• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin bize taşınması, eş ile ikili ilişkiler biraz problemler.

13 aylık bebeği odasinda kalmaya alistirin. Ağlayinca gidersiniz yanina yine. Biz şöyle bir çözüm bulduk, bebişin odasina yere yatak serdik. Emzirip bırakıyorum, babası uyutuyor. Gece de uyanır emmek isterse ben gidiyorum. Rahat rahat emzirip bazen orada yatıyorum. Huzursuz bir gece geçiriyorsa ben ya da babası yanında kalabiliyoruz. Ilk çocuğumu da bu şekilde büyüttüm. 13 aylık kızım var ona da aynısını uyguluyorum. Yatak uygun değilse korkuluk satın alabilirsiniz.

Aynı şeyi söyleyecektim ben de, gecenin 11 12sinde alırım çoğu zaman duşu çocukları uyutuyorum, çaydı tvydi derken saat geç oluyor sonra da duşumu alıp mis gibi uyuyorum, ya da sabah eşim 7de evden çıkıyor çocuklar da 6 gibi uyanıyor, eşim gitmeden çocuklara bakıyor ben duş alıyorum filan illa seviştik demek mi oluyor bu saatlerde duş alınca. Vakit ne zaman müsaitse o zaman alınır yani
valla böyle söyleyen insanlar bana haftada maksimum 1-2 kez banyo yapıyormuş gibi geliyor, rutine bindirmiş insanın ne kendisi banyoyu seksle özdeşleştirir ne de ailesi. konu sahibi hep gündüz duşa girdiği için gece girmesine annesinin alışık olmadığını söyledi, ben de rutinini değiştirip artık geceleri duş alabileceğini söyledim.

Yok anneme belli etmem zaten bizim ilişki ayda bir falan oluyor öyle diyeyim oda iyi hali.
En son 3 ay falan geçmişti siz düşünün. Keşke fırsat bulsakta haftada birkaç gün yapsak nerdeee
Ben de sandım her gün öpüş kokuş. 🙄

Ayda 1 kez hasbihal edebilmek için mi bu utanmanız?

Kam
Abdest almadan sadece göğüsleri yıkayarak emzirmenin bir sakıncası yok da kendim abdestsiz gezmekten hoşlanmıyorum. Zaten sağolsun bebiş olduğu için her istediğim vakit duşa giremiyorum anca o uyuyacakta bende fırsat bulup giricem 😁 kamera aldım ama bakalım gelsinde inşallah kolaylaştırır.
Kamerami emzirecek bebisi nasil kolaylik saglayacak anlamadim 😃

Bence sorun bebegin 5 kez kalkmasi 13 aylik bebek en fazla iki kez kalkmali bence doktorunuza danisin bir yol bulun derim ben kolayliklar diliyorum

yani bilemiyorum bir bebek hayatı gerçekten bu kadar zorlaştırıyor mu? zorlaştırıyorsa bebeğiyle dünyayı gezen insanlar var onlar nasıl yapıyor acaba? bence bebeği kendine uyduracaksın, bebeğe uymak nedir, ne kadar doğrudur tartışılır. hastalık mastalık tarzı durumlar başka ama konu sahibinin acilen bir düzen oturtup bebek yüzünden kendini ve eşini ihmal etmediği, rutinleri ona göre ayarlanmış bir hayata geçmesi lazım.
konudan bağımsız olarak çocuğunuz olmadığı çok belli. Her bebek farklıdır ve anne ona uyum sağlar. Emme düzeni, uyku düzeni, istekleri, ihtiyaçları.... Ama geri kalan söylediklerinize katılıyorum düzen oturtması gerekiyor konu sahibinin

Evet araştırmıştım teşekkür ederim. Emzirip giderim zaten eşimin yanına bir 3 saat falan emmiyo sonra ama bu gece ağlayarak uyanma 1 aydır çok sık. Dişlerinden kaynaklı dedi doktorumuz beni korkutan ağlayarak uyanması
diğer yorumlara bakmadım, gece terörü gibiyse eline telefon veriyorsanız, yada tv izliyorsa korkmuş olabilir.

