Annemin beni hastanede yalnız bırakma çabası

Burda özel ve devlet hastahanesi refakatçi kabul etmiyor. Ben anlamıyorum hemşireler yardımcı olmuyormu Türkiye'de

aslında oluyorlar ama burada işler biraz farklı işliyor.bazı hemşireler melek gibi çok iyiyken bazıları da tam tersi.yardım isteyince bakmayan,tersleyen,surat asan hatta hakaret eden türleri mevcut. o yüzden tam güvenemiyorsun.refakatçi bazen mecburiyetten oluyor.

he benimkide misafir gibi geldi kv nin yaptığı yemeği yedi yaptığı çayı içti bardağınıda kalorifer peteğinin üstüne bırakıp geldiği gibi misafir gibi gitti ..
hastane kısmını saymıyorum bile büyük oğlumun okulu olduğundan eşim evde onunla kaldı gece.. annem kaldı benimle hastanede bütün gece uyudu sabah 5 de kalktı gitti sap gibi kaldım sezeryanlı halimle..
kimseyi değiştiremeyiz .. benim zaten bir beklentim yoktu gelde demedim kalda demedim.. herşeyi istediği kadar istediği şekilde yaptı ağzımı açıp tek laf etmedim ..

Ah canım benim annemin de seninkinden farkı yok. Geldi doğumuma o gece yanımda kaldı ama bebeğim ağladıkça sinirlendi,ben zaten acemiyim anlamıyorum çocuğun derdinden. O benden beter. Doğum sonrası hastalandım bebekle kendim ilgilenemiyorum yatmak zorundaydım. sürekli söyleniyor,yorgunum ben de hastayım (şeker hastası) bana kim baksın vs.pişman etti çağırdığıma. Evime ne zaman gelse bir işin ucundan tutmaz ben tatile geldim buraya der. Bir süpürsen ne olur sanki derim veya çocuğa bak o ara ben yapayım,cık olmaz. Yemek yapar surat olur 5 karış. Neyse benden de bir konuluk dert çıktı :) üzülme Allah sana sağlık versin veya bol kazanç,kendin yap veya yaptır işlerini,muhtaç olma kimseye. P pinkpin

Geçmiş olsun öncelikle çağırmayın bundan sonra annenizi isterse kendi gelir.

Benım annemde dogum yaptıgımda hastanede uyudu delıksız sabaha kadar
Esım sandalye de uyanık kalmak zorunda kaldı herseyımle edım ılgılendı saolsun

Sıze tavsıyem bu sureci esınızle gecırın yanınızda annenız kayınvalıdenız dıdınızın dıdısı olmasın
Degıl fayda sadece sinir bozuyorlar cunku

Aynısının bir benzeri bendede var canım,bazı anneler kızlarına neden bu kadar acımasız anlamıyorum

Kimilerinin ruhunda annelik yok demek ki. Allah yardımcımız olsun hepimizin.

Geçenlerde kızımın okulundan veli toplantısı için çağırdılar, çocukları getirmeyin dediler. Eşimin şirkette işleri yoğundu o ara, izin alamadı. Annemi aradım yakın diye, durumu anlattım. Allah kolaylık versin, zor tabi çocuk büyütmek dedi. Napacaksın, yanında mı götüreceksin dedi. Artık sen bakar mısın iki saat diyemedim, mecburen götürücem dedim ve mecburen yanımda götürdüm

Benim anlamadığım ve bir çok kişide görüyorum ,neden illa ki birilerinden birşey bekliyorsunuz? Kendi işiniz kendiniz yapın cnm.

Sanırım hiç çaresiz kalmadınız siz?
Kaldım ama yardım etmiyorlar diye de hiç dert etmedim kendime .
Bazen yabancı kadınlara bakıyorum her işlerini kendileri yapıyorlar ,birilerine güvenip de bir yola girmiyorlar.maşsef bizim Türk kadınımız öyle dgl .sonrada bizim erkekler bu yabancılarda ne buluyorlar diye hayıflanıyoruz .(konudan biraz saptı ama ,)
Özet hali: kimseye güvenmemek gerek

Ayni seyleri yasadim ben de.. lohusaliga bakmadan bu kiz emziriyor demeden iki tarafli kavga gurultu yasamistim ben de. Allah im ne gunlerdi hic unutmayacagim hicc.. Simdi guluyorum ediyorum ama ahdim var......

