
Ben bi doktora götüreyim bakalım ne diyecek. Ama ameliyat beni korkutuyor. Yemeyi çok seviyor annem ya dikkat etmezse ameliyatsonrası

Ben bi doktora götüreyim bakalım ne diyecek. Ama ameliyat beni korkutuyor. Yemeyi çok seviyor annem ya dikkat etmezse ameliyatsonrası
Kola falan içerse midesi genişler yeniden. Ameliyat çok basit bi ameliyat fakat çok dikkat etmesi gerek. Bence önce bi konuşmayı dene doktorda kilonun zararını anlatırsa belki zayıflamaya çalışır.

Back
X