konudan bağımsız olarak çocuğunuz olmadığı çok belli. Her bebek farklıdır ve anne ona uyum sağlar. Emme düzeni, uyku düzeni, istekleri, ihtiyaçları.... Ama geri kalan söylediklerinize katılıyorum düzen oturtması gerekiyor konu sahibinin
yaptığım yorumu kafama göre yapmadım, evladı olan insanların yorumları da benimle benzer şeyleri söylüyor. hemen bir üstünüzdeki yorum mesela, şu:
Bence sorun bebegin 5 kez kalkmasi 13 aylik bebek en fazla iki kez kalkmali bence doktorunuza danisin bir yol bulun derim ben kolayliklar diliyorum
iş normalin çizgisinden çıktığı zaman bebek kendi kendine düzen kuramayacağı için annenin bu düzeni kurmak için müdahale etmesi lazım.

evet çocuğum yok, düşünmüyorum da ama kardeşimin bebekliğinde, büyümesinde çok sorumluluk aldım.

yaptığım yorumu kafama göre yapmadım, evladı olan insanların yorumları da benimle benzer şeyleri söylüyor. hemen bir üstünüzdeki yorum mesela, şu:

iş normalin çizgisinden çıktığı zaman bebek kendi kendine düzen kuramayacağı için annenin bu düzeni kurmak için müdahale etmesi lazım.
Benim bebeğim de emiyordu ve doktorlar da internet siteleri de 1 yaşından sonra gece beslenmesine gerek yok diyor. Ama bebeğim 1 yaşından sonra da bu şekikde kalkmaya devam etti. Çünkü diş çıkarma döneminde, atak döneminde, sadece annesini özlediği için, kendini güvende hissetmek için ve baska bir sürü sebepten emiyor. Anne en fazla bebeğin kendi düzenine alışıp ona göre hareket edebiliyor. Ben gündüz daha az uyutmayı denemiştim gece daha iyi uyuması için bu sefer daha çok yapıştı bana. Bebeğin uyku düzenine göre kendini ayarlayabiliuorsynuz. Emzirme danışmanları da emen bebekte uyku eğitimini önermiyor.

Benim bebeğim de emiyordu ve doktorlar da internet siteleri de 1 yaşından sonra gece beslenmesine gerek yok diyor. Ama bebeğim 1 yaşından sonra da bu şekikde kalkmaya devam etti. Çünkü diş çıkarma döneminde, atak döneminde, sadece annesini özlediği için, kendini güvende hissetmek için ve baska bir sürü sebepten emiyor. Anne en fazla bebeğin kendi düzenine alışıp ona göre hareket edebiliyor. Ben gündüz daha az uyutmayı denemiştim gece daha iyi uyuması için bu sefer daha çok yapıştı bana. Bebeğin uyku düzenine göre kendini ayarlayabiliuorsynuz. Emzirme danışmanları da emen bebekte uyku eğitimini önermiyor.
bu sizin düşünceniz, sizin doğrunuz. herkes aynı şeyi düşünmek ve uygulamak zorunda değil. iyi forumlar.

İlişki ve duş alma yarım saat sürer. Bebeğinizin uyuduğu bir yarım saat içinde halledebilirsiniz. Olmuyor mu

Bebegin odasi olmayacakmi odayi ayirin oark yatak alirsaniz ordan sarkamaz zaten esle ayri yatmaniz yada bebekle yatmaniz saglikli degil ayni ayda oglum var odasi ayri gece kac kere kalkip yanina gidiyorum belli degil cozumsuz bir durum yok aslinda. Hemen dus almak zorundada degilsiniz emzirme acisindan bir sakinca yokki :)

yani bilemiyorum bir bebek hayatı gerçekten bu kadar zorlaştırıyor mu? zorlaştırıyorsa bebeğiyle dünyayı gezen insanlar var onlar nasıl yapıyor acaba? bence bebeği kendine uyduracaksın, bebeğe uymak nedir, ne kadar doğrudur tartışılır. hastalık mastalık tarzı durumlar başka ama konu sahibinin acilen bir düzen oturtup bebek yüzünden kendini ve eşini ihmal etmediği, rutinleri ona göre ayarlanmış bir hayata geçmesi lazım.
Her bebeğin karakteri, yapısı apayrı kusura bakmayın ama dediğinize katılmıyorum. Her dönemin belli başlı zorlukları var tabiki büyüyüp dünyayı ve etrafı tanıdıkça işim daha da kolaylaşıcak.
Ve sizin söylediğiniz dünyayı gezen ve sürekli instagrama poz atan instamomlar elbette yardım alıyor almayanlar zaten normal hayat bizim gibi insanlar. O kadar kolay değil yani daha doğrusu benim için kolay değil tek başına her işini görüp anneliği yüzde yüz yapabilen eşine de vakit ayırabilen, kendi bakımını ihmal etmeyen anneler varsa ellerinden öpüyorum ama benim süper güçlerim yok ve insanım hayata ve zamana yetişmeye çalışırken evimde sıfırsan bir insan büyütmeye çalışıyorum ve herşeye yetişemiyorum malesef. Evet analık bende bu dönem biraz zor geçiyor ama şükrediyorum 🧡

Kam

Kamerami emzirecek bebisi nasil kolaylik saglayacak anlamadim 😃
Bebişi kendi odasında bırakıp eşimin yanına gidicem. Bebeği annemede emanet etmek zorunda olmadığım için rahat rahat hem uyurum hem eşimle vakit geçirirm diye kolaylaştırır dedim 😁 sherlock tarzı gizli gizli hallederim işte

Kızlarr konuyu toplarlayım hepinize cevap vermiş olayım.
Bebeğimin odası 5 aylık olduğundan beri ayrı. Emzirdiğim için ben odasında kalıyordum eşimle de normal ilişkimiz devam ediyordu.
Ama artık büyüdü ve montessori yataktan kendini aşşaya sarkıtmaya başladı. Bende rahat rahat eşimin yanına gidemez oldum. Anneme emanet etsem kadının haberi olucak diyede utandım haliyle
Bebeğim doğduğundan beri anne sütü emiyor ve kilosu gelişimi yerinde o yüzden doktorum gece emmesine de kendim istersem devam edebileceğimi söyledi çünkü gündüz artık o kadar sık meme istemiyor.
Gece maksimum 3 kere kalkardı memeye bu diş ve atak döneminde sayı 5 _6 ya kadar çıktı. Diş yüzünden de geceleri ağrısı olduğu için birdenbire ağlayarak uyanıyor. Bu dönem biraz zor geçiyor yani.
Normalde uyku saatleri yemek saatleri bellidir.
Günde 1 er saat bazen 1.5 saat 2 kere uyku uyur. Akşamları 8 de gece uykusuna yatar maşallah 🧿🧿 sabah da 6.30 da uyanırız.
Yani bebeğimin bir düzeni var zaten hatta doğduğundan beri geceyi gündüzü ayırt eden bir bebek sadece uyurken sallamadan uyuyamıyor.
Uyku eğitimi vermeyi düşünmüyorum çünkü bana uygun değil. Anne ile güvenli bağlanmasına da zarar verdiğini düşünüyorum.
Tşk.

Bebeğini kendine uyduramazsın. Herşeyinle sana muhtaç bir canlı. Yemeğini kendi yiyemez, altını kend değiştiremez, kendi başına uyuyamaz. İlk doğduğunda 2 saatte bir emzirmen lazım. Sonraki aylarda 3 saat uyanık kalamıyor. Uyku düzenini ona göre ayarlıyorsun. Sen hayatını bebeğin düzenine göre kuruyorsun. Biz geçen mangala gittik 9 aylık bebeğimle. Ertesi 3 gün 39 derece ateşle mücadele ettik. Antalya’da bile soğuk alabiliyor. Bağışıklık sistemi düşük bir canlı. Yetişkin insanla bir olmuyor.

Her bebeğin karakteri, yapısı apayrı kusura bakmayın ama dediğinize katılmıyorum. Her dönemin belli başlı zorlukları var tabiki büyüyüp dünyayı ve etrafı tanıdıkça işim daha da kolaylaşıcak.
Ve sizin söylediğiniz dünyayı gezen ve sürekli instagrama poz atan instamomlar elbette yardım alıyor almayanlar zaten normal hayat bizim gibi insanlar. O kadar kolay değil yani daha doğrusu benim için kolay değil tek başına her işini görüp anneliği yüzde yüz yapabilen eşine de vakit ayırabilen, kendi bakımını ihmal etmeyen anneler varsa ellerinden öpüyorum ama benim süper güçlerim yok ve insanım hayata ve zamana yetişmeye çalışırken evimde sıfırsan bir insan büyütmeye çalışıyorum ve herşeye yetişemiyorum malesef. Evet analık bende bu dönem biraz zor geçiyor ama şükrediyorum 🧡
herkesin kendi doğrusunu, kendi fikrini söylediği bir platformda sırf fikrime katılmıyorsunuz diye mesajıma beğenmedim atmanıza gerek yoktu. burada insanların amacı fikir alışverişi yapmak. katılın veya katılmayın, yazılan her yorum bir katkıdır. beğenmedim atacağınızı bilsem hiç zaman ayırıp fikrimi söylemezdim, anladım ki zamanıma yazık. iyi günler.

Back
X