Benim anlamadığım ve bir çok kişide görüyorum ,neden illa ki birilerinden birşey bekliyorsunuz? Kendi işiniz kendiniz yapın cnm.

iş meselesi değil ki bu..
değer verildiğini hissetmek meselesi..
herkes elbette kendi işini yapar kimsenin kimseye ihtiyacı olduğunu sanmıyorum o konuda..

allahi varsa ona gore davransin o zaman,ki burdan pek varmis gibi gozukmuyor bu vicdansizlikla

bak arkadaşım beklentiyi bitireceksin. etrafındaki anneleri boşvereceksin.
mesela benim annem doğumdan 2 hafta önce geldi saolsun. doğurdum 2 ay falan kaldı yanımda. tabi aynı şehirdeyiz git gel yaparak 2 ay dedim üstün körü. 20 aya kadar da oğluma baktı. ama sanki iteleye iteleye. tabi onu da yapmayabilirdi. Allah razı olsun. benim fikrimde anneanneler babaanneler torununa bakmalılar, zorunlular gibi. ya canından can sonuçta. sürekli üzüldüm bozuldum. insanların şehir dışından gelip kalıyor anneleri, kaynanaları ben aynı şehirde bakıcı, kreş derdine düşüyorum diye. bir de insnalar soruyor sen zaten buralı değil miydin?? kimsen mi yok?? ama zamanla bu fikrimden uzaklaştım. hepsi bitti. bakıcıyla çözdük işi. çok şükür hiç takmıyorum. rahata erdim. senin de yanında eşin kalsın. zaten herşeyi tek başına yapmışsın gene yap. olmadı eşin bir yardımcı bulsun. o zaman kafan harika rahatlar.
bu arada ben ahtettim torunum olursa Allah kısmet ederse, onlar da isterse şayet emekli olup gene bakarım. ben çok sıkıntı çektim onlara çektirtmem inş.

Benim annemde ayni se.in annen gibi canım ,bak bende 38.haftalığım
Daha 1 kere gelipte kalmadı yatamaz başka yerde hanımefendi ,benimlede 1 kere dr,a geldi ,diyorumki insan gelir bir temizliğe yardim eder yok,35.haftama kadar hergun kendim yaptım 2,3 haftadrda esim yardim ediyor ama erkek sonuçta haftada 1 yapsak yeter diyor,benim p.tesi doğumum var kısmetse dun gece kalkıp evi temizledim ,kimseden kimseye fayda yok canım malesef Allah bize sağlık versinde kimseye muhtaç olmayalım biz
Simdi aradım ben dedim yatıyorum bacaklarım ağrıdı dun gece evi temizledim
Sen diyo yaparsın ayaGada cabuk kalkarsin bebek bakarsın mazlum olur uyurmuş,doğumdan sonra 10 gün gelip kalıcak nasıl kalacaksa ,diyo ki eşimin yengesi var o kalır diyodu bir ara,ben kimseye munnet etmem pek oysa,rabbim güç versinde tez zamnda ayağa kalkayım inşallah

Canım sen demekki çocukken çok sorumluluk almissin,yada yüklemişler
Hep dik kendi ayaklarının üstünde durduysan ,seni çok güçlü sanır ailen

Sende dikkat et kendine daha 34 hafta cok erkn 37 yi tamamlamaya çalış,ciğerleri gelişmedi henüz ,yat dinlen sürekli modelini yuksek tut ,yanlız değilsin

Konu sahibinin annesinin umursamazlığı, kızına destek olmayışından uzaklaşılmış
Konu bakmak zorunda mı kısmına gelmiş ya pes.

Tabiki bakmalı.
Bu zorunluluk değil olması gereken. Bir anne kızı erken doğum riskiyke hastaneyken nasıl gözüne uyku girer? Evladı için telaşlanmaz mı?

Doğumdan sonrada yanında olmalı yemeğini de yapmalı. İnsan insana yardım eder. Zor gününde destek olur. Ama bu anne yapmayacak gibi.

Tamamiyle insanlıkla alakalı.
Konu sahibi doğum sonrası psikolojik durumda devreye girecek çağırmayın annenizi.
Durumunuz müsaitse yanınıza birini alın.

Canım ya tutma bencede annenı yanında byle zrla durup senı sınır edecekse gıtsın daha ıyı... yalnız yapıyrmussun zaten bırazk yalnız yap cok mecbur kalırsan kv cagır eger kv agzına laf vermek ıstemıyrsan bı kadın tut

Anne elbette evladına yardımcı olmalı zorunda kısmını bilmem ama zor günümüzde ailemizden de bir yardım beklemeyeceksek aile olmanın anlamı ne? O zaman ha beni doğuran kadın ha sokakta ki Ayşe teyze.

Ayrıca bu konuyu bir evlat değil anne açmış olsa ve ameliyat oldum kızım bana bakmadı dese kimse bakmak zorunda mı demezdi.

Temizlik yapılması için annelerinize nasıl kiyiyorsunuz ki ?

Bir yardımcı tutsanız , hem işiniz görülür , hem karşı tarafa iş imkanı sağlanmış olur.

Değer görüldüğünü hissetmek iş ile değildir. Bu zamana kadar o anne bakmadı mi bizlere ?
Şimdi hala beklentilerimiz neden devam ediyor ?
Yok torun bakacak, bana bakacak, önüme hali olacak v.s

Hastanede kaldığım haftalar haftalar boyunca , annemin büyük israrina rağmen , ona bir şey yaptırmaya kıyamadığım için kalmasını istemiyordum. Kaldığı zamanlarda üzüntüden uyuyamıyordum.

Yeterince yorulmuslar zaten hem bizlerle hem hayatla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…