- 14 Ağustos 2016
- 4.557
- 21.554
- 238
Burda özel ve devlet hastahanesi refakatçi kabul etmiyor. Ben anlamıyorum hemşireler yardımcı olmuyormu Türkiye'de
Varlığının yararı olmadı, bir de yeni doğum yapmış bana hizmet ettirdi, yemek yaptırdı. Oturup afiyetle de yedi. Bir bardağı da yerinden kaldırmadı. Zaten akşam olmadan da gitti. Keşke gelmeseydi, yatar dinlenirdim en azından.
Aynısının bir benzeri bendede var canım,bazı anneler kızlarına neden bu kadar acımasız anlamıyorumO kadar iyi anlıyorum ki seni. Tam tamına aynı şeyleri yaşadım. 6 yaşında bir kızım var. Kızımın doğum zamanı annemden hiç destek görmedim.
Hamileliğimde annem bir kez olsun yanımda hastaneye gelmedi. Doğum da dahil. Gerçi ben de istemedim.
Allah razı olsun eşimden, 13 saat tüm sancıyı çekerken 1 saniye yanımdan ayrılmadı, elimi bırakmadı.
Ben de kimseye haber verilmesini istemedim zaten. Eşime doğumdan sonra ara herkesi dedim.
Çünkü annemin huyunu biliyorum. Bana bir hayrının dokunmayacağını da biliyordum o yüzden istemedim.
Annem de sağolsun beni haksız çıkarmadı. Doğumdan sonra 1-2 saatliğine gelip bebeği gördüler abimlerle beraber sonra gittiler. Eşim kaldı yanımda.
Ertesi gün hastaneden çıkarken annem geldi. Ne gerek vardı anne gelmeseydin dedim. "Olur mu öyle şey, elalem ne der" dedi... Yorumsuzum... Dünyanın en önemli şeyi şu "elalem" faktörü zaten.
Neyse eve geldik. Annem misafir gibi geçti kenara oturdu. Yemek yapılacak annemde tık yok. Ben senin evini düzenini nerden bileyim dedi. 1 gün önce doğum yapmış olan ben kalktım yemek yaptım, misafir ağırladım bir de iyi mi?
İkinci bir bebek sahibi olursam annemin asla gelmesine izin vermem. Çocuğu görmek için gelirse gelir, çocuğu görür gider. Öyle yeni doğum yapıp bir de misafir önünde hizmet etmeye niyetim yok bir daha. Eşime ve bana Allah sağlık versin, ikimiz birbirimize yeteriz inşallah.
Kimilerinin ruhunda annelik yok demek ki. Allah yardımcımız olsun hepimizin.he benimkide misafir gibi geldi kv nin yaptığı yemeği yedi yaptığı çayı içti bardağınıda kalorifer peteğinin üstüne bırakıp geldiği gibi misafir gibi gitti ..
hastane kısmını saymıyorum bile büyük oğlumun okulu olduğundan eşim evde onunla kaldı gece.. annem kaldı benimle hastanede bütün gece uyudu sabah 5 de kalktı gitti sap gibi kaldım sezeryanlı halimle..
kimseyi değiştiremeyiz .. benim zaten bir beklentim yoktu gelde demedim kalda demedim.. herşeyi istediği kadar istediği şekilde yaptı ağzımı açıp tek laf etmedim ..
Sanırım hiç çaresiz kalmadınız siz?Benim anlamadığım ve bir çok kişide görüyorum ,neden illa ki birilerinden birşey bekliyorsunuz? Kendi işiniz kendiniz yapın cnm.
Kaldım ama yardım etmiyorlar diye de hiç dert etmedim kendime .Sanırım hiç çaresiz kalmadınız siz?
Ayni seyleri yasadim ben de.. lohusaliga bakmadan bu kiz emziriyor demeden iki tarafli kavga gurultu yasamistim ben de. Allah im ne gunlerdi hic unutmayacagim hicc.. Simdi guluyorum ediyorum ama ahdim var......Uzuldum size ...cuma gunu dualarimiz kabul olur ins sikintilariniz gecer...
Benim de dogum bitti eve gelince ikisi de yanimdaydi.sonuc kavga gurultu...once annem gitti..kv kaldi.artik bana batiyordu herseyi...tesekkurler dedim gonderdim...sonra annem geldi...onu da esim gonderdi...kendi durumumu hic anlatmayayim...bazen bakan sayisi fazla olunca da iyi olmuyor...zehir etmislerdi lohusaligimi....
Benim anlamadığım ve bir çok kişide görüyorum ,neden illa ki birilerinden birşey bekliyorsunuz? Kendi işiniz kendiniz yapın cnm.
Benim annemde ayni se.in annen gibi canım ,bak bende 38.haftalığım
Daha 1 kere gelipte kalmadı yatamaz başka yerde hanımefendi ,benimlede 1 kere dr,a geldi ,diyorumki insan gelir bir temizliğe yardim eder yok,35.haftama kadar hergun kendim yaptım 2,3 haftadrda esim yardim ediyor ama erkek sonuçta haftada 1 yapsak yeter diyor,benim p.tesi doğumum var kısmetse dun gece kalkıp evi temizledim ,kimseden kimseye fayda yok canım malesef Allah bize sağlık versinde kimseye muhtaç olmayalım biz
Simdi aradım ben dedim yatıyorum bacaklarım ağrıdı dun gece evi temizledim
Sen diyo yaparsın ayaGada cabuk kalkarsin bebek bakarsın mazlum olur uyurmuş,doğumdan sonra 10 gün gelip kalıcak nasıl kalacaksa ,diyo ki eşimin yengesi var o kalır diyodu bir ara,ben kimseye munnet etmem pek oysa,rabbim güç versinde tez zamnda ayağa kalkayım inşallah
Canım sen demekki çocukken çok sorumluluk almissin,yada yüklemişler
Hep dik kendi ayaklarının üstünde durduysan ,seni çok güçlü sanır ailen
Sende dikkat et kendine daha 34 hafta cok erkn 37 yi tamamlamaya çalış,ciğerleri gelişmedi henüz ,yat dinlen sürekli modelini yuksek tut ,yanlız değilsